Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.03.2014 20:01 Viestin aihe: |
|
|
Aris60 kirjoitti: |
Savustus noin 4h, uunin lämpötilan ollessa 100 astetta, ja varmistus lihaläpömittarilla 69-70 astetta ja sitten palat folioon ja sisälämpötila nousee 71 tai 72 asteeseen. Isommilla paloilla aika on tietenkin pitempi.
|
Onko mitään ongelmia että liha tarttuisi metalliritilään? Ite just mietin että pitääkö palvilihat laittaa roikkumaan, vai voisko laittaa hyllyille että mahtuis enempi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 25.03.2014 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Mitään muuta en sähköhommista ymmärrä kun, että se tekee kipiää, mutta olisko se osaavalta euroopankonsti väsätä Opaan tai Mustangiin termostaatti? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 25.03.2014 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Aris60 kirjoitti: |
Savustus noin 4h, uunin lämpötilan ollessa 100 astetta, ja varmistus lihaläpömittarilla 69-70 astetta ja sitten palat folioon ja sisälämpötila nousee 71 tai 72 asteeseen. Isommilla paloilla aika on tietenkin pitempi.
|
Onko mitään ongelmia että liha tarttuisi metalliritilään? Ite just mietin että pitääkö palvilihat laittaa roikkumaan, vai voisko laittaa hyllyille että mahtuis enempi. |
Ei ne ainakaan tollaisessa bbq hiilisavustimessa tartu kiinni vaikka alhaisella lämmöllä savustaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 26.03.2014 00:05 Viestin aihe: |
|
|
Ei tartu kiinni ritilään matalalla lämmöllä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2014 13:32 Viestin aihe: |
|
|
Hommasin kanssa noita erimoisia puruja, josko savustukseen saisi jotain vivahdetta.
Mitähän pirua tuo mesquite on?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.03.2014 13:40 Viestin aihe: |
|
|
Omilla mennään; tuossa hiukasen omppupuuta ja katajaa Ja riittäis vaikka Lahtisellekin :
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2014 13:52 Viestin aihe: |
|
|
Ei kai vaan ole teräketjuöljyn aromi päällimmäisenä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.03.2014 13:58 Viestin aihe: |
|
|
Ei todellakaan; ihan on käsivehkein pilkottu enstex ja vielä kasan paikalla otettu muutama kymmenen senttiä pois päistä; ihan silppurin läpi tuotettua ja sen jälkeen seulottua ja tarinaa voi lukea tuolta:
http://kanarian.keskustelu.info/viewtopic.php?f=12&t=304&start=5 _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 31.03.2014 19:22 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Hommasin kanssa noita erimoisia puruja, josko savustukseen saisi jotain vivahdetta.
Mitähän pirua tuo mesquite on?
|
Mesquite on näköjään puu texasin / mexikon tienoilta. Sopii texas-style barbequeen ja smokingiin. Ei sillä että itellä olis mitään kokemusta...
http://en.wikipedia.org/wiki/Mesquite
PS. Muistikko Vilperi edes vähän huuhtasta kottikärryjä huussin tyhjäämisen ja savupurun kärräämisen välillä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.03.2014 19:35 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: |
PS. Muistikko Vilperi edes vähän huuhtasta kottikärryjä huussin tyhjäämisen ja savupurun kärräämisen välillä |
Sekin asia oli ihan hoidossa; kyllä tuosta hygieniapuolestakin on huolta pidetty noin tärkeän asian yhteydessä!!
Se on tarkkaa hommaa tuo savupurujen teko, kun ei vättämättä tiedä että kuka lopputuotetta tulee käyttämään!?
N. 20 prossaa on katajaa seassa ja loput on omppupuuta; pitäs varmaan tehrä myös kirsikka ja luumupuista omat versionsa, niin sais vähän makutuntumaa noistakin. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 31.03.2014 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Vilperi kirjoitti: | Lonely Rider kirjoitti: |
PS. Muistikko Vilperi edes vähän huuhtasta kottikärryjä huussin tyhjäämisen ja savupurun kärräämisen välillä |
Sekin asia oli ihan hoidossa; kyllä tuosta hygieniapuolestakin on huolta pidetty noin tärkeän asian yhteydessä!!
Se on tarkkaa hommaa tuo savupurujen teko, kun ei vättämättä tiedä että kuka lopputuotetta tulee käyttämään!?
N. 20 prossaa on katajaa seassa ja loput on omppupuuta; pitäs varmaan tehrä myös kirsikka ja luumupuista omat versionsa, niin sais vähän makutuntumaa noistakin. |
Ihan vitsinä kyselin kun itelle tulee kottikärryistä heti mieleen huusin tyhjennys. Mutta se on totta että hygieniasta on pidettävä huoli savustuksessa. Kun jakelee hyviä maistiaisia niin lähipiiristä alkaa tulla kyselyitä että millonka meinaat seuraavan kerran savustella Tavaran on oltava priimaa myös hygienialtaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 31.03.2014 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Kunhan karkean kuivauksen käy läpi kottiksissa, niin sen jälkeen loppukuivaus saunan lauteilla ettei home pääse iskemään sekaan!
Eiköhän tuostakin vaiheesta tule joku kuva taltioitua joten tervetuloa sivuston seuraajaksi!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 02.04.2014 12:10 Viestin aihe: |
|
|
Eileste kun oli saunapäivä, niin lähti lopullinen kuivaus käyntiin; eli noin 40 litraa savupuruja saunan lauteilla:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 07.04.2014 10:37 Viestin aihe: |
|
|
Ei nuo omppupuunlastut ainakaan pahaa tuntuneet siialle tekevän.
Tavallaan mukava peli toi pömpeli, pystyy savustamaan pikkumällejäkin vaivattomasti ja tulee myös koko setti syötyä laakista ja lämpimänä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|