Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 25.05.2014 15:43 Viestin aihe: |
|
|
Savustelin eilen elopainoltaan 550 g siian fileinä. Noin 45 min / 90 C. Nahkapuolikaan ei saanut oikein kunnollista savukalan väriä, mutta maku oli oikein hyvä kun fileerattu puolikin oli kuitenkin ottanut savua itteensä. Söin toisen fileen heti tuoreeltaan ja toinen oli yön yli kääreissä ja jääkaapissa. Yön yli levännyt file oli olevinaan selkeesti paremman makuinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 31.05.2014 15:19 Viestin aihe: |
|
|
Tuli otettua oikein elävää kuvaa siian savustuksesta.
http://youtu.be/9ezI5WdE0R8
Videon musiikki ei ole voimakas kannanotto maailmanrauhan puolesta Tuli vaan tunnollisesti etsittyä jotain no name royalty free renkutusta tohon taustalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 31.05.2014 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Sehän oli oikein tunnelmallinen pätkä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 02.06.2014 00:02 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Sehän oli oikein tunnelmallinen pätkä. |
Tänks Videota piti editoida aikalailla että siihen sai noinkin paljon toimintaa. "Raakafilmin" katselu oli kauheeta kun siinä oli pitkiä pätkiä jossa vaan tuijotettiin savukaappia. Se ei oikein välity mykkä-videolle että "nyt se ukko miettii maailmaa valmiiksi" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 09.06.2014 22:31 Viestin aihe: |
|
|
Hyvin oli itse palvattu porsaanfile selvinnyt kuukauden päivät vakuumissa&pakkasessa. Maku ei ollu ainakaan huonontunu! Jatkoa varten parempi että voi kärytellä isomman satsin kerralla ja syödä silloin tällöin pikkuhiljaa.
Tuosta kelpaa leikellä leivän päälle
Kalansavustuksessa tuli kirjolohifileiden kanssa kokeiltua suolaamisen "standardisoimista" Ettei olis joka kerta erilainen lopputulos. Kaupan kääreissä oli sopivasti fileen paino, niin punnitsin karkeaa merisuolaa 2 % fileen painosta ja ripottelin siihen päälle. En pyyhkiny mitään kalan päältä pois ennen kaappiin laittamista. Lopputulos oli hyvä mutta vähän turhankin suolanen mun suuhun. Seuraavalla kerralla kokeilu esim. 1,5 % suolaa kalafileelle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 20.06.2014 13:09 Viestin aihe: |
|
|
Juhannus kalat kylmäsavustumassa. Kävin aamulla hakemassa tuon savugeneraattorin testiin.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 28.06.2014 02:12 Viestin aihe: |
|
|
Tuli kaadettua pari leppää ja nyt ne on jo tehty klapeiksi. Klapit laitoin suoraan katon alle ja varjoon kuivumaan.
Nyt on vielä hyvä aika tehdä savupuita. Lepän kuori irtoaa melkein puhaltamalla. Kuoritut pöllit on vaan liukkaita niin kuin naitu !&%¤#"! Vielä kun alkais kunnon heinäpoudat... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ulkku Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Mar 2008 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 17.07.2014 14:10 Viestin aihe: |
|
|
Keväisen SPV:n seurauksena vanha tiilinen savustusuuni jäi siskoni tontille ja täytyisi kai uusi kyhätä. Ajatuksissa puinen kaappi. Onko merkitystä mitä puuta käyttää kaapin seiniin? Haapaa, koivua, tervaleppää, havupuuta?
Itse olen ainakin tykännyt kuhasta savustettuna. Täytyy vain muistaa savustaa vaalea lihaiset kalat selällään ja ankerias ym. rasvaisemmat mahallaan.
Noin 20v tuli savustettua tuolla isoisän tekemällä uunilla jossa käytettiin tuoretta, korkeintaan päivän nahistunutta, leppärankaa lehtineen kaikkineen ja lisäksi muutama katajan oksa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 01.08.2014 00:26 Viestin aihe: |
|
|
Tuollasia kymppikilon hauen fileen pökäleitä tuli savuteltua viime viikonloppuna. Hyvää se vaan tuli hauestakin Maistui hellekelillä hyvin jääkaappikylmänä hyvin suolattuna ja leppäsavulla maustettuna. Vielä parempaa vois olla jos laittais vähänvoia tai sianihraa päälle ennen savustusta...
Ei ole kokemusta ulkun kysymykseen että mitä puuta savustuskoppi pitäis olla kun oma on kokonaan metallia. Veikkaisin että kaikki normipuutavara käy kun siitä ei ole kukaan paasannut tällä palstalla mitään Eihän siellä kopissa kuitenkaan ole kuin se max. 100 C lämpöä tai alaosassa ehkä hiukan ylikin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sipowicz
Liittynyt: 09 Elo 2014 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 09.08.2014 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Iskipä itellekki kiinnostus tollaseen saaristolaismalliseen kaappiin. Nettiä lueskelemalla, Särömaan(Kalansavustuksen salat) kirjan luettuani ja aikani ajatusta hautoen pääsin rakennushommiin ja tämmönen siitä sitten tuli.
Aikalailla perstuntumalla rakentelin, mutta suuntaa mitoista otin Särömaan kirjasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 09.08.2014 23:55 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköinen, pistäs pari sisäkuvaa kanssa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9547
|
Lähetetty: 10.08.2014 12:49 Viestin aihe: |
|
|
Kuvanipelöinti. Hylsyt puuttuu... _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
M..M Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Kes 2011 Viestejä: 594 Paikkakunta: POHJOIS-SAVO
|
Lähetetty: 12.08.2014 07:34 Viestin aihe: |
|
|
hieno uuni muista reilu rasva astia ettei käy niin kuin minun ensimmäiselle palviuunille _________________ MITÄ ET TEE TÄNÄÄN, EI SITÄ TARVITSE TEHDÄ HUOMENNAKAAN |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ulkku Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Mar 2008 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 13.08.2014 11:10 Viestin aihe: |
|
|
Grillatessa osui silmään vanha rantasaunalta aikoinaan purettu muuripata. Taidan tehdä siitä "väliaikaisen" savupöntön |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 13.08.2014 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Onko tuossa sipowitzin uunissa tuhkaluukku tuossa alhaalla?
Jos on, niin voipi olla että saat peittää arinan alapuolisen osan hiekalla, jotta veto pysyy tarpeeksi pienenä.
Itselläni on suht vastaava rakenne, mutta puut tulevat suoraan valetun laatan päälle. Vieläkin meinaa palaa turhan kiivaasti.
Muistaakseni vilperi vainaan neuvosta tein suoraan noin. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|