OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

valurautapannu
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 13.03.2011 12:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paljonki CeeCeen pannulla on takuuta? Tuommonenhan pitäisi siihen mennä.

Meillä kun lämmitetään uunia lähes joka päivä, niin paljon tulee sitten uuniruokia myös tehtyä viikolla niitten helppouden vuoksi.

Sitä paremmalta maistuu sitten omassa liemessään paistettu nasu näin pyhänä.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peiper
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Lok 2009
Viestejä: 513

LähetäLähetetty: 27.06.2011 23:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minulla on yks yllä olevan kuvan mukainen pannu minkä "löysin" uudestaan. Hagmannin pannu ja pitäisi olla asiallinen. En vain ole saanut sitä toimimaan kunnolla ja olikin useamman vuoden poissa käytöstä.
Ilmeisesti liian vähän ruuanlaittoa, että saisi kaks pannua toimimaan. Toinen ikivanha toimii kuin junanvessa.
Olen sillä nyt 4-5 pakettia siankylkipalaa paistanut ja kokeillut Vilperin lättyjen paistoa, mutta ei tule kuntoon. Kyllä sillä pihvit paistaa, mutta !&%¤# toiseen verrattuna. Ilmeisesti pitää käyttää useammin.
Onko vähän niin kuin koirien kanssa, jos yks hyvä, niin toinen jää aina liian vähälle käytölle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuulenvoima
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2012
Viestejä: 303

LähetäLähetetty: 18.01.2012 10:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sain isoäidin perintönä pari opan valurautapannua. Tavallisen paistinpannun ja lettupannun. Vähän näyttäs olevan kunnostuksen tarvetta molemmissa mutta täällähän oli sen verran hyvät ohjeet valurautapannujen huollosta että taidan ottaa niiden kunnostuksen työn alle tässä jokupäivä Very Happy Jospa niistä tulis kunnon käyttöpelit vielä vuosiksi Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.01.2012 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Skeppshult mulla paistinpannuna ja patana hackmannin versio,siitä mukava että sinne mahtuu koko rusakko normaalisti paloteltuna ja senko pistää yöksi uuniin hautumaan sataan asteeseen niin ei tartte repiä lihoja luista irti.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 18.01.2012 14:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

juhatapio kirjoitti:
Skeppshult mulla paistinpannuna ja patana hackmannin versio,siitä mukava että sinne mahtuu koko rusakko normaalisti paloteltuna ja senko pistää yöksi uuniin hautumaan sataan asteeseen niin ei tartte repiä lihoja luista irti.


Heitäs vinkkiä mitä laitat kyytiin muuta kuin vettä, suolaa ja katajanmarjoja?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 18.01.2012 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hauska huomata miten valurauta on tehnyt uuden tulemisen.
Pari vuotta sitten erittäin hyviä, kunnolla valmiiksi sisäänajettuja pannuja ja patoja sai kirppareilta eurolla parilla.
Nykyään hinnat alkaa olla 2-30€.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 18.01.2012 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Hauska huomata miten valurauta on tehnyt uuden tulemisen.
Pari vuotta sitten erittäin hyviä, kunnolla valmiiksi sisäänajettuja pannuja ja patoja sai kirppareilta eurolla parilla.
Nykyään hinnat alkaa olla 2-30€.


Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.01.2012 15:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jaa että rusakkoresepti,no tässä se tullee:ruskista ne jänespalat siinä padassa kunnolla, pienistele sekaan pari sipulia,porkkana jos valkosipulista tykkäät nii pari kynttä sitäkin sekkaan,suolaa,pippuria ja vaikka niitä katajanmarjoja muutama,kaada pataan tölkki olutta ja jatka vedellä niin että lihat lähes peittyy,ota liedellä lämpöä sen verran että pata alkaa kiehumaan ja pistä sitte sata-asteiseen uuniin kansi päällä tietysti,pyssyy aromit ,itte annan joskus olla yön uunissa ja aamulla se sitten valmista on,poijille pittää sitte usein vielä tähteet paistaa voissa,tietysti valurautapannulla.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Iso-Jaska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tam 2007
Viestejä: 2376
Paikkakunta: Lapland Finland

LähetäLähetetty: 18.01.2012 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EZ_ kirjoitti:

Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla.


Miksi?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
EZ_
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Maa 2007
Viestejä: 423

LähetäLähetetty: 18.01.2012 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Iso-Jaska kirjoitti:
EZ_ kirjoitti:

Ehdottomasti parasta mitä keittöön voi tuoda. Noi pinnoite-pannut on aikansa leluja, kädettömien kokkien välineitä.... Kala on ainoa, minkä paistan pinnoitepannulla.


Miksi?


Ei tartte uittaa haukea/kuhaa voissa, lohelle/kirjolohelle on rasvaa siunaantunut luonnostaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 18.01.2012 15:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koittakaapa sellaista kalan kanssa että laitatte teräspannulle leivinpaperia ja paistatte kalan siinä paperilla. Paperi kestää loistavasti kalan tarvitsemat lämmöt eikä rasvaa tarvitse käyttää ollenkaan. Kun mitoittaa paperin oikein, ei pannu likaannu oikeastaan ollenkaan. Rasvaisille kaloille tämä on erityisen hyvä konsti. Miksei valurautapannukin toimi aivan yhtä hyvin tässä.

Tosin on myös niin että oikein hoidettu valurautapannu paistaa kalan hyvin vähällä rasvalla ilman papereitakin eikä ota itseensä makua kuin sen mikä keittämällä lähtee.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
torant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Huh 2009
Viestejä: 2238

LähetäLähetetty: 12.09.2014 13:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Osaisiko kukaan neuvoa valurautapadan kunnostuksesta? Mulla on vanha UPO:n valurautapata, mutta oli unohtunut varastoon ja siinä on nyt hieman ruostetta. Millä tuon uskaltaisi putsata? Hiekkapaperilla vai teräsvillalla vai peräti teräsharjalla? Tämän jälkeen öljy, mutta minkälainen? Samalla pelastin valurautapannunkin, joka pitäisi huoltaa.. Että harmitti kun löysin ne ulkovarastosta keväällä kun siivosin. Oli ex-vaimo vienyt sinne ja olivat unohtuneet pahvilaatikkoon viideksi vuodeksi..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
janne_s_s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2013
Viestejä: 330

LähetäLähetetty: 12.09.2014 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

torant kirjoitti:
Osaisiko kukaan neuvoa valurautapadan kunnostuksesta? Mulla on vanha UPO:n valurautapata, mutta oli unohtunut varastoon ja siinä on nyt hieman ruostetta. Millä tuon uskaltaisi putsata? Hiekkapaperilla vai teräsvillalla vai peräti teräsharjalla? Tämän jälkeen öljy, mutta minkälainen? Samalla pelastin valurautapannunkin, joka pitäisi huoltaa.. Että harmitti kun löysin ne ulkovarastosta keväällä kun siivosin. Oli ex-vaimo vienyt sinne ja olivat unohtuneet pahvilaatikkoon viideksi vuodeksi..


Moi,

Älä käytä saippuaa äläkä muitakaan kemikaaleja. Kovaa hinkkausta teräsharjalla, vedellä/ruokaöljyllä ja huuhtelu välissä. Itse laitoin porakoneen päähän semmoisen pyörivän teräsharjan, hyvin toimi. Valurautapinta ei mene mekaanisesta hinkkaamisesta miksikään, itse asiassa paranee vaan.

Kun se on puhdas, öljyä pata/pannu tavallisella ruokaöljyllä ja kuumenna. Jos haluaa voi tehdä ihan kunnon rasvapolton mutta öljyäminen toimii ihan yhtä hyvin kun muistaa suorittaa sen joka käytön jälkeen.

Eli kun ruoka on valmis pese pannu kuumalla vedellä ja teräsvillalla. Kun se on puhdas nosta se levylle ja laita levy päälle. Kun pannu on niin kuuma että se on kuiva, sammuta levy, öljyä ruokaöljyllä ja pyyhi talouspaperilla ylimääräiset öljyt pois. Jätä pannu siihen kuumalle levylle jäähtymään.

Näin kun tekee ei tarvitse erikseen rasvapolttaa uunissa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Sivu 11 Yht. 11

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com