OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 192, 193, 194  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 29.09.2014 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Noi on Kai Shun-veitset. Ebayltä löysin huomattavasti Suomen hintoja edullisemmin.

http://www.veitset.fi/kai-kai-shun-classic-c-87_88.html


Heti kiinnitti huomio ""veitsiin""

Nehän on kyökin parasta antia ku jotain puuhaa, ettei jyrsi.

Eipä oo mitkää halvat, mut nii meinasinki ku ne pisti heti silmää.-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1553
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 29.09.2014 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riistaruokaa:
Hirven vasan maksaa... Pannulla ,,matalala lämpö ..lyhyt kypsytys..(suolaa, ripaus mustaa pippuria
Lisukkeeksi:
perunaa
hitaasti kuulotettua sipulia (ripaus suolaa ja valkopippuria)
puolukkasurvosta...
Vasan ammuin sunnuntaina oman koiran haukkuun... huomenna kieli kattilaan ja voileivän kyytipojaksi.
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
topintam
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Mar 2007
Viestejä: 335
Paikkakunta: Pudis

LähetäLähetetty: 30.09.2014 16:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metton täkänpuolikas joutui lihamyllyyn ja paistinpannulle. Rillimaisterin purkista maustetta päälle.

Paketista valmis ruskeakastike ja mettoriepu sinne sekaan. Potut tuli samalla aikaa. Koko komeus alas puolukkahillon kans.

Melko keitos,,siinä tunsi jo tekevänsä melkee jotain rikollista...

Kuitenkin hyvää kevyttä maukasta jauhelihaa. Metso onkin vähän liian voimakasta omaan makuun piffinä.

Kokeilen toisenkin kerran varmasti..Ehkä uunimuusi jossa metsojauheliha.
_________________
-itseäni olen kiittänyt ja kiitosta on riittänyt-
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 30.09.2014 17:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Känädänhanhea mustapekka-kermakastikkeessa perunoiden ja mustaherukkahillon kanssa.

Keittelin lihat, sitten pilkoin lihat kuutioissa ja paistaa pyöräytin pannulla runsaassa voissa pekonin, sipulin ja pippurisekoituksen kanssa. Siitä sitten uuniin 45minuutiksi kerman ja mustapekkka-juuston kanssa hautumaan, lopputulos ihan hyvä. Ensi kerralla lihat on vielä pari tuntia pidempään uunissa ennen kerman ja juuston lisäämistä, niin tulee mureampaa.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mika S.
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2013
Viestejä: 141
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 30.09.2014 21:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään tylsääkin tylsempi sorsakastike ja pottumuusi lisukkeinee. Mutta on se vaan hywää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 01.10.2014 11:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juunas kirjoitti:
Keittelin lihat, sitten pilkoin lihat kuutioissa ja paistaa pyöräytin pannulla runsaassa voissa pekonin, sipulin ja pippurisekoituksen kanssa. Siitä sitten uuniin 45minuutiksi kerman ja mustapekkka-juuston kanssa hautumaan, lopputulos ihan hyvä. Ensi kerralla lihat on vielä pari tuntia pidempään uunissa ennen kerman ja juuston lisäämistä, niin tulee mureampaa.


Itselleni tullut vuosien mittaan pari nyrkkisääntöä riistalintujen valmistamiseen. Joko nopeasti pannulla roseeksi, tai pitkään haudutellen mureaksi. Jos rintafileen paistaa ylikypsäksi, liha on sitkeää. Esim. kyyhkyn rintafileiden paistaminen on yhtä tarkkaa puuhaa kuin pärekaton kulotus. Samoin liha on sitkeää jos haudutusaika ei riitä. Haudutusajat (palapaisti) ovat minimissään nuorella linnulla tunti ja vanhalla kaksi. Mikähän idea tuolla esikeittelyllä, onko jossain reseptissä noin neuvottu? Kysyn kun en ole tapaan ennen törmännyt, vaikka onkin sanonta että ken keitetyn paistaa... Itse ainakin vain paloittelen lihan, väri pannulla ja pataan liemen kera. Jos vielä rangat tallella niin niistä voi keitellä ensin haudutusliemen kasvisten kanssa ajan niin salliessa.

Voi jos joskus satun saamaan hanhia, niin ainakin joku menee kynittäväksi ja kokonaisena valmistettavaksi tähän tyyliin: http://www.makuja.fi/reseptit/paistettu-hanhi/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Juunas
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Maa 2004
Viestejä: 2397
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 01.10.2014 11:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Luista irroittelin laiskana miehenä keittämällä, tosin malttamattomalla meni vähän sekin repimiseksi lopulta.

Olen kuullut ja huomannut itsekin, että sitkeäksi menee kypsä rintafile. Kaveritkin sanoo, että esim. sorsan rintafileet on pilalla jos paistaa kypsäksi asti, mutta itse en järin sorsan mausta välitä, joten ei oikein houkuta tuo mediumiksi jättäminen. Tosin silläpä en enää sorsia ammukaan. Hanhen kanssa sitten hirvitti vähän tuo sama homma, että onko maku kuin sorsissa, siksi tuli maustettuakin reilusti.

Myös sisäfileistä kauriin sisäfile oli sellainen, että eipä ollut minun mieleistä mediumina, mikä lienee aika outoa. Jäniksen vastaavat fileet maistuu taas oikein hyvälle kun vetää vain pinnat kiinni kuumalla pannulla voin ja suolan kanssa.
_________________
Ei se ota jos ei annakkaan
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 01.10.2014 19:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ammu vaan sorsia, laitan osotteen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1866
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 01.10.2014 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tännekin kelpaa Very Happy

Sorsa esim. alkupalana tähän tapaan roseena, aivan loistavaa:
http://www.kettunet.com/hirven-filetta-punaviinikastikkeella-alkupalana-sorsan-rintaa-tyrnikakkua/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
sukolin
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Elo 2013
Viestejä: 96

LähetäLähetetty: 01.10.2014 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teertä kermakastikkeella ja pottujen kanssa. Aivan mahtava illallinen ja rouvallekkin kelpasi. Käsky kävi että kotiin saa tuoda enenmmänkin lintua Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 04.10.2014 18:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teertä voissa paistettuna ja suolalla sekä pippurilla maustettuna ja jaloviinalla liekitettynä. Medium+. Muijallekki kelpas. Paistinpottuja oli lisukkeena.
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Karavaanari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Elo 2006
Viestejä: 307

LähetäLähetetty: 07.10.2014 17:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tuli onnistumisen hetkiä keittiössä Very Happy
Hirven paistista leikataan ohuita siivuja, joille levitetään molemmin puolin suolaa, mustapippuria ja sweetchilikastiketta. Seuraavaksi päälle pekonia ja Kippari-juustoa. Koko komeus kääritään rullaksi ja paistetaan pannulla pikaisesti pinta ruskeaksi, tämän jälkeen valellaan pinnalle vielä vähän sweetchilikastiketta ja laitetaan rullat uuniin noin puoleksi tunniksi 125 asteeseen. On mehukkaita ja makua löytyy!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 07.10.2014 18:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tota pitää testata kun torstaina on eka palottelu ja saa tuoretta lihaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
.22
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2005
Viestejä: 339

LähetäLähetetty: 07.10.2014 18:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tota pitää testata kun torstaina on eka palottelu ja saa tuoretta lihaa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.10.2014 19:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Nyt tuli sellasta gourmeeta, että alta pois. Tultiin vähän huonoissa eväissä kämpille, joten piti soveltaa siitä mitä sattu löytymään.

Hirvimiehen palautuseväs resepti:
- 1 l vettä mettäojasta
- 400 g hirven kylmäsavua paloiteltuna
- 1 prk nötköttiä (päiväys menny 2011)
- 1 pussi Carbonara pastaa
- 1 pussi naudan makuista nuudelia
- nyrkin kokoinen lohmo voita
- mausteeksi mustapippuria

Keitetään kokoon ja nautitaan hyvällä ruokahalulla...
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 96, 97, 98 ... 192, 193, 194  Seuraava
Sivu 97 Yht. 194

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com