Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.09.2014 20:31 Viestin aihe: |
|
|
Heti kiinnitti huomio ""veitsiin""
Nehän on kyökin parasta antia ku jotain puuhaa, ettei jyrsi.
Eipä oo mitkää halvat, mut nii meinasinki ku ne pisti heti silmää.- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1553 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 29.09.2014 20:58 Viestin aihe: |
|
|
Riistaruokaa:
Hirven vasan maksaa... Pannulla ,,matalala lämpö ..lyhyt kypsytys..(suolaa, ripaus mustaa pippuria
Lisukkeeksi:
perunaa
hitaasti kuulotettua sipulia (ripaus suolaa ja valkopippuria)
puolukkasurvosta...
Vasan ammuin sunnuntaina oman koiran haukkuun... huomenna kieli kattilaan ja voileivän kyytipojaksi. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
topintam Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2007 Viestejä: 335 Paikkakunta: Pudis
|
Lähetetty: 30.09.2014 16:57 Viestin aihe: |
|
|
Metton täkänpuolikas joutui lihamyllyyn ja paistinpannulle. Rillimaisterin purkista maustetta päälle.
Paketista valmis ruskeakastike ja mettoriepu sinne sekaan. Potut tuli samalla aikaa. Koko komeus alas puolukkahillon kans.
Melko keitos,,siinä tunsi jo tekevänsä melkee jotain rikollista...
Kuitenkin hyvää kevyttä maukasta jauhelihaa. Metso onkin vähän liian voimakasta omaan makuun piffinä.
Kokeilen toisenkin kerran varmasti..Ehkä uunimuusi jossa metsojauheliha. _________________ -itseäni olen kiittänyt ja kiitosta on riittänyt- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 30.09.2014 17:07 Viestin aihe: |
|
|
Känädänhanhea mustapekka-kermakastikkeessa perunoiden ja mustaherukkahillon kanssa.
Keittelin lihat, sitten pilkoin lihat kuutioissa ja paistaa pyöräytin pannulla runsaassa voissa pekonin, sipulin ja pippurisekoituksen kanssa. Siitä sitten uuniin 45minuutiksi kerman ja mustapekkka-juuston kanssa hautumaan, lopputulos ihan hyvä. Ensi kerralla lihat on vielä pari tuntia pidempään uunissa ennen kerman ja juuston lisäämistä, niin tulee mureampaa. _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mika S. Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2013 Viestejä: 141 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 30.09.2014 21:39 Viestin aihe: |
|
|
Tänään tylsääkin tylsempi sorsakastike ja pottumuusi lisukkeinee. Mutta on se vaan hywää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.10.2014 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Juunas kirjoitti: | Keittelin lihat, sitten pilkoin lihat kuutioissa ja paistaa pyöräytin pannulla runsaassa voissa pekonin, sipulin ja pippurisekoituksen kanssa. Siitä sitten uuniin 45minuutiksi kerman ja mustapekkka-juuston kanssa hautumaan, lopputulos ihan hyvä. Ensi kerralla lihat on vielä pari tuntia pidempään uunissa ennen kerman ja juuston lisäämistä, niin tulee mureampaa. |
Itselleni tullut vuosien mittaan pari nyrkkisääntöä riistalintujen valmistamiseen. Joko nopeasti pannulla roseeksi, tai pitkään haudutellen mureaksi. Jos rintafileen paistaa ylikypsäksi, liha on sitkeää. Esim. kyyhkyn rintafileiden paistaminen on yhtä tarkkaa puuhaa kuin pärekaton kulotus. Samoin liha on sitkeää jos haudutusaika ei riitä. Haudutusajat (palapaisti) ovat minimissään nuorella linnulla tunti ja vanhalla kaksi. Mikähän idea tuolla esikeittelyllä, onko jossain reseptissä noin neuvottu? Kysyn kun en ole tapaan ennen törmännyt, vaikka onkin sanonta että ken keitetyn paistaa... Itse ainakin vain paloittelen lihan, väri pannulla ja pataan liemen kera. Jos vielä rangat tallella niin niistä voi keitellä ensin haudutusliemen kasvisten kanssa ajan niin salliessa.
Voi jos joskus satun saamaan hanhia, niin ainakin joku menee kynittäväksi ja kokonaisena valmistettavaksi tähän tyyliin: http://www.makuja.fi/reseptit/paistettu-hanhi/ _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juunas Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 2397 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 01.10.2014 11:30 Viestin aihe: |
|
|
Luista irroittelin laiskana miehenä keittämällä, tosin malttamattomalla meni vähän sekin repimiseksi lopulta.
Olen kuullut ja huomannut itsekin, että sitkeäksi menee kypsä rintafile. Kaveritkin sanoo, että esim. sorsan rintafileet on pilalla jos paistaa kypsäksi asti, mutta itse en järin sorsan mausta välitä, joten ei oikein houkuta tuo mediumiksi jättäminen. Tosin silläpä en enää sorsia ammukaan. Hanhen kanssa sitten hirvitti vähän tuo sama homma, että onko maku kuin sorsissa, siksi tuli maustettuakin reilusti.
Myös sisäfileistä kauriin sisäfile oli sellainen, että eipä ollut minun mieleistä mediumina, mikä lienee aika outoa. Jäniksen vastaavat fileet maistuu taas oikein hyvälle kun vetää vain pinnat kiinni kuumalla pannulla voin ja suolan kanssa. _________________ Ei se ota jos ei annakkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 01.10.2014 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Ammu vaan sorsia, laitan osotteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1866 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
sukolin Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Elo 2013 Viestejä: 96
|
Lähetetty: 01.10.2014 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Teertä kermakastikkeella ja pottujen kanssa. Aivan mahtava illallinen ja rouvallekkin kelpasi. Käsky kävi että kotiin saa tuoda enenmmänkin lintua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 04.10.2014 18:55 Viestin aihe: |
|
|
Teertä voissa paistettuna ja suolalla sekä pippurilla maustettuna ja jaloviinalla liekitettynä. Medium+. Muijallekki kelpas. Paistinpottuja oli lisukkeena. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Karavaanari Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2006 Viestejä: 307
|
Lähetetty: 07.10.2014 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Nyt tuli onnistumisen hetkiä keittiössä
Hirven paistista leikataan ohuita siivuja, joille levitetään molemmin puolin suolaa, mustapippuria ja sweetchilikastiketta. Seuraavaksi päälle pekonia ja Kippari-juustoa. Koko komeus kääritään rullaksi ja paistetaan pannulla pikaisesti pinta ruskeaksi, tämän jälkeen valellaan pinnalle vielä vähän sweetchilikastiketta ja laitetaan rullat uuniin noin puoleksi tunniksi 125 asteeseen. On mehukkaita ja makua löytyy!
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 07.10.2014 18:19 Viestin aihe: |
|
|
Tota pitää testata kun torstaina on eka palottelu ja saa tuoretta lihaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 07.10.2014 18:21 Viestin aihe: |
|
|
Tota pitää testata kun torstaina on eka palottelu ja saa tuoretta lihaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.10.2014 19:41 Viestin aihe: |
|
|
Nyt tuli sellasta gourmeeta, että alta pois. Tultiin vähän huonoissa eväissä kämpille, joten piti soveltaa siitä mitä sattu löytymään.
Hirvimiehen palautuseväs resepti:
- 1 l vettä mettäojasta
- 400 g hirven kylmäsavua paloiteltuna
- 1 prk nötköttiä (päiväys menny 2011)
- 1 pussi Carbonara pastaa
- 1 pussi naudan makuista nuudelia
- nyrkin kokoinen lohmo voita
- mausteeksi mustapippuria
Keitetään kokoon ja nautitaan hyvällä ruokahalulla... _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|