Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
emppu Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Pori
|
Lähetetty: 18.06.2014 07:12 Viestin aihe: |
|
|
Puritanistit paheksuu jo pelkän oluen käyttöä käryn valmistuksessa saatika pekonin. Meillä emäntä kuuluu niihin: voi sitä läskin taikka sen puutteessa voin määrää mitä se käyttää käryn teossa. Ratina vaan kuuluu suonissa ku sitä syö, eikä ol kuivaa. Sai joskus pikkulikkana oppinsa jossai tornionjokilaaksossa joltain vanhalta muorilta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tommiunk Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Huh 2005 Viestejä: 154 Paikkakunta: varsinaissuomi / Satakunta
|
Lähetetty: 18.06.2014 14:14 Viestin aihe: |
|
|
Suolasilavaa sen olla pitää.. Ei vaan ikävä kyllä ole oikeen hyllytavaraa eteläsuomen marketeissa.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
slowhand Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2009 Viestejä: 2397
|
Lähetetty: 18.06.2014 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Parastahan tuohon käristykseen rasvaksi on aito poron kuu, luulisin? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Supe Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2014 Viestejä: 4812
|
Lähetetty: 18.06.2014 16:55 Viestin aihe: |
|
|
Kuten alussa neuvottiin, mutta olut on makuasia, käy kyllä kyytipojaksi. Itse laitan hiukan puolukkaa sekaan jo haudutusvaihessa. Erityisen hyvin sopii lintukastikkeeseen. Paras käristys on tullut valurautapadassa kannen alla. Käristän lihat kunnolla vähän kerrallaan, jonka jälkeen haudutetaan pehmeämmäksi. Pekoni maustuttaa mielestäni kaiken liiaksi pekonin makuiseksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 19.06.2014 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Juu ei pekonia. Ei se pekoni siellä missään nimessä pahalle maistu, mutta parempi silti ilman. Paistaa sitte pekonit pekonina vaikka aamulla. Voita senkin edestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kumali Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2012 Viestejä: 109
|
Lähetetty: 21.06.2014 23:04 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Juu ei pekonia. Ei se pekoni siellä missään nimessä pahalle maistu, mutta parempi silti ilman. Paistaa sitte pekonit pekonina vaikka aamulla. Voita senkin edestä. |
Käristykseen rasvaa ja kova lämpö jottei liha alkuun heti "keity" irtoavissa lihanesteissä, suolaa ja mustapippuria ja jos oikein juhlavaksi heittäytyy, voi sekaan pilkkoa sipulin. Sen jälkeen hautuu lisätyssä vedessä sen minkä tekijä jaksaa odotella..
Olen kyllä kokeillut lisätä sekaan hautumisvaiheessa puolukkaa, herukoita, sieniä, kermaa, viiniä, konjakkia jne jne.. Eivät ne siitä hullumpaa tee |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 11.11.2014 19:33 Viestin aihe: |
|
|
Löysin tälläisen ketjun, ja pitää oikein kysyä ohjetta peuranpaistia käyttäen. Eli jäisestä paistista poikkisyin ohuita, mutta kuinka ohuita lastuja? En haluaisi että menee ihan jauhelihaksi hauduttaessa.. Voissa ruskistaen ja sitten kattilaan. Kuinka paljon lihalientä, ja kuinka kauan pitäsi haudutella? En ole ikinä käristystä tehnyt, ja netistä kun etsii, on ohjeet kaupan valmiille käristyslihoille.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10297 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.11.2014 20:29 Viestin aihe: |
|
|
torant kirjoitti: | Löysin tälläisen ketjun, ja pitää oikein kysyä ohjetta peuranpaistia käyttäen. Eli jäisestä paistista poikkisyin ohuita, mutta kuinka ohuita lastuja? En haluaisi että menee ihan jauhelihaksi hauduttaessa.. Voissa ruskistaen ja sitten kattilaan. Kuinka paljon lihalientä, ja kuinka kauan pitäsi haudutella? En ole ikinä käristystä tehnyt, ja netistä kun etsii, on ohjeet kaupan valmiille käristyslihoille.. |
Tyyli on vapaa mutta pakollinen. Siivut semmosia, mitä nyt jäisestä lihasta kohtuudella vuolee,
mulla vaihtelee paksuus 0,5-5 mm välillä. Ei oo niin väliä, vaikkei kaikki olis ihan poikkisyyhynkään.
Kun oot saanu kaikki ruskistettua ja kattilaan, niin laita purkki olutta perään ja vettä sen verran,
että peittyy. Kyllä sitä tunnin ainakin pitäs kestää keitellä, eikä vielä pitäs murentua.
Vähä riippuu elukastakin, sattuuko olemaan aikusta vai vasaa.
Ite tykkään maustaa ihan suolalla ja mustapippurilla, jotku laittaa sipulia, pekonia ja jopa chiliäkin.
Että ihan oman maun mukkaan. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|