Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
Lähetetty: 13.11.2014 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Nimenomaan. Jos paistissa paljon sidekudosta, niin vaatii pidemmän kypsytysajan miedolla lämmöllä. Alle 55 asteessa ei tahdo sidekudos sulaa ilman voimasanoja! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16773
|
Lähetetty: 13.11.2014 23:28 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | No eipä se perhe sitä paistia isomminn syönyt. Pistelin itse tuota napaan nelisenpäivää, viimeiset salaatin ”mausteena”. Aika lailla alkaa tuntua siltä, niinkuin olisi jonkinmoinen jytky suolenmutkassa... |
Tuon kun synnytät, niin joudut jonkun kummiksi pyytämään, mutta älä kysy minua. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.11.2014 00:23 Viestin aihe: |
|
|
Loppu kertomuksen voi laittaa feispuukkii, minne muukki hintiksit kirjottaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 25.10.2015 19:01 Viestin aihe: |
|
|
Tuli siinä taas joku aika sitten kokkailtua hirveä, ”pakastusrulianssin” yhteydessä.
Ja omista taidoista pitää sanoa se, että jos ”liha on hyvää” tulee hyviä pihvejäkin. Mutta vähän vanhemman elikon kohtuullisestakin lihasta ei välttämättä maailman mureimpia pihvejä tule.
Eli pannulla paistelemalla saa kyllä välillä kohtuu sitkeääkin tavaraa aikaiseksi.
Aika harvoin tulee noita paisteja tehtyä uunissa, mutta pakko sanoa, että useimmiten tulee pirun mureaa kamaa. Se vaan on vähän ongelmana, että perhepiirissä tommonen jonkinkokoinen paistimollurra jää yleensä sitten loppupeleissä valtaosaltaan itelle syötäväksi, kun perhe syö sitä sen kerran.
Vähän on mielessä käynyt, että voisikohan tuota ”uunitusta” hyödyntää pienemmillekin lihakokkareille. Ja oiskohan noista saatavissa mureita. On meinaan joskus tullut tehtyä ”samasta palasta” pihvejä ja uunipaistia ja ero oli melkoinen.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 04.11.2015 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Ainakin äkkiseltään vaikuttas siltä, ettei tää “mureutuminen” toimi pienemmissä lihakokkareissa niinkuin vähän isommissa paisteissa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fiulir Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 1464 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 04.11.2015 12:38 Viestin aihe: |
|
|
Mitä on nuo vaaleat klöntit viimeisessä kuvassa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 06.11.2015 14:34 Viestin aihe: |
|
|
fiulir kirjoitti: | Mitä on nuo vaaleat klöntit viimeisessä kuvassa? |
Pakkasesta löytyi jotain Lidlin perunamassamöllöjä, uunitin ne samalla kertaa.
Eli ei ole juustoa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oulun Kärpät Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Lok 2014 Viestejä: 35
|
Lähetetty: 04.01.2016 00:41 Viestin aihe: |
|
|
Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 04.01.2016 10:29 Viestin aihe: |
|
|
Oulun Kärpät kirjoitti: | Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä. |
Itse jätän suuren osan paisteista 52 asteiseksi, toi 46 on jo aika vähän mutta toimii taatusti jos liha on hyvälaatuinen. Vasan paisti on varmempi veto mutta toimii kyllä takuulla myös vanhemmalla eläimellä kunhan kyseessä on hyvin riippunut/raakakypsytetty eläin eikä se ihan sitkein ruhonosa.
Kyllä läpikypsä ja punertava hirvipaistikin on aivan eri tuote... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oulun Kärpät Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Lok 2014 Viestejä: 35
|
Lähetetty: 04.01.2016 12:03 Viestin aihe: |
|
|
Weatherby kirjoitti: | Oulun Kärpät kirjoitti: | Joulun Gloria ruoka ja viini numerossa oli hirvipaistin ohje jossa liha oli kypsennetty 46 asteiseksi. Itse olen ainoastaan syönyt paistia joka on ollut todella kauan miedolla lämmöllä eli siis aika perinteistä mureaa settiä. Kysymys heräsi kun vertailin ohjetta tähän ketjuun että onko siis näin että tällainen matalampi lämpötila on omiaan vasan paistiin vai voisiko olla hyvää myös vanhemmasta elukasta. Itsellä tekisi mieli kokeilla raaempaa paistia koska esim lintujen puolella läpikypsennetyn ja matalammille lämpötiloille jätetyn lihan mausta ei voi puhua edes saman päivänä. |
Itse jätän suuren osan paisteista 52 asteiseksi, toi 46 on jo aika vähän mutta toimii taatusti jos liha on hyvälaatuinen. Vasan paisti on varmempi veto mutta toimii kyllä takuulla myös vanhemmalla eläimellä kunhan kyseessä on hyvin riippunut/raakakypsytetty eläin eikä se ihan sitkein ruhonosa.
Kyllä läpikypsä ja punertava hirvipaistikin on aivan eri tuote... |
Noniin selvä peli, ei muuta kuin kokeilemaan. Ja itellä kyllä kans tuo 46 on liian raaka jotakin 55-60 on varmaan se millä lähen kokeilemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 04.01.2016 17:56 Viestin aihe: |
|
|
Kannattaa sitten muistaa että paisteissa on isot erot. Ulkopaisti kannattaa vetää todella kypsäksi, ei edes mediumina toimi. Sisäpaistin tai hyvin mureutetun vasan paahtopaistin taas raaempanakin. Ulkopaistista kyllä tehdään tartariakin vaan se pitää sitten jauhaa. Myllyllä tai veitsellä. Eikä passaa olla raakakypsytettyä, vaan mahdollisimman tuoretta (toki pakastettukin käy). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|