Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
Lähetetty: 13.11.2014 17:33 Viestin aihe: |
|
|
Giant kirjoitti: | Onkos peuran maksalle hyviä ohjeita?
On maksat jääneet syömättä kun emännälle se ei uppoa. Nyt olisi kuitenkin peuranvasan maksa jääkaapissa ja emäntä paljon töissä joten...
Onkos tuossa paistoksen (vaimikäseoli) teossa mitään jippoja. Vai voita vaan kuumalle pannulle ja siivuja nopeasti pyörittelee. Sitten maksat pois ja sama homma sipulirenkaille. Vielä vähän pekonin käristelyä ja tilkka kermaa ja kaikki sekaisin? |
Laita maksa yön yli maitoon uimaan ni maksan maku miedontuu, saattas maistua emännällekin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 13.11.2014 17:45 Viestin aihe: |
|
|
laonovi kirjoitti: | Laita maksa yön yli maitoon uimaan ni maksan maku miedontuu, saattas maistua emännällekin. | Kylmässä vedessä sitä liotin mutta ei kelvannu eukolle. Omasta mielestä oli kyllä hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 13.11.2014 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofilepihvit tuli syötyä, medium- tällä kertaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 15.11.2014 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Lasten kanssa vietettiin kotipäivää. Ruuaksi oli villisian niskaa ylikypsänä ja ranskalaisia.
Lisukkeena itsetehtyä kurkkusalaattia, ketsuppia ja majoneesia. Jälkkäriksi leipäjuustoa ja itsetehtyä kuningatarhilloa.
Hyvin upposi lapsille niin kuin itsellekkin, piti sitä sit emännällekkin vähän jättää vielä. _________________ Save a tree - eat a beaver |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 15.11.2014 19:37 Viestin aihe: |
|
|
Tänään olis tämä emäntä tehnyt ukolleen kyyhkypataa. Nam!
Että...kuhan se ukkonen sieltä vielä kotiutuisi, niin päästäis herkuttelemaan.. :/
Aikaisempiin maksakeskusteluihin palatakseni.. On muuten hirvenvasan maksasta tehty kasti mielettömän maukasta!! NAM! Mutta mutta kypsää sen olla pitää. Eikä maksaa liotella tarvi. Riistan maut sellaisinaan, eikä lioteltuina, eikä liikaa maustettuina..ehkä.. Saan kuulema vielä joskus sitä liekitettynäkin maistaa. Mikäs siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 15.11.2014 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Lasagnea hirvestä, vihreää salaattia ja chileläistä cabernetia. Ei hassumpaa evästä... _________________ Soft core hunttaaja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.11.2014 19:58 Viestin aihe: |
|
|
Ampua riistaa ja poistaa sen maku, perin metkaa tenavat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pudejovicky Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Elo 2011 Viestejä: 1433 Paikkakunta: Syrjäinen
|
Lähetetty: 15.11.2014 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Tein pitkällä kaavalla tänään vh-peurasta pataa ja valkosipuliperunoita.
Haeskelin valkosipuliperunoiden ohjetta kun muistelin kaverin joskus pitkällä kaavalla tekemiä perunoita, joissa oli naurettavan paljon työvaiheita, mutta niissä oli maku niin kohdallaan kuin maku voi olla.
Ajattelin niitä peuran ulkofilepihvien kaveriksi, jotka olisin vetäissyt pannulla rosepippurin ja suolan kans, konjamiinit ja tikku perään ja sillä selevä.
Törmäsin kuitenkin yhtä naurettavan monimutkaiseen patareseptiin samasta blogista kuin löysin nuo valkosipuliperunoidenkin ohjeet:
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/pitkaan-haudutettua-poropataa.html?m=1
http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/11/maailman-parhaat-valkosipuliperunat.html?m=1
Tehdessä mietin et mahtaa kuitenkin peuran liha mennä hukkaan tällaisella reseptillä kun tulee kaikennäköistä, mutta voi !&%¤#"! et oli hyvää ja peuran maku hienosti vielä tallessa! Nyt on maha pönöllä ja suu messingillä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 15.11.2014 20:53 Viestin aihe: |
|
|
Perunoita ei tarvii laittaa uuniin eikä kermaa.
Paistaa voissa/valkosipulis, viipaleet ja vaikka mustapippurin tilalle rosepippuria ja lopussa persiljaa kun ottaa pois pannulta.
Homma on hieman työläämpi mut loppu tulos on erittäin hyvä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 19.11.2014 11:48 Viestin aihe: |
|
|
Hirveä yllätäen, sic. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35489
|
Lähetetty: 19.11.2014 18:44 Viestin aihe: |
|
|
Hirvisäilykkeellä ja Koskenlaskijalla tukevoitettu perunapurjokeitto. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 19.11.2014 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Kermaperunoita (uunissa!) ja piffiä hirvestä...salaatit ja höysteet kuuluu asiaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Stance Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Kes 2007 Viestejä: 701 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 23.11.2014 13:53 Viestin aihe: |
|
|
Pulled porkia villisiasta, oli 12h 90 asteisessa uunissa yön ylitse. Patongin väliin salaatin kanssa laiteltiin. _________________ Sovittiin seisojan kanssa työnjaosta: se käyttää nenäänsä ja minä haulikkoa. Näin yhteiselo on leppoisampaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 23.11.2014 16:36 Viestin aihe: |
|
|
Hirven paahtopaistia paistoliemikastikkeella, perunaohukaisia(raastettu, pannulla paistettu) ja vihersalaatti. Toimi! _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 23.11.2014 17:17 Viestin aihe: |
|
|
Voiko lihan jättää mediumiksi jos elukalla on ollut loisia?
Esim. Jäniksellä lapamato. Ainakin itseä arvelluttaa tuosta sisäfileitä mediumiksi jättää.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|