OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

jauheliha
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
dvddvddvd
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Hei 2014
Viestejä: 9

LähetäLähetetty: 23.03.2015 08:01    Viestin aihe: jauheliha Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven jauhelihalle mausteita.makuhan on pikkuisen väkevä,olisko jotain vinkkii ,joku spesiaali mauste esim.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17059
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 23.03.2015 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei hirvenliha ole mitään väkevää... olet tainnu saada pskoille ammutun kylkijauhelihaa....

-valkosipulua että kaikki peittyy.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kimmo Kossila
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 315

LähetäLähetetty: 23.03.2015 09:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta on tullut oma suosikkimauste. Lisäksi vähän savustettua paprikaa.
http://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/Mausteet/#!/scandinavian-forest/
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mpikkara
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Tam 2012
Viestejä: 2543
Paikkakunta: suomi

LähetäLähetetty: 23.03.2015 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Väkevää? Ihan normaalia hyvää lihaa se mielestäni on.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7186

LähetäLähetetty: 23.03.2015 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

voihan sen hirven jauhelihan tehä vaikka naudan lihasta. ei maistu enää väkevälle hirven lihalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 23.03.2015 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toki siinä on eroa, jos kaupan nautaan on tottunut.

Haiseeko pahalle paistaessa?

Syksystä alkaa olemaan jo kuukausia, jos on ollut jaskaiset lihat, välineet, kädet, kyllä siinä alkaa bakteerit muhia ja vähän tuoksahtamaan, vaikka on pakkasessa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 23.03.2015 11:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse syyllistyn laiskuuttani tuohon jauhelihan jauhamiseen paloitteluvaiheessa lahtivajalla tehokkaan myllyn takia. Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään. Valmiit jauhetut jauhelihat kyllä vakumoin, mikä hivenen auttaa säilymisessä. Mausteena käytän pääasiassa suolaa ja pippuria.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peltsu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7186

LähetäLähetetty: 23.03.2015 12:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään.


Niimpä. ja jos kuitenki jauhaa kerralla enemmän kun aikoo syödä niin ylimääräisetkin paistetaan ja sitten vasta pakkaseen.

Kotona on moulinex 1600 W mylly ja jotenkin tuntuu että tuo on minimi mitä kotiin kannattaa ostaa. No, töpselisähkövehe ei paljoa tehokkaampi voi ollakaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17059
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 23.03.2015 13:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peltsu kirjoitti:
Larsen kirjoitti:
Kun viisas pakastaisi lihat paloina ja jauhaisi vasta pakkasesta ottamisen jälkeen. Näin säilyisivät pidempään.


Niimpä. ja jos kuitenki jauhaa kerralla enemmän kun aikoo syödä niin ylimääräisetkin paistetaan ja sitten vasta pakkaseen.

Kotona on moulinex 1600 W mylly ja jotenkin tuntuu että tuo on minimi mitä kotiin kannattaa ostaa. No, töpselisähkövehe ei paljoa tehokkaampi voi ollakaan.


No voi se 2500w olla 10A paukulla kumminkin...
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 23.03.2015 15:20    Viestin aihe: Re: jauheliha Vastaa lainaamalla viestiä

dvddvddvd kirjoitti:
Hirven jauhelihalle mausteita.makuhan on pikkuisen väkevä,olisko jotain vinkkii ,joku spesiaali mauste esim.


Mitään väkevää ole. Se on se riistan maku (siis väärin käsitellyn ja hippasen pilaantuneen).

Valkosipulia, korianteria ja jeeraa:D
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 23.03.2015 15:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mausteiksi suola, mustapippuria ja runsaasti voita. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2287
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 24.03.2015 21:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Varmasti on jauhis parempaa, jos pakastaa paloina ja jauhaa vasta ennen käyttöä, mutta kuinka paljon se on parempaa?
Vakuumissa säilyy omasta mielestä jauhiskin riittävän tuoreena vrt. siihen, että emäntä lasten kanssa kiireisenä päivällä tai itse töiden jälkeen kaivaisi myllyn esille, joka hevletin kerta, kun tehdään jauhelihasta ruokaa ja sitten myllyn pesut päälle.
On teillä immeiset rutosti löysää aikaa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.03.2015 21:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mylly esille ja kasaan = 30 s.
Myllyn purku ja pesu = 0 s koska sen voi tehdä lihan ruskistuksen lomassa.
Lihan mahdollinen paloittelu ja jauhaminen vie 5-10 minuuttia.

Ero maussa on niin suuri että kernaasti tuon ajan käytän. Huipputärkeät ja äärikiireiset herrat eivät toki voi moista aikaa tuhlata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2287
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 25.03.2015 00:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvijauhis on meillä aika monen ruuan perusta =useemman kerran/vko. Päivisin rouvalla kokkausapuna pari melko pientä muksua. Siinä voi sitten suorittaa myllynpesun 0 s lihaa ruskistaessa, kun samalla on sylissä näläkäinen ja jostakin mielensä pahoittanut piltti.
Mahdollisimman pitkälle esivalmistellut tuotteet pakastimessa ovat jostain kumman syystä suosittuja meillä ja kaikille vielä maistuvat valmiiksi jauhettu hirvi, ruodottomaksi fileoitu kuha sekä ahven tahi esim. kanalinnun tissit pakastimen kätköistä kaiveltuna.
Kalakinhan säilyisi kuulemma paremmin kokonaisena (suolitettuna) pakasteena, eikä filetin heiluttelu pitkin vie/ kala, mutta jostain syystä ne pakastetaan fileenä?

Esivalmisteethan ovat kaiketi kuliranismin syöpä, mutta joskus käytäntö ajaa ohitse...

Perunathan toki annamme olla maassa myös ruuanlaittohetkeen asti, kyllä ne vaan on eri makuisia, kun ne tonkii roudasta esiin ja siitä pyöräyttää suoriltaan kattilaan! Kanki vaan lyhenee joka talvi 10 cm, mutta on se maku aivan eri.

Näin siis ruualla huipputärkeilevässä lapsiperheessä aikaa tuhlaillaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koavzur
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Mar 2007
Viestejä: 1251

LähetäLähetetty: 25.03.2015 07:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:
Hirvijauhis on meillä aika monen ruuan perusta =useemman kerran/vko. Päivisin rouvalla kokkausapuna pari melko pientä muksua. Siinä voi sitten suorittaa myllynpesun 0 s lihaa ruskistaessa, kun samalla on sylissä näläkäinen ja jostakin mielensä pahoittanut piltti.
Mahdollisimman pitkälle esivalmistellut tuotteet pakastimessa ovat jostain kumman syystä suosittuja meillä ja kaikille vielä maistuvat valmiiksi jauhettu hirvi, ruodottomaksi fileoitu kuha sekä ahven tahi esim. kanalinnun tissit pakastimen kätköistä kaiveltuna.
Kalakinhan säilyisi kuulemma paremmin kokonaisena (suolitettuna) pakasteena, eikä filetin heiluttelu pitkin vie/ kala, mutta jostain syystä ne pakastetaan fileenä?

Esivalmisteethan ovat kaiketi kuliranismin syöpä, mutta joskus käytäntö ajaa ohitse...

Perunathan toki annamme olla maassa myös ruuanlaittohetkeen asti, kyllä ne vaan on eri makuisia, kun ne tonkii roudasta esiin ja siitä pyöräyttää suoriltaan kattilaan! Kanki vaan lyhenee joka talvi 10 cm, mutta on se maku aivan eri.

Näin siis ruualla huipputärkeilevässä lapsiperheessä aikaa tuhlaillaan.

Voiko tuon paremmin sanoa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com