OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

jauheliha
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 25.03.2015 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 25.03.2015 10:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:
Hirvijauhis on meillä aika monen ruuan perusta =useemman kerran/vko. Päivisin rouvalla kokkausapuna pari melko pientä muksua. Siinä voi sitten suorittaa myllynpesun 0 s lihaa ruskistaessa, kun samalla on sylissä näläkäinen ja jostakin mielensä pahoittanut piltti.
Mahdollisimman pitkälle esivalmistellut tuotteet pakastimessa ovat jostain kumman syystä suosittuja meillä ja kaikille vielä maistuvat valmiiksi jauhettu hirvi, ruodottomaksi fileoitu kuha sekä ahven tahi esim. kanalinnun tissit pakastimen kätköistä kaiveltuna.
Kalakinhan säilyisi kuulemma paremmin kokonaisena (suolitettuna) pakasteena, eikä filetin heiluttelu pitkin vie/ kala, mutta jostain syystä ne pakastetaan fileenä?

Esivalmisteethan ovat kaiketi kuliranismin syöpä, mutta joskus käytäntö ajaa ohitse...

Perunathan toki annamme olla maassa myös ruuanlaittohetkeen asti, kyllä ne vaan on eri makuisia, kun ne tonkii roudasta esiin ja siitä pyöräyttää suoriltaan kattilaan! Kanki vaan lyhenee joka talvi 10 cm, mutta on se maku aivan eri.

Näin siis ruualla huipputärkeilevässä lapsiperheessä aikaa tuhlaillaan.


Niin tutun kuuloista arkea. Laughing

Mitään paisteja ei kannata juurikaan jättää, samoin meillä päästin kaikki myllyn läpi ja 500g pusseihin. Lapsille on aivan turhaa mitään muut kokeilla.
Ehkä vain 15kg jätin paisteja hirvistä ja peuroista, jotta saa muutaman kerran aikuiseen makuun pihviä ja käristystä tehdä, sekä kesällä grillata. Käristys menee lapsillekin, mutta aikaa vievää tehdä. Ehkä viikonloppuna ehtisi tehdä, tosin joka viikonloppu vieläkin jossain jahdissa tai muuta riistanhoitoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3984

LähetäLähetetty: 25.03.2015 10:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä kuttaperkkalihat on valmiiksi jauhettu ja vakumoitu pakastimessa. Paistit, fileet ja kalafileet on myös vakumissa pakkasessa.

Jostain syystä meillä on mukuloitten herkkua, ohueksi leikattu ( käristys ) hirvi/peurakastike. Saa hyvin kohmeisesta veitsellä/juustohöylälläkin. Kun on oikein kiire, niin jäisestä hetkeksi mikroon ja siitä lastuja veistelemään. Mausteita ja kermakastike, niin meinaa mennä kieli perässä mahalaukkuun.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 25.03.2015 13:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaikki metsästäjät eivät syö riistaa arkiruokana. Monet pitivät riistaa enemmänkin "pyhäruokana", jolloin on myös aikaa enemmän keskittyä ruoanvalmistukseen. Ymmärrän kyllä ruoan valmistamisen vaikeuden jos samanaikaisesti sylissä on yksi tai kaksikin lasta Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 25.03.2015 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
Kaikki metsästäjät eivät syö riistaa arkiruokana. Monet pitivät riistaa enemmänkin "pyhäruokana", jolloin on myös aikaa enemmän keskittyä ruoanvalmistukseen.


Ehkä sitten se olisi pyhäruokaa, jos ei kävisi hirvi- ja peurajahdissa. Lihaa ei tarvitse ostaa jahdin jälkeen ennen kesää ja silloinkin tarvii vasta grillimakkaraa. Eipä tuo riistakaan ilmaista ole, joutuu niistäkin maksut maksamaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10302
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 25.03.2015 13:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole vielä huomannut maun heikkenemistä valmiiksi jauhetuissa ja vakumoiduissa hirven lihoissa,
kunhan muistaa syödä ennen seuraavaa syksyä, ettei jää ylivuotisia...

Varmaa sen eron huomais, jos tekis tartar-pihvin vastajauhetusta ja pakastetusta,
niin että voisi rinnakkain vertailla. Vaan kun ei tule raakana muutenkaan syötyä (paitsi fileet),
niin ei jaksa joka ruuanlaiton yhteydessä myllyttää, vaikka olisikin aikaa.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 25.03.2015 21:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peto kirjoitti:
En ole vielä huomannut maun heikkenemistä valmiiksi jauhetuissa ja vakumoiduissa hirven lihoissa,
kunhan muistaa syödä ennen seuraavaa syksyä, ettei jää ylivuotisia...

Varmaa sen eron huomais, jos tekis tartar-pihvin vastajauhetusta ja pakastetusta,
niin että voisi rinnakkain vertailla. Vaan kun ei tule raakana muutenkaan syötyä (paitsi fileet),
niin ei jaksa joka ruuanlaiton yhteydessä myllyttää, vaikka olisikin aikaa.


Pedon kanssa samoilla linjoilla. Ja kun hyvälaatuista kamaa on pistänyt vakuumiin ja heti pakkaseen niin kyllä se sen reilun vuoden aikakin itsellä on säilynyt ihan hyvänä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17057
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.03.2015 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Weatherby kirjoitti:
Peto kirjoitti:
En ole vielä huomannut maun heikkenemistä valmiiksi jauhetuissa ja vakumoiduissa hirven lihoissa,
kunhan muistaa syödä ennen seuraavaa syksyä, ettei jää ylivuotisia...

Varmaa sen eron huomais, jos tekis tartar-pihvin vastajauhetusta ja pakastetusta,
niin että voisi rinnakkain vertailla. Vaan kun ei tule raakana muutenkaan syötyä (paitsi fileet),
niin ei jaksa joka ruuanlaiton yhteydessä myllyttää, vaikka olisikin aikaa.


Pedon kanssa samoilla linjoilla. Ja kun hyvälaatuista kamaa on pistänyt vakuumiin ja heti pakkaseen niin kyllä se sen reilun vuoden aikakin itsellä on säilynyt ihan hyvänä.


Sama täälläkin... ei !&%¤# pakkasessa parane eli laatu ja puhtaus.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 27.03.2015 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime viikolla löyty pussillinen 2013 jauhelihaa pakasteesta. Ei mitään haju/makuvikoja, syöjätkin selvisi hengissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com