Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.04.2015 08:30 Viestin aihe: |
|
|
Nonni. Ei muutakuin innosta puhkuen kasaamaan grilliä.
Ja ei jumankeuta. Eikös puuttunut toinen tuommoinen renkaan paikalleen lukitseva akselinhattu toimituksesta. Voin kertoa, että jonkun verta korventaa, kun maksaa grillistä ”monta sataa” ja toimituksesta puuttuu osia...
No, Weberillähän on hyvät palautekanavat ja ei muutakuin netissä kyselyä kehiin, että mitenkäs nyt edetään, kun grillistä tuli vähän vaarallinenkin ”vino show” kun toinen rengas irtoilee paikaltaan.
Yllättävää kyllä, mitään vastausta ei ole ”automaattivastauksen” jälkeen Weberiltä kuulunut... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.04.2015 08:42 Viestin aihe: |
|
|
Kaikkee sitä immeinen kokeilee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 29.04.2015 10:55 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Tuo pizzakiven käyttö grillissä on sitten aika haastavaa. Joku grillimyyjä sai houkuteltua ostamaan, kun sitä oli kuulemma niin kovasti kehuttu. Intoa puhkuen sitä sitten testailin ja lopputulos oli, että pizzan pohja paloi ja täytteet eivät kypsyneet. Liekö ollut sitten vähän turhan suuri liekki, kaasugrillistä siis kyse. Piti kuitenkin loppujen lopuksi kiikuttaa vielä sähköuuniin, joten enimmät kokeiluhalut tyrehtyivät siihen. Myös pizzan saaminen helposti kuumalle paistokivelle on äkkinäiselle hieman haastavaa. Toivottavasti siis ostit myös sellaisen ohuen pizzalapion. Pizzerioissa se sujuu niin helpon näköisesti |
Itse kokeillut pizzakiveä tänä keväänä kerran, joten hieman noviisi kommentoimaan mutta jokunen havainto hommasta kuitenkin kertyi.
-Lapio on hankittava, pizzan siirtäminen muuten on todella haasteellista
-Täytteitä pitää olla mallia italialaisittain, turkkilaiset täytemäärät ovat liikaa
-Juusto "oikeaoppisesti" täytteiden alle, jotta nämä kypsyvät nopeammin
-Lämpöä kertyy helposti liikaa, itse lämmitin grillin/kiven aika tappiin aluksi, sitten sammutin keskimmäisen polttimen kiven alta kun laitoin pizzan grilliin. Silti saa olla tarkkana paistoajan kanssa, pari minutti riittää jo pitkälle.
Jos nyt vapun kunniaksi yrittäisi vaikka toisen kerran... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10261 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 29.04.2015 11:42 Viestin aihe: |
|
|
pirulainen kirjoitti: | Peto kirjoitti: | Eikö sillon oo sama paistaa sähköliedellä ja pannulla? |
eeei se yks suikale ohutta foliota tee muuta kuin estää sen rasvan palokäryn ja sotkun ja kiinnipalamisen...aattele sitä vaikka paistotasona tms. ritilän sijaan. |
No eikös koko grillauksen pointti ole se käry ja poltetut raidat pihvin pinnassa?
On noita alumiini kulhoja ja folioita kokeiltu... Siinähän se pihvi kiehuu liemissään.
Aivan sama olisi keittää ne lihat kattilassa...
Tässä grillauksen mallia:
Ylläolevat käryt lähtee Entrecôte pihveistä ilman marinointeja tai muita kikkailuja. Tulee grillauksen makua ilman savulastujakin.
Ostin vielä tuon lisähärpäkkeen mihin laitetaan haketta lisä savun aikaansaamiseksi.
Tuntuu toimivan hyvin, eikä aromi häpeä mitenkään hiiligrillille.
Lihat tietenkin grillataan kansi kiinni, jolloin savua on pönttö täynnä. Pitää vielä testata eri puulajeja.
Aiheeseen sopivaa virvoketta.
Tuossa eilinen iltapala. Oli meinaan todella mehevää. Nams! _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.04.2015 16:35 Viestin aihe: |
|
|
Eikö ollu suolaa tai mitää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
pirulainen Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Hel 2008 Viestejä: 1077
|
Lähetetty: 02.05.2015 21:39 Viestin aihe: |
|
|
Köyhän miehen lauantai-grillailuateria...
vettä sataa ja kaasukin on lopussa... no, koitetaan. eka pullo loppui kesken paiston, onneksi toisessa vielä riitti kaasua sen verran että sai paisteltua loppuun asti.
aurajuusto-pekonisienet foliokipossa, samoin TSI (tee-se-itse)lohkoperunat, eli suikaloi potut ja pyörittele rypsiöljyssä, sekaan suolaa ja pippuria:
(klikkaamalla vissiin isommaksi)
vasan sisäfilepalasia, mausteena suolaa ja pippuria, sivussa myös sipulia voin kera:
tässä komeus pskassa grillissä paistovaiheessa(pekoninpalat pihvinpalojen päällä oli turhaa, ei jatkoon):
valmista einestä ei nähdä kuvissa, koska oli nälissään kiire syömään.
Kyytipojaksi M8 halpaa aussipunkkua, salaattia, fetajuustoa ja tomaattia.
http://www.alko.fi/tuotteet/499057/
http://viinilehti.fi/viini/viinista-viiniin/the-original-m8-2014/
Hyvin kelpasi, nyt sulattelen oluen ja viskin kera. Kohta telkkarista Tarantinon From Dusk till Dawn-pläjäys, ja perään Rambo.. tämä siis telkkarin tarjoamana. _________________ Vapaan miehen oikeus on kusta luontoon -Veikko Huovinen-
-Marlinisti-Jouskaripelle- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1852 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 03.05.2015 09:44 Viestin aihe: |
|
|
Itse myös Pedon linjoilla grillauksen suhteen. Grilli on grilli ja sitä on turha sääliä. Savut ja käryt nimenomaan kuuluvat grillaukseen. Ittelläkin ostoslistalla tuo savuboxi. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Eipä ole Weberiltä kuulunut vieläkään mitään, kun heitin reklamaatiota sisään. No, sain puuttuvan akselipään lukon läheisestä K-raudasta. Siellä oli reilu meininki. Myyjäneito löi kylmästi vastaavan grillin paketin auki ja kaivettiin sieltä puuttuva osa. Noita olikin sitten yllättäen siinä paketissa kolme, kun omassa oli vain yksi ja kaksi pitäis olla...
Vappu on mennyt lähinnä rillaillessa ja uuteen teelmykseen tutustuessa+harjoittelussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Kävin hakemassa tommoisen tölkkikanatelineen Verkkokaupasta. Hintaa tais olla kymppi. Pinnoitus vaikuttaa pirun ohkaiselta, mutta muuten ihan OK. Grillatut nachot tuli tehtyä pari kertaa cheddarjuustolla. Ihan hyvä ja vaivaton ”alkusetti” |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:49 Viestin aihe: |
|
|
Bilteman pizzakivi. Heitin lätkälle pizzan leivinpaperin kera.
Ainakin tommoiselle valmispizzapohjalle ihan soiva peli. Täytteiden määrä kannattaa varmaan pitää järjellisenä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Mitä olette mieltä, pääseekö kaasugrillillä ja savulastuilla lähelle hiiligrillauksen efektejä kulinaarisessa mielessä? Kai kaasugrillilläkin pystyy epäsuoraan tuleen? Lahtiselta odottelen mielenkiinnolla vertailevaa raporttia. Että kuinka kallis kaasugrilli täytyy hankkia että pärjää Weberin hiilipallolle? Entäs varaosat? Weberin palloon saa tuhannen tuhatta vara- ja lisäosaa varmaan maailman tappiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:55 Viestin aihe: |
|
|
Tölkkikana
Vähän askarrutti, että mitäköhän tästä tulee... Mutta totahan on pirusti kehuttu, niin päätin koittaa. Rei’itetty insertti kanan persiiseen, telineen kuppiin vehnäolutta ja kana kiinni telineeseen. Reilu tunti kannen alla grillissä epäsuoralla tulella ja pöytään.
Suosittelen ehdottomasti koittamaan, jos grillin korkeus mahdollistaa tommoisen. Oli erittäin hyvä täräys. Mielessä kävi myös sekin, että mitenkähän mahtaisi toimia riistalinnuille? Melkein pitäs kyllä varmaan olla sitten nylkemätön runko. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 10:58 Viestin aihe: |
|
|
Jälkiruuat...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.05.2015 11:00 Viestin aihe: |
|
|
Joutuu näköjään kanatötterön hankkimaan. Metson olen tehnyt Weberissä. Nahan alle silavaa niin paljon kuin saa menemään ja mausteita. Sisälle hedelmiä ja juureksia ja mausteita. Jalat sidotaan puuvillalangalla. Pintaan vielä öljyspreitä. Aluksi kuumalla. Sitten lämmöt alas ja hitaasti monta tuntia. Parasta riistalintua mitä olen syönyt. Siksipä aion kesällä kokeilla kokonaista kalkkunaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.05.2015 11:03 Viestin aihe: |
|
|
ioni kirjoitti: | Mitä olette mieltä, pääseekö kaasugrillillä ja savulastuilla lähelle hiiligrillauksen efektejä kulinaarisessa mielessä? Kai kaasugrillilläkin pystyy epäsuoraan tuleen? Lahtiselta odottelen mielenkiinnolla vertailevaa raporttia. Että kuinka kallis kaasugrilli täytyy hankkia että pärjää Weberin hiilipallolle? Entäs varaosat? Weberin palloon saa tuhannen tuhatta vara- ja lisäosaa varmaan maailman tappiin. |
Vielä ei oikein osaa noiden eroista hirveästi sanoa. Mutta kyllähän tuo hiilien (tai nyt brikettien) kanssa pelaaminen on aika lailla erimoista, mitä kaasulla kokkaaminen. Täällä muistaakseni joku suositteli tota 57cm kokoa ja ihan hyvä että tuli toi isompi valittua hiiligrilliksi. Mutta aikuisten oikeasti toi myös sitten haukkaa aika ravakasti brikettiä sisäänsä. Kyllä kaasugrilli on selvästi kustannustehokkaampi, jos joku nyt grillauksessa sitä edes hakee.
Itse sanoisin, että jos kaasugrillissä on kunnon valurautaritilä ja pitää grillin muutenkin ”sopivan likaisena”, niin kyllä kaasugrillilläkin ihan hyvää safkaa syntyy .
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|