Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 12.04.2015 15:08 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Savuahven salaatti
|
Nuo affenat kyl käy, |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 14.04.2015 15:57 Viestin aihe: |
|
|
Kermaista uunihaukea. Tähän hauki pitää fileoida kokonaan ruodottomaksi.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35432
|
Lähetetty: 14.04.2015 16:08 Viestin aihe: |
|
|
Ahhhh.... _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 14.04.2015 16:42 Viestin aihe: |
|
|
Oli kyllä ihan syötävää. Vanhin poika joka on välistä aika ranttu ruuan kanssa - tuumasi vain, että tämähän on hyvää hakiessaan lisää.
Sitruuna antaa kyllä hyvän säväyksen tuohon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 14.04.2015 18:08 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköstä on.. täällä piti tyytyä paistettuun ahvenfileeseen herkkutattikastikkeen kanssa. Pienemmistä (n. 250 g) g) ahvenista tehty file oli raadin mielestä maukkaampaa kuin isosta (600-700 g) tehty |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2287 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 14.04.2015 19:34 Viestin aihe: |
|
|
Ahvenvileissä tuppaa omaan makuun olla parempaa mitä pienempiä vaan jaksaa fileoida. Tuskasen hitaasti kasvaa filekasa semmosta alle satarammasta puukottaessa, mutta sitävastoin häviävät pannulta pirun äkäseen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 14.04.2015 19:36 Viestin aihe: |
|
|
sama ilmiö
Joskus varsin vejellyt fileiksi sellaista ihan pikkuahventa - varmaan jotain satarammasia. Käy ihmeenkin joutuisaan, mutta filekasa tosiaan hitaasti kasvaa. Paistellut sitten niitä pikku fileitä pannulla - kait ne on hyviä kun tahtoo hävitä valmiit niin joutuin, ettei paistajalle jää mitään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 16.04.2015 07:03 Viestin aihe: |
|
|
Souz vide menetelmällä tehtynä moni kala, myös ahven on parhaimmillaan. Maistuu kalan oma aromi paremmin kun paistettu voi tai leivitys ei peitä makuja.
Ahvenen tapauksessa teen näin:
- Ahvenfileille runsaasti suolaa ja maun mukaan esim oliiviölyjä. Muitakin mausteita voi koittaa. Jokaisen fileen voi maustaa vaikka eritavalla.
- File rullalle ja tuorekelmua ympärille ja kääröksi. Kaikille fileille sama käsittely.
- Kuumennetaan iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja laitetaan filekääröt sinne. Nostetaan kattila heti hellalta pois ja katsotaan kellosta aika. 8min kuluttua nostellaan kääröt pois vedestä ja syödään lämpiminä. Eli annoksina suoraan lautasille tai omalle lautaselleen pääruokalautasen viedeen. Osasta rullia nimittäin saataa jonkin verran tulla keitinvettä, mitä ei halua vältämättä muuta ruokaansa kastelemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 16.04.2015 20:49 Viestin aihe: |
|
|
Tauroo kelmussa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 04.05.2015 23:12 Viestin aihe: |
|
|
Tuli tehtyä kokeeksi sekahärdelliä hauesta, pekonista, ym.
Keitin palan haukea, pilkoin sen käsin ja poistin kaikki ruodot.
Samaan aikaan toisaalla paistoin pannulla ensin sipulia, valkosipulia ja pekonia. Hetken kuluttua lisäsin sekaan tomaattia, kesäkurpitsaa ja reilusti pizzamaustetta. Haudutusta jonkun aikaa.
Lopuksi sekoitin kaikki keskenään ja lisäsin vielä suolaa. Tuli pekonin ja pizzan makuista sekahärdelliä jossa on mukava hauen tuoma keveys Oikein hyvää sanoisin, vaikkakin tuossa hyvin pitkälti peitetään kalan maku ja käytetään sitä lähinnä täytteenä. Ei ole parhaimmillaan treffiruokana jos tekee mieli piirasta jälkkäriksi, mutta käypästä esim. äijien kalareisuun.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.05.2015 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Laitetaanpas tähän yksi erinomaiseksi todettu kalaruoka. Tätä on maisteltu kotona nyt muutaman kerran ja se on oikeasti herkullista. Vaimoni rakastaa tätä ruokaa! Minä olen käyttänyt tässä lohta, mutta varmasti muukin kala sopii tähän.
Sitruskastike:
-ruohosipulia
-persiljaa
-tilliä
-1,5 rkl hedelmäistä etikkaa
-1,5 rkl sitruunan mehua
-6 rkl oliiviöljyä
-1 tl sinappia (esim. dijon)
-1 kevätsipuli ohuina renkaina
-suolaa+pippuria
-1-1,5 tl hunajaa
Sekoita kulhossa etikka, sitruunamehu, öljy ja sinappi. Lisää joukkoon silputut yrtit ja kevätsipuli. Lisää suola ja pippuri. Lisää hunaja maistaen että kastike on mauiltaan tasapainoinen. Kastike saa olla paksuhkoa ja yrttinen. (Alkuperäisessä ohjeeseen kuului myös rakuuna mutta itse jätin sen pois ja lisäsin hunajaa, mikä mielestäni tasapainottaa kastikkeen makua.)
Sitruunakuskus:
-250 g kuskusia
-1 sitruunan kuori hienoksi raastettuna
-3 dl kiehuvaa kanalientä
-1/2 sitruunan mehu
-4 rkl oliiviöljyä
-persiljaa (tai tilliä) silputtuna
Laita kulhoon kuskus, raastettu sitruuna. Peitä kelmulla noin 5 minuutiksi. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, hiven suolaa ja pippuria kastikkeeksi. Kun kaikki neste on imeytynyt, pöyhi kuskus ilmavaksi haarukalla ja lisää kastike silputun yrtin kanssa. (Kuskusin joukkoon voi myös alkuperäisen ohjeen mukaisesti kiehauttaa herneitä, itse en ole niitä lisännyt.)
Halutessaan lisukkeeksi voi keittää tai grillata esim. parsaa.
Mausta kalapalat suolalla (ja pippurilla) ja paista hellästi kypsäksi. (paista ensin nahkapuolta siten, että kalan paksuudesta on 2/3 osaa kypsynyt. Käännä ja pidä hetki kuumalla pannulla. Ota pannu liedeltä ja anna vatäytyä hetki)
Laita annokseen kuskusia, paistettu kala, mahdolliset parsat ja pirkottele annoksen päälle sitruskastiketta.
Harmi ettei ole tullut otettua kuvaa annoksesta, mutta varmasti seuraavan kerran. Suosittelen kokeilemaan, mikäli haluatte sulattaa paremman puoliskon sydämen. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 30.05.2015 14:38 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Tuli tehtyä kokeeksi sekahärdelliä hauesta, pekonista, ym.
Keitin palan haukea, pilkoin sen käsin ja poistin kaikki ruodot.
Samaan aikaan toisaalla paistoin pannulla ensin sipulia, valkosipulia ja pekonia. Hetken kuluttua lisäsin sekaan tomaattia, kesäkurpitsaa ja reilusti pizzamaustetta. Haudutusta jonkun aikaa.
Lopuksi sekoitin kaikki keskenään ja lisäsin vielä suolaa. Tuli pekonin ja pizzan makuista sekahärdelliä jossa on mukava hauen tuoma keveys Oikein hyvää sanoisin, vaikkakin tuossa hyvin pitkälti peitetään kalan maku ja käytetään sitä lähinnä täytteenä. Ei ole parhaimmillaan treffiruokana jos tekee mieli piirasta jälkkäriksi, mutta käypästä esim. äijien kalareisuun.
|
Tätä sekahärdelliä täytyy testata vielä tälle kesälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 30.05.2015 14:58 Viestin aihe: |
|
|
kivineva kirjoitti: | Lonely Rider kirjoitti: | Tuli tehtyä kokeeksi sekahärdelliä hauesta, pekonista, ym.
Keitin palan haukea, pilkoin sen käsin ja poistin kaikki ruodot.
Samaan aikaan toisaalla paistoin pannulla ensin sipulia, valkosipulia ja pekonia. Hetken kuluttua lisäsin sekaan tomaattia, kesäkurpitsaa ja reilusti pizzamaustetta. Haudutusta jonkun aikaa.
Lopuksi sekoitin kaikki keskenään ja lisäsin vielä suolaa. Tuli pekonin ja pizzan makuista sekahärdelliä jossa on mukava hauen tuoma keveys Oikein hyvää sanoisin, vaikkakin tuossa hyvin pitkälti peitetään kalan maku ja käytetään sitä lähinnä täytteenä. Ei ole parhaimmillaan treffiruokana jos tekee mieli piirasta jälkkäriksi, mutta käypästä esim. äijien kalareisuun.
|
Tätä sekahärdelliä täytyy testata vielä tälle kesälle. |
Vähän samaan säväykseen (ilman kasviksia ) pääsee kun paistaa pannulla ohuita haukisiivuja ja silputtua pekonia ja sipulia. Lopuksi kermaa, kalaliemikuutiosta maun mukaan ja aurajuustoa murentaa joukkoon ja antaa hetken äsehtiä.. Muusi tai keitetyt perunat siihen kylkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivineva Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2006 Viestejä: 1821
|
Lähetetty: 30.05.2015 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Haukea grillissä. Ruodottomat fileet folioon. Pohjalle öljyä,väliin kasviksia sipulia aurajuustoa ym. Muutama pekonisiivu päälle. Grilli tulille ja folionyytti hautumaan n.30min. Tässä jos vielä on haukea jäänyt, niin lopuista fileistä veistellään pitkiä suikaleita jotka kääritään pekonin ja kasvisten kanssa vartaisiin. Päälle valellaan BBQ sauce smokey hickoryä. Kun folionyyttihauki on sen puolisen tuntia ollut niin, isketään haukivartaat grilliin ja paistellaan kypsäksi. Loppusilauksen antaa tuore sitruuna.
No menihän tuossa samassa kyyhkyn täkkää ja grillikylkeä, mutta hauki oli kyllä grillin kunkku tänään...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koavzur Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Mar 2007 Viestejä: 1251
|
Lähetetty: 30.05.2015 23:33 Viestin aihe: |
|
|
On hyvännäköstä ja takuulla -makustakin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|