Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Karppinen Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Mar 2006 Viestejä: 56 Paikkakunta: PohjoisSavo
|
Lähetetty: 01.06.2012 21:29 Viestin aihe: |
|
|
Viime syksynä viisi sotkeloa tai koskeloa ammuin. Yön yli riiputus, seuraavana päivänä koivet ja tissit irti. Ruskistus valuraudalla ja savi pataan pariks kolmeks tunniks. Sekaan erivärisiä pippureita kaapista ja suolaa ja porkkanaa ja sipulia.
Minusta oli herkullista. Ehkä aavistuksen liian pehmeiksi menivät. Parempi jos ois ollut vähän pureskeltavaakin.
Pottuja ei tarvinnut, nakkasin ne koirille, eivät kelvanneet. Luut sen sijaan mielellään rouskuttelivat.
Kyllä lähtee ens syksynäkin suihku matkaan noita kohti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 13.07.2012 17:34 Viestin aihe: |
|
|
Telkkiä ei kannata pakastaa, ainakaan kovin pitkiä aikoja. Se traanin maku vahvistuu hapettuessaan (=härskiintyessään). Tuoreeltaan kannattaa laittaa, jos kerran niitä ampuu.
Voisin veikata, että sama koskee koskeloakin. Siinä missä hyvin pakattu vähempirasvainen riista säilyy vuoden pakkasessa, telkkä menee jo aika villin makuiseksi. Tai ainakin nämä viimeiset rintafileet oli menneet, jotka söin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
stanu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Hel 2014 Viestejä: 9
|
Lähetetty: 11.10.2015 21:00 Viestin aihe: |
|
|
Ekaa kertaa koskeloa laittelen, maistiaiset oli paljon parempia kuin mitä on annettu ymmärtää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Eeki Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Syy 2015 Viestejä: 25 Paikkakunta: Kanta-Häme
|
Lähetetty: 11.11.2015 19:11 Viestin aihe: |
|
|
Tuli ammuttua 3 isokoskeloa vaikka takaraivossa jyskytti isän sanat " maistuu kalalle". Ennen tullutkin jätettyä ammuttua vaikka näitä Lapin pyyntijoella onkin riesaksi asti, ei muuten jää enään. Sen verran kuitenkin olin epäileväinen, että pelkät nyljetyt rinta lihat tuli otettua talteen.
Fileet paloiksi ja pannuun sipulin,suolan,pippurin,timjamin ja valkosipulin kanssa, nopea ruskistus ja kookosmaito perään. Se kuka sanoo noin valmistettua koskeloa kalan makuiseksi niin vinkatkaa mistä löytää koska 100 kertaa parempaa kuin Norjan kassi lohi..
Näitähän voisi alkaa vaikka oikeesti pyytämään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15027
|
Lähetetty: 11.11.2015 22:06 Viestin aihe: |
|
|
En tiedä onko hirveästi merkitystä, mutta ainakin USA:ssa koskeloista on mitattu sen verran rajuja raskasmetallipitoisuuksia joinain vuosina, että niiden syömistä ei ole suositeltu. Suositukset muuttuvat joka vuosi, mutta näin muistan joskus nähneeni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.11.2015 07:55 Viestin aihe: |
|
|
No kai kookosmaito nyt peittää kaiken... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|