Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
supera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Huh 2004 Viestejä: 39
|
Lähetetty: 15.09.2005 15:36 Viestin aihe: Hirvimakkarassa lihan ja rasvan suhde ? |
|
|
Missä suhteessa olette laittaneet hirvenjauhelihaa ja sian rasvaa.
Tarkoitus olisi laittaa sideaineeksi ohra/tattariryyneja tai -jauhoja.
Jos on toimiva resepti, niin kiinnostaa myös.
Variaatioita on yhtä monta kuin tekijää, mutta tarkoituksena olisi tehdä makkaraa josta riistan maun huomaa. Eli nyt ei tehdä chili- tai currymakkaraa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 18.09.2005 16:13 Viestin aihe: |
|
|
Kolmasosa rasvaa ja muista kypsentää ryynit etukäteen. Muuten voipi tulla PAUKKU keitettäessä! Kannattaa tehdä koekakku taikinasta, maistella ja lisäillä makuja sitten kohilleen ennen suolen täyttämistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
supera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Huh 2004 Viestejä: 39
|
Lähetetty: 18.09.2005 17:30 Viestin aihe: |
|
|
jeps,
tuo aika hyvä suhde. Kokeilimme ensiksi 50%lihaa, 25%rasvaa ja 25% ohraryynejä (oluessa liotettuja). Tuli vähän kuivaa, joten muutimme
suhdetta suunnilleen 40%rasvaa, 40%lihaa ja loput ryynejä.
Maustaminen sitten kokeilujen ja maun mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 21.09.2005 20:36 Viestin aihe: |
|
|
Viimesyksynä teetin makkara tankoa. Rasvaa oli 20% aj oli kyllä mielestäni liian rasvasta. Serkkupoika teetti muistaakseni 9 prosenttista ja se oli parempää. En tiedä muista aineista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|