Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
muu uan Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Mar 2013 Viestejä: 934
|
Lähetetty: 26.03.2016 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Berkele kirjoitti: |
Oikia määrä poroja on se, että jos yhtään eppäilyttää onko liian vähän, lisätään. Sitten ku ei enää eppäilytä onko liian vähän, on poroja sopivasti. Toinen konsti on seurata nuotioseuran ilmeitä. Tarpeeksi monta kauhistunutta ilmettä indikoi oikeaa porojen määrää. |
Sit ku yhtään epäilytä niin kuuluu viel iha hiukan kopsauttaa lisää puruja joukkoon.
Keittäjästä riippumatta nokipannukaffe on aina oikein keitetty jos on vaan tarpeeksi vahvaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 26.03.2016 19:24 Viestin aihe: |
|
|
heiluri kirjoitti: | Ja kerran se pannu pitää pistää nurinkin ennen tarjoilua. |
Eiks se oo kahesti kiehunut ja kerran kaatunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.03.2016 14:38 Viestin aihe: |
|
|
Hyviä vinkkejä.
Itse olen tehnyt irish coffeekahveja erittäin suoraviivaisesti lyömällä vakimäärän vettä ja poroja pannuun ja sitten:
- Kiehauttamalla kolme kertaa
- Kopauttamalla pannunkylkeen ja sitten "säikäyttämällä", eli laskemalla pannun pohjaosa kylmään veteen pikaisesti, jos mahdollista.
- Ja luonnollisestihan ekat nokat kaadetaan "maahisille".
Muistelisin kanssa, että aika lailla samansuuntaisia vinkkejä on tullut mitä täällä:
- Ei kiehauteta
- Lutrataan sen kylmän veden kanssa tai kierrätetään kahvia nokan kautta ja kaadetaan takas pannuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16769
|
Lähetetty: 28.03.2016 21:09 Viestin aihe: |
|
|
Alpertti kirjoitti: | tuhola kirjoitti: | Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. |
+1
Ja kritisoida mahdollista väärää valmistustapaa ja kehua kuinka oma tapa on paljo parempi! |
Yleensä minä kehun hirviporukassa toisen keittämään kahvia sanomalla, että ihan hyvän makuista kahvia näin laihaksi. No älämölöhän siitä nousee ja seuraavan kerran saan keittää itse. Luo mukavasti painetta, kun joutuu kahvinkeitto puuhiin ja odottelee kahvinjuojilta, minkälaisen arvosanan saa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Alpertti Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2015 Viestejä: 1013 Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.03.2016 22:12 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Alpertti kirjoitti: | tuhola kirjoitti: | Ja jos paikalla on yksikin muu ihminen keittäjän lisäksi on näiden muiden ihmisten tehtävä neuvoa kahvinkeittoa.. Se kuuluu oikeaoppisen nuotikahvin valmistustraditioon. |
+1
Ja kritisoida mahdollista väärää valmistustapaa ja kehua kuinka oma tapa on paljo parempi! |
Yleensä minä kehun hirviporukassa toisen keittämään kahvia sanomalla, että ihan hyvän makuista kahvia näin laihaksi. No älämölöhän siitä nousee ja seuraavan kerran saan keittää itse. Luo mukavasti painetta, kun joutuu kahvinkeitto puuhiin ja odottelee kahvinjuojilta, minkälaisen arvosanan saa. |
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.03.2016 17:57 Viestin aihe: |
|
|
Entäs sitten tuo kahvi?
Pannujauhatusta?
Onko merkillä tai muuten plaadulla väliä?
Vai jauhaako joku tuon kahvinkin itse, että saa sopivaa "haulikokoa"?
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ekek Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 19 Tam 2010 Viestejä: 76
|
Lähetetty: 29.03.2016 18:54 Viestin aihe: |
|
|
Ite olen pannukahvin vankkumaton ystävä ja meillä keitetään sitä päivittäin muulloinkin kuin metsällä ollessa. Perstentti on minun kahvimerkki. Raikas vesi ja puhdas pannu on hyvän kahvin perusta. Metsästysreissuun kuuluu aina kahvittelu nuotiolla silloin kun se on mahdollista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Alpertti Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2015 Viestejä: 1013 Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 29.03.2016 19:08 Viestin aihe: |
|
|
Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jetset Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 1485 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 29.03.2016 19:38 Viestin aihe: |
|
|
Hehehhhh..... Väärin keittämästäni kaffesta jääpi enempi ittelle😊 _________________ Laavulla nukkuu parhaiten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1126 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 29.03.2016 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa |
Juuri tätä tarkoitin omassakin viestissä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jbear Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 5547
|
Lähetetty: 29.03.2016 22:10 Viestin aihe: |
|
|
Näin outona suomalaisena tuli muuten opittua aikoinaan tuo nokipannukahvin keitto oikeen viimmesen päälle kantapään kautta. Tähänkään mennessäkään en ole kahvia juonu ku puolen tusinaa kuppia siis ikinä. Vierestä kattonu ku joku joskus nuotiolla tehny.
Sitten tuli yllättäen ja puun takaa tilanne jossa aamulla sain tietää että opashommia 15 asiakkaalle. Töissä tuossa firmassa ollu viikon verran ja opas ku olin oishan tuo pitäny tietää mutta eipä tullu ajatelleeksikaan ku sai kerran kelekalla ajella. No mukaan täytyy ottaa ainaki Pannu ... Kahviporot... kuksat.... tarviiks siinä muuta??
Onneks asiakkaina oli brittejä nii ei se kahvi nii tarkkaa tarvinnu olla. _________________ The worst Part of Cencorship is *** !
Ei kaikkien arvitse olla idiootteja. Riittää ku enemmistö o -> demokrtia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20526 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 30.03.2016 15:58 Viestin aihe: |
|
|
Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Alpertti Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2015 Viestejä: 1013 Paikkakunta: Pohjos-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa? |
Itelle selitetty asia niin että ku kahvi kiehutetaan niin siitä tullee "sumppia" ja täten muuttuu kitkeräksi. Jos oikeen muistan niin en varmaan koskaan oo kiehuttanu kahvia joten ei oo sen kummempaa vertailupohjaa, että onko nuilla käytännön eroa, tuollain mulle opetettiin enkä oo siltä poluta poikennu!
Pitäs joskus ihan kokeilemalla kiehuttaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2237 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:41 Viestin aihe: |
|
|
Alpertti kirjoitti: | Lahtinen kirjoitti: | Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa? |
Itelle selitetty asia niin että ku kahvi kiehutetaan niin siitä tullee "sumppia" ja täten muuttuu kitkeräksi. Jos oikeen muistan niin en varmaan koskaan oo kiehuttanu kahvia joten ei oo sen kummempaa vertailupohjaa, että onko nuilla käytännön eroa, tuollain mulle opetettiin enkä oo siltä poluta poikennu!
Pitäs joskus ihan kokeilemalla kiehuttaa... |
Kyllähän se kiehauttamista on, jos porot meinaa tulla yli. Itekki noin tein ennen, mutta vasta viime syksynä tuli kokeiltua ilman kiehautusta. Kokkeileppa tolla mun konstilla. Tulee parempaa kahvia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21437 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 30.03.2016 16:52 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Alpertti kirjoitti: | Lahtiselle vinkiksi että kahvi kannattaa kuohauttaa eikä kiehauttaa, eli laitetaan porot ja sitte nuotion päälle ja ootetaan että kahvi kuohahtaa ja on tulossa yli pannusta, sen toistaa pari kertaa ja kopsautukset päälle niin soon siinä! |
Mikä käytännön ero on kuohautuksessa ja kiehautuksessa? |
Kyllä just oikealla lämpötilalla pinnalla oleva kahvi vaahtoaa hieman mutta silti kahvi ei kiehu. Se on siis ihan just kiehumassa mutta ei ihan. Näin ite tein ennen. Nykyään nostan kiehuvan veden pois tulilta, heitän kahvin sekaan ja odotan vain. Paras kahvi tulee näin.
Kahvimerkistä ite tykkään eniten kultakatriinasta. Pannujauhatus. Käytin ennen suodatinkahvissakin pannukarkeeta kultakatriinaa. Pitäs taas väliin maistella muitakin mut eipä vaan tahdo kultakatriinalle sitä voittajaa löytyä. Nytkin just keitin pannukahvit itelle. Hellalla tosin mut periaate sama . Eipä nuoden suodatinkahvien kans kyllä jaksa enää räpeltää. Kyllä pannukahvi vaan on täysin eri tasolla.
Viimeinen muokkaaja, tuhola pvm 30.03.2016 16:58, muokattu 2 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|