Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tuiskukoppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2004 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 14.02.2016 16:50 Viestin aihe: Ruokakuksan käsittely |
|
|
Sain Viimeisen päälle hienon ruokakuksan lahjaksi ja käyttö sille varmasti on. Kuksillehan on "sen sata" käsittely ohjetta ennen käyttöä, entäpä ruokakuksalle? Hyviä ohjeita/vinkkejä KIITOS |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 14.02.2016 17:08 Viestin aihe: |
|
|
Ruokakuksa???
Pitäisiköhän sen kastaminen tehdä lipittämällä jallu lusikalla _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuiskukoppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2004 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 14.02.2016 17:10 Viestin aihe: |
|
|
Ei huonompi ajatus laisinkaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rahkonen Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2016 Viestejä: 188
|
Lähetetty: 14.02.2016 18:33 Viestin aihe: |
|
|
Meniskö ihan ruokaöljyllä kuten kuksakin?
Longlife öljyjä en suosittele ainakaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AtteL Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Syy 2008 Viestejä: 1643 Paikkakunta: Valkeala
|
Lähetetty: 14.02.2016 23:38 Viestin aihe: |
|
|
Laittaisin parafiiniöljyllä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 15.02.2016 03:06 Viestin aihe: |
|
|
AtteL kirjoitti: | Laittaisin parafiiniöljyllä. |
Samalla menee risiiniöljykin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiXu Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Hei 2013 Viestejä: 95 Paikkakunta: Kouvola
|
Lähetetty: 15.02.2016 10:43 Viestin aihe: |
|
|
Parafiiniöljyä on täälläkin käytetty. Mielestäni paras kuksan suoja-aine. Se on hajuton mauton ja väritön öljy, joka ei myöskään ole myrkyllistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Bertoni Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Huh 2004 Viestejä: 113
|
Lähetetty: 15.04.2016 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Mitä etua parafiiniöljyllä on ruokaöljyyn verrattuna? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaakkola Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Tam 2015 Viestejä: 8 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 15.04.2016 21:09 Viestin aihe: |
|
|
En laittais mitään oljyä, aikoinaan joku neuvo pyyhkimään kuksan sisäpuolen käytetyllä (kahvin) suodatinpussilla ja nimenomaan sakat pussissa. Jallu tai Renauld ovat varteenotettavia vaihtoehtoa. _________________ liika on liikaa, mutta kohtuus on liian vähän... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 15.04.2016 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Viinat nyt jättäisin ensimmäisenä pois. Poikosena tein kuksan johon töljäsin reilusti ruokaöljyä. Sitä se hikoilee vielä tänäkin päivänä varmaan jos on vielä jossain olemassa.
Ulkopintaan parafiiniöljyä. Sisäpinnan huokoset pitäisi jollain saada tukkoon. Ehkä sinnekin sipaisu samaa ainetta. Yksi konsti sisäpinnan tukkimiseen voisi olla mustikkasurvos. Se toki värjää sisäpinnan mutta eipähän lika näy. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 15.04.2016 21:56 Viestin aihe: |
|
|
Kuksasta nautitut aineethan maistuu sille, mitä siitä on ensimmäisenä nautittu. Olisko joku savuluista keitetty hyvä rasvainen soppa ruokakuksalle oikea aine. Kalakeitto kuulostaa kohtalokkaalta. Voi emäntä miettiä miten reppu haisee silliltä joka mettäreissun jälkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
euroshopperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2008 Viestejä: 3887
|
Lähetetty: 15.04.2016 23:22 Viestin aihe: |
|
|
Kiinanpuuöljy. Ei taida olla parempaa elintarvikeastiolle ja voihan sen tukin tempasta myös samalla litkulla. Kannattaa tietty valita eri liuotin molemmille, jos haluaa imeyttää kunnolla öljyn. Itse öljyhän on siis kuivuvaa öljyä. _________________ http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hanzzi Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Mar 2005 Viestejä: 817 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 16.04.2016 09:04 Viestin aihe: |
|
|
Äitee käyttää parafiiniöljyä, ruokaöljy voi kuulemmä härskiintyä ja sitte o ikävä jälkimaku kuksassa koko loppuelämän. Perussääntönä että jos se ei maistu millekkään niin ei tule sivumakuja. Eikä saa härkiintyä. Äiti on tehny ammatikseen kuksia 30 vuotta.
Miten tuo kiinanpuuöljy, onko myrkyllistä/mautonta? Liuottimia en ehkä käyttäs. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
janne_s_s Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2013 Viestejä: 330
|
Lähetetty: 16.04.2016 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Jos ja kun kuksasta syödään saa se varmasti rasvaa. puutahan pitää öljytä silloin tällöin että syyt pysyy kiinni. jos käyttö on satunnaista niin ruokaöljyllä tai muulla mauttomalla ja myrkyttömällä voi sipaista.
janne |
|
Takaisin alkuun |
|
|
euroshopperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Elo 2008 Viestejä: 3887
|
Lähetetty: 16.04.2016 13:08 Viestin aihe: |
|
|
Tung oil on myrkytön ja soveltuu nimenomaan elintarvike käyttöön. Lisäksi se on ns. kuivuva öljy, joka sitten myös parantaa puun kestävyyttä. Tuota puhdasta tung oilia on saatavilla muistaakseni sieltä plekrtan kautta ainakin ja liuotin siis imeyttämiseen parantaa tulosta. _________________ http://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|