OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Nyt viimeistään eroon EU:sta ja vltun äkkiä.
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13176

LähetäLähetetty: 08.05.2016 21:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

muu uan kirjoitti:
Solifer kirjoitti:
muu uan kirjoitti:
Ruotsissa asuntolainaa saa 2,0% korolla, Norjassa jopa samaa luokkaa, islannissa kriisin jälkeen korot ovat asettuneet 5-6%.


Jos Suomi nyt irtautuisi eurosta niin lainakorkomme valtionlainojen osalta nousisi HETI tuonne Islannin tasolle tai yli. Mikään kotimarkkinayritys ei voi saada lainaa halvemmalla kun valtio. -> Pk-yrityslainojen korot huitelisi heti 10 prosentissa. Lainoittajat pitävät ongelmana pikkuvaluuttoja joita niiden liikkeellelaskijat voivat mainipuloida vapaasti. Pelkästään siitä tulee väkisin 2-3 prosenttiyksikön korotus lainakorkoihin vaikka valtion maksukykyä ei epäiltäisikään. Poliittikoihin, jotka päättävät devalvoinnista ja setelielkvytyksestä, kun ei mikään pankkiiri luota pätkääkään.


Lähde?


Lähde mille ? Kansataloustieteen perusasioille ? Mene kansanopistoon ja lue pari kurssia makroekonomiaa niin alkaa valkenemaan että korkotasoja ei suinkana päätetä valtion keskuspankissa vaan markkinoilla. Jos et usko selitystä niin katso Islannin korkotasoa ja vertaa sitä nyt vaikka Saksan korkotasoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13176

LähetäLähetetty: 08.05.2016 21:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jmjarvi kirjoitti:

Sanoisin että meidän suurin ongelma on julkishallinnon koko suhteessa väkimäärään. Sen elättäminen alkaa olla ylivoimaista ja veroja ei enää pysty korottamaan, ettei koko talous sakkaa. Sotea vaan säädetään, kun siellä on kiinnostavia rahoja jaossa, mutta varsinaisia valtion kuluja (=valtionvirkamiehiä) ei (tämäkään) hallitus uskalla irtisanoa.


Tarkkaanottaen valtion virkamiehiä on jo aika vähän, noin 78 000. Sen sijaan julkishallinnon palkkalistoilla (kunnat, maakuntahallinto, valtio jne.) on sitten yhteensä se vajaa 700 000 palkansaajaa. Tähän PÄÄLLE vielä ne firmat jotka hoitavat kuntien rahoilla sellaisia tehtäviä jotka kunnat hoitivat ennen itse. Veikkaisin että jos tarkkaan laskisi niin valtion ja kuntien budjettien varassa töitä tekee tässä maassa noin 45-50% työväestöstä. Se on yksinkertaisesti liikaa ts. tulomme eivät riitä tähän tasoon. Terveen pohjoismaisen hyvinvointivaltion taso voisi olla jotain 30-35% työväestöstä julkishallinnossa. Lisäksi julkishallinnon pitää olla tehokas mutta tehokkuus riittää vain jos kuluihin on varaa. Jos kuluihin ei ole varaa nini tehokkuudella ei pelasteta mitään.

Yksinkertaisesti Suomessa tehdään kansakunnan tuottavuuteen nähden liikaa sellaisia asioita julkishallinnon ohjauksella ja budjeteilla joiden kuluihin meillä ei yksinkertaisesti ole varaa.

Olemme eläneet yli varojen jo viimeiset 8 vuotta ja loppu häämöttää. Kun valtion velkataso ylittää "markkinoiden näkymättömän käden" itseasettaman kipurajan niin meidän korot pomppaa vaikka esim. Saksan korot jää alemmalle tasolle. Se on markkinoiden tapa ilmoittaa että Suomen riski velallisena alkaa olla niin kova että korkoja on pakko nostaa tai lainaa ei tipu. Vasta paljon myöhemmin loppuu lainansaanti kokonaan. Kreikkahan ei esimerkisi saa lisälainaa enää euroakaan lisää millään korolla ilman että päävelkojat siihen myös suostuvat.

Poliitikkojen kannalta olisi "kiva" jos IMF tai Euroopan Keskuspankki alkaisi määrämään Suomessa. Silloinhan poliitikot voivat syyttää "pahaa EUta" ja kerätä irtopisteitä vaikka syy koko katastrofiin on hyvin pitkälti poliitikkojen syytä. 2007-2008 finanssikriisin yhteydessä olisi pitänyt painaa julkisen sektorin rahankäytössä jarrua. Ei painettu jarrua vaan kaasua ja nyt valtion velkasumma onkin kaksinkertaistunut 50 -> 100 miljardiin euroon. Yksi pääarkkitehdeistä karkasikin jo EU-virkaan eikä uskalla Suomeen enää palata.

Jos korot nousevat vähänkin enemmän niin Suomen valtion koko tuloverokertymä menee pelkästään lainan korkojen maksuun. Silloin loppuu AIVAN KAIKKI pelivarat ja velkojat tulevat kertomaan meille miten meidän tulee julkista rahaa käyttää.

Kreikan tapauksesta voi katsoa miten kivaa se on kun muut määräävät omassa maassa, työttömyysprosentti on +30% ja julkishallinnon työntekijät ovat viimeksi saaneet palkkaa kuukausia sitten. Olen ymmärtänyt että tämän seurauksena Kreikassa on mm. ennen lähes tuntemattomat itsemurhat ovat lisääntyneet hurjasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 08.05.2016 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Markkalainojen korko riippuisi suoraan lainattavaksi tarjolla olevan markkapääoman määrästä sen kysyntään nähden ja riskitekijöistä, esim. ilmeinen devalvaatioriski nostaisi korkotason välittömästi.
Euromäärisen asuntolainakannan maksajat olisivat myös yhtäkkiä ns. kaulaansa myöten lirissä, lainapääoma kasvaa käytännössä yössä n. 20% samalla kun tuloja leikataan saman verran ja korkotaso pomppaa. Mutta onhan se jo nähty miten inhimillisesti Suomessa hoidetaan tällaiset asiat.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12339

LähetäLähetetty: 09.05.2016 13:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikäs se on Ruotsissa tilanne kruunuineen. Norjalaisilla on öljynsä, niihin ehkä huonompi verrata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 09.05.2016 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ruotsin vientiteollisuus on ehkä 50x monipuolisempi. Muoti, autoteollisuus, koneet, huonekalut, musiikki jne. Norjassa on öljyä ja muuta mistä johtuen siellä on rahaa kuin roskaa. Esim. Gigantti, XXL ja se uusi elektroniikkakauppa ovat lähteneet isosti kun takana on rahaa. Myös expert on norski. Kaikkien näiden tuotteet valmistetaan kaukoidässä, joten suomalaiset voisivat yhtä hyvin tehdä samaa. Ostaa ns. ilman ulkomaisia välikäsiä, tässä ei makseta mistää muusta kuin käytännössä lisenssimaksuja muille brändistä. Suomella ei ole mitään muita "brändejä" kuin meidän rakastamat halpaketjut eivätkä ne käy vientiyrityksiksi tuolla imagolla.

Tuo mitä sanottiin markkaan siirtymisestä ja devalvoinnista pitää paikkaansa, se tarkottaisi vientiteollisuuden tukemista kun suomi export tavara halpenee mutta yksityisten mm. asuntovelallisten lainamäärä ja yritysten valuuttalainat käytännössä nousee samoin korot varmaan 10-15%:iin. Eli tässäkin musta pekka jää tavallisten käsiin ja vientifirmojen osingot järjestelyiden ("Panama", sekä laina omasta ulkomailla olevasta tytäryhtiöstä jne.) kautta omistajien taskuun ilman veroja.

Nyt pitäisi panostaa kotimaiseen energiaan millä saadaan vientialijäämää alemmaksi. Samalla pitäisi superrikkaiden panostaa innovaatiotoimintaan, jotta saadaan kehitettyä maailmalla kiinostavia tuotteita. Se on selvä, ettei meille kannata juuri valmistavaa kulutustavarateollisuutta rakentaa. Ja esim. kaukoidässä (Vietnam jne.) olisi suomelle potentiaalia, koska ne ei osta mitään kiinasta suhteiden takia. Puhdas vesi, jätehuolto yms. 100 m asukkaan maan tarpeet riittäisi pitkälle suomen kokoiselle exportille.

Jos katsoo vaikka asevientiä niin suomi on iso nettotuoja verrattuna vaikka Norjaan, Ruotsiin. Suomelle mahtuisi isompi musta (vienti)neliö noiden maailman isoihin harmaisiin tuonteihin leikiten.
http://im.mtv.fi/blob/5275034/6a80669df37a3f74a304c3231a9d6ee6/asetuonti-maailma-safer-globe-data.jpg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
liki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2013
Viestejä: 11243
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaan rannikko

LähetäLähetetty: 09.05.2016 14:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Svenssoneilla on myös historian saatossa kertyneitä pääomia aivan eri tavalla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Supe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Tou 2014
Viestejä: 4812

LähetäLähetetty: 09.05.2016 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

liki kirjoitti:
Svenssoneilla on myös historian saatossa kertyneitä pääomia aivan eri tavalla.


Näin on ja vienti tuo koko ajan rahaa. Jos jossakin vientimaassa on lama niin se ei hetkauta, koska on kymmeniä muita mihin vetää kuitenkin. Eskimoille pakastimia. Kiinassa valmistettua Iphonea myydään siellä hyvin, se vaan kiertää takaisin ulkomaiden kautta. Kinkit ei mieti ketjua, se ei kiinnosta ollenkaan. Tärkeää on näyttää ravintolassa coolilta. Iphone on rahasampo, tekeminen maksaa varmaan 50 eur, siitä tehdas saa murto-osan, loput 500 eur menee Apllelle lisenssihaltijana. Sama on H&M rättien kanssa. Siksi meidän pitäs tehdä brändejä, valmistuttaa ne jossakin halvalla ja myydä maailmalle, missä on rahaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13176

LähetäLähetetty: 09.05.2016 19:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllähän Gigantti ja XXL pystyvät ostamaan moninkerroin isompia määriä kamaa kuin mikään suomalainen firma. Syynä se että ostavat kerralla satsin Norjaan, Ruotsiin ja Suomeen. Neuvotteluasetelma on parempi kuin jos joku neuvottelisi vain Suomen markkinoiden vetämistä määristä.

Jostain pitää aloittaa ja 10 vuodessa joku voi pistää Gigantille kampoihin mutta yön yli se ei onnistu vaikka oma brändi olisi ilmainen.

Suomalaisia hyviä brändejä on teollisuuspuolella useita kuten Kone, Metso, Kemppi, Huhtamäki ja monet muut. Kuluttajatuotteissa Aarikka, Marimekko, Genelec tai Marttiini eivät oikein uppoa isoille massoille siinä määrin että se Suomea pelastaisi. Tuotannon teettäminen halpamaissa ei tuota Suomeen montaa työpaikkaa ja veroeurotkin jää helposti saamatta kun voito veivataan Luxemburgiin tai Sveitsiin. Koskee myös mainittuja teollisuusbrändejä.

Ei Suomeen saada uusia työpaikkoja jos ainoa mitä norminpurkutalkoiden seurauksena yrityksille on tarjota uusi 500 virkamiehen Normienpurkuvirasto.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
muu uan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Mar 2013
Viestejä: 934

LähetäLähetetty: 09.05.2016 20:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Solifer kirjoitti:
muu uan kirjoitti:


Lähde?


Lähde mille ?


Solifer kirjoitti:

Jos Suomi nyt irtautuisi eurosta niin lainakorkomme valtionlainojen osalta nousisi HETI tuonne Islannin tasolle tai yli.
Pk-yrityslainojen korot huitelisi heti 10 prosentissa.


Tuolle?


Solifer kirjoitti:
Mene kansanopistoon ja lue pari kurssia makroekonomiaa niin alkaa valkenemaan

Minun ei tarvitse lukea yhtään enempää taloustieteitä että valkenisi että
olet vetäissyt nuo luvut ihan hatusta, voit toki olla oikeassakin mutta ilman
lähdettä tai perusteluja, tuo on kuin iltalehdenpitkävetovihje.

Harva ekonomisti tai taloustieteilijä on noin pessimisti euroeron suhteen.

Solifer kirjoitti:
Jos korot nousevat vähänkin enemmän niin Suomen valtion koko tuloverokertymä menee pelkästään lainan korkojen maksuun.


Ihan perusjuttu, valtion ottamat lainat ovat pääosin kiinteillä koroilla,
joten korkojen nousu vaikuttaa vain uusiin lainoihin, eikä siis tuhoa suomen taloutta silmänräpäyksessä vaan pakottaa harkitsemaan lisävelan ottoa.
Ehkä sun pitää buukata se kansalaiopiston kurssi kun tuntuu noi perusjututkin olevan aika hakusessa.
_________________
🇺🇦Slava Ukraini.🇺🇦
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeturiVille66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2005
Viestejä: 4774
Paikkakunta: Nääsmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2016 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VeturiVille66 kirjoitti:
Tuli Pavelta postia.





Asiantuntijajäseneksi Kansalaispuolueeseen?


Nyt kun kannattajakortit Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin alkavat olla koossa, on tullut aika tehdä sen jäsenyyteen liittyviä päätöksiä.

Sääntöjen mukaan jäsenten ottamisesta ja erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus.

Lisäksi säännöissä todetaan, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tulla Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi liittymällä sen tukiryhmään.

Olemme päättäneet, että nykyisten ja entisten parlamentaarikkojen lisäksi Kansalaispuolueen jäseneksi voivat päästä ne henkilöt, jotka puolue on hyväksynyt ehdokkaikseen valtiollisissa vaaleissa. Ehdokashankinta aloitetaan heti kun puolue on saatu merkityksi puoluerekisteriin.

Ehdokasjäsenten lisäksi olemme päättäneet ottaa sellaisia asiantuntijajäseniä, jotka voivat antaa panoksen puolueen ohjelmatyöhön ja avustaa sitä käytännön politiikan toteuttamisessa. Tässä vaiheessa tarvitsemme erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikan, Eurooppa-politiikan, talouspolitiikan, maahanmuuttopolitiikan ja aluepolitiikan asiantuntijoita.

Asiantuntijajäsentenkin on hyväksyttävä Kansalaispuolueen säännöt ja tavoitteet.

Asiantuntijajäsenyydestä kiinnostuneita pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen kansalaispuolue@paavovayrynen.fi.

Kansalaispuolueella ei ole mahdollisuutta ylläpitää laajaa jäsenrekisteriä eikä puolueorganisaatiota. Kannattajajäsenyys antaa kuitenkin kaikille halukkaille mahdollisuuden saada suoraa tietoa puolueesta, vaikuttaa sen politiikkaan ja osallistua erilaisiin tapahtumiin. Kansalaispuolueen kannattajajäsenellä on suurempi vaikutusvalta kuin muiden puolueiden varsinaisilla jäsenillä.

Kannattajakortteja puutuu vielä jonkin verran. Toivomme, että täytätte, allekirjoitatte ja lähetätte minulle kortin, jonka voitte tulostaa Kansalaispuolueen kotisivulta kansalaispuolue.fi. Sen kautta voitte myös liittyä tukiryhmään ja tulla puolueen kannattajajäseneksi.



Paavo Väyrynen



http://kansalaispuolue.fi/



Jaahas lisää postia;





Asiantuntijajäseniä Kansalaispuolueeseen






Julkaisin 4.5. blogikirjoituksen, jossa kerroin, että Kansalaispuolue ryhtyy ottamaan asiantuntijajäseniä.



Kansalaispuolueen sääntöjen mukaan jäsenten ottamisesta ja erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus. Lisäksi säännöissä todetaan, että kaikilla suomalaisilla on mahdollisuus tulla Kansalaispuolueen kannattajajäseneksi liittymällä sen tukiryhmään.



Kerroin blogissani päättäneemme, että nykyisten ja entisten parlamentaarikkojen lisäksi Kansalaispuolueen jäseneksi voivat päästä ne henkilöt, jotka puolue on hyväksynyt ehdokkaikseen valtiollisissa vaaleissa. Ehdokashankinta seuraavia eduskuntavaaleja varten käynnistetään heti kun puolue on saatu rekisteriin.



Kerroin päättäneemme, että näiden ehdokasjäsenten lisäksi puolueeseen on päätetty ottaa asiantuntijajäseniä. Heidänkin tulee hyväksyä sen säännöt ja tavoitteet.



Blogikirjoituksen julkaisemisen jälkeen sain runsaasti yhteydenottoja.



Tässä vaiheessa asiantuntijajäseneksi on päätetty ottaa seuraavat henkilöt:



Ympäristökonsultti Kari Arvola, Raasepori

Professori Vilho Harle, Kauhava

Valtiotieteiden maisteri, LL.M Sakari Linden, Espoo

Yrittäjä, rakennusinsinööri Urpo Lohi, Jyväskylä

Runoilija Kaija Olin-Arvola, Raasepori

Filosofian tohtori Mikko Punkari, Kirkkonummi

Yrittäjä Veikko Vallin, Tampere

Kauppatieteiden tohtori, julkisen talousjohtamisen hallintotieteiden maisteri Keijo Varis, Vaajakoski



Valitut jäsenet edustavat monipuolisesti eri alojen asiantuntemusta. Myöhemmin Kansalaispuolue ottaa lisää asiantuntijajäseniä.



On syytä korostaa, että myös kaikilla Kansalaispuolueen kannattajajäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa sen ohjelmatyöhön ja politiikkaan.



Kansalaispuolue on saanut viime aikoina runsaasti uusia kannattajakortteja. Vielä puuttuvia kortteja on tarkoitus kerätä myös Tammelan torilla Tampereella ensi lauantaina klo 10-13 välisenä aikana.



Paavo Väyrynen
_________________
Pumppaaminen on kivaa.
Asuuhan ne ihmiset iglussakin.
Muija on ihan peräänkatottava...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jartsu
Banned


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 30047
Paikkakunta: keski pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.05.2016 22:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just, oikee duunari puolue.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
thaifly
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Lok 2009
Viestejä: 59

LähetäLähetetty: 11.05.2016 23:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin..tämä on minun totuuteni.
-Paavo Väyrynen
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BlueMarlin
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Maa 2004
Viestejä: 2710

LähetäLähetetty: 11.05.2016 23:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimilistasta ottaa silmään Veikko Vallin. Hän oli aikoinaan puuhaamassa Tony Halmetta eduskuntaan, taisi olla joku kampanjapäällikkö.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Solifer
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Maa 2005
Viestejä: 13176

LähetäLähetetty: 12.05.2016 06:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Valtion veloista sellainen perusjuttu että vanhoja erääntyviä lainoja maksetaan jatkuvasti uusilla lainoilla. Muuten loppuu rahat. Ja uudet lainat ovat aina uudella korkotasolla. Vaikka lainojen kokonaissumma ei kasvaisi euroakaan.

Perusjuttuja.

Ennustamisesta sen verran että se on vaikeaa, erityisesti jos yrittää ennustaa tulevaisuutta.Siksi on lapsellista vaatia faktaa tulevaisuudesta koska sitä ei ole edes EKPllä.

Perusjuttuja tämäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 20.07.2016 20:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.hs.fi/talous/a1468984210165

Jep jep.
Ja kannattaa huomata, että tuo koskee ei-päästökaupan-alaista energian kulutusta.
Asumisesta, liikenteestä yms. tulevaa.
Elämä on.
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Lainsäädäntö ja politiikka Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 19, 20, 21  Seuraava
Sivu 6 Yht. 21

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com