Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tkarjala Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 21 Maa 2004 Viestejä: 50
|
Lähetetty: 27.09.2005 19:27 Viestin aihe: Nopeaa ja hyvää hirvestä |
|
|
Oli eilen paloittelupäivä ja sattui senverran pieni sisäfilepala sonnista ettei pakastimeen kehdannut laittaa. Tuhottavahan se oli.
Pannussa ruskistettuna pala paloiteltua sisäfilettä, hieman pilkottua pekonia, sipuli- ja purjorenkaita. Lisätty hieman vettä, hovi-tuorejuustoa ja pippuria. Kannen alle unohtui noin varttitunniksi, hieman kermaa sekaan ja juuri ennen lautaselle päätymistä lisätään suolaa. Jos tuo eukolle kelpasi nii olihan sen oltava hyvää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jusse Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 573 Paikkakunta: Kuopio
|
Lähetetty: 27.09.2005 19:44 Viestin aihe: |
|
|
KYllä kelpaa varmasti emännälle. Tuolla tavoin saa ehkä helpoiten juuri perus hirvipaistia ja hakkasa mennen tullen perinteiset pala- ja karjalanpaistit..
Mutta, mutta..Aika rohkeaa laittaa sisäfilettä palapaistiksi.
Toki mehevää ja nopeaa, mutta mistäs sitten pihvit meinasit tehä. Itse kyllä sen verran kova pihvinystävä että en voisi kuvitellakaan, että tekisi sisäfileestä paistia.
No jokainen tehköön niinkuin haluaa, hyvää tulee paistilihoillakin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
supera Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Huh 2004 Viestejä: 39
|
Lähetetty: 27.09.2005 20:43 Viestin aihe: |
|
|
tkarjalalle kiitokset hyvistä, helpoista ja visuaalisista vinkeistä.
Testasin viikonloppuna hirvikääryleitä, kyllä kelpasi.
Tuo fileen käyttö ao tavalla ei ole ollenkaan huono vaihtoehto pihville.
Hirvenfileen paisto piffinä vaatii omat niksinsä. Hyvin riiputettua, marinoitua ja oikeat lämpötilat. Tuollaisella filekastikkeella/padalla onnistuu varmasti.
Mutta kuten mainittiinkin niin paististakin onnistuu.
Vinkkinä jahtinuotiolle:
Gulassisoppa hirvestä, itse olen tehnyt ison padallissen kuten normaali gulassisoppa. Sillä erolla että hirvenpaisti aivan pieninä paloina (puolet pikkurillin päästä) ja samankokoisina perunat. Pakastin annosrasioihin ja ennen jahtipäivää sulamaan ja sitten tulilla pakissa lämmittäen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.09.2005 10:48 Viestin aihe: |
|
|
Ohessa yksi kokeilu viimeviikolta.
Pakkasesta löytyi iankaikkisen vanha vasan pyöröpihviksi merkattu lihankappale (Kaatovuosi 2003).
Koska sulatuksen jälkeen lihan haju/bukee ei ollut ihan mikään eilisen teeren poika --> Lorautin työpäivän ajaksi pussiin ihan normaalia Euroshopper grillauskastiketta litran pullosta ja liha marinadiin.
Töistä tullessa sitten lähikaupasta tyrkkytarjouksesta maustamatonta sian luullista kylkipalaa hintaan 2.5e kilo.
Kotona hirvenlihasta pakkasenpuremat ja kalvot pois ja liha vajaan sentin siivuiksi. Possunkyljestä nahka pois, luut erikseen ja lihat peukalonpään kokoisiksi pylpyröiksi.
Lihat pataan ruskistumaan. Mukaan sipulia maun mukaan + mausteita.
Pataan täräytin kermaviilin vai oliko se kevyt ranskankerma, kuttaperkkakermaa ja sitruunan mehua + mausteita ja pata uuniin ”sopivaan lämpöön” reiluksi tunniksi. Itse muistaakseni pidin kiertoilmauunissa jotain 175C ja kun liemet jyrähti porisemaan, löysäsin kaasua.
Valmista sotkua. Oli yllättävän hyvää. Itse asiassa heräsi epäilys, että käytetty hirvi olikin ulkofilettä eikä pyöröpihviä… Possu antaa voimaa "pitkäkestoisiin suorituksiin" ja luista liukenee uunissa kaikenkruunaavaa aromia. Hirvenliha antaa riistanmakua ja tasapainottaa padan kolesterolitasapainon ehkäisemällä äklörasvaisen tason. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
werty74 Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2005 Viestejä: 1495 Paikkakunta: ***
|
Lähetetty: 30.09.2005 07:16 Viestin aihe: |
|
|
Juups, itse en ottanut kuvia kun laittelin tossa viikolla hirven ulkofileestä safkaa. Olipas pakkaseen eksynyt oikein hyvin raakakypsytetty ulkofile jota sitten maltilla sulattelin. Sulaneen fileen kuivasin ja lorautin aikas pitkän siivun kojakkia (jotain Napoleonia) fileelle ja melkein yhtäpitkä siivu myös kokille
Siinä konjakissa huljuttelin filettä vuorokauden ja ei muuta kun pannulla pinnat kiinni ja maustaminen suolalla. pippurilla ja katajanmarjoilla. Tämän jälkeen laitoin fileen uuniin kaikkine konjakkiliemineen ja noin 40min 150 asteisessa uunissa.
Ja perkule piloillehan se meni. Niin hirveen makunen liha jotta oli ihan pakko syödä pois _________________ karjala takas!
jos ei muuten niin pullo kerrallaan!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
texmachine Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 141
|
Lähetetty: 30.09.2005 17:32 Viestin aihe: |
|
|
tämän voi poistaa
Viimeinen muokkaaja, texmachine pvm 15.04.2006 16:45, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
texmachine Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 141
|
Lähetetty: 30.09.2005 17:35 Viestin aihe: |
|
|
tämän voi poistaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|