Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 14.06.2016 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:35, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3989
|
Lähetetty: 14.06.2016 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Mettäkaveri oli tehnyt isomman satsin ja sille oli pälkähtänyt päähän pakastaa sitä. Pakkasesta otettuaan niin ensimmäiset meni tooodella hyvin päähän. Huomasi jälkikäteen että vesi tuli seoksesta vasta jälkivaiheessa ja esisulat olivatkin sitten todella paljon alkoholipitoisempaa ![Rolling Eyes](images/smiles/icon_rolleyes.gif) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10438 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 14.06.2016 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Mitä tähän juomaan ehdin perehtyä, niin hyvin tehty sahtihan on hieman hedelmäistä, raikasta ja vain lievästi makeaa.
Maistuu niin saunan päälle kuin heinäpellolakin. Emännän suvussa on vielä taitoa tallella ja omaan makuun
Hämeenkyröläinen oli kyllä hyvää ja ravitsevaa. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3989
|
Lähetetty: 14.06.2016 22:03 Viestin aihe: |
|
|
Hämeenkyrö, Sastamala, Kankaanpääakselilla tehdään ihan juotavaa sahtia. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 14.06.2016 22:04 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:35, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1565 Paikkakunta: Merijärvi, Tampere
|
Lähetetty: 14.06.2016 22:19 Viestin aihe: |
|
|
Olen enemmänkin olutmiehiä, mutta onneksi tuttavapiirissä on aitoja asiaan paneutuneita sahtivirtuooseja. Kunnon sahti on hyvää, mutta hemmetin petollista. Sahdinteko kaikkine kommervenkkeineen ei ole mikään helppo juttu. ekana tiukan vierteen mäskäys...ei ihan helppoa... Sitten käyttäminen ja kellarivarastointi ...
Oikein tehty sahti on hemmetin hyvää.. ja uskaltaa pierrä ilman housunpersuksen äkillisestä värimuutoksesta... Netin ihmemaailmasta löytyy muutamia varsin asiantuntevan oloisia sahtisivustoja... työohjeineen kaikkineen.. _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 14.06.2016 22:34 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:34, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 14.06.2016 23:38 Viestin aihe: |
|
|
Ehkä se tuo sahtikin on enempi niille jotka pitävät kotitekoisista oluista yms.
Henk.koht en ole maistanut kuin pskan makuisia niitäkään.
Jos kohta en ole yhtään hyvän makuista pienpanimoiden tuotettakaan maistanut.
Ulkomailla vtuttaa usein kun joutuu juomaan paikallisia litkuja.
Helppo olla rajoitteinen, ei tarvitse edes yrittää briljeerata niillä ![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif) _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3989
|
Lähetetty: 14.06.2016 23:43 Viestin aihe: |
|
|
Lappeenrannassa tuli viimeviikolla jonkun pienpanimon olutita maisteltua useampaakin sorttia ja ainakin nämä voittivat monet yleiset perusoluet.
En tosin minäkään mikään sahdin ystävä ole, mutta kyllä se kiljun voittaa. ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.06.2016 10:13 Viestin aihe: |
|
|
Iso-Jaska kirjoitti: |
Jotkin vehnäoluet ovat myös "sahtimaisia". |
Aika lailla tosiaan löytyy esimerkiksi noita "banaaniaromeja" niin joistain vehnäoluista, kuin sahdeistakin.
Kai tuo vehnäoluen juominen on harjaannuttanut jotenkin tonne sahtirintamallekin . |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 15.06.2016 11:57 Viestin aihe: |
|
|
En haluaisi toistaa itseäni, mutta vehnäoluet ne vasta pskan makuisia ovatkin ![Very Happy](images/smiles/icon_biggrin.gif) _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 15.06.2016 12:06 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | Hämeenkyrö, Sastamala, Kankaanpääakselilla tehdään ihan juotavaa sahtia. |
Itselleni oli tavallaan yllätys, ettei sahti olekaan mikään "maanlaajuinen" juttu.
(Lainaus avausviestin kirjasta) |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.06.2016 10:28 Viestin aihe: |
|
|
Mitä tuota kirjaa tavailin, niin silmiin otti pari mielenkiintoista seikkaa.
Ilmeisesti tuo sahti käytetään lämpöisessä vain muutaman päivän ajan ja sitten astiat siirretään viileään, jossa käyminen edelleen hiljalleen jatkuu.
Sahti on kirjan mukaan olueen verrattuna hyvinkin erilainen juoma: Kylmäketjun pitää olla koko ajana katkeamaton ja ilmeisesti sahdilla on jonkinmoinen ”ajallinen optimi-ikkuna”, jolloin maku on parhaimmillaan. Oliskos tuo sitten muutama viikko käymisvaiheesta ja kylmävarastoinnin aloittamisesta.
Nuokin saattaa jonkin verran makuelämykseen vaikuttaa, sen raaka-ainepanoksen ja valmistusprosessin lisäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10438 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 16.06.2016 10:40 Viestin aihe: |
|
|
Hämeenkyrössä väittivät, että jääkaapissa sahti menee äkkiä pilalle, mutta säilyy kaivossa... _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
Eräpeikko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2008 Viestejä: 3312 Paikkakunta: Vekkulan puukirkon takana.
|
Lähetetty: 16.06.2016 11:39 Viestin aihe: |
|
|
Nyt Peto tarkkana sanamuotojen kanssa. Eppäilen että sahti säilyy jääkaapissa huonosti, koska se tulee sieltä tissuteltua joutuun... _________________ Mogens Trolle |
|
Takaisin alkuun |
|
![](templates/subSilver/images/spacer.gif) |
|