Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Maa-Jussi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 05 Huh 2016 Viestejä: 35
|
Lähetetty: 09.10.2016 18:37 Viestin aihe: Maksan pakastaminen |
|
|
Perinteisesti olen vienyt naapurille hirvenvasan maksaa...vaan naapuripa onkin kotosalla vasta parin viikon päästä! Voiko maksaa pakastaa raakana, kärsiikö maku yms ominaisuudet? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
muu uan Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Mar 2013 Viestejä: 934
|
Lähetetty: 09.10.2016 19:23 Viestin aihe: |
|
|
Ylimääräisen veren kun huuhtelee pois niin voi ihan hyvin pakastaa.
Mikään tuotehan ei pakkasessa parane, mutta kyllä itse olen vakuumissa pakastanut ja osa on unohtunut ihan seuraavaan kauteenkin ollen syömäkelpoista. _________________ 🇺🇦Slava Ukraini.🇺🇦 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.10.2016 22:29 Viestin aihe: |
|
|
Onhan tuota 3v vanhaa pakkasesta syöty, se miksää oo menny.
On jopa pitkän linjan ammatti kokki ollu eräkämpällä tekee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 10.10.2016 01:09 Viestin aihe: |
|
|
Olen myös pakastanut ja hyvin maistuu senkin jälkeen.
Viime syksynä ne mitä ei ekana iltana jaksanu syödä niin pakastin ja emäntä teki niistä maksalaatikkoa jouluksi. Hyvää ol. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 10.10.2016 12:07 Viestin aihe: |
|
|
Pakanen tekee maksalle vaan hyvää, jäätyvä neste rikkoo solukkoa-> Pehmosempaa (jos ny ihan kypsäsk tarttee keittää) itelle jätän roosaks. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2016 19:08 Viestin aihe: |
|
|
Quad vadis kirjoitti: | Pakanen tekee maksalle vaan hyvää, jäätyvä neste rikkoo solukkoa-> Pehmosempaa (jos ny ihan kypsäsk tarttee keittää) itelle jätän roosaks. |
En yleensä mitää vanhaa otakkaa, vasan tai tälläsen nuoren, ni teen pika paiston nopeesti molemmilta puolilta.
Ai ku makiaa.
Ainii, 1kk sitten tein maksalootaa vasan maksasta.
Ihan ite ja eka, onnistu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 11.10.2016 07:12 Viestin aihe: |
|
|
Meillä tehdään pakkasesta jouluksi aina peuranmaksasta maksalaatikkoa ja koiruudelle aina silloin tällöin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 11.10.2016 07:31 Viestin aihe: |
|
|
Topikkia lainaten, onko karhun maksassa jotain erikoista maussa, vai onko maksa vaan maksa? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 11.10.2016 07:58 Viestin aihe: |
|
|
Karhusta en tiedä mutta mielstäni hirven, peuran, naudan ja sianmaksassa on kaikissa eroja, tosin niitä voi tietysti olla myös iänkin takia. Vasanmaksaa syödään yleensä vain itse ja aika harvoin sitäkin.
Maksa on hyvää nuotiollakin kun laittaa viipaleeseen sen verran suolaa mitä pysyy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3307 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 11.10.2016 08:29 Viestin aihe: |
|
|
Ylivoimaisesti parasta maksa on nuotiolla paistettuna, joko halsterissa tai tikun nokassa, ohuiksi siivutettuna, suolaa molemminpuolin ja kypsennys tottumuksen mukaan joko mediumiksi tai rapeaksi kuten itse haluan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|