Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 811 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 31.05.2016 10:12 Viestin aihe: |
|
|
Joko savustajat on pöläytelleet tälle kesää? Hommasin tossa pihagrillin viereen puukiukaan ja päälle tarkoitus väsätä kaappi. Pitäisi kai toimia noinkin? Poltteet on jo kovat |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RipeH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 919 Paikkakunta: Kuhmo
|
Lähetetty: 31.05.2016 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Tälle vuotta ei ole vielä kaapista savuja otettu. Mutta himo heräsi hetkessä kun tämän topikin edellisen sivun kattelin läpi. Ehkäpä täytyy possua ja jos löytyy niin vanhoja hirven lihoja savussa jalostaa tässä kohtpuoliin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ttazuu
Liittynyt: 13 Mar 2014 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 02.06.2016 09:07 Viestin aihe: |
|
|
uploading images
Tämmösen kaapin sain aikaseksi tuossa viime syksynä, nyt vielä pientä fiksausta ja laitoin tervan päälle, jotta palaa tarvittaessa iloisemmin. Tervaa kun vähä huolettomammin laittelee niin sitä on sitten aivan joka paikassa. Omalle kohdalle melkoinen saavutus tämän rakentaminen. Koskaan en ollut muurannut tiiltäkään, ja kerran yläasteella puukäsitöissä tein isänpäivälahjaksi talouspaperitelineen, jonka isä heitti roskiin koska oli karsea. Kyllä tuo tämmöselle mulukulle kelepaa.
Savustelin viimesyksynä hieman kaloja testimielessä ja ennen joulua join reilu kymmenen kiloa erilaisia lihoja savustetuiksi tuossa vekottimessa ja kyllähän tuo näyttäsi toimivan! Nyt olen sitten kaloja öyhyyttänyt muutamia tuossa ja keräilen pakkaseen lihalönttejä jotta saisi kerralla savuun enemmän, ei viitti kilon takia juua koko päivää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jartsu Banned
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 30047 Paikkakunta: keski pohjanmaa
|
Lähetetty: 02.06.2016 18:37 Viestin aihe: |
|
|
Ihan asiallinen pönttö. tilava ja kypsyy ihan varmasti.
Vaasan saaristossa kalastajalla samanmoinen, sillä savutettiin menee aikoinaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 811 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 18.09.2016 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Dodiin kesällä tuli nyppästyä tosiaan kiukaan päälle kaappi ja homma toimii. Muutaman kerran kalaa savustanut ja nyt otin vähän linnuntäkkää savuun. Teertä pyytä sorsaa ja tavea. Illalla nakkasin 8% suolaliuokseen ja aamulla teeripassista tullessa otin pois. Kuivasin lihat hyvin ja lämmittelin pöntön kuumaksi ja sitten lisäsin lihat. Kolme tuntia ottivat savua ja aika herkullista tuli. Suolassa olivat vaan liian kauan nuin ohkasiksi lihoiksi. Jatkossakin lentelee linnut kaappiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 811 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 26.09.2016 23:13 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas, savua näkyvissä. Viitisentoista tavintäkkää ja kolmet luuttomat majavankinkut palviin. Linnut oli nyt 2,5% suolaliemessä 12h ja kinkut 8% liemessä saman ajan. Täkät otti taas vajaat 3h savua ja kinkut oli reilu 4h.
Tämmöstä tuli. Kummasti äkkiä häviävät, täkistä tässä enää muutama jäljellä..
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Antonov Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 779
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 26.01.2017 06:33 Viestin aihe: |
|
|
Sain jo parisen vuotta sitten lahjaksi ProQ:n savunkehittimen mutta ei ole tullut vielä edes kokeiltua sitä. Nykyinen savustusuunini
ei sovellu tuohon hommaan eikä ole ollut oikein muutakaan sopivaa savustuslaatikkoa. Työkaveri on innokas tohon hommaan ja sillä on
parikin jääkaappia valjastettu kylmäsavutouhuihin. Jutustelun tuloksena alkoi kiinnostus heräillä, mutta itse en halua viritellä mitään
jääkaappisysteemejä vaan suosiolla joku pieni siisti kaappiviritelmä. Sen ei tarvitse olla isokaan kun vaimo ei pidä lainkaan kylmäsavutuotteista.
Oheisen videon mukainen laitos tuli sitten tietokoneella suunniteltua. Siis suunnitteluasteella vielä
Materiaaliksi kaavailin ohutta vesivaneria, kaipa se soveltuisi tuollaiseen kylmäsavustuskaappiin?
https://youtu.be/v02UC1B6k0o
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.01.2017 08:24 Viestin aihe: |
|
|
Tee isompi, kyllä se rupee maistumaan kummasti eukollekin kohta..
Se isompi koko ei haittaa kuin rakennusvaihessa, erillinen pesä voisi olla fiksumpi kuin tuo suoraan allaoleva.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 26.01.2017 08:30 Viestin aihe: |
|
|
Eihän siitä nyt pitäisi mitään liueta, mutta kyllä vanerissa on sellaisia myrkkyjä etten itse siitä kaappia tekisi.
Ja en ole minkään sortin foobikko taikka terveysintoilija, mutta vanerin valmistuksesta tulee aika iso leipää. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Taipale Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Mar 2018 Viestejä: 59 Paikkakunta: Tre
|
Lähetetty: 24.05.2019 01:34 Viestin aihe: |
|
|
Onko kellään kokemusta saaristolaispöntöstä niin että tulipesän savut menee piippua pitkit ulos ja pesän "katto" on teräslevyä jonka päälle laitetaan kaukalo puruille/kiekoille? Ajatuksena että pesässä voi polttaa sekapuuta ja itse savun voi valita eri puruista sen mukaan mitä savustaa. Pönttö suunnitteilla ja tuli tommonen ajatus niin ei tarvis haalia omenapuuta ym pitkin kyliä savun tekoon |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpelan isäntä Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2018 Viestejä: 181
|
Lähetetty: 17.10.2019 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Ehtoota nettifriikeille.
Nyt kun metsissä on lintua paikoin wiljalti, kannattaisi varmaan kokeilla myrskyluodon maijan kaappeja? Korpelan rosteripöntössä tulos on ainakin erinomaisen makoisa.
Terveisin:
Korpelan isäntä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.11.2019 02:43 Viestin aihe: |
|
|
Tulipahan ihan kylmästi savusteltua kirjolohta
11 h karkeassa suolassa, noin 30 h proq:n savussa hiilisavustimella. Tuostakin ajasta osa ilman savua kun illan ja yön kova tuuli sotki vähän savustusta.
Ei mitään tönkkösuolattua kuivakalaa, vaan mehevää, lempeän leppeästi suolaista ja savuista. Omaan makuun aikalailla bueno!
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
jansir Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Hel 2016 Viestejä: 720 Paikkakunta: Napapiirin antisankari
|
Lähetetty: 01.11.2019 09:19 Viestin aihe: |
|
|
Kai nyt tuota väkisin söisi jos pakotettaisiin _________________ En tiedä mistään vielä mitään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 01.11.2019 09:54 Viestin aihe: |
|
|
jansir kirjoitti: | Kai nyt tuota väkisin söisi jos pakotettaisiin |
Aseella uhaten ehkä söisi ehkä ei.
Jälkiuuni ruiskis alle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|