OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirveän Helppo Palapaisti

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tkarjala
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Maa 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 22.10.2005 13:03    Viestin aihe: Hirveän Helppo Palapaisti Vastaa lainaamalla viestiä

Seuraavassa yksinkertainen ja aina toimiva palapaistiohje.

*Hirvenlihoja pakastaessa leikkaa pienimpiä paisteja valmiiksi haarukkapaloiksi ja pakasta n 1-1½ kilon pusseina.

*Keitä jäisiä lihakuutioita vedessä n. 10 min., ts. niin kauan, ettei pinnalle enää muodostu verivaahtoa. Poista syntyvä vaahto keittämisen aikana.

*Nosta lihakuutiot lävikköön hetkeksi kuivumaan, ruskista kuutiot öljy-voiseoksessa. Ruskistetut lihat kannelliseen uunipataan.

*Siivilöi kirkas keitinliemi lihojen päälle pataan. Mausteeksi kokonaisia valko- ja mustapippureita, katajanmarjaa, lihaliemikuutio, mustaherunkanlehteä... Suola lisätään vasta juuri ennen tarjoilua.

*120 asteisessa uunissa riittävän pitkä aika, kunnes liha on täysin pehmeää. Itse olen pitänyt aikuisen hirven lihoja toisinaan uunissa yön yli.

Kokeilkaahan ja antakaa palautetta/vinkkejä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
tkarjala
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 21 Maa 2004
Viestejä: 50

LähetäLähetetty: 22.10.2005 16:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



alakaapi pehemetä, rosamundasta muusia ja porkkanat ja puolukat mukkaan ja taas näläkä siirtyy... Nelisen tuntia uunissa, hyvin riippunutta mullikkaa taisi olla... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
762-39
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2004
Viestejä: 1293

LähetäLähetetty: 23.10.2005 08:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Samantapaista paistia on tullut tehtyä, mausteet vaihtelevat.
Hyvää on, ja meillä pakastetaankin aika paljon hirvenlihaa juuri paloina.

Nyt löytyi nimikin tälle ruokalajille; "TKARJALANPAISTI" Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 31.10.2005 19:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitoin pari tuntia sitten samoilla ohjeilla paistin leivinuuniin.
Lisäsin tuohon valkosipulinkynnen ja laakerin lehtiä...

Uunissa asteita noin 175, eli ajattelin tossa klo.20-21.00 aikoihin testata
mureuden.
Ainakin mahtavat tuoksut tulee!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com