Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 24.10.2005 11:08 Viestin aihe: Mitä tehdä yhdestä pyystä? |
|
|
Kerkesi pyy sulaa junamatkalla sen verran että ei viittiny heittää pakkaseen. Mitäs tuosta vois tehdä? Pakkasesta löytyy myös pari teertä mut niistä teen jotain vähän myöhemmin. Riittääkö yks pyy muuhunku suurusteeksi kastikkeeseen?
Njoo.. kastike siitä varmaan kannattais tehdä. Olisko ohjeita? Tarkotus olis iltasella käydä kaupassa ja tehdä se pyy ruuaksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leijona Valametti Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 703 Paikkakunta: Etelä-savo
|
Lähetetty: 24.10.2005 13:00 Viestin aihe: |
|
|
Heität vaikka vähän possua sekaan... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 24.10.2005 19:39 Viestin aihe: |
|
|
Joko teit pyyn?
Täkät suikaleiksi, nopea ruskistus kuumalla pannulla ja suolaa ja pippuria mausteeksi. Lisää heti pannulle kuohukermaa reilu loraus ja tilkka konjakkia. Keitä reilulla lämmöllä pari minuuttia, kunnes kerma hieman saostuu. Vedä naamaan sopivilla lisuilla.
Kyllä yhdestä pyystä pitäis yhden hengen kastike tulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 24.10.2005 21:40 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Joko teit pyyn?
Täkät suikaleiksi, nopea ruskistus kuumalla pannulla ja suolaa ja pippuria mausteeksi. Lisää heti pannulle kuohukermaa reilu loraus ja tilkka konjakkia. Keitä reilulla lämmöllä pari minuuttia, kunnes kerma hieman saostuu. Vedä naamaan sopivilla lisuilla.
Kyllä yhdestä pyystä pitäis yhden hengen kastike tulla. |
Kerkesin. Muuten tein tuolla ohjeella mut kerma ja konjakki jäi.. kermaa piti lisätä mut unohtu. Mut kyllä se ihan syötävän makusta oli. Suurustin jauhoilla ja lisäksi oli vähän sipulia.
Pitää ens kerralla sit kokeilla tuota konjakkiaki ja kermaa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veskuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Maa 2004 Viestejä: 316 Paikkakunta: Pohjois Korea
|
Lähetetty: 27.10.2005 22:37 Viestin aihe: |
|
|
Ota NYT kuitenkin se konjakki _________________ Aina ei voi olla batman tai superman. Joskus tulee oltua vain ihan tavallinen vituiksman. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vista Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 47
|
Lähetetty: 31.10.2005 21:34 Viestin aihe: Pyytä ilta- /alkupalana |
|
|
Itse olen joskus tehnyt pyytä niin, että ensin täkät, siivet ja jalat irti. Ruskistetaan ne pannulla voissa. Ruskistetaan myös yksi silputtu sipuli. Pyyn lihat olen maustanut suolalla ja valkopippurilla. Tässä vaiheessa jalat ja siivet ovat kypsät, joten ne voit nauttia jo alkupaloiksi...
Seuraavaksi lorautetaan purkki kermaa sekaan ja annetaan hetki hautua, että kerma kiehuu kokoon ja täkät on varmasti kypsät. Tarkastetaan maku ja lisätään tarvittaessa valkopippuria tai suolaa.
Lopuksi paahdetun paahtoleivän (tai ruisleivän) päälle nostetaan täkkä ja kastiketta. Nopeaa ja hyvää, vaikka iltapalaksi! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 01.11.2005 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Voisihan siitä tehdä pyymakkaraa.
Otetaan yksipyy ja yksihevonen..jne _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hietala Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Kes 2004 Viestejä: 2541 Paikkakunta: Pohojanmaa
|
Lähetetty: 01.11.2005 12:45 Viestin aihe: |
|
|
Ite teen kermakastikkeen:
keitä nyljetty pyy, irroita lihat luista ja paloittele. Laita palaset keitinliemeen, lisää kerma ja kiehauta. Suurusta esim. jauhoilla. Lisää suola ja himppu valkopippuria. _________________ Laiskuuttaan tingan häviää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|