OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hirven lopetus kolaripaikalla
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 28.10.2004 22:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin onhan se valtionkin varojen ja ennen kaikkea poliisien resurssien säästöä,kun laitetaan oikeat henkilöt asialle,valtion kirstuunhan se raha kilahtaa jos se elukka syötäväksi kelpaa.ehtotankin täten että ei poisteta veroja pelkästään hirvikoirilta jotka tarvittaessa avustavat poliisia,vaan myös hirvimiehiltä verotus poistettakoon.
-JIIHOO-
Takaisin alkuun
CCW´
Vieras





LähetäLähetetty: 29.10.2004 06:42    Viestin aihe: Re: Hirven lopetus kolaripaikalla Vastaa lainaamalla viestiä

PL kirjoitti:
Mieltä on askarruttanut toiminta hirvikolaritapauksessa, jos ja kun näin syksyllä on kivääri takakontissa viikonloppuisin ja jos sattuu kolaripaikalle.

Poliisin mukaan (kysyin) ei selvästi kituvaakaan eläintä saa lopettaa ilman poliisin erityistä lupaa?! Tosin mainitsi, että toisaalta velvollisuus on lopettaa eläimen kärsimys. Kumpi sitten pätee lakituvassa?


Lakituvassa voi käydä periaatteessa niinkin, että "ei saa lopettaa ilman lupaa" -ohjeen antanut poliisi saa syytteen Rikoslain 17/14§ perusteella (eläinsuojelurikos), koska eläinsuojelulain 14§ oikeuttaa ja jopa velvoittaa lopettamaan selvästi kituvan eläimen eli käytännössä jos itse ei lopettamiseen kykene vähintäänkin soittamaan poliisille jotta "joku" hoitaisi lopettamisen.

Eläinsuojelulaki menee tällaisessa tapauksessa ohi muista laeista, eli lopettaminen on mahdollista taajamassa tai vaikka keskellä moottoritietäkin, kuten joku jo kertoikin, kunhan turvallisuusnäkökohdat huomioidaan.
Takaisin alkuun
Vieras






LähetäLähetetty: 29.10.2004 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

CCW´´on oikeassa,eläinsuojelulaki ajaa tässäasiassa ohi poliisin määräämisoikeuden -JiiHoo-
Takaisin alkuun
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 29.10.2004 20:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

asia on hyvin yksinkertainen kolarin sattuessa joudutaan heti yleensä soittaa yleiseen hätä numeroon. ja kysytään mitä tehään tarvitaanko ambulanssia tai paloautoa ja lopuksi poliisia. poliisi antaa yleensä tarkat ohjeet menettelystä. kuten jos paikalla on sopivan aseen omistava henkilö. ja eläin on heti lopetuksen tarpeessa. itse ei saa lähteä jäljittää metsään aseen kanssa. mutta aina ensin pitää kolarin tullessa kohdistaa apu jos niin on henkilöihin. sitten liikenteen ohjaus ja sitten muut..
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 30.10.2004 17:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

lopetusaseesta, poliisin virka-ase ei missään tapauksessa ole sopiva lopetukseen, aseessa tuskin on muuta kun kokovaippa luoteja. Ensinnäkin on todella vaarallista ammuskella esim. asfalttiin sellaisilla luodeilla. Muuten pistooli on sopiva sopetukseen kun käyttää sopivia luoteja.
Harvalla poliisilla on tiedossa lopetuspaikka mihin ampua. Ammutaan vaan täyteisellä keskelle ruhoa. Kyllä niska ja pää on ehdottomasti paras ja tehokkain lopetukseen. Mikään lapalaukaus ei tapa hirveä välittömästi. On paljon hirviä metsästyksessä jotka menevät muutaman sata metriä keuhko ja jopa sydän osumilla. Kun taas niskaan ammuttaessa pysähtyy välittömästi.
Metsästäjien kannattaa tehdä poliisin kanssa sopimus siitä että metsästäjät hoitaa kolarihirvet. Yhteystiedot vain poliisille johon ilmoitetaan kolarista. Usein metsästäjät on nopeammin paikalla kun poliisi.
Takaisin alkuun
tikkat3hunter
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 07 Hei 2005
Viestejä: 74

LähetäLähetetty: 08.11.2005 00:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

samaa mieltä olen CCW´:n kanssa. eläinsuojelu laki velvoittaa lopettamaan kituvan eläimen kärsimykset jos vain kykenee ja osaa asian.

nyt syksyllä toisen seuran alueelta kuului 3 laukausta jonka seurauksena hirvi tuli miedän alueelle. koira otti sen haukkuun ja käyttäyty kuin olisi ammuttu suolille. no johtaja soitti ja kysyi mikä on homman nimi, sieltä sanottiin että ohi ne on menny. no koiran omistaja alko soitteleen että onko omalla puolella et voiko ampua. johtaja sano siihen että ampua pois ja sitte kattoa kenen puolela se on. kerta eläinsuojelulaki menee metsästyslain edelle
_________________
tuolta se tuli ja tuonne se kaatu
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Mosse
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 103

LähetäLähetetty: 08.11.2005 13:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onpahan tuolla yhden pitäjän kunnanviraston käytävällä täytetty karhu, joka oli törmäillyt auton kanssa. Poliisit olivat menneet ja alkaneet ampumaan karhua pistoolilla pusikkoon jonkin matkan päästä. Ampumaurheilu olikin yllättäen muuttunut juoksukilpailuksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Simo52
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Huh 2005
Viestejä: 590

LähetäLähetetty: 08.11.2005 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toi juoksukilpailu oli hyvä. Vastaavaa voi sattua ison hirvenkin kanssa, se ei ole helppo lopetettava.

Alkuperäiseen kysymykseen kommentoisin vielä sen verran, että kolaripaikalla ei sovi sooloilla ilman lupaa. Jos paikalla on vielä kolarissa loukkaantuneita, voi laukausääni aiheuttaa hengenvaarallisen shokkitilan. Pahimmassa tapauksessa voisi olla perusteita nostaa syyte kuolemantuottamuksesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MIKA69
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 103
Paikkakunta: Valtimo

LähetäLähetetty: 08.11.2005 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ajettiin muutama vuosi sitten hirvikolari, jossa vasa halvaantui raajoistaan. Oltiin pelireissulta tulossa, eikä kellään ollu kättä pitempää autossa. Soitettiin sitten poliisit paikalle. Lopettamishommat oli kauheata katsoa. Nuorempi humu ampua räiski haulikolla hirviparkaa ojan taakse, ettei tarvitte kahlata lumessa..!! Meidän porukka alko jo hermostumaan ja neuvomaan, että menkää nyt helvetissä lähemmäs ja ampukaa sillä pistoolilla niskaan, johon poliisi, että älä rupea siinä neuvomaan......
Aika ammattimaista, vai mitä.?
_________________
Metsässä miehen mieli......
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
silverghost
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Elo 2005
Viestejä: 50
Paikkakunta: kirkkonummi

LähetäLähetetty: 08.11.2005 19:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no pakkokai kertoa oma kokemus asiasta...

olin tulossa toissatalvena "hämärähommista" noin klo 21, ajan pientä sivutietä noin 80km/h. peuran vasa seisoo heti nyppylän takana minunkaistan pientareella. en kerennyt kun nostaa jalan kaasulta kun peura oli 2-hypyllä siirtynyt vastustajan kaistalle. ikävä kyllä vastaan tullut golffi kuski osui vasaan... vasa oli ojassa, hengissä mutta perä halvaantuneena. no soitin hälytyskeskukseen jakerroin tapahtumat, sanoin myös että mulla on 308 autossa että voin lopettaa eläimen. täti puhelimessa tuumas vaan ettei sitä tartte tappaa, partio on ihan vieressä, ne kyllä hoitaa!
no tunnin odottelun jälkeen saapui paikalle paikallisen hirviporukan johtaja jolle oli myös mennyt info, hän lopetti vasan kärsimykset ja nosti sen corolla konepellille. no poliisit saapuivat noin 1h 45min päästä ja passitti kaikki mut paitsi golffi kuskin pois ja thats it...

mitä jos olisin lopettanut vasan heti? mun tuurilla olisin vieläkin miettimässä tekosiani nokalla pallo jalassa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Recce
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 526

LähetäLähetetty: 08.11.2005 19:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

silverghost kirjoitti:

mitä jos olisin lopettanut vasan heti? mun tuurilla olisin vieläkin miettimässä tekosiani nokalla pallo jalassa...


Te vaan siis katselitte sitä vasikkaa tunnin ajan? Pikemminkin siitä syystä sinulle kuuluisi se pallo jalkaan. Mitä jos nainen olisi antanut luvan ampua eläimen. Olisitko soittanut poliisipäällikölle ja pyytänyt lupaa käyttää kivääriä johonkin muuhun tarkoitukseen kuin lupahakemuksessa on kerrottu? Tietääkseni mikään laki Suomessa ei kiellä järjen käyttöä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jeze
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Mar 2005
Viestejä: 1435
Paikkakunta: Paimio/Pöytyä

LähetäLähetetty: 08.11.2005 22:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

täällä puhutaan lopetukseeson pitää käyttää sopivaa asetta.
voinko lopettaa esim. peuran haulikolla niskalaukus?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16738

LähetäLähetetty: 08.11.2005 22:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielestäni voit ja ei ole kimmoke vaaraa. Eiköhän tuo ole sopiva ase, kun on tappo hommiin tehty. Minä en olisi välttämättä kysellyt, vaan lopettanut eläimen kärsimykset. Ilmoitellut sitten myöhemmin, että mitä pahaa on tullut tehtyä. Eläisuojelulaki on kova sana kuitenkin. No, se mikä minusta tuntuu viisaalta, niin ei saata jostain viranomaisesta tuntua jämäkältä idealta.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 08.11.2005 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaveri oli viime syksynä tulossa metiltä iltahämäriss, kun oli sattunu kolaripaikalle nelostiellä. Hälytyskeskuksesta oli kysytty, että onko kellään paikalla olevalla taitoa/asetta lopettaa eläin, joka ryömi ojantakana. No kaverillahan haulikko takakontissa. 89:n oli laittanu piippuun ja puolenmetrin päästä ampunu niskaan. Meinas vaan, ettei tarvinnu uudestaan ampuu.

En ite ainakaa vierasta tilannetta, että hirvi sätkii ojassa ja mulla ase kivääri tai haulikko, ettenkö menis lopettamaan sitä. Tietysti pitää miettiä ihmisten turvallisuus ensin. Pahimmassa tapauksessa siellä saattaa olla jo joku kanssaheimolainenki ruumiina tai vakavasti loukkaantuneena.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jusse
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Jou 2004
Viestejä: 573
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 10.11.2005 15:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

silverghost kirjoitti:

mitä jos olisin lopettanut vasan heti? mun tuurilla olisin vieläkin miettimässä tekosiani nokalla pallo jalassa...


Et tosiaan olisi. Tällä hetkellä SINUA tai virkailijatätiä voidaan syyttää eläinsuojelurikkomuksesta. Metästyskortin suoritettuasi olet velvoitettu lopettamaan kidutetun eläimen, näinhän siinä oppaassa sanotaan. Se hälytyskeskuksen täti ei ole mikään viranomainen, jonka väitteitä on noudatettava. Tosiaan se järjenkäyttökin on sallittua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 2 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com