Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Valto. Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2014 Viestejä: 3119
|
Lähetetty: 14.05.2019 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Itsellä on käytössä juuri tuo tyyli, että voi tehdä ihan mitä tahansa. Jos pitää nopeasti ja helposti saada maha täyteen, niin silloin nuo kaupan valmiit lihat, makkarat jne. ovat aivan tarkoitukseen sopivia. Niitäkin kyllä tulee usein ostettua vähän sellaisella kokeilumielellä, eli harvoin tulee kopattua samaa pakettia, vaan aina joku uusi maku jos vaan löytyy. Samoin noissa riistalihojen valmistuksessa. Juuri äskettäin nousin pöydästä, kun tuli testattua miten hirvenlihasta onnistuu tuollainen pulled pork tyylinen eväs. Haudutuspadassa oli lihat muhimassa päivän, repiminen, reilusti bbq soosia lihojen ja haudutusliemen kanssa sekaisin ja keittelin ylimääräiset nesteet pois. Tuota sitten sämpylän väliin salaatin kanssa ja jopa oli maukkaita purilaisia. Tässä viikon sisällä on tullut pyöriteltyä myös kauriin paistia grillivartaassa omatekemällä marinaadi soossilla valeltuna ja savulastujen avustamana, metson täkistä paistoin pihvit varsin erikoisella mausteseoksella kuivamarinoituna ja lopuista lihoista tein teeren avustamana kermakastikkeen suklaalla höystettynä. Harvoin tulee katsottua mitään ohjeita, vaan aina vähän fiiliksen mukaan kokeilee ja katsoo mitä sattuu tulemaan. Osa on varsin tiukkoja, ettei riistalihan valmistukseen saisi käyttää kuin voita, kermaa, suolaa ja pippuria, mutta itse tykkään kokeilla erilaisia variaatioita. Tykkään myös lihan mausta sellaisenaan ja joskus pelkkä suola ja pippuri toimii loistavasti. Mutta toisinaan on myös mukava kokeilla jotain uutta. Tykkään toisaalta myös mausteisista eväistä, joten erilaiset yrtit, chilit, sipulit jne. tuovat mukavaa vaihtelua ruokaan. Nyt olen viime aikoina käyttänyt varsin ahkerasti noita lidlistä ostettuja myllyjä. Niissä on savuista suolaa ja savuista pippuria. Kiva pieni vivahde normaaliin verrattuna noissakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 14.05.2019 19:42 Viestin aihe: |
|
|
Pallohiiligrillin ehkä suurin ongelma omalla pihalla on tuo "sytytys".
Eli kun on postimerkin kokoinen takapiha ja kämpässä koneellinen ilmanvaihto, niin piippusytyttimelläkin kun vetää briketit tulille, niin sopivalla tuulella sisällä on melkoiset käryt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 18.05.2019 22:59 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Pallohiiligrillin ehkä suurin ongelma omalla pihalla on tuo "sytytys".
Eli kun on postimerkin kokoinen takapiha ja kämpässä koneellinen ilmanvaihto, niin piippusytyttimelläkin kun vetää briketit tulille, niin sopivalla tuulella sisällä on melkoiset käryt. |
Tänään juuri oli naapuriystävällinen päivä, ja käytinkin sen takia hiiliä. Ei savuta piipussa juuri lainkaan.
Pakko kommentoida tuohon jälkeen paiston suolaamiseen ja maustamiseen, että itse tulee rillailtua pitkää kypsennystä vaativia lihoja enimmäkseen, niin aika höpöhommaa että se suolaaminen ja maustaminen sen lihan kuivaisi.
Vähän sama kuin tämä "pinnat kiinni" juttu.
Nopsissa paistoissa yleensä taas maustamisen ja paistamisen välinen ero on niin lyhyt, että aika sankari jos suolalla saa imettyä kaiken nesteen biffistä. Mutta makuero on huima, kun suolan makua on muuallakin kuin pelkästään pinnassa.
Käytän kyllä itsekin molempia metodeja. Mehevyyteen se ei vaikuta, mutta makuun kyllä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 19.05.2019 10:56 Viestin aihe: |
|
|
Mää olen niipalkauhhiast funteerannu aina sitä kui se liha pitää otta pöydäl lämpee ennen paistamista?
Ei se lämpötilaero lihassa ole kovin valtava 300-asteisessa rillissä, jos lihan pinta on +10 tai -10. Sitä paitti se voi pilaanttu sii huoneenlämmös nopsa (kysy vaikka Ruokavirastosta tai THL)
Iha yhtälailla se kuivaa, oli sula tai jääsä Ja kun laittaa vieläsuolat jäiseen pintaa, nii sulaa nopeemmin-> mehukkaampi lopputulos |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaatinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Maa 2017 Viestejä: 1003
|
Lähetetty: 24.05.2019 22:13 Viestin aihe: |
|
|
Se lämpötilaero on merkittävä kun paistat esim biffiä, jonka sislämmöksi tahdot 55 astetta. Silloinpa sillä 10 asteen erolla on suuri vaikutus. Lämpötilaero pinnan ja sisuksen välillä tulee liian suureksi ja lopputulos on sellaista S-ryhmän ravintoloiden pihviä.
Paistit sitten erikseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 04.07.2019 14:08 Viestin aihe: |
|
|
Voivoi. Grilli meni uusiksi, pohja ihan mätä. peltimaakari ottaas muutaman kympin(rosteri) ja polttimot uudet ni oltaas jo 100€ liki (kestääkö sivut?), ei maksa vaivaa, uutta kehiin. Jos se taas sen 4v menis tai jos pohja olis vähä vahvempi. Edellinen grilli kesti yli 10v ja 2 kertaa ritilät ja kerran polttimet uusiksi, runko menny miksikään vaikka oli suoraan lumessa ja sateessa. Jätin sen muiden harmiks kun en viittiny muutossa sitä raahata. ostin tuon raadon ja sehän se onkin, vaikka on katoksen suojassa, ihan mätä. jos uus sen 4v kestääs taas tuolla rahalla. Ottaas ritilät/parilat taltee, ne oo miksikää menny. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|