Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.07.2019 12:13 Viestin aihe: Purkkikalaa |
|
|
Purkitin muikkua patenttikansipurkeissa. Purkit kylmään uuniin, lämpötila heilui digimittarin mukaan välillä 105-120 C. Ensimmäisen tunnin jälkeen alkoi näkyä kiehumisen merkkejä. Sen jälkeen pidin purkkeja uunissa vielä 6 h. Jäähtyivät uunissa noin 45 C:hen, minkä jälkeen nostin purkit jääkaappiin.
Uudet hyvänoloiset purkit, joissa uudet punaiset kumitiivisteet.
Mitä meni pieleen, kun viidestä purkista neljän kansi aukesi heti kun vedin kokeeksi linkun auki? Vain yksi purkki tuntuisi muodostaneen tyhjiön. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 23.07.2019 15:17 Viestin aihe: |
|
|
En tiedä patenttikansista, "tavallisista" purkeista joissa peltinen kierrekansi jää yleensä 1/20 vakumoitumatta. Ja helppo nähdä noista jos joku pettää, kun kannen keskikohtaon lommolla sisäänpäin jos ok. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 23.07.2019 17:18 Viestin aihe: |
|
|
Jotenkin epäilen että purkeissa se vika, peltikorkki ainakin pelaa ja useimmin niillä kalaa/lihaa säilötään. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehtäinssi Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2019 Viestejä: 379
|
Lähetetty: 23.07.2019 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Sama kokemus joskus taannoin. Mutta paras on peltikansipurkki. Hilloa tai suolakurkkuja kestää sama kansi umpioida useammankin kerran mutta kala-/riistasäilykettä tietysti vain kerran. Kuumuuden vuoksi.
Kuten edellä jo kerrottiinkin, peltikansi pettää harvoin. Jos yhteen uunipellilliseen mahtuu 15 purkkia, oman kokemukseni mukaan ehkä joka kolmannessa satsissa on yksi vuotava. Senkin voi syödä kunhan syö parin päivän sisällä.
Muuten olen sitä mieltä, että pidät ehkä pari tuntia liian kauan purkkeja uunissa. Itse en pidä ahventakaan noin kauan. Särki on muuten parasta kalaa tuossa hommassa... Mistä muusta voi kiistellä kuin makuasioista vai miten se meni |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 23.07.2019 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Mie olen kyllä käyttänyt samoja purkkeja ja kansia monen monta kertaa muikuilla, enkä muista ongelmia ilmenneen vieläkään...
En muista nyt ulkoa aikaa enkä lämpötilaa kyllä. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 23.07.2019 21:04 Viestin aihe: |
|
|
Ruottalaisilla on hyvä systeemi tohon silakan purkittamiseen Mitää keitellä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.07.2019 22:22 Viestin aihe: |
|
|
Toi oli ensimmäinen purkituskokeilu. Jonkun netistä löytyneen ohjeen mukaan sitä uunitusaikaa arvoin. Aikaohjeita löytyi 4-24 h väliltä.
Tarkoitatteko peltikansipurkeilla lasipurkkeja? Ootteko pessy käytettyjä vai voiko niitä ostaa jostain? Vai peltipurkkejako käytätte?
Kyllä se patenttikansikin pitäisi toimia. Kohtuullisen yksinkertainenhan se on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 23.07.2019 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Mie olen uusiokäyttänyt silli, suolakurkku, punajuuri yms yms lasipurkkeja.
Ja ne on tosiaan kestäneet monia monia kuumennuskertoja.
muistinpas
http://forum.eralle.net/viewtopic.php?p=791725 _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 24.07.2019 04:27 Viestin aihe: |
|
|
Niin mutta käsittääkseni aloittajalla purkin kansi lasia, ei peltiä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 24.07.2019 10:13 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kyllä, niin miekin ymmärsin. _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 24.07.2019 11:09 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Niin mutta käsittääkseni aloittajalla purkin kansi lasia, ei peltiä. |
Juu, mutta kyllä ne mullekin myy kaupassa vaikka sinappisilliä, josta saa peltikansipurkkeja
Täytyy vielä tehdä jotain lyhempiä kokeita patenttikansien kanssa. Onhan niitä käytetty mailman sivu, pitäisi toimia nekin.
Mun purkit on kooltaan 0,5 l. Mikä olis hyvä uunitusaika? Onko se 4 h kokonaisuudessaan, vai 4 h siitä kun lähtee kiehumaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|