Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3307 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 26.02.2020 10:28 Viestin aihe: |
|
|
Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5430 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 26.02.2020 10:32 Viestin aihe: |
|
|
EIVA kirjoitti: | Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna. |
Olisi joskus mukava nähdä, minkä laatuista tuollainen vartti/hirvi mylly tekee jauhelihasta.
Eikä meilläkään jauhelihaa emäntä vakumoi. Pakastepussiin ja imaisee enimmät ilmat pois. Varmaan olisi laadukkaampaa kevättalvella, mutta näkyy tuo häviävän noinkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 26.02.2020 10:44 Viestin aihe: |
|
|
Jauheliha ilman muuta vakuumiin. Viime vuosina sitä on meidän porukassa tehty 30-35 kg per lärvi, 2-3 jaossa. Olen tehnyt 1,2 kg annoksia, koska valmistan kerralla isomman määrän sapuskaa, josta osa takaisin pakkaseen. Toinen etu on se, että pussit on isompia, jolloin j-lihan pussiin laitto helpottuu.
Pussin suu kannattaa taittaa aika reilusti, että pysyy varmasti kuivana. Isolla reikäkauhalla, siis semmoisella litteällä, saa riittävän isoja paloja pussiin. Punnitsen joka pussin. Sitten painellaan littanaksi, nurkkia myöten ja koneeseen. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 26.02.2020 11:28 Viestin aihe: |
|
|
jkvi kirjoitti: | EIVA kirjoitti: | Vakuumiin laitetaan meilläkin, kukin tavallaan kun tuo mylly jauhaltaa vaikka koko hirven varttitunnissa. Paras lopputulos asiantutijoiden mukaan taitaisi tulla jos jauheliha-aihiot jauhaisi vasta ennen ruoaksi valmistamista, jauhelihaan kun jää aina paljon ilmaa kokolihaan verrattuna. |
Olisi joskus mukava nähdä, minkä laatuista tuollainen vartti/hirvi mylly tekee jauhelihasta.
Eikä meilläkään jauhelihaa emäntä vakumoi. Pakastepussiin ja imaisee enimmät ilmat pois. Varmaan olisi laadukkaampaa kevättalvella, mutta näkyy tuo häviävän noinkin. |
Itellä ollu sekä että, mitään maku eroa huomannu, samoin et hyvin on kitusiin uponnu, itel ja muksuil. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3307 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 26.02.2020 19:21 Viestin aihe: |
|
|
Koneteollisuus Oy:n lihamyllu LM-22, 3mm. terä, lihalaatikollinen kerralla tuuttiin, voimavirta mylly, ei tukehdu isoihinkaan paloihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.02.2020 22:18 Viestin aihe: |
|
|
Itse en noihin yhteislihoihin sekoa, on senverran huoletonta veikkoa osa että itse en moista pskaa söisi.
-Suunnilleen lattialta poimitut ja rasvat/kalvot/veriset myllyyn vaan... Hyvää tulee
-Ei toki kaikkia porukoita koske, en sillä sano. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mettäinssi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 26 Mar 2012 Viestejä: 88
|
Lähetetty: 28.02.2020 00:19 Viestin aihe: |
|
|
Mäki kirjoitti: | Itse laitan sopivan kokoisen vakuumipussin suoraan lihamyllyn (kenwood) teräputken ympärille ja jauhan massan suoraan pussiin sisään ja siitä vakuumiin (lava). Homma on hidasta mutta siistiä. Ennen pakastusta painelen pussukat tasapaksuiksi levyiksi. |
Mulla suunnilleen sama. Jauhan suoraan pussiin, mutta taitan pussin reunat alas ja vaaka pussin alla eli täyttäessä näkee koko ajan paljonko pussissa on tavaraa. Kohtuullisen nopeaa yksinkin tehden verrattuna siihen että ensin jauhat erilliseen astiaan, josta lapioit pussiin ja punnitset. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.02.2020 09:21 Viestin aihe: |
|
|
Meillä jauheliha vakumoidaan noin 400...500g erissä. Kohtuu työlästä, mutta mielestäni laatu on selvästi parempaa kuin ennen vakuumikonetta, ei pakkasenpuremia jne.
Littanaksi painellut levyt meilläkin, ennen vakumointia..
Mielenkiintoinen aihe, pitänee joskus tekaista tuommoinen sahattu tuoppi.
Sen olen huomannut kun on kaikenkokoisia pusseja, niin pienimmissä se sentinkin ero leveydessä vaikuttaa jouhevuuteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JukkaI Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1548 Paikkakunta: Riihimäki
|
Lähetetty: 28.02.2020 11:18 Viestin aihe: |
|
|
Aiheeseen liittyen: Ostatteko metripusseja joita pätkitte ja saumaatte 2 saumaa vai käytättekö valmiita pusseja ja selviätte yhdellä saumauksella? _________________ Jos väittelet idiootin kanssa, varmista ettei hän tee samoin! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mettäkala Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2014 Viestejä: 1980 Paikkakunta: SuomiFinland
|
Lähetetty: 28.02.2020 14:20 Viestin aihe: |
|
|
JukkaI kirjoitti: | Aiheeseen liittyen: Ostatteko metripusseja joita pätkitte ja saumaatte 2 saumaa vai käytättekö valmiita pusseja ja selviätte yhdellä saumauksella? |
Itellä ollut käytössä sekä rulla että pusseja. Käytännössä pussit on mun mielestä parempi ratkaisu. Voisi olla tilanne toinen, jos vakuumikone olis vähän parempi ja saumoista tulisi 100% tiiviitä. Nyt tahtoo olla tilanne, että kaikki pussit ei sulkeennu samalla tavalla ja sen huomaa sitten kun tavaraa kaivaa pakastimesta. Jos vielä pitäisi kaksi saumaa per pussi saada onnistumaan, niin epäonnistumisen mahdollisuudet tuplaantuisi pusseihin verraten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.02.2020 14:50 Viestin aihe: |
|
|
Asiallinen vakuumikone ja laadukkaat pussit tai putki niin kyllä onnistuu saumat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hellokitty Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Jou 2012 Viestejä: 3478
|
Lähetetty: 28.02.2020 17:12 Viestin aihe: |
|
|
Yleisimmin tuo vuoto johtuu siittä kun tumpataan tavaraa lian täyteen ja partikkelit-nesteitä yms joutuu suoraan saumattavaan kohtaan. Eipä siinä auta laatu,eikä senpuoleen saumojen määräkään silloin. Kohtuus kaikessa ni hyvä tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.02.2020 17:46 Viestin aihe: |
|
|
Taisin ottaa joskus jotain Lavan 15x30cm pusseja, eli kapeita ja pitkähköjä.
Helposti jää tosiaan liharoiskeita polttosaumaan, kun ahtaaseen suuaukkoon kauhoo tavaraa.. Tuo tuoppitemppi vois noissa toimia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 28.02.2020 18:03 Viestin aihe: |
|
|
hellokitty kirjoitti: | Yleisimmin tuo vuoto johtuu siittä kun tumpataan tavaraa lian täyteen ja partikkelit-nesteitä yms joutuu suoraan saumattavaan kohtaan. Eipä siinä auta laatu,eikä senpuoleen saumojen määräkään silloin. Kohtuus kaikessa ni hyvä tulee. |
Toinen yleinen syy nähdäkseni on jäisten kalikoiden kolistelu niin tulee reikiä varsinkin ilmakanavapusseihin siksi kammiokone olis parempi kun pussit on paksumpia ja ilman noita imukanavia eikä myöskään nesteet pyri saumaan. Tosin jos lihaliemitiivistettä keittelet niin jääpalapussit toimii hyvin niiden pakastamiseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 28.02.2020 18:17 Viestin aihe: |
|
|
No se nyt on itsestäänselvyys että pakattavaa elintarviketta ei päästetä saumaan. Huono, siis halpa kone ja/tai pussit tuottavat varman epäonnistumisen. Kokemusta on sekä huonosta että nyttemmin hyvästä laitteesta. Jo tuo vähän toistasadan obhnordica näyttäisi toimivan hienosti. Epäilen, että sen halvemmalla ei hommasta selviä. Pitkäikäisyydestä ei vielä tiedä sanoa.
Meillä on sen verran kätevä emäntä että saadaan jauhelihatkin sotkematta pussiin. Voihan sen pussin sotkea kokonaisellakin lihalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|