Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10438 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.04.2020 22:38 Viestin aihe: |
|
|
xyxy kirjoitti: | Sous vide, eli tyhjiöpussissa ja matalassa lämmössä pitkään ja kuumassa nopeasti pinnat kiinni.
Oli vieras menetelmä, mutta ei ole enää. Lyhyesti: leikkaa lihat irti, suolaa sopivasti, imaise tyhjiöön muovipussiin, laita veteen, jossa vakio lämpötila 53 - 57 astetta, ajaksi vaikka 8 tuntia tai ylikin. Sen jälkeen pussista pois ja kuumassa voissa tai oliiviöljyssä pannulla pintoihin haluamasi väri, eli pinnat kiinni. Ennen pussitusta voi myös tehdä kevyen savustuksen jos savun mausta pitää. Pintojen paistossa voit käyttää vaikka musta- tai viherpippuria ja miksei muitakin mausteita. Väittävät , että pussiin ei kannata juuri laittaa muita mausteita, kun mausteet eivät mene lihan sisälle (suola ja savu menevät).
Lihasta tulee huippuunsa maukas, maut ja mehevyys tallella. Lämpötilalla kypsyysaste (valmiinn lihan väri) ja ajalla pehmeys. Tuollainen sous vide -lämmitin/termostaatti/ajastin maksaa 100 - 400€ ja astiaksi käy vaikka kahden euron sanko. Tätä on tullut kokeiltua moneenkin riistalajiin muihinkin lihoihin ja toimii, villisialla pitää käyttää korkeampia lämpötiloja pastöroitumisen takaamiseksi, sanovat. |
Kaveri tota on kovasti kehunut. Joskus Posiolla kokkas, näki monen tunnin vaivan ja ihan hyväähän se oli. Ei tullut koko metto kuitenkaan syötyä.
Samalla reissulla tekasin tuota curry-kookoskermamettoa ja samoihin naamoihin se katosi hetkessä. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpelan isäntä Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2018 Viestejä: 181
|
Lähetetty: 14.04.2020 10:50 Viestin aihe: |
|
|
Aamupäivää.
Pentti-vainaa oli aika peto kalansyönnissä. Tätä konstia kun soveltaa kanalintujen kuninkaaseen, niin eiköhän ala perinteiset reseptit taas kelpaamaan?
https://youtu.be/XVaitflaLiA
T: Korpelan isäntä 🤠 |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 14.04.2020 19:30 Viestin aihe: |
|
|
korpelan isäntä kirjoitti: | Aamupäivää.
Pentti-vainaa oli aika peto kalansyönnissä. Tätä konstia kun soveltaa kanalintujen kuninkaaseen, niin eiköhän ala perinteiset reseptit taas kelpaamaan?
https://youtu.be/XVaitflaLiA
T: Korpelan isäntä 🤠 |
Söi myös verkkoihin (kala- ja lintujen rengastusverkot) kuolleita/loukkaantuneita lintuja. Kehui muistaakseni sarvipöllöä paremman makuiseksi kuin Silkkiuikku Alun perin Linkolasta piti tulla ammatti riekonpyytäjä, mutta totesi kalastuksen olevan paremmin tuottava ammatti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|