Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 23.04.2020 14:00 Viestin aihe: Laadukkaat keittiöveitset |
|
|
Otsikko kertoo oleellisen, elikkäs hakusessa laadukkaat, mutta kohtuuhintaiset(setille max hintaa 250e) veitset.
Mitä suositellaan ja mielellään perusteluita perään, mutuilla osaa itse kukin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 23.04.2020 14:07 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä kysymys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 23.04.2020 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Jos Sanelli ja Victorinox kelpaa niin ei mene budjetti yli. Kumpaakin löytyy itseltäni ja kumpaakin on ammattilaisilla käytössä. Sanelli on jykevämpää ja jäykempää. Victorinox sirompaa. Makukysymyksiä. Victorinox kannattaa ottaa fibrox-kahvoilla niin ei luista. Helppoja terottaa pysyy puikottamalla normikyökissä hyvin terässä. Mitä pidät settinä? Ranskalainen kokkiveitsi, boner, filetti, muutama pikkuterä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
suppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2018 Viestejä: 114
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
janne_s_s Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2013 Viestejä: 330
|
Lähetetty: 23.04.2020 15:37 Viestin aihe: |
|
|
Veitsiinhän voi upottaa juuri niin paljon kuin haluaa, mutta kun hinta nousee siitä kympin pellistä leikatusta halpa mallista ylöspäin, perusasiat alkaa olla kunnossa.
Itse olen ostellut veitset yksittäisinä, enkä koe suureksi ongelmaksi sitä että ne on eri valmistajien tuotteita. Tosin kaveri osti jostain nettikaupasta "jaimie Oliver" brändätyn setin ja ihan laadukkailta nekin tuntui.
Eli onko niiden pakko olla kaikkien kahvojen saman värisiä? Ostaa yhden sieltä, toisen täältä. Mikä sattuu käteen tuntumaan hyvältä. Jos yhden kohdalla tulee ns. huti, tappio ei ole kovin suuri. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Unforgiven Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tou 2005 Viestejä: 2819
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 24.04.2020 09:20 Viestin aihe: |
|
|
Tuolta voi katsoa
https://mygoodknife.com/fi/product/kitchen-knives/chef-s-knives/
Olen 30 vuotta tehnyt ruokaa lähes joka päivä. Ja keittön terävät on tullu käytyä läpi aika tarkaan. Jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä, mutta vuosien saatossa keittöön (ei grillille...) on muotoutunut seuraava setti:
Normi kokkiveitsi, jossa kahvan ja terän väliin ei jää mitään liitoskohtaa. Omia suosikkejani ovat Zwilling J.A.Henckels Pro 23cm joka on kohtuuhintainen ja Ikean jonkun 30 euroo maksanut 3 veitsen sarja... Ne on helppo pitää puhtaana ja terottaminen on helppoa. Tasapaino on Zwillingin tuotteissa hyvä ikeakin menettelee. Kun oikein halua fiilistellä ja minulla on oikeasti aikaa huoltaa se kokkiveitsi käytön jälkeen (nuo ikeat ja zilit menee kylmästi koneeseen) niin otan käteen Nesmukin.
Sitten on keittiopuukko (Fiskars) kaikenlaiseen pikku tekemiseen Muovi-kahvaisena menevät (2 kpl) koneeseen.
fileerausveitsiä on kaksi taas tollanen zvilling ja martiini muovikahvalla. menee koneeseen.
Sitten on kiinalainen lihaveitsi jolla saa hakattua luut poikki jos on tarvis (ja sen kaverina fiskarsin "minikirves"
Ja yksi erikoisuus jonka alunperin ostin huvin vuoksi seinänkoristeeksi on usbekkien pchak-veitsi , joka on ilokseni todella hyvä lihaveitsi (öljykarkaistu terä hieno lihanleikkaamiseen täydellisesti soveltuva teräkulma) Eilen juuri leikasin sillä grillistä tulleen peuran pyöröpaistin TODELLA ohuiksi siivuiksi. Se on ollut näiden etnisten kokeiluiden suurin yllättäjä. Toinen on ollut eskimoiden ulu (on aito tuotu gröönlannista) jolla mones asita voi hoitaa yllättävän hyvin.
Sitten on nippu"nimettömiä" pikkuveitsiä, leipäveitsiä jne.
Kaikki mitä on mahdollista pestä konessa menee koneeseen. Ne tyltyvät siellä mutta terotan työkalut vähintään kerran viikossa joten sillä ei ole merkitystä
Tuolla webbikaupassa (jonka linkki on ylhäällä) on myynnissä myös suomalaista Cathill knivesin tuotantoa. Ihan "primitiivisen kaunista" tuotantoa, mutta en minä niitä keittiöön ottaisi. Niissä röpelöissä (terät on jätetty kiillottamatta) pöpt kyllä viihtyy niissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 24.04.2020 14:10 Viestin aihe: |
|
|
hintansa puolesta victorinoxit vaikuttaisivat melko houkuttelevilta, kumminki ovat melko laadukkaita käsittääkseni.
settiin tulisi kuulua ainakin n.20cm kokinveitsi, santoku, filetti ja pikkuveitsiä muutama |
|
Takaisin alkuun |
|
|
suppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Kes 2018 Viestejä: 114
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
blues Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Elo 2008 Viestejä: 275
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4415
|
Lähetetty: 24.04.2020 16:42 Viestin aihe: |
|
|
Teroittamisen "helppous" riippuu niin laitteeasta millä terää sekä terättävän materiaalista. Noita halpoja markettiveittiä kun ei saa terättyä millään.
Sanellia, Victorinix, Swipo jne käytössä, jotain tupperin veittiä myös. Noi on saanut terättyä, raakasti pestään pesukoneessa. Terää jos tylsyy, kun on kehno niin poistoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 24.04.2020 16:51 Viestin aihe: |
|
|
Minulla on koneterotin jos kaikki on mennyt "vinturalleen" ja sillä saa peruskulmat kuntoon. Sitten timanttia hienoa kiveä ja lopuksi nahkaa.....voin sanoa että on terävä. Isoisäni oli sahalla "kanttarina" ja oppi pitämään terät kunnossa. Se hoiteli naapurien sakset puukot kirveet viikatteet ja herra ties mitkä muut vehkeet terään. Joskus löin sen kanssa vetoa puukolla parranajosta. Hävisin. Ja sen opettamana minusta on tullut hiukan friikki tuon terävyyden suhteen.
pesukonekone on raaka veitselle mutta omapahan ainakin kliinisesti puhdas (= voi olla jotain kiinni vaikka terässä, mutta kaikki on "kuollutta". ) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 24.04.2020 16:55 Viestin aihe: |
|
|
Luin tuossa tekstiäni. Kiireeellä ei kannata kirjoittaa mitään. Sorry kirjoitusvirheet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 24.04.2020 18:14 Viestin aihe: |
|
|
Tuo terotushomma on kyllä semmoinen, mikä pitäis opetella. Ei oikein huipputerää osaa saavuttaa.
Mulla on semmoinen kolmen karkeuden teroitin, mistä vedetään veitsi läpi järjestyksessä. Ei aivan huippua saa, mutta pärjätty on. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|