OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3307
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 02.01.2021 19:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen katsellut erilaisia lihanleikkuu videoita niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin
oppiakseni mahdollisimman hygieenisen ja sujuvan lihanleikkuu tekniikan, heikoimpia ja hygieniatasoltaan huonoimpia on kohdalleni sattunut usalaiset videot, mielestäni FOX 66:n esille tuoma video on selkeä ja ruhon käsittely rauhallisesti tehty, kaikki ruhon osat erilleen ja lähes vagumi/pakastus kuntoon laitettuna, muutamaan kertaan kun videon katsoo niin ei ammattilainenkin pystyy ruhon paloittelemaan siististi ja oikeaoppisesti kaikki ruhon osat erilleen kuten ammattilainenkin, aikaa tietenkin menee tuplasti mutta tulos on hyvä ja voihan sitten kehaista että paloittelu on oma tekemä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 03.01.2021 01:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
-silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään


Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11256

LähetäLähetetty: 04.01.2021 08:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
-silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään


Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on Very Happy

Yhdellä tutulla on sellainen traktoriin laitettava minkitarhamylly. Sekin mietti samaa että painaa sinne mitkä vaan romppeet niin tuotos on kuin Citymarketin lihatiskiltä Laughing
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.01.2021 06:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
No joo, nyt joutui harjoittelemaan tätäkin erittäin mielenkiintoista hirvijahdin puolta. Ei saatu hirven vasaa leikkaajalle, kuka nyt yleensä on meille ruhot leikannut. Eipä mitä, video-ohjetta seuraten lihat vain irtosi luista, ja kun rauhassa itte teki niin tuli siisteimmät lihat koskaan. Mun mielestä tämä oli erittäin hyvä video: https://www.youtube.com/watch?v=IYxplHoFkv8


Tänks, mielenkiintoinen pätkä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.01.2021 08:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Larsen kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
-silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään


Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on Very Happy

Yhdellä tutulla on sellainen traktoriin laitettava minkitarhamylly. Sekin mietti samaa että painaa sinne mitkä vaan romppeet niin tuotos on kuin Citymarketin lihatiskiltä Laughing




Juu tästä päästäänkin siihen että tuommonen täytys olla, menis päät ja kintut helpommin häviävään muotoon, suunnitelupipo päähän vaan ja tekemään.

Itseasiassa mietin että ennen varsinaista kierukkamyllyä pitäisi olla esimurska missä isommat jo murskaantuisivat, ei ottaisi tehoja niin paljon.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11256

LähetäLähetetty: 05.01.2021 08:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Se on se Peta-Metallin vehje. Muut murskaantuu, muta hirven sääriluu ei kuulemma meme, vaan viimestään lumpio toppaa, ja joko rikkoo jotain tai sammuttaa koneen.
Sian saa kuulemma jauhaa vaikka kokonaisena.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.01.2021 09:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu se on tiedossa ettei ole tuo peta niin hyvä kuin voisi olla.

Oli joku 1800e luokkaa kun selvittelin.

Koko hirvenpää ja kaikki luut pitää mennä läpitte nikottelematta. Ja saa olla traktorikäyttönen ilman muuta. Olis haaskamateriaalina helpompaa tuo jauheliha.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kaapotti
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Lok 2019
Viestejä: 11

LähetäLähetetty: 05.01.2021 11:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
Se on se Peta-Metallin vehje. Muut murskaantuu, muta hirven sääriluu ei kuulemma meme, vaan viimestään lumpio toppaa, ja joko rikkoo jotain tai sammuttaa koneen.
Sian saa kuulemma jauhaa vaikka kokonaisena.


Aika pieni saa sika olla jos peta-metallin myllyyn aikoo konaisena tunkea. Sen verran pieni on syöttöluukku
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 05.01.2021 11:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noin 200x200mm tuo lienee mitä kairalle menee.

Pikkupossu mahtuu kokonaisena.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 05.01.2021 11:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Videolla näytetään muuten myös etulavan petite tenderin irroitus. Kannattaa ottaa talteen, oli oikein murea liha.


_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 05.01.2021 11:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Videolla näytetään muuten myös etulavan petite tenderin irroitus. Kannattaa ottaa talteen, oli oikein murea liha.



Olikos se se videon "sisäfileen veroinen, hyvää grillattuna" Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
setteriforever
Kanta-asiakas


Liittynyt: 04 Tou 2015
Viestejä: 1428

LähetäLähetetty: 05.01.2021 12:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petite tender ja Hanger steak ovat molemmat aliarvostettuja Suomessa. Olen molempia syönyt ja syöttänyt naudasta ja (PT:tä myös peurasta/hirvestä) ihmisille ja maku tekstuuri ovat saaneet ihmetystä ja kehuja.

Hanger steak erityisesti(naudan pallealihat siinä on kuseessä)

Molemmilla on myös lisänimiä (PT on anopin sisäfile ja HS taas teurastajan pihvi)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtari16
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Mar 2004
Viestejä: 330

LähetäLähetetty: 05.01.2021 18:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tällainen ” itseoppinut” ruhontilsijä olen minäkin. Tuo entrecote on jäänyt vähän kysymysmerkiksi. Siis onko se se osa fileen ja niskan välissä, jossa ns. Ulkoneva erillinen osa filessä kiinni. Eli toisin sanoen file päättyy siihen mistä nuo rinnakkaiset alkaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vonnegut
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Jou 2008
Viestejä: 896
Paikkakunta: Länsrannikko

LähetäLähetetty: 14.01.2021 07:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noin tuon näen itse. Entre =aloitus, Cote =vieressä, tässä selkäruodon vieressä. Tämä on kai se ranskalainen nimitausta. Kassler ja etuselkä on muita nimityksiä samoilta paikkeilta. Vaihtelevia nimiä riittää maan elukan ja kokin ja pilkkommistavan mukaan, esim ulkofile / kyljys riippuen onko luuta mukana. Pääasia kuitenkin että maistuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11256

LähetäLähetetty: 21.01.2021 13:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
Yksi mihin kiinnitän huomiota on bouneri ja terän jäykkyys/korkeus.

Minun ykkösveitsi on semijäykkä ja noin 6mm terällä varustettu. Eli yksinkertaisesti 2/3 pois normi uudesta veitsestä.

Nyt viimeisin on puuilon alle kympin puukko, erittäin hyvänjäykkynen terä mutta kahvaa täytyy vähän muokata, ei satu käteen väärinpäin pidettäessä.


Löysin täältä linkin ja tilasin "pikaistuksissani" muovisen veitsikotelon, puikon lahtivajalle ja kymmenkunta bouneria, pari jää itelle ja loput varmaan koitan myydä kympillä jahtikavereille, Dickiä js Giesseriä. Joskus aikaisemminkin tein saman homman ja jotkut vieläkin muistelee, kun sai "lihaveitsiä halvalla". Toki, voiko puolijäykkä ja vain 15cm dick olla tosipaikassa hyvä Smile.

Sikäli tulin katumapäälle, että Marcussedällä oli myynnissä satoja erilaisia lihaveitsiä. Olisi pitänyt katsoa läpi ja tilata erilaisia malleja.

Mikä on Marcussetä?
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Seuraava
Sivu 13 Yht. 41

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com