Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3307 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 02.01.2021 19:08 Viestin aihe: |
|
|
Olen katsellut erilaisia lihanleikkuu videoita niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin
oppiakseni mahdollisimman hygieenisen ja sujuvan lihanleikkuu tekniikan, heikoimpia ja hygieniatasoltaan huonoimpia on kohdalleni sattunut usalaiset videot, mielestäni FOX 66:n esille tuoma video on selkeä ja ruhon käsittely rauhallisesti tehty, kaikki ruhon osat erilleen ja lähes vagumi/pakastus kuntoon laitettuna, muutamaan kertaan kun videon katsoo niin ei ammattilainenkin pystyy ruhon paloittelemaan siististi ja oikeaoppisesti kaikki ruhon osat erilleen kuten ammattilainenkin, aikaa tietenkin menee tuplasti mutta tulos on hyvä ja voihan sitten kehaista että paloittelu on oma tekemä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 03.01.2021 01:03 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | -silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään |
Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11256
|
Lähetetty: 04.01.2021 08:11 Viestin aihe: |
|
|
Larsen kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | -silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään |
Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on |
Yhdellä tutulla on sellainen traktoriin laitettava minkitarhamylly. Sekin mietti samaa että painaa sinne mitkä vaan romppeet niin tuotos on kuin Citymarketin lihatiskiltä _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.01.2021 06:45 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | No joo, nyt joutui harjoittelemaan tätäkin erittäin mielenkiintoista hirvijahdin puolta. Ei saatu hirven vasaa leikkaajalle, kuka nyt yleensä on meille ruhot leikannut. Eipä mitä, video-ohjetta seuraten lihat vain irtosi luista, ja kun rauhassa itte teki niin tuli siisteimmät lihat koskaan. Mun mielestä tämä oli erittäin hyvä video: https://www.youtube.com/watch?v=IYxplHoFkv8 |
Tänks, mielenkiintoinen pätkä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.01.2021 08:25 Viestin aihe: |
|
|
Sigamees kirjoitti: | Larsen kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | -silti plokkaan jauhelihavärkit huolella, kehtaa mitään epäkuranttia syödä. Kumma silti että ränttykipon jos jauhaa lopuiksi koirille ei se eroa kaupan jauhelihasta yhtään |
Näin myös meillä. Loput epäkurantit lihat vedetään viimeisenä myllyn läpi koirille ja monesti on tullu mietittyä, että minkälaisista jäämäpaloista kaupan sikanauta oikein on |
Yhdellä tutulla on sellainen traktoriin laitettava minkitarhamylly. Sekin mietti samaa että painaa sinne mitkä vaan romppeet niin tuotos on kuin Citymarketin lihatiskiltä |
Juu tästä päästäänkin siihen että tuommonen täytys olla, menis päät ja kintut helpommin häviävään muotoon, suunnitelupipo päähän vaan ja tekemään.
Itseasiassa mietin että ennen varsinaista kierukkamyllyä pitäisi olla esimurska missä isommat jo murskaantuisivat, ei ottaisi tehoja niin paljon. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11256
|
Lähetetty: 05.01.2021 08:33 Viestin aihe: |
|
|
Se on se Peta-Metallin vehje. Muut murskaantuu, muta hirven sääriluu ei kuulemma meme, vaan viimestään lumpio toppaa, ja joko rikkoo jotain tai sammuttaa koneen.
Sian saa kuulemma jauhaa vaikka kokonaisena. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.01.2021 09:40 Viestin aihe: |
|
|
Juu se on tiedossa ettei ole tuo peta niin hyvä kuin voisi olla.
Oli joku 1800e luokkaa kun selvittelin.
Koko hirvenpää ja kaikki luut pitää mennä läpitte nikottelematta. Ja saa olla traktorikäyttönen ilman muuta. Olis haaskamateriaalina helpompaa tuo jauheliha. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kaapotti Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 30 Lok 2019 Viestejä: 11
|
Lähetetty: 05.01.2021 11:07 Viestin aihe: |
|
|
Sigamees kirjoitti: | Se on se Peta-Metallin vehje. Muut murskaantuu, muta hirven sääriluu ei kuulemma meme, vaan viimestään lumpio toppaa, ja joko rikkoo jotain tai sammuttaa koneen.
Sian saa kuulemma jauhaa vaikka kokonaisena. |
Aika pieni saa sika olla jos peta-metallin myllyyn aikoo konaisena tunkea. Sen verran pieni on syöttöluukku |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.01.2021 11:16 Viestin aihe: |
|
|
Noin 200x200mm tuo lienee mitä kairalle menee.
Pikkupossu mahtuu kokonaisena. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 05.01.2021 11:26 Viestin aihe: |
|
|
Videolla näytetään muuten myös etulavan petite tenderin irroitus. Kannattaa ottaa talteen, oli oikein murea liha.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 05.01.2021 11:28 Viestin aihe: |
|
|
fox66 kirjoitti: | Videolla näytetään muuten myös etulavan petite tenderin irroitus. Kannattaa ottaa talteen, oli oikein murea liha.
|
Olikos se se videon "sisäfileen veroinen, hyvää grillattuna" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
setteriforever Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Tou 2015 Viestejä: 1428
|
Lähetetty: 05.01.2021 12:54 Viestin aihe: |
|
|
petite tender ja Hanger steak ovat molemmat aliarvostettuja Suomessa. Olen molempia syönyt ja syöttänyt naudasta ja (PT:tä myös peurasta/hirvestä) ihmisille ja maku tekstuuri ovat saaneet ihmetystä ja kehuja.
Hanger steak erityisesti(naudan pallealihat siinä on kuseessä)
Molemmilla on myös lisänimiä (PT on anopin sisäfile ja HS taas teurastajan pihvi) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtari16 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Mar 2004 Viestejä: 330
|
Lähetetty: 05.01.2021 18:09 Viestin aihe: |
|
|
Tällainen ” itseoppinut” ruhontilsijä olen minäkin. Tuo entrecote on jäänyt vähän kysymysmerkiksi. Siis onko se se osa fileen ja niskan välissä, jossa ns. Ulkoneva erillinen osa filessä kiinni. Eli toisin sanoen file päättyy siihen mistä nuo rinnakkaiset alkaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vonnegut Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Jou 2008 Viestejä: 896 Paikkakunta: Länsrannikko
|
Lähetetty: 14.01.2021 07:24 Viestin aihe: |
|
|
Noin tuon näen itse. Entre =aloitus, Cote =vieressä, tässä selkäruodon vieressä. Tämä on kai se ranskalainen nimitausta. Kassler ja etuselkä on muita nimityksiä samoilta paikkeilta. Vaihtelevia nimiä riittää maan elukan ja kokin ja pilkkommistavan mukaan, esim ulkofile / kyljys riippuen onko luuta mukana. Pääasia kuitenkin että maistuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11256
|
Lähetetty: 21.01.2021 13:24 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | Yksi mihin kiinnitän huomiota on bouneri ja terän jäykkyys/korkeus.
Minun ykkösveitsi on semijäykkä ja noin 6mm terällä varustettu. Eli yksinkertaisesti 2/3 pois normi uudesta veitsestä.
Nyt viimeisin on puuilon alle kympin puukko, erittäin hyvänjäykkynen terä mutta kahvaa täytyy vähän muokata, ei satu käteen väärinpäin pidettäessä. |
Löysin täältä linkin ja tilasin "pikaistuksissani" muovisen veitsikotelon, puikon lahtivajalle ja kymmenkunta bouneria, pari jää itelle ja loput varmaan koitan myydä kympillä jahtikavereille, Dickiä js Giesseriä. Joskus aikaisemminkin tein saman homman ja jotkut vieläkin muistelee, kun sai "lihaveitsiä halvalla". Toki, voiko puolijäykkä ja vain 15cm dick olla tosipaikassa hyvä .
Sikäli tulin katumapäälle, että Marcussedällä oli myynnissä satoja erilaisia lihaveitsiä. Olisi pitänyt katsoa läpi ja tilata erilaisia malleja. |
Mikä on Marcussetä? _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|