Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11256
|
Lähetetty: 01.02.2021 08:44 Viestin aihe: |
|
|
kolopesijä kirjoitti: |
Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin.. |
Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä"
Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen. _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4425
|
Lähetetty: 01.02.2021 08:52 Viestin aihe: |
|
|
Onko noissa koneissa noin suuria eroja miten polttaa saumat kiinni?
Aika moni sanoo että josku pussin suu on "likainen" niin ei polta kiinni.
Palvasin lihaa tuossa joku krt ja jossain reilu 50 ast sisälämmössä pois pöntöstä, siivuiksi ja vakuumiin. Aika märkää oli ja nestettä veti koneen imukitaan mikä piti tyhjätä aina kun pussin on tehnyt, pussin suut siis märkiä ja kaikki saumat pitivät.
Samoin tuon jauhelihan kanssa turatessa, aina sitä pikkuisen tahtoo jäädä.
Kumihanskat kädessä kouralla lapan pussiin ja vakuumiin, väkisellä sitä lihaa pikkuisen on aina joku saumauksen kohdalla tai ulkopuolella.
Saumat menee ja pysyy kiinni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 01.02.2021 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Sigamees kirjoitti: | kolopesijä kirjoitti: |
Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin.. |
Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä"
Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen. | Vielä kiireisempi huuhtaisee pussin ulkopinnan kuumalla vedellä, että liha irtoaa muovista, ja heittää sitten kuumaan pannuun. Aivan hyvin kypsyy siitäkin.
Ja pihvilihatkin voi halutessaan pakastaa yksittäisinä pihveinä ja laittaa jäisenä pannuun. Tietenkin pakastusvaiheessakin on yleensä kiire ja väsy, mielellään jättää valmistelut ruuanlaittovaiheeseen.
https://www.voice.fi/koti/a-124038
Viimeinen muokkaaja, Ollari pvm 01.02.2021 09:41, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.02.2021 09:41 Viestin aihe: |
|
|
Noista kumihanskoista:
Aika moni ja itekin olen käyttänyt noita vinyylihanskoja, kun "niitä nyt on sattunut olemaan". Tokihan olen huomannut, että joskus noissa nitriilihanskoissa on on elintarvikehyväksyntää ja vinyylihanskoissa taas ei.
Hieman tuommoinen otti silmään:
"Ruoan käsittelyssä tulee välttää erityisesti ftalaatteja sisältäviä PVC- eli vinyylikäsineiden käyttöä. Nämä kauppojen hyllyissä tavalliset ja edulliset käsineet eivät sovellu ruoan käsittelyyn, koska monissa niistä on paljon pahamaineisia ftalaatteja, jotka päätyvät käsineistä ruokaan ja sitä kautta omiin elimistöihimme."
Se siitä terveellisestä riistanlihasta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.02.2021 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Ollari kirjoitti: | Sigamees kirjoitti: | kolopesijä kirjoitti: |
Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin.. |
Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä"
Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen. | Vielä kiireisempi huuhtaisee pussin ulkopinnan kuumalla vedellä, että liha irtoaa muovista, ja heittää sitten kuumaan pannuun. Aivan hyvin kypsyy siitäkin.
Ja pihvilihatkin voi halutessaan pakastaa yksittäisinä pihveinä ja laittaa jäisenä pannuun. Tietenkin pakastusvaiheessakin on yleensä kiire ja väsy, mielellään jättää valmistelut ruuanlaittovaiheeseen.
https://www.voice.fi/koti/a-124038 |
Joo kyllä sitä tulee heitettyä levy pannulle juuri noin ja hyvää on.
Koittakaapa kalalla sama homma, tulee nätti rapea paistopinta.
Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, ilmevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elan Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 9114
|
Lähetetty: 01.02.2021 12:06 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | .
Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, imevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki |
Näinhän se on, koska kammiokoneessa kone ei ime mitään sauman läpi saumausvaiheessa. Mutta jos siellä jotain kunnolla on välissä kammiokoneessakin, niin en tiedä miten saumasta voisi tulla vakuumin pitävä.
LaVassa voi säätää hitsausaikaa, mutta ei silläkään pysty vaikuttamaan paljon saumaamiseen, jos siellä on jotain välissä, koska sauma palaa tavallaan puhki. LaVa pitää muuten vakuumin hetken aikaa päällä sauman hitsauksen jälkeen, jotta sauma pääsee jäähtymään ja saavuttaa täyden lujuuden. Kun on vielä kaksi saumaa, niin vaikea on tuosta enää parantaa.
Jauhelihan pussituksessa käytössä on ns. lumipallomenetelmä, joka on osoittautunut kahden hengen ryhmällä tehokkaimmaksi tavaksi. Siinä tulee tuo jauhelihan annostelu samalla tehtyä riittävällä tarkkuudella. Kokeilin joskus kartiosuppiloa, mutta se on jonkin verran hitaampi ja annostelu hankalampaa.
Kun annostellaan urakalla lahtivajalla 150 kg jauhelihaa muutaman kilon pusseihin, niin tehokkaimmaksi on osoittautunut käsin annostelu, alle 30 s per pussi. Jossain vaiheessa käytettiin kuuppaa annosteluun, mutta se osoittautui hitaaksi. Nyt pistetään pussi digivaa'alle yksi kaveri pitää pussinsuuta ja seuraa lukemia ja toinen lappaa kaksin käsin tavaraa pussiin. Jos on useampia kavereita irrottaa hommaan, niin pari voi esitäyttää pusseja. Nämä ovat siis kuljetuspusseja, ei vakuumipusseja.
Viimeinen muokkaaja, Elan pvm 01.02.2021 12:30, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6229
|
Lähetetty: 01.02.2021 12:23 Viestin aihe: |
|
|
Elan kirjoitti: | valmet 412s kirjoitti: | .
Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, imevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki |
Näinhän se on, koska kammiokoneessa kone ei ime mitään sauman läpi saumausvaiheessa. Mutta jos siellä jotain kunnolla on välissä kammiokoneessakin, niin en tiedä miten saumasta voisi tulla vakuumin pitävä.
LaVassa voi säätää hitsausaikaa, mutta ei silläkään pysty vaikuttamaan paljon saumaamiseen, jos siellä on jotain välissä, koska sauma palaa tavallaan puhki. LaVa pitää muuten vakuumin hetken aikaa päällä sauman hitsauksen jälkeen, jotta sauma pääsee jäähtymään ja saavuttaa täyden lujuuden. Kun on vielä kaksi saumaa, niin vaikea on tuosta enää parantaa. |
Hyvin harvoin oma Lava jättää tekemättä pitävää saumaa, vaikka olisi nestettä välissä. Vaatii kyllä käytännössä jonkinlaisen lihan palasen jo sauman väliin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 01.02.2021 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Elan kirjoitti: | Jossain vaiheessa käytettiin kuuppaa annosteluun, mutta se osoittautui hitaaksi. Nyt pistetään pussi digivaa'alle yksi kaveri pitää pussinsuuta ja seuraa lukemia ja toinen lappaa kaksin käsin tavaraa pussiin. Jos on useampia kavereita irrottaa hommaan, niin pari voi esitäyttää pusseja. Nämä ovat siis kuljetuspusseja, ei vakuumipusseja. |
Joskus kun on ollut "sopivat liharyhmät (4...6kpl)", niin lihalaatikkoon jauhettuun lihaan on "piirretty viivat" ja siitä äyskärillä kuljetuspusseihin.
Kohtuu tarkasti menee painot samoiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2287 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 01.02.2021 23:56 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Noista kumihanskoista:
Aika moni ja itekin olen käyttänyt noita vinyylihanskoja, kun "niitä nyt on sattunut olemaan". Tokihan olen huomannut, että joskus noissa nitriilihanskoissa on on elintarvikehyväksyntää ja vinyylihanskoissa taas ei.
Hieman tuommoinen otti silmään:
"Ruoan käsittelyssä tulee välttää erityisesti ftalaatteja sisältäviä PVC- eli vinyylikäsineiden käyttöä. Nämä kauppojen hyllyissä tavalliset ja edulliset käsineet eivät sovellu ruoan käsittelyyn, koska monissa niistä on paljon pahamaineisia ftalaatteja, jotka päätyvät käsineistä ruokaan ja sitä kautta omiin elimistöihimme."
Se siitä terveellisestä riistanlihasta |
Tämmönen aspekti on itsellä jäänyt kyllä täysin huomioimatta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.02.2021 09:11 Viestin aihe: |
|
|
Tuskin olet ainoa.
Aika yleinen tapahan tuntuu olevan, että siihen viiltosuojahanskan päälle vedetään se läpinäkyvä vinyylihanska suojaksi ja "aletaan lihankäsittelyyn".
Samoin vaikka tuo jauhelihan pakastus, jos nyt jotain hanskoja käytetään, niin useinhan ne on vinyylihanskoja, mitä sattuu olemaan.
Tiedä sitten kuinka vaarallista tuo oikeasti on, mutta todella monessa vinyylihanskaloodassa lukee, että ei rasvaisten elintarvikkeiden käsittelyyn, vaikka muuten elintarvikehyväksytyt olisivatkin.
Jos esimerkiksi se J-liha menee pääasiassa jälkiakasvun mahoihin, niin kannattaa varmaan huomioida. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|