OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

JAuhelihan pakkaaminen vakumipusseihin
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11256

LähetäLähetetty: 01.02.2021 08:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kolopesijä kirjoitti:


Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin..

Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä" Laughing

Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4425

LähetäLähetetty: 01.02.2021 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko noissa koneissa noin suuria eroja miten polttaa saumat kiinni?
Aika moni sanoo että josku pussin suu on "likainen" niin ei polta kiinni.
Palvasin lihaa tuossa joku krt ja jossain reilu 50 ast sisälämmössä pois pöntöstä, siivuiksi ja vakuumiin. Aika märkää oli ja nestettä veti koneen imukitaan mikä piti tyhjätä aina kun pussin on tehnyt, pussin suut siis märkiä ja kaikki saumat pitivät.
Samoin tuon jauhelihan kanssa turatessa, aina sitä pikkuisen tahtoo jäädä.
Kumihanskat kädessä kouralla lapan pussiin ja vakuumiin, väkisellä sitä lihaa pikkuisen on aina joku saumauksen kohdalla tai ulkopuolella.
Saumat menee ja pysyy kiinni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12377

LähetäLähetetty: 01.02.2021 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sigamees kirjoitti:
kolopesijä kirjoitti:


Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin..

Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä" Laughing

Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen.
Vielä kiireisempi huuhtaisee pussin ulkopinnan kuumalla vedellä, että liha irtoaa muovista, ja heittää sitten kuumaan pannuun. Aivan hyvin kypsyy siitäkin.
Ja pihvilihatkin voi halutessaan pakastaa yksittäisinä pihveinä ja laittaa jäisenä pannuun. Tietenkin pakastusvaiheessakin on yleensä kiire ja väsy, mielellään jättää valmistelut ruuanlaittovaiheeseen.

https://www.voice.fi/koti/a-124038


Viimeinen muokkaaja, Ollari pvm 01.02.2021 09:41, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.02.2021 09:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noista kumihanskoista:

Aika moni ja itekin olen käyttänyt noita vinyylihanskoja, kun "niitä nyt on sattunut olemaan". Tokihan olen huomannut, että joskus noissa nitriilihanskoissa on on elintarvikehyväksyntää ja vinyylihanskoissa taas ei.

Hieman tuommoinen otti silmään:

"Ruoan käsittelyssä tulee välttää erityisesti ftalaatteja sisältäviä PVC- eli vinyylikäsineiden käyttöä. Nämä kauppojen hyllyissä tavalliset ja edulliset käsineet eivät sovellu ruoan käsittelyyn, koska monissa niistä on paljon pahamaineisia ftalaatteja, jotka päätyvät käsineistä ruokaan ja sitä kautta omiin elimistöihimme."

Se siitä terveellisestä riistanlihasta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 01.02.2021 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Sigamees kirjoitti:
kolopesijä kirjoitti:


Ruuhkavuodet ja tuntuu olevan nopea sulatettavuus/valmistuksen helppous jlihan valtteja. Tosin sama taisi olla ennen ruuhkavuosiakin..

Yks mettäkaveri perusteli ton j-lihan menekin sillä, että "Näläntunne on yleensä jo melko lähellä kun ruokaa aletaan tehdä" Laughing

Ite pakkaan kanssa vakuumiin, tuolla lumipallomenetelmällä. Sulatus yleensä siten lämpimässä vedessä, levy on paistovalmiina 10min pakastimesta oton jälkeen.
Vielä kiireisempi huuhtaisee pussin ulkopinnan kuumalla vedellä, että liha irtoaa muovista, ja heittää sitten kuumaan pannuun. Aivan hyvin kypsyy siitäkin.
Ja pihvilihatkin voi halutessaan pakastaa yksittäisinä pihveinä ja laittaa jäisenä pannuun. Tietenkin pakastusvaiheessakin on yleensä kiire ja väsy, mielellään jättää valmistelut ruuanlaittovaiheeseen.

https://www.voice.fi/koti/a-124038



Joo kyllä sitä tulee heitettyä levy pannulle juuri noin ja hyvää on.

Koittakaapa kalalla sama homma, tulee nätti rapea paistopinta.



Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, ilmevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 9114

LähetäLähetetty: 01.02.2021 12:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
.



Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, imevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki


Näinhän se on, koska kammiokoneessa kone ei ime mitään sauman läpi saumausvaiheessa. Mutta jos siellä jotain kunnolla on välissä kammiokoneessakin, niin en tiedä miten saumasta voisi tulla vakuumin pitävä.

LaVassa voi säätää hitsausaikaa, mutta ei silläkään pysty vaikuttamaan paljon saumaamiseen, jos siellä on jotain välissä, koska sauma palaa tavallaan puhki. LaVa pitää muuten vakuumin hetken aikaa päällä sauman hitsauksen jälkeen, jotta sauma pääsee jäähtymään ja saavuttaa täyden lujuuden. Kun on vielä kaksi saumaa, niin vaikea on tuosta enää parantaa.

Jauhelihan pussituksessa käytössä on ns. lumipallomenetelmä, joka on osoittautunut kahden hengen ryhmällä tehokkaimmaksi tavaksi. Siinä tulee tuo jauhelihan annostelu samalla tehtyä riittävällä tarkkuudella. Kokeilin joskus kartiosuppiloa, mutta se on jonkin verran hitaampi ja annostelu hankalampaa.

Kun annostellaan urakalla lahtivajalla 150 kg jauhelihaa muutaman kilon pusseihin, niin tehokkaimmaksi on osoittautunut käsin annostelu, alle 30 s per pussi. Jossain vaiheessa käytettiin kuuppaa annosteluun, mutta se osoittautui hitaaksi. Nyt pistetään pussi digivaa'alle yksi kaveri pitää pussinsuuta ja seuraa lukemia ja toinen lappaa kaksin käsin tavaraa pussiin. Jos on useampia kavereita irrottaa hommaan, niin pari voi esitäyttää pusseja. Nämä ovat siis kuljetuspusseja, ei vakuumipusseja.


Viimeinen muokkaaja, Elan pvm 01.02.2021 12:30, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6229

LähetäLähetetty: 01.02.2021 12:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elan kirjoitti:
valmet 412s kirjoitti:
.



Mitä tulee tuohon likaiseen saumaan niin kammiokoneissa ei neste haittaa, imevissä kyllä, vaikka lava tekee 2 saumaa niin kyllä se lika joskus jättää sauman auki


Näinhän se on, koska kammiokoneessa kone ei ime mitään sauman läpi saumausvaiheessa. Mutta jos siellä jotain kunnolla on välissä kammiokoneessakin, niin en tiedä miten saumasta voisi tulla vakuumin pitävä.

LaVassa voi säätää hitsausaikaa, mutta ei silläkään pysty vaikuttamaan paljon saumaamiseen, jos siellä on jotain välissä, koska sauma palaa tavallaan puhki. LaVa pitää muuten vakuumin hetken aikaa päällä sauman hitsauksen jälkeen, jotta sauma pääsee jäähtymään ja saavuttaa täyden lujuuden. Kun on vielä kaksi saumaa, niin vaikea on tuosta enää parantaa.


Hyvin harvoin oma Lava jättää tekemättä pitävää saumaa, vaikka olisi nestettä välissä. Vaatii kyllä käytännössä jonkinlaisen lihan palasen jo sauman väliin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 01.02.2021 12:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Elan kirjoitti:
Jossain vaiheessa käytettiin kuuppaa annosteluun, mutta se osoittautui hitaaksi. Nyt pistetään pussi digivaa'alle yksi kaveri pitää pussinsuuta ja seuraa lukemia ja toinen lappaa kaksin käsin tavaraa pussiin. Jos on useampia kavereita irrottaa hommaan, niin pari voi esitäyttää pusseja. Nämä ovat siis kuljetuspusseja, ei vakuumipusseja.


Joskus kun on ollut "sopivat liharyhmät (4...6kpl)", niin lihalaatikkoon jauhettuun lihaan on "piirretty viivat" ja siitä äyskärillä kuljetuspusseihin.

Kohtuu tarkasti menee painot samoiksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2287
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 01.02.2021 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Noista kumihanskoista:

Aika moni ja itekin olen käyttänyt noita vinyylihanskoja, kun "niitä nyt on sattunut olemaan". Tokihan olen huomannut, että joskus noissa nitriilihanskoissa on on elintarvikehyväksyntää ja vinyylihanskoissa taas ei.

Hieman tuommoinen otti silmään:

"Ruoan käsittelyssä tulee välttää erityisesti ftalaatteja sisältäviä PVC- eli vinyylikäsineiden käyttöä. Nämä kauppojen hyllyissä tavalliset ja edulliset käsineet eivät sovellu ruoan käsittelyyn, koska monissa niistä on paljon pahamaineisia ftalaatteja, jotka päätyvät käsineistä ruokaan ja sitä kautta omiin elimistöihimme."

Se siitä terveellisestä riistanlihasta Smile


Tämmönen aspekti on itsellä jäänyt kyllä täysin huomioimatta Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.02.2021 09:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuskin olet ainoa.

Aika yleinen tapahan tuntuu olevan, että siihen viiltosuojahanskan päälle vedetään se läpinäkyvä vinyylihanska suojaksi ja "aletaan lihankäsittelyyn".

Samoin vaikka tuo jauhelihan pakastus, jos nyt jotain hanskoja käytetään, niin useinhan ne on vinyylihanskoja, mitä sattuu olemaan.


Tiedä sitten kuinka vaarallista tuo oikeasti on, mutta todella monessa vinyylihanskaloodassa lukee, että ei rasvaisten elintarvikkeiden käsittelyyn, vaikka muuten elintarvikehyväksytyt olisivatkin.


Jos esimerkiksi se J-liha menee pääasiassa jälkiakasvun mahoihin, niin kannattaa varmaan huomioida.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Sivu 4 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com