Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1225
|
Lähetetty: 07.02.2021 20:37 Viestin aihe: |
|
|
Näin se tuntuu olevan viisain menetellä. Ja vielä se, että jaksaa muistuttaa kanssa metsästäjiä jatkuvasti vääristä valinnoista ja toiminta tavoista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 07.02.2021 20:48 Viestin aihe: |
|
|
No nyt kyllä rosteri suurena jauheliharuokien ystävänä niin mielensä pahoitti |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26666
|
Lähetetty: 07.02.2021 21:30 Viestin aihe: |
|
|
heilurilla on positiivinen ajattelu, ku ei mene lintujen näkösälle ja jos sattuu vahingossa joku tuleen eteen nii jättää ampumatta,,,eipä tarvi pähkäillä miten laittaa... samaa voi toteuttaa jos ei vaan satu saamaan....rittää ku kertoo miten asiat oikeasti olis... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
"RosteriSako" Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 1178 Paikkakunta: siellä sun täällä
|
Lähetetty: 07.02.2021 21:58 Viestin aihe: |
|
|
NEHunting kirjoitti: | No nyt kyllä rosteri suurena jauheliharuokien ystävänä niin mielensä pahoitti |
miten tuosta nyt vois mielensä pahoittaa,kunhan nyt noita omia virheitä tuossa kertailin että oppisi paremmaksi pyytäjäksi.
ihan vilpittömästi toivoisin että jopa nettipyyntiexpertit onnistuisi sen verran pyynnissä että pääsivät ite sitä riistaa pilaamaan ruuanlaitossa
toisaalta sehän on aina varma valinta ku ei tee mitään ni ei tuu virheitäkään,voi vaan muita neuvoa _________________ saahan sitä epäillä vaan yritähän todistaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 07.02.2021 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos kannustuksesta toivotaan että joskus pääsee lyömää lihamyllyn tulille ja hampparin syöntiin ja tiedä vaikka sellanen elävä ”outo” mettokin sattus ristikkoo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35432
|
Lähetetty: 07.02.2021 22:54 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | heilurilla on positiivinen ajattelu, ku ei mene lintujen näkösälle ja jos sattuu vahingossa joku tuleen eteen nii jättää ampumatta,,,eipä tarvi pähkäillä miten laittaa... samaa voi toteuttaa jos ei vaan satu saamaan....rittää ku kertoo miten asiat oikeasti olis... |
Teerihän se minun riistani on, sääli että niitä on näin vähän, 40 reissua viime syksynä ja ainakin 30 reissuista ilman vilaustakaan teeristä, mettoa en viitsi ampua, koppelon ehkä sitten kun kanta taas kestää niiden ampumisen.
Onhan niitä teeriä ammuttu, joskus kymmeniä syksyyn, mutta koko 2000 luku on ollut kyllä reipasta alamäkeä, minikiintiöillä mennään eikä niitäkään juuri kukaan ammu. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tönöttäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2011 Viestejä: 2882 Paikkakunta: K-S
|
Lähetetty: 07.02.2021 22:58 Viestin aihe: |
|
|
"RosteriSako" kirjoitti: | Riekkonen kirjoitti: | Unohdit sen että todennäköisesti ammut sen teeripoloisen väärällä kaliiberilla tai vääränlaisella aseella. Ja optiikka on ihan varmasti vääränlaista tai vääränmerkkistä. |
Tämähän nyt on ihan selvää. pistetään nyt muutamia mokia mitä on tullut tässä lajissa tehtyä niin jos joku aloitteva metsästäjä lukee niin ei tarvi kaikkia virheitä itse tehdä.
Kalusto:6.5¤55se oli ennen hyvä pitkille mutta ei enää koska ei ole creedmore.
Swaron ds kiikarina jossa etäisyysmittari. ei hyvä,mahdollistaa hyvissä oloissa ampumisen jopa yli 150 metrin matkoille,kalliskin vielä,tascon pitää riittää
etujalat,paha virhe. kyllä se pitää repun päältä osata ampua,tuovat myös lisää painoa. lintukiväärinhän täytyy olla kevyt,ihannepaino olisi alta kilon joka myös hyvä laukaisuvastus.
herkistin,tätä ei saisi käyttää koska lisää vahinkolaukaukauksia,suotava käyttää vaan sra miehillä joilla turvallisen aseenkäsittelyn koulutus,tavan jamppa ei voi tietää että sormea ei viedä kaaren sisään ennenkuin on tarkoitus ampua.
kohdistaminen:
tulee kohdistettua käytettävälle patruunalle.jos jo alussa tehty niin paha virhe että hirviväljällä lintuja ampuu sehän kohdistetaan hammerhiitille,kyllä se pitää osata laskea ilman ampumistakin paljonko kevyempi ja nopeampi luoti vie ylemmäs.
haulikolla tulee ammuttua metsotkin liian pienillä hauleilla 2.5-3 millisillä. nelimillisiä pitäisi käyttää että saadaan riittävästi läpäisyä ja tuhoa sisäelimiin.
alueet:tulee mentyä pyyntiin alueelle missä on lintuja. ei hyvä,kyllä alue pitää olla tyhjä että siellä viikonkin voi samoilla näkemättä mitään.
valtion alueet pohjoisessa,näitä on hyvä paikallisena välttää koska olet metsärosvo etkä välitä kiintiöistä tuon taivaallista,varsinkin jos autolla sinne ajat niin tottakai ammut ne linnut vielä autosta.
nämä alueet syytä jättää etelän päivälupa pyytäjille jotka paremmin kannan tuntevat ja osaavat sitä oikealla tavalla verottaa
saalis:tämä ei kuulu kanalinnustukseen,aiheuttaa pahaa verta muissa metsästäjissä.
useamman linnun ampuminen päivässä,sanomattakin selvää että näin ei voi tehdä.jos on pakko jotain ampua täytyy alla olla vähintään viikko ryynämistä.ja jos jotain saat niin älä vaan kerro siitä muille tai laita kuvaa someen.
ruoka:jos nyt kuitenkin jotain on kaikesta huolimatta saaliiksi tullut on hyvä muistaa että lintu niinkuin kaikki muukin riista valmistetaan mahdollisimman kuivaksi ja maltillisella maustamisella,suolan ja pippurin pitää riittää.kaikki muu maustaminen tai muut resepti vaihtoehdot on turhaa vouhottamista.
tuossa nyt muutamia epäkohtia mitä on itellä tullut väärin tehtyä,ja onkai niitä paljon lisääkin
ensi syksyn tavoite on tehdä joku parin viikon reissu mahdollisimman tyhjille ja huonosti kuljettaville alueille,viettää muutama päivä jossain suonsilmäkkeessä ja toivoa ettei tiaista parempaa havaintoa tule.
evääksi pussikeittoja ja kuivattuja aprikooseja,ehkä muutama pähkinäkin.
ja yrittää tehdä kerrankin kaikki oikein ja tulla lopulta tyhjän repun kanssa kotiin. |
Ja tämä teksti seuraavaan päivitettyn metsästäjän oppaaseen!
Ps. Pienen korjauksen tuohon alta kiloseen lintukivääriin niin sen täytyy olla paksupiippuinen! _________________ https://www.youtube.com/watch?v=A5RgSgQ6BUU |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 08.02.2021 10:17 Viestin aihe: |
|
|
"RosteriSako" kirjoitti: | NEHunting kirjoitti: | No nyt kyllä rosteri suurena jauheliharuokien ystävänä niin mielensä pahoitti |
miten tuosta nyt vois mielensä pahoittaa,kunhan nyt noita omia virheitä tuossa kertailin että oppisi paremmaksi pyytäjäksi.
ihan vilpittömästi toivoisin että jopa nettipyyntiexpertit onnistuisi sen verran pyynnissä että pääsivät ite sitä riistaa pilaamaan ruuanlaitossa
toisaalta sehän on aina varma valinta ku ei tee mitään ni ei tuu virheitäkään,voi vaan muita neuvoa |
Saa kyllä jokainen laittaa saaliinsa miten haluaa. Ja mahtava jos jollain jahti kulkee ja saalista tulee.
Näyttää vaan vahvasti siltä että kova jahtimies ei tee hyvää kokkia. Jokusen huippukokin reseptin olen esim. metsosta löytänyt eikä yhdessäkään ole lntua jauhettu tai muutenkaan minkinrehuksi tehty. Parilal mausteella kokonaisina täkkinä pihveiksi tmv. tekevät. Vähänmpä nekään ruuanlaitosta tietävät.
Toki keskivertoa haastavampi laitettava metso on, mutta sen verran olen lyhyen elämäni aikana huomannut että jos joku asia ei onnistu johtuu se todennäköisemmin omasta osaamattomuudestani. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26666
|
Lähetetty: 08.02.2021 12:31 Viestin aihe: |
|
|
kannatee puhua asiasta mitä ei ole kokeillu .
ja kuten olen kertonu leikkele on ollu aikasemmin paljo käytössä samoin kokoliha pihvit.
yks koittaa irvistellä muiden kokemuksia ja tietoja mutta aika vähän omaa sanottavaa. noh kukin mallillaan.
meillä kokki tekee joskus toisin ku täällä ja tuon jauhamisen olen huomannu todella hyväksi vaihtoehdoksi.
jauhakaa te jatkossaki pa,,,kaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 08.02.2021 12:35 Viestin aihe: |
|
|
Pohjola kirjoitti: | kannatee puhua asiasta mitä ei ole kokeillu .
ja kuten olen kertonu leikkele on ollu aikasemmin paljo käytössä samoin kokoliha pihvit.
yks koittaa irvistellä muiden kokemuksia ja tietoja mutta aika vähän omaa sanottavaa. noh kukin mallillaan.
meillä kokki tekee joskus toisin ku täällä ja tuon jauhamisen olen huomannu todella hyväksi vaihtoehdoksi.
jauhakaa te jatkossaki pa,,,kaa |
Tunnustan että en ole kokeillut. Ja makuasioitahan nämä syömähommatkin on, se on totta.
En ole vaan koskaan huomannut että jauhamalla olisi lihan maku parantunut. Toki rakenne ja "työstettävyys" muuttuu helpommaksi.
edit: Tiedän kyllä porukkaa joka ei voi sietää esim. medium-lihaa ja makuasiathan on hyvinkin henkilökohtaisia. Kotonakin hirvittää rouvan pihvit aina pilata pannulla läpikypsiksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
NEHunting Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Syy 2009 Viestejä: 2632
|
Lähetetty: 08.02.2021 13:45 Viestin aihe: |
|
|
Metto-teerijauhelista ei ole kokemuksia. Yleensäkin olen ajatellut että rasvatut torvet, iän kaiken vanhat kirjavat leikkuulaudat, naarmuiset tubberware kipot yms. välineistä missä ihmiset pyörittelee näitä jauhettuja lihojaan ei varsinaisesti paranna niitten laatua tai makua. Mutta eihän se pilaannu nopeasti jos sen torvesta suoraan pannulle pistää ja vehnäpullan välissä natustelee.
Eikä ole kokemusta oudot suolet omaavista metoista ja vähänlaisia tuntuu olleen konkareittenkin kommentit poikkeavista metoista sen jälkeen kun niitä hiukkasen epäili. Välillä varmaan kannattaa miettiä että jos tulee pahamieli siitä ettei toiset osta heti niitä omia ajatuksia niin kannattaako kaikkea julki tuoda. Jokainen saa tietysti olla jopa mitä mieltä haluaa ja tuoda sen esille, jopa irvailijat. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 08.02.2021 14:26 Viestin aihe: |
|
|
NEHunting kirjoitti: | Metto-teerijauhelista ei ole kokemuksia. Yleensäkin olen ajatellut että rasvatut torvet, iän kaiken vanhat kirjavat leikkuulaudat, naarmuiset tubberware kipot yms. välineistä missä ihmiset pyörittelee näitä jauhettuja lihojaan ei varsinaisesti paranna niitten laatua tai makua. Mutta eihän se pilaannu nopeasti jos sen torvesta suoraan pannulle pistää ja vehnäpullan välissä natustelee.
Eikä ole kokemusta oudot suolet omaavista metoista ja vähänlaisia tuntuu olleen konkareittenkin kommentit poikkeavista metoista sen jälkeen kun niitä hiukkasen epäili. Välillä varmaan kannattaa miettiä että jos tulee pahamieli siitä ettei toiset osta heti niitä omia ajatuksia niin kannattaako kaikkea julki tuoda. Jokainen saa tietysti olla jopa mitä mieltä haluaa ja tuoda sen esille, jopa irvailijat. |
Jatkeaan lintuhavaintolinjalla. Makuasioitahan nämä ruokahommat on. Ihan turhaa sohin omalta osaltani. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1225
|
Lähetetty: 08.02.2021 14:40 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | "RosteriSako" kirjoitti: | NEHunting kirjoitti: | No nyt kyllä rosteri suurena jauheliharuokien ystävänä niin mielensä pahoitti |
miten tuosta nyt vois mielensä pahoittaa,kunhan nyt noita omia virheitä tuossa kertailin että oppisi paremmaksi pyytäjäksi.
ihan vilpittömästi toivoisin että jopa nettipyyntiexpertit onnistuisi sen verran pyynnissä että pääsivät ite sitä riistaa pilaamaan ruuanlaitossa
toisaalta sehän on aina varma valinta ku ei tee mitään ni ei tuu virheitäkään,voi vaan muita neuvoa |
Saa kyllä jokainen laittaa saaliinsa miten haluaa. Ja mahtava jos jollain jahti kulkee ja saalista tulee.
Näyttää vaan vahvasti siltä että kova jahtimies ei tee hyvää kokkia. Jokusen huippukokin reseptin olen esim. metsosta löytänyt eikä yhdessäkään ole lntua jauhettu tai muutenkaan minkinrehuksi tehty. Parilal mausteella kokonaisina täkkinä pihveiksi tmv. tekevät. Vähänmpä nekään ruuanlaitosta tietävät.
Toki keskivertoa haastavampi laitettava metso on, mutta sen verran olen lyhyen elämäni aikana huomannut että jos joku asia ei onnistu johtuu se todennäköisemmin omasta osaamattomuudestani. |
Esim. tuo mun tekemän Mettoburgerin ohje on muunneltu yhden Ruotsalaisen huippukokin tekemästä keittokirjasta jonka alkuperäisessä ohjeessä tehtiin jauheliha riekosta. Linnustajan keittokirja jossa tuodaan vähän erilaisia reseptejä ja näkökulmia linnun laittamiseen. Kannattaa vilkaista. Tai ehkä siellä ruotsissa on vaan niin paljon niitä lintuja, että pakko jauhaa, että saa syötyä. On siinä monta muutakin perinteestä poikkeavaa reseptiä, jotka saattaa yllättää perinteiseen lintuvelliin tottuneen joulumeton syöjän.
Ei ehkä kannata vetää kenenkään kieliposkessa puheista täällä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kokkailu taidoista. Samanlailla voisi yleistää, että tottahan jokaisella saksanseisojan omistalla on aineksia pakkasessa vähintään riittävästi millä tehdä näitä kokkailu kokeiluja vaikka sitten sillä riekko jauhelihalla. Sorry, oli pakko |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 08.02.2021 14:47 Viestin aihe: |
|
|
Jalluri kirjoitti: | KHaivula kirjoitti: | "RosteriSako" kirjoitti: | NEHunting kirjoitti: | No nyt kyllä rosteri suurena jauheliharuokien ystävänä niin mielensä pahoitti |
miten tuosta nyt vois mielensä pahoittaa,kunhan nyt noita omia virheitä tuossa kertailin että oppisi paremmaksi pyytäjäksi.
ihan vilpittömästi toivoisin että jopa nettipyyntiexpertit onnistuisi sen verran pyynnissä että pääsivät ite sitä riistaa pilaamaan ruuanlaitossa
toisaalta sehän on aina varma valinta ku ei tee mitään ni ei tuu virheitäkään,voi vaan muita neuvoa |
Saa kyllä jokainen laittaa saaliinsa miten haluaa. Ja mahtava jos jollain jahti kulkee ja saalista tulee.
Näyttää vaan vahvasti siltä että kova jahtimies ei tee hyvää kokkia. Jokusen huippukokin reseptin olen esim. metsosta löytänyt eikä yhdessäkään ole lntua jauhettu tai muutenkaan minkinrehuksi tehty. Parilal mausteella kokonaisina täkkinä pihveiksi tmv. tekevät. Vähänmpä nekään ruuanlaitosta tietävät.
Toki keskivertoa haastavampi laitettava metso on, mutta sen verran olen lyhyen elämäni aikana huomannut että jos joku asia ei onnistu johtuu se todennäköisemmin omasta osaamattomuudestani. |
Esim. tuo mun tekemän Mettoburgerin ohje on muunneltu yhden Ruotsalaisen huippukokin tekemästä keittokirjasta jonka alkuperäisessä ohjeessä tehtiin jauheliha riekosta. Linnustajan keittokirja jossa tuodaan vähän erilaisia reseptejä ja näkökulmia linnun laittamiseen. Kannattaa vilkaista. Tai ehkä siellä ruotsissa on vaan niin paljon niitä lintuja, että pakko jauhaa, että saa syötyä. On siinä monta muutakin perinteestä poikkeavaa reseptiä, jotka saattaa yllättää perinteiseen lintuvelliin tottuneen joulumeton syöjän.
Ei ehkä kannata vetää kenenkään kieliposkessa puheista täällä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä kokkailu taidoista. Samanlailla voisi yleistää, että tottahan jokaisella saksanseisojan omistalla on aineksia pakkasessa vähintään riittävästi millä tehdä näitä kokkailu kokeiluja vaikka sitten sillä riekko jauhelihalla. Sorry, oli pakko |
Riekon täkkää jauheeksi! Nyt menee kyllä kiusaamisen puolelle Ehkä mullekin joskus osuu semmoinen seisoja että moiseen mennään ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jalluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Kes 2009 Viestejä: 1225
|
Lähetetty: 08.02.2021 15:00 Viestin aihe: |
|
|
[/quote]
Riekon täkkää jauheeksi! Nyt menee kyllä kiusaamisen puolelle Ehkä mullekin joskus osuu semmoinen seisoja että moiseen mennään ...[/quote]
Saattaahan sulla sellainen jo ollakkin.
Riekoista sen verran, että omille jahti alueille jäi ilahduttavasti riekkoja, mitä nyt tammikuun jahdissa havainnoin. Vähän joka rämiällä oli jotosta missä olivat juosta vipeltäneet. Syksyllä niitä olikin hyvin, vaan olivat aika matosia, varsinkin poikalinnut. Ajattelin, että liekkö selviävät talvesta. Jännä nähdä miten käy ensisyksyä silmällä pitäen. Ainakin hyvästi on siementä, jos vaan selviävät. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|