Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 20.12.2005 11:38 Viestin aihe: Menikö jäniskastike pilalle?? |
|
|
Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.
No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?
-eupa- |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jusse Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 573 Paikkakunta: Kuopio
|
Lähetetty: 20.12.2005 12:34 Viestin aihe: |
|
|
Ite oon sulattanut lihat kunnolla ja kaatanut valuvat nesteet/veret pois. Pitäs vähentää sitä maksan makua. Tavallaan ei kyllä jänis siltä oo maistunut. Jos säisenä oot siivuttanut on kaikki moska tullut pannulle mukaan.
Sama homma jos keittää raakoja lihoja, niin pinnalle kertyy vaahtoa juuri siitä verestä. Aika kitkaan makusta muuten. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Merilinnustaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Hanko
|
Lähetetty: 20.12.2005 14:18 Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? |
|
|
eupa kirjoitti: | Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.
No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?
-eupa- |
Mmmm... eilen söin paistettua kauriin maksaa lounaaksi, se maistui tosin maksalta, mutta hyvää oli... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vista Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Jou 2004 Viestejä: 47
|
Lähetetty: 20.12.2005 17:17 Viestin aihe: Kokeiles tätä |
|
|
Kokeilepa kiehauttaa lihat nopeasti rasvattomassa maidossa. Kiehautuksen jälkeen maito joutaa viemäriin. Todennäköisesti kyseessä on veren maku, joka lähtee ko. toimenpiteellä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 20.12.2005 21:13 Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? |
|
|
eupa kirjoitti: | Juu eli elämäni ensimmäistä kertaa tein jäniksesta kastiketta pariviikkoa sitten. Paloittelin lihat pakastimeen ammutusta pupusta pannulle ja ruskistin lihat, jätin lihat kastikkeen kanssa hautumaan hellalle noin tunniksi. Syödessä liha oli kyllä mureaa, mutta maistui todella voimakkaasti maksalle. Edellisestä jänisateriasta on kyllä jo aikaa, ja muistelisin, että silloin tuollaista voimakasta maksan makua ei ollut.
No niin kaikki metsien harri syrjäset,
Menikö kaikki siis ihan putkeen?
-eupa- |
Minä olen ampunut kaikki jäniksen metsään, en pakastimeen. Tsori, oli ihan pakko. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 21.12.2005 17:18 Viestin aihe: Re: Menikö jäniskastike pilalle?? |
|
|
-eupa-[/quote]
Minä olen ampunut kaikki jäniksen metsään, en pakastimeen. Tsori, oli ihan pakko.[/quote]
Olisit voinut kyllä jättää sanomati..... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 22.12.2005 20:54 Viestin aihe: |
|
|
Talvemmalla, kun jänis siirtyy syömään varpuja ja kuorta, maku muuttuu väkevämmäksi (ei ollut puhetta, milloin sait tuon juppelin pakkaseen). Tosiaankin: Lihat kannattaa sulattaa ja ainakin huuhdella kunnolla. Jossain reseptissä neuvotaan myös liottamaan vedessä, 2 l vettä ja 1 teelusikallinen ruokaetikkaa, pari tuntia. Sanovat kitkeryyden lähtevän. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 22.12.2005 22:11 Viestin aihe: |
|
|
kyllä tuo pupu oli tämän syksyn satoa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jei Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Lok 2005 Viestejä: 24
|
Lähetetty: 23.12.2005 11:19 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen huomannut että pitkä esim yön yli liottaminen ja veden vaihto välillä parantaa makua. Vesi irroitta lihasta verihyytymiä ym jos on sattunut jäämään. Sen huomaa hyvin jo veden värjäytymisestä. Muuta ei ole tullut tehtyä. Onhan siinä pupussa tietty aika voimakas maku muutenkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pyymetso Vieras
|
Lähetetty: 23.12.2005 19:45 Viestin aihe: |
|
|
kduuk
Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 20:44, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 24.12.2005 21:46 Viestin aihe: |
|
|
Niin, no kyllähön tuo riista tuppaa enemmän tai vähemmän aina "maksalta" maistumaan, jotkut sanovat sitä riistan mauksi, jos oli mureaa niin oikein olet tehnyt. Ei muuta kun yrität saada tuota herrojen herkkua vaan enemmän pakastimeen niin siihen makuun kyllä tottuu. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kara Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Mar 2005 Viestejä: 297
|
Lähetetty: 04.01.2006 13:59 Viestin aihe: |
|
|
mielestäni kaikki lihan ja kalan ylimääränen liotus (oli se sitten vettä tahi maitoa/piimää...) vie lihasta sen ominaisen maun.jänis,jos se on oikein suolistettu riiputettu,ei paljon muuta kaipaa kun suolaa ja vähän vettä nesteeks,tosin kerma-soossi kruunaa tämän kulinaristisen makuelämyksen. omilla lapsilla oli alkujaan vaikeuksia syödä jänistä,kun lihassyyt oli niin pitkiä ja lihaa jäi hampaitten väleihin.Nyt 5 ja 2 vuotiaat muksut "repivät" kilvan riistaruokia "kohti ääntä". kokeiltava konsti jänekselle on savustus.Ensin keittää lihat kypsiksi,lihat savupönttöön silavaa päälle ja n.5-6min svutus.ai että on herkkua.Jälkiruuaksi savumuikkua tahi ahnenta,näläkä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 08.01.2006 10:51 Viestin aihe: |
|
|
Tvälläri kirjoitti: | Niin, no kyllähön tuo riista tuppaa enemmän tai vähemmän aina "maksalta" maistumaan, jotkut sanovat sitä riistan mauksi, jos oli mureaa niin oikein olet tehnyt. |
Tuota en allekirjoita.
Jos riista maistuu maksalta, niin sitä kypsennetty aivan liikaa. Nesteet osaksi karanneet, vaikka olisikin mureaa, niin yli on menny. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 11.01.2006 16:56 Viestin aihe: |
|
|
Niin, no mitenpä muuten tuota riistan makua luonnehtisi, siinä kun on oma maku. Mitä itse oon ravintoloissa riistaruokia maistanut vaikka medium kypsyysasteisena niin omasta mielestä luonnehdittu maksanläheinen riistanmaku niissä on aina ollut. Voipi olla kyllä toisaalta, että omat makuhermot on tupakilla ja alkohoolijuomilla tärvelty sen verran pahasti että nuo riistaruuat maistuvat samantyylisiltä teki ne sitten ite tai joku muu.
Toisaalta lihan, niin riistan kuin muunkin lihan, mauntuntemuksen vivahteisiin vaikuttaa sen käsittely, raakakypsytys, ynnä muut lukuisat seikat aina ruokajuomiin niin kauan kunnes se on ohittanut nielurisat. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|