OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jkvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Kes 2006
Viestejä: 5488
Paikkakunta: Suomussalmi

LähetäLähetetty: 23.12.2020 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäristystä kiviuunissa. Kun ei ole muuta saanut tälle syksyä pyydettyä. 1 panos sitä kohti ja 3 epäonnistunutta yritystä kohti kettua...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 09.12.2021 06:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Savustettu hirvensydän suunnitteilla uutena tulokkaana joulupöytään.

Kinkkutarjontaa vähän silmäillyt ohimennen ja miettinyt minkämoisen laittaisi tänävuonna. Noitahan on monenmoista tarjolla, liekö juurikaan eroja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17159
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.12.2021 07:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palvattua rusakkorullaa ja kylmäsavuhaukea nyt ainakin uutuuksina, pipareita tein vohveliraudalla testiksi ja saattaa jopa jäädä pysyväksi. Kuivuvat rapeaksi ja lämpimänä jäätelön kanssa oli kyllä mahtavaa.

Sousvide on myös nyt mahdollista liittää toimeen, en vielä tiedä miten. Ehkäpä jälkiruoka omenasta?


Kinkun myös palvaan jälleen toki, huomenna ja siivuttelen valmiiksi vakuumiin. Nätti ottaa pikkupaketti tarpeeseen eikä kuivu könttinä. Ja omatekoista peurametwurstia toki.
_________________
Varisjahdin veteraani...


Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 09.12.2021 08:41, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35489

LähetäLähetetty: 09.12.2021 07:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Karjalanpaisti hirvestä, vasan sisäfilettä ja pikkuriikkinen teeripaisti, torttuja luumulla ja vihreäkuulahillolla, sekä kaikenlaisia laatikoita, rvan tekemä maksalaatikko on ihan tajutonta, ja tietenkin se pakollinen kinkku, englantilainen hedelmäkakku (tehty jo hyvissä ajoin että ehtii maustua), luumukakku ja riisipuuro.
Sitten vielä h...tisti suklaata.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 09.12.2021 08:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sousvide.fi kertoo seikkaperäisesti kaiken ko. kypsennyssysteemistä!
Saa muuten käsittämättömän mureaa ja maukasta esim. peuran ulkopaistista.
Sopii myös kalalle, linnulle, juureksille yms.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17159
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.12.2021 08:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

webram kirjoitti:
Sousvide.fi kertoo seikkaperäisesti kaiken ko. kypsennyssysteemistä!
Saa muuten käsittämättömän mureaa ja maukasta esim. peuran ulkopaistista.
Sopii myös kalalle, linnulle, juureksille yms.


Juu olen kyllä tehnyt sillä jo vaikka mitä, lähinnä että mitä joulupöytään sillä tekee.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 17.12.2021 15:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No ainakin sen peuran sisäpaistin aijon itse kypsentää tuolla systeemillä.
Ehkä esikypsennän myös uunijuurekset ennen niiden uunin laittoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
TIP
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Kes 2005
Viestejä: 679
Paikkakunta: Pohjola

LähetäLähetetty: 17.12.2021 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Perinteisillä hyväksi koetuilla herkuilla mennään.

Aamupäivällä riisipuuro hilla- tai mansikkasopan kanssa.

Sitten joulusaunan jälkeen varsinainen jouluateria.

Kinkku päätähtenä
Laatikot (porkkana, lanttu ja maksa)
Imelletty perunalaatikko joka on suurinta herkkua kinkun kanssa
Suolalohta
Juustot
Kotikalja
Maito
Rieska
Ruisleipä
Joku salaatti/rosolli

Yksinkertaista mutta toimivaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 705

LähetäLähetetty: 19.12.2021 09:22    Viestin aihe: Porkkana-, lanttu-, juurisellerilaatiko VHH! Vastaa lainaamalla viestiä

Löysin tuollaisen reseptin perinteisille laatikoille. Tein "koepallon" ja olipa todella maukasta. Tulee ehdottomasti mun joulupöytään, ainakin porkkana- ja selleriversiot!

Porkkana-, lanttu-, juurisellerilaatiko VHH!


1 kg porkkanaa, tms.
n. 1/2pakettia koskenlaskijajuustoa
1 kananmuna
voita
suolaa maun mukaan
Raasta porkkanat, tms. ja laita tilkka vettä kattilaan, kiehauta porkkanaraastetta siinä hetki ja lisää sekaan koskenlaskija pieninä paloina kunnes sulaa. Jäähdytä seosta hetki ja lisää kananmuna sekä suola.
Voitele vuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Lisää voinokareita pinnalle. Itse (reseptin tekijä!) rakastan joulunaikaan kanelia ja ripautan sitä laatikon pinnalle. Paista 180 asteessa n.1h.
Sama ohje myös lantulle ja juurisellerille!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kivalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2007
Viestejä: 933
Paikkakunta: Ulkomaat

LähetäLähetetty: 19.12.2021 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Normipäivä ! ei laiteta yhtikäs mitään eikä edes kuusta sisälle tuoda. Helppoo nykyään kun jälkipolvi lentänyt pesästä.
_________________
<a> <a>
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6267

LähetäLähetetty: 16.12.2023 17:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 16.12.2023 18:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyrkkä D kirjoitti:
Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää.


Mikä on "norjalainen tapa"?

Joka haarukalliselle snapsi ja aamulla "puhuu norjaa"?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyrkkä D
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Lok 2008
Viestejä: 6267

LähetäLähetetty: 16.12.2023 18:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Jyrkkä D kirjoitti:
Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää.


Mikä on "norjalainen tapa"?

Joka haarukalliselle snapsi ja aamulla "puhuu norjaa"?


Lipeäkalaa, pekonirasvaa, perunaa ja hernemuhennosta. Valitettavasti vakuumikala ei ole läheskään yhtä hyvää kuin oikea. Pääasia ettei tee ylikypsäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15904

LähetäLähetetty: 16.12.2023 19:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaimo joskus teki itse lipeäkalaa liottamalla kapakalaa itse tehdyssä koivuntuhkaliemessä. Kehui että se on ainoaa oikeaa. Vaikea sanoa, omaan suuhun ollut varsinaista herkkua, valmiita en ole maistanutkaan. Taisi syödä tuota kuitenkin "suomalaiseen tapaan", valkokastiketta ja herneitä.

Meillä räväytettiin ja ostettiin 7 kilon potkakinkku. Tuntuu että noi vähän reilummat on ainoita jotka maistuu oikein kinkulta. Viime vuonna oli ruotsalainen valmiskinkku Lidlistä, oli aika pettymys, taidettiin paistaa sitten itse toinen joulun jälkeen. Tänä vuonna harjoiteltiin jo pikkukinkulla, ei kovin korkeita pisteitä sillekään. Täytyy ottaa kinkku sulaan vissiin maanantaina, tallin lämpötilaa olen säädellyt sopivaan sulatuslämpöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 16.12.2023 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime viikonloppuna oli rusakkojahdissa parin kilon pikkukinkku maisteltavana ja oli erinomaista.

Itellä jäi vähän viime tippaan kinkun suolaus, tänään laitoin parin kilon villisiankinkkurullan suolaveteen. Saa nähdä miten ehtii ja suolautua.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23, 24  Seuraava
Sivu 22 Yht. 24

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com