Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5488 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 23.12.2020 20:58 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäristystä kiviuunissa. Kun ei ole muuta saanut tälle syksyä pyydettyä. 1 panos sitä kohti ja 3 epäonnistunutta yritystä kohti kettua... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.12.2021 06:46 Viestin aihe: |
|
|
Savustettu hirvensydän suunnitteilla uutena tulokkaana joulupöytään.
Kinkkutarjontaa vähän silmäillyt ohimennen ja miettinyt minkämoisen laittaisi tänävuonna. Noitahan on monenmoista tarjolla, liekö juurikaan eroja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17159 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.12.2021 07:30 Viestin aihe: |
|
|
Palvattua rusakkorullaa ja kylmäsavuhaukea nyt ainakin uutuuksina, pipareita tein vohveliraudalla testiksi ja saattaa jopa jäädä pysyväksi. Kuivuvat rapeaksi ja lämpimänä jäätelön kanssa oli kyllä mahtavaa.
Sousvide on myös nyt mahdollista liittää toimeen, en vielä tiedä miten. Ehkäpä jälkiruoka omenasta?
Kinkun myös palvaan jälleen toki, huomenna ja siivuttelen valmiiksi vakuumiin. Nätti ottaa pikkupaketti tarpeeseen eikä kuivu könttinä. Ja omatekoista peurametwurstia toki. _________________ Varisjahdin veteraani...
Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 09.12.2021 08:41, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35489
|
Lähetetty: 09.12.2021 07:50 Viestin aihe: |
|
|
Karjalanpaisti hirvestä, vasan sisäfilettä ja pikkuriikkinen teeripaisti, torttuja luumulla ja vihreäkuulahillolla, sekä kaikenlaisia laatikoita, rvan tekemä maksalaatikko on ihan tajutonta, ja tietenkin se pakollinen kinkku, englantilainen hedelmäkakku (tehty jo hyvissä ajoin että ehtii maustua), luumukakku ja riisipuuro.
Sitten vielä h...tisti suklaata. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 09.12.2021 08:41 Viestin aihe: |
|
|
Sousvide.fi kertoo seikkaperäisesti kaiken ko. kypsennyssysteemistä!
Saa muuten käsittämättömän mureaa ja maukasta esim. peuran ulkopaistista.
Sopii myös kalalle, linnulle, juureksille yms. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17159 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.12.2021 08:42 Viestin aihe: |
|
|
webram kirjoitti: | Sousvide.fi kertoo seikkaperäisesti kaiken ko. kypsennyssysteemistä!
Saa muuten käsittämättömän mureaa ja maukasta esim. peuran ulkopaistista.
Sopii myös kalalle, linnulle, juureksille yms. |
Juu olen kyllä tehnyt sillä jo vaikka mitä, lähinnä että mitä joulupöytään sillä tekee. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 17.12.2021 15:37 Viestin aihe: |
|
|
No ainakin sen peuran sisäpaistin aijon itse kypsentää tuolla systeemillä.
Ehkä esikypsennän myös uunijuurekset ennen niiden uunin laittoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TIP Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Kes 2005 Viestejä: 679 Paikkakunta: Pohjola
|
Lähetetty: 17.12.2021 19:01 Viestin aihe: |
|
|
Perinteisillä hyväksi koetuilla herkuilla mennään.
Aamupäivällä riisipuuro hilla- tai mansikkasopan kanssa.
Sitten joulusaunan jälkeen varsinainen jouluateria.
Kinkku päätähtenä
Laatikot (porkkana, lanttu ja maksa)
Imelletty perunalaatikko joka on suurinta herkkua kinkun kanssa
Suolalohta
Juustot
Kotikalja
Maito
Rieska
Ruisleipä
Joku salaatti/rosolli
Yksinkertaista mutta toimivaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 705
|
Lähetetty: 19.12.2021 09:22 Viestin aihe: Porkkana-, lanttu-, juurisellerilaatiko VHH! |
|
|
Löysin tuollaisen reseptin perinteisille laatikoille. Tein "koepallon" ja olipa todella maukasta. Tulee ehdottomasti mun joulupöytään, ainakin porkkana- ja selleriversiot!
Porkkana-, lanttu-, juurisellerilaatiko VHH!
1 kg porkkanaa, tms.
n. 1/2pakettia koskenlaskijajuustoa
1 kananmuna
voita
suolaa maun mukaan
Raasta porkkanat, tms. ja laita tilkka vettä kattilaan, kiehauta porkkanaraastetta siinä hetki ja lisää sekaan koskenlaskija pieninä paloina kunnes sulaa. Jäähdytä seosta hetki ja lisää kananmuna sekä suola.
Voitele vuoka voilla ja kaada seos vuokaan. Lisää voinokareita pinnalle. Itse (reseptin tekijä!) rakastan joulunaikaan kanelia ja ripautan sitä laatikon pinnalle. Paista 180 asteessa n.1h.
Sama ohje myös lantulle ja juurisellerille! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kivalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2007 Viestejä: 933 Paikkakunta: Ulkomaat
|
Lähetetty: 19.12.2021 17:30 Viestin aihe: |
|
|
Normipäivä ! ei laiteta yhtikäs mitään eikä edes kuusta sisälle tuoda. Helppoo nykyään kun jälkipolvi lentänyt pesästä. _________________ <a> <a> |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6267
|
Lähetetty: 16.12.2023 17:25 Viestin aihe: |
|
|
Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 16.12.2023 18:31 Viestin aihe: |
|
|
Jyrkkä D kirjoitti: | Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää. |
Mikä on "norjalainen tapa"?
Joka haarukalliselle snapsi ja aamulla "puhuu norjaa"? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyrkkä D Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2008 Viestejä: 6267
|
Lähetetty: 16.12.2023 18:40 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Jyrkkä D kirjoitti: | Onko kellään muulla tapana tehdä pikkujouluna lipeäkalaa norjalaiseen tapaan? On järjettömän hyvää. |
Mikä on "norjalainen tapa"?
Joka haarukalliselle snapsi ja aamulla "puhuu norjaa"? |
Lipeäkalaa, pekonirasvaa, perunaa ja hernemuhennosta. Valitettavasti vakuumikala ei ole läheskään yhtä hyvää kuin oikea. Pääasia ettei tee ylikypsäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15904
|
Lähetetty: 16.12.2023 19:27 Viestin aihe: |
|
|
Vaimo joskus teki itse lipeäkalaa liottamalla kapakalaa itse tehdyssä koivuntuhkaliemessä. Kehui että se on ainoaa oikeaa. Vaikea sanoa, omaan suuhun ollut varsinaista herkkua, valmiita en ole maistanutkaan. Taisi syödä tuota kuitenkin "suomalaiseen tapaan", valkokastiketta ja herneitä.
Meillä räväytettiin ja ostettiin 7 kilon potkakinkku. Tuntuu että noi vähän reilummat on ainoita jotka maistuu oikein kinkulta. Viime vuonna oli ruotsalainen valmiskinkku Lidlistä, oli aika pettymys, taidettiin paistaa sitten itse toinen joulun jälkeen. Tänä vuonna harjoiteltiin jo pikkukinkulla, ei kovin korkeita pisteitä sillekään. Täytyy ottaa kinkku sulaan vissiin maanantaina, tallin lämpötilaa olen säädellyt sopivaan sulatuslämpöön. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 16.12.2023 19:57 Viestin aihe: |
|
|
Viime viikonloppuna oli rusakkojahdissa parin kilon pikkukinkku maisteltavana ja oli erinomaista.
Itellä jäi vähän viime tippaan kinkun suolaus, tänään laitoin parin kilon villisiankinkkurullan suolaveteen. Saa nähdä miten ehtii ja suolautua. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|