Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 12.08.2019 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Tästä innostuneena kaivoin juuri Tefalin kaapista ja hetken päästä syödään peurapataa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 17.10.2022 18:02 Viestin aihe: |
|
|
15g omalataus Oryx avautui mielestäni riittävästi. Se mikä vauhdissa ja herkässä avautumisessa voitetaan, niin läpäisyssä menetetään. Yllättäen putos silti laakista paikalleen, vaikkei käynyt edes rankaan eikä isoille luille.
”Luutonta lihaa”
Suolavesikeitto ja savustus sytämmelle
On aika lailla parasta hirvenlihaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 17.10.2022 18:27 Viestin aihe: |
|
|
Savustettua sydäntä?
Mulla tulee sydän laitettua aina keittämällä, leivänpäällisiksi. Kieli samalla keitolla ja samaan käyttötarkoitukseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 17.10.2022 19:18 Viestin aihe: |
|
|
Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.
Erittäin bueno.
Jonkun aikaa laittanut sydämet noin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 18.10.2022 17:57 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.
Erittäin bueno.
Jonkun aikaa laittanut sydämet noin. |
Samoin, just meni viimeset siivut tosin vain leppäsavussa, suosittelen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 18.10.2022 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Pitää kokeilla, kiitos vinkistä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 18.10.2022 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Kauanko keität ennen 45min savustusta, kypsäksi vai ylikypsäksi? Hyvältä näyttää lopputuote. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 18.10.2022 21:44 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: | Kauanko keität ennen 45min savustusta, kypsäksi vai ylikypsäksi? Hyvältä näyttää lopputuote. |
Isohko hirvensydän oli aika tarkkaan tunnin kattilassa. Ja kohtuu tömäkkä suola saa olla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 26.10.2022 10:48 Viestin aihe: |
|
|
Kävin hakemassa Jahtimökille pahuuttani tuollaisen minikoon slow cookerin
Kotona on styrankimman kokoinen ja silloin tällöin tulee käytettyä.
Näinä aikoina tietysti kiinnostavin seikka on sähkönkulutus ja tossahan taitaa maksimitehot olla 145W. Mielenkiintoista nähdä, miten tommonen vain kahen litran padalla oleva teelmys pelaa.
Järkeilin, että tuommoisessa 1...2 jahtaajan viikonloppukäytössä noi normit monen litran padalla olevat haudutuspadat on liian suuria.
Jännä nähdä, palaako mökki heti, jos ton jättää jahtipäivän ajaksi kokkailemaan.
Vielä jännempi nähdä, että jos tonne täräyttää "supinsyötiksi" pussitetusta liharoipeesta/luuklohmuista parhaat päältä hautumaan, tuleeko ihmisravinnoksi kelpaavaa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5988
|
Lähetetty: 02.11.2022 15:56 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Sydämmen keitto suolavedessä ja siihen kolmenvartin savustus. Nyt oli jotain omenapuulastua vielä.
Erittäin bueno.
Jonkun aikaa laittanut sydämet noin. |
Kiitos vinkistä. Etäpäivä, että sydän oli kypsymässä pari tuntia liemessä liedellä ja nyt kylmäsavussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee667 Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2015 Viestejä: 731
|
Lähetetty: 27.11.2022 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Tein vasan sydämen Lahtisen ohjeilla. Suolaa tuli liian vähän keittoveteen, tunnin keittelin. Savussa oli puoli tuntia, olisi saanut olla vähän pitempäänkin. Jatkoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 13.03.2023 16:49 Viestin aihe: |
|
|
Pikaruokaa
Peuran paistien siistinnästä pakastetut jauhelihamyllyn välttäneet palat pieneksi ja grillikauden avauksen possunribsien ylijäämäpalat + sibalit + purkki kermaa pataan + mausteet (Suola, musta/sitruunapippuri, grillimauste, sitruunatujaus ja lusikallinen chilitahnaa) ja uuniin. Ja palaveriin.
Peruspelivirhe tuli tehtyä, eli uuni jäi liian kuumalle (+200C) ja kastike meni vähän vähiin. Muuten varsin helppoa ja hyvää.
Jos muuten osuu tuommoinen töhnä silmiin, kannattaa kokeeksi ostaa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5988
|
Lähetetty: 25.08.2023 19:06 Viestin aihe: |
|
|
Hirven potkaa. Ison hirven. Potka kiekoiksi, kyytipojaksi porsasta. Ruskistus ja crockpotiin hautumaan sipulin, porkkanan ja mustien torvisienien kera. Näist väheksytyistä ruhon osista tulee kyllä herkullista syötävää.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 26.08.2023 10:11 Viestin aihe: |
|
|
mites sattukin kun just laitoin mukaellun occo pucon hirven potkakiekoista uuniin. Mukaellun kun varsiselleriä ei mun keitoksissa ole eikä tule, korvasin suippopaprikalla ja sitruunan kuorella. Remoulatan sijaan rouskuista tehty sienisalaatti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 06.09.2023 16:53 Viestin aihe: |
|
|
Kaapissa odottelis tuoreen sadon hirven pumppu, yleensä nuo on tullut kuivattua keväällä tai keitettyä leivänpäällisiksi.
Nyt kuitenkin kävi mielessä josko tuosta sais vaikkaa jotaki pataa vai peräti käristys?
Ideoita? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|