Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
sinttivintturi Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2018 Viestejä: 811 Paikkakunta: Pohjois-Häme
|
Lähetetty: 03.05.2023 20:26 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä homma ja hattu päästä.
Onnistuu se Valtsulta vaikka ei itse maistelekaan.
Pääsin kerran aikoinaan Kihniössä hyvään oppiin,velipojan häihin valmistettiin ja vahvaa tuli.
Nyt jo kolmas vuosi nollaolut linjalla,ei viitsi tuttua miestä alkolla kiusata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 04.06.2023 10:40 Viestin aihe: |
|
|
No mutta mikäs se sieltä tipahtelee...
Vierre tulikin nyt mitattua ja tuloksena 1.108...... Eli jos ymmärsin niin 108g sokeria per litra.
Vähän mutu että maltaat oli kyllä erilaiset koostumukseltaan kuin edellinen säkki, tässä tuli mielestäni paljon tummempaa ja juoksi nopeammin..... Koitin tehdä juuri samoin kuten edellisen kerran. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 05.06.2023 18:52 Viestin aihe: |
|
|
Tänään kannutin ja pistin viileään... Patteripumppu on hommassa ehdoton.
Mittailin voltteja ja tässävaiheessa oltiin 9.3% tietämissä.
Saattoi onnistua ihan ok. Sen näkee kun kypsyy. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 05.06.2023 19:25 Viestin aihe: |
|
|
Mä oon lämpökäymisen jälkeen vienyt käymisastiassa
Kellariin ja jossain viikon päästä kannuttanut. Ei tuu
Niin paljon hiivasakkaa enää kanistereihin. Kolme erää
Nyt tässä alku huumassa tehnyt ja neljäs suunnitteilla.
Omaan suuhun oikein sopivaa ja on sitä joku muukin
Erehtynyt kehumaan. Prosentteja en oo laskenut mutta
Kaks litraa kun nappaa niin elämän kertansa puhuu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 06.06.2023 09:18 Viestin aihe: |
|
|
No siellä on sitten mallas tuoksunu usein
Oletko koko säkin vetäissyt kerralla vai pienempiä eriä?
Jännä nähdä miten eroaa aikasemmasta kun mallassäkki vaihtui eri erään ja hiivakin toki. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 06.06.2023 09:30 Viestin aihe: |
|
|
Ekat kaks oli puolikkaita säkkejä, viking maltin mallas.
Tää viimeisin oli lammin k-kauppiaan omaa mallasta, oli
Ostanut viljelijältä ohrat ja mallastuttanut ne pehkolan mallastamossa.
Jotenkin tuntui että lammilainen oli ehkä tummempaa ja karkeampaa kun viking. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 06.06.2023 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Varmasti ja jos ruista joukossa niin tottahan se tummempaa on.
-ja taitaa muutenkin sielläsuunnilla tumma sahti olla paremminkin.
Juhannussahdit pitää näihin aikoihin olla tehtynä jos meinaa kunnolla kypsynyttä saada, selkeästi se 3 viikkoa oli edellisellä kun jalostui parhailleen.
Katajan kanssa kävi hassusti kun otin samalla kun hain vetet eli 2pv aikasemmin, se otti ja kuivi ruskeaksi siinä ajassa ja piti hakea ihan tuoresta keittopäivänä..... Löysinkin oikein marjakatajaa sitten..
Homman on kyllä työllistävä mutta kun prosessin on tehnyt niin kyllähän sitä koko ajan helpottaa ja nopeuttaa työvaiheita ja ennakoi mitä seuraavaksi eli värkit on ennalta jo käsillä.
Kyllähän se automaattinen sekoitus keittovaiheessa ja termostaattiohjattu kattila olisi poikaa vaan perinteisellä tyylillä mennään, eipä sitä nyt niin usein tehdä viitsi.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 06.06.2023 11:59 Viestin aihe: |
|
|
Joo tuoppi kaljamallasta oon laittanut säkkiä kohden 2 kiloa.
Antaa hyvin väriä ja makuakin.
Tossa keitto vaiheessa ei paljon parane huilata padalla tehdessä.
Puolikkaat satsit keitin sillain että pistin 40 litran kattilan pataan vesihauteeseen. Hyvin onnistui niinkin muttei pysty täysiä satseja tekeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 06.06.2023 16:27 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Katajan kanssa kävi hassusti kun otin samalla kun hain vetet eli 2pv aikasemmin, se otti ja kuivi ruskeaksi siinä ajassa ja piti hakea ihan tuoresta keittopäivänä..... Löysinkin oikein marjakatajaa sitten.. |
Toisten mielestä kataja vivahteenakin sahdissa kielii jonkin asian peittelystä. Ei sillä, joskus katajaista (överi?) maistanut, niin ei kyllä ollut suun mukaista. Toiset tekijät sitä mieltä että myöhempien vuosien kikkailua. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 06.06.2023 16:48 Viestin aihe: |
|
|
Täällä kyllä kuuluu perinteiseen sitä kuurnaan laittaa, en nyt tiedä maistuuko se tuossa loppuseltaan yhtään lopputuotteessa
-entisvanhaan hygieniaan liittyvä homma, kataja antibakteerisena oli desinfiointivälineenä hommassa.
-humalaa ei sitten täällä taas laitettu, muuallapäin kylläkin.
-katajanoksat vähän karkeasuodattinena ennen olkia varmasti hommassaan myös eli kyllä järkisyyt sen käyttöön löytyvät.
Jotenkin tuntuu että ennenwanhaan kun jotain tehtiin niin sitä ei tehty turhan/muodin takia vaan siihen oli aina varsin selkeä syy.
Minä nyt ainakin pistän katajaa, minusta siinä on hieno aromi. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.03.2024 09:55 Viestin aihe: |
|
|
Se olis se aika vuodesta taas...
Vesien haku lähteestä vähän enemmän teetätti kun ei tietä aurattuna ja matkaa noin kilometri... Onneksi on kalusto millä pääsee.
Sitten jo aamuhämärässä piti alkaa keittelyt... Teen 2 säkin panoksen, enempään ei riitä keittokapasiteetti.
Siellä se muhii saunan lämmössä....
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metkuvja Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Maa 2004 Viestejä: 968 Paikkakunta: p-savo
|
Lähetetty: 31.03.2024 17:39 Viestin aihe: |
|
|
Pitkä päivä edessä. paljonko tuli vierrettä ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 31.03.2024 18:03 Viestin aihe: |
|
|
Pelit valmiina.....
Sieltähän sitä ruskeaa kultaa taas tulee....
Tuli sitä se 100l likimain, oli 2 eri erää mallasta ja toinen säkki antoi läpi paljon enemmän ja nopeammin, olin jo aiemmin samaa havaisevani että oli hienompaa ja karkeampaa tavaraa... Toisesta tuli vaaleampaa ja toisesta tummempaa.....Nyt paripäivää lämpösessä sitten. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 01.04.2024 10:31 Viestin aihe: |
|
|
Ominaispainoa mittailin niin 1.110 näytti, ihan ok vierre, oli tosin joku asteen päälle 20c kun mittasin... Sormituntumalla voi todeta että makiaa on....
Siellä pojat porisee kun aamulla kurkistin....
Pari päivää saa olla tuossa ja sitten saavit kellariin ja viikon päästä kanisteriin vasta, katsoo saako sakkaa vähemmälle niin.
Prosessin vaiheita kun mietin tehostella niin tuo keittohomma siinä se raskain ehdottomasti on, ei passaa hetkeksikään lopettaa hämmentämistä, mietin että onko olemassa 160l muuripataa, pääsisi kertavedolla maaliin.... Tai tokikin suurkeittöpadat on mutta aika paljon vaatii sähköiltä kun semmosta 30-50kw pitäs löytyä... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metkuvja Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Maa 2004 Viestejä: 968 Paikkakunta: p-savo
|
Lähetetty: 01.04.2024 15:59 Viestin aihe: |
|
|
tuossa pihassa on Teuvan keitin 150 litrainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|