Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
komahuttaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tam 2021 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 28.09.2023 11:34 Viestin aihe: |
|
|
Vaimot ovat kaukaa viisaita. Tietävät että kohta alkaa tulla neuvoja Kuinka hommat tehdään oikein. Sekä tupakaappi ja siisteystarkastustuksia.
Samanlainen asia kuin työpaikalla ettei tiedä hyvää Jos konttori jalkautuu alueelle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5425 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 28.09.2023 19:14 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Meillä vasat pistetään 4 osaan |
Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.
Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.
Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 28.09.2023 19:43 Viestin aihe: |
|
|
Nimrod kirjoitti: |
Kun tähän otetaan lisämausteeksi se, että voidaan oletusarvoisesti sanoa myös näiden nuorisolaisten vaimoväenkin olevan nuorempaa sakkia, niin vaatimustaso tuppaa nousemaan sen myötä. Eli ei voi enää karvoineen monessakaan taloudessa laittaa lintua eli jänistä tiskipöydälle, vaan kyllä ne lihat on syytä olla sellaisissa pakkauksissa, joista voi sitten tarkistaa, että mitä pakkaus pitää sisällään. Sen jälkeen pikkuroiva sitten googlaa ohjeet netistä ja pasauttaa ruoan pöytään kerran kuukaudessa ja ukolle jää sitten loppukuun ruoanlaittovuorot. |
Kuten aikaisemmin totesin ikää on jo ikärasismiin tarvittava määrä ja nyxa 10v nuorempi, oma valinta,vai miten se meni? Eikä exän kanssakaan tullu mieleen, että nakkaisin riistan tai kalan putsaamatta pöydälle ja sanoisin, että herätä sitten syömään. Onhan siinä etuna myös, että saapi sellaista kun sattuu tulemaan kun ite tekee ja nyt eläkepäivinä on myös aikaa ja mahdollisuus opetella ja kokeilla onko keittäminen mystiikkaa vai voiko siinä jopa joskus onnistua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 28.09.2023 20:07 Viestin aihe: |
|
|
Itellä on sellainen käsitys, että äärimmäisen harva nykynainen osallistuu "pyöreiden kalojen" tai nylkemättömän riistan käsittelyyn millään tavalla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.09.2023 20:08 Viestin aihe: |
|
|
jkvi kirjoitti: | Lainaus: | Meillä vasat pistetään 4 osaan |
Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.
Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.
Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp... |
Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö? _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11241
|
Lähetetty: 28.09.2023 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Paljon teillä sit on lupia/väkeä? _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jkvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Kes 2006 Viestejä: 5425 Paikkakunta: Suomussalmi
|
Lähetetty: 28.09.2023 20:59 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö? |
Niinpä että. Jos maksat muutamasta kilosta ja ilosta toistasataa euroa, niin tulee väkisinkin mieleen. Nyt toivoisi, että jahti päättyisi pian.
Lainaus: | Paljon teillä sit on lupia/väkeä? |
4+4 ja jakajia taitaa tulla yli kolmenkymmenen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
piippurihla Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2022 Viestejä: 183
|
Lähetetty: 29.09.2023 06:29 Viestin aihe: |
|
|
jkvi kirjoitti: | Lainaus: | Meillä vasat pistetään 4 osaan |
Vähintään tämähän se olisi tavoite. Tai puoleksi - tai jopa koko vasa per lihaosuus.
Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta.
Tulee väkisinkin mieleen, että laitetaan Vuokkiin verkot ja yritetään vaikka väkisin peijaislihoiksi ja keittoon kirjoa, että saisi edes 1/8-osan vasasta ja aikuisesta. Muuten menee 1/10....tjsp... |
Tuo on todellisuus valtaosassa hirviporukoita. Pala tai pari isommasta paistista ja loput sitten pientä palaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
terva Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2007 Viestejä: 1679
|
Lähetetty: 29.09.2023 07:46 Viestin aihe: |
|
|
jkvi kirjoitti: | Lainaus: | Niin että hirvipeijaisiin pullalohta ja lihan omaan käyttöön niinkö? |
Niinpä että. Jos maksat muutamasta kilosta ja ilosta toistasataa euroa, niin tulee väkisinkin mieleen. Nyt toivoisi, että jahti päättyisi pian.
Lainaus: | Paljon teillä sit on lupia/väkeä? |
4+4 ja jakajia taitaa tulla yli kolmenkymmenen. |
No metsästettävä se on kuitenkin kaikki mitä vain nurin saadaan niin ei tarvi tulevinakaan vuosina pohtia uuden pakastimen hankkimista
Mielenkiintoista pohdintaa ketjussa jokatapauksessa.
Miten erityisesti peura/kauris-alueen väki, onko lisääntynyt lihankäsittely näkynyt lisääntyneenä pienyrittäjyytenä alueella? Onko riistalihakauppaa esimerkiksi facebookin myyntipalstoilla tai kiertäviä lihanleikkaajia, jotka käsittelevät ruhoja muiden puolesta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.09.2023 07:58 Viestin aihe: |
|
|
terva kirjoitti: |
Miten erityisesti peura/kauris-alueen väki, onko lisääntynyt lihankäsittely näkynyt lisääntyneenä pienyrittäjyytenä alueella? Onko riistalihakauppaa esimerkiksi facebookin myyntipalstoilla tai kiertäviä lihanleikkaajia, jotka käsittelevät ruhoja muiden puolesta? |
Oma näppituntuma on, että jos kaadetaan jotain noinmitalla kymmentä peuraa tuhannelta hehtaarilta, niin ei tuollaista vielä juuri synny ”tyhjästä” lähialueelle noin niin kuin bisnesmielessä.
Sitten kun kaatoja tulee enemmän, niin tilanne voi muuttuakin. Oman näppituntuman mukaan aika moni noista käsittelypajoista on toiminut jo todella pitkään jollaintapaa meilläpäin, esimerkiksi Jämin Rahtipalvi.
Ja riippuen jakotavoista, ei tuollaisella reilulla10 peurakaatoa 1000Ha tahdilla loppupeleissä isommin tule vielä sitä "ilmaista peuranlihaa myyntiin". Jos meillä ammutaan 50...60 peuraa kauteen, niin alle kymmeneen on jäänyt varmaan joka vuonna myytyjen määrä (Lahtivajan sähkökuluihin yms). Esimerkiksi tänä vuonna ei ole myyntiin korvamerkitty ensimmäistäkään.
Ehkä pikkusorkkamäärien kasvaessa saalis on siinämielessä arkistunut, että loputtomiin et oikein kehtaa pyytää jotakuta käsittelemään sitä kauristasi tai peuraasi, jos et niin tee muunkaan pienriistan tiimoilta. Jossain vaiheessa meilläkin homma kääntyi siihen, että se kytikseltä ammuttu peura tulee "itselle". Kyllä siinä melkein puukon pitää pysyä kädessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.09.2023 08:08 Viestin aihe: |
|
|
Niinnno rahtipalvi nyt tekee muutakin kuin riistaa pelkästään eli ei se bisnis ole riistalle syntynyt...
Metsärannan liha sama juttu, sitten taas moni paja on lopettanut riistan täysin, mm. Kivikylä, korpela, tilateurastamo jne.....
Itsehän iskin tähän palvaushommaan juuri kun lähistöllä ei ole.... Seniin rapiaa ole 100km sivu kiikuttaa paistia savuun. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 29.09.2023 08:29 Viestin aihe: |
|
|
Yksi iso murros meillä on tällä rintamalla tapahtunut/tapahtumassa.
Eli seuruejahtipeurat ja ”vanhan liiton kavereiden peurat” on tavanneet mennä 100% jalosteiksi.
Nykyään todella moni syö peuransa ”lihana”, ehkä osa palviin. Meillä jopa jotain seuruejahtipeuroja on nykyään jaettu ”lihana”.
Peuranlihan arvostus on vuosien varrella ylipäätään noussut. Vaikka kaatomäärät ovat nousseet merkittävästi, jalostukseen menevä lihamäärä ei ole noussut likikään samassa suhteessa.
Toinen on kustannuskysymys. Joku makkaran teko "ei ole ihan ilmaista" ja helposti sitä makkaaraakin tuli sitten "melko määrä". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 29.09.2023 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Näin se on, toisilla on se kumma ettei peuraa voi syödä kuin jalosteena....
Kyllä se vähän on rapiaa kun tyylin 80 pakettia makkaraa isketään pöytään kerralla.... Vähän kysyy pakkastilaa jo se...
Kaikki on hyvää kun harvoin saa ja määrät pysys järkevinä.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sigamees Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2008 Viestejä: 11241
|
Lähetetty: 29.09.2023 09:18 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Itellä on sellainen käsitys, että äärimmäisen harva nykynainen osallistuu "pyöreiden kalojen" tai nylkemättömän riistan käsittelyyn millään tavalla. |
Kyllä tässä me on hävitty isien saamaan palveluun verrattuna _________________ Running target! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 29.09.2023 09:31 Viestin aihe: |
|
|
jkvi kirjoitti: | Lainaus: | Meillä vasat pistetään 4 osaan |
Mutta meillä nyt on mustat pilvet taivaalla. Lihaosuudella on sen verta monta, että väkisinkin niin aikuis- kuin vasaosuuskin tulee olemaan silppua. Ole siinä sitten oiva lihanleikkaaja kun paistit pienitään moneen osaan että edes jotakin saat lihaosuusmaksulla. Ei paljon naurata lihankäsittelyn näkökulmasta |
Meillä meni tänä vuonna mieskohtainen jako siten, että 1+1 tuli seitsemään mieheen. Jako tehtiin siten, että lihat leikattiin ihan normaalisti "isoihin paisteihin" ja sitten niitä pienittiin vain siltä osin, että saadaan paloja edes jonkin verran, sitten tehtiin kokolihojen osalta seitsemään kasaan jako, eli käytännössä kasat eivät olleet keskenään tasa-arvoisia siinä mielessä, että jokainen olisi saanut esimerkiksi pätkän sisäfilettä, vaan niitä kun on kaksi per hirvi, niin niitä meni kahteen kasaan ja muihin sitten laitettiin ulkofilettä. Tämän jaon tarkoitus oli se, että palat ovat mahdollisimman arvokkaita, eivät silppua.
Lopuksi sitten kasat arvottiin, eli arpaonni määritti sen, että millainen lihakasa itse kullekin tuli. Kaikki olivat enimmäkseen tyytyväisiä, sillä arpa on ihan reilu jakotapa sekin, kun puhutaan keskimäärin tasa-arvoisista kasoista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|