OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Joulu: Mitä laitetaan?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 16.12.2023 20:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juuri tulin pihalta suolaamasta kylmäsavulohia, 15 filettä a' 1.8kg.
10% suolavettä keittelin 80litraa ja huomenna pitää tehdä toinen satsi niin saa riistalihat suolailla.... On tässä aika talkoo vielä palvuuhommissa...


Itselle tulee joku 5kg joulukinkku, peuran ja kauriin kinkut ja pala kasleria noin lihanpuolta omatekoisen metwurstin lisäksi, lanttu/porkkanalaatikkoa, silakoita, kotijuustoa, kotikaljaa, kylmäsavulohta ja emäntä pitää puolen makealeivonnasta, joulutorttua ja pippareita jonkin tän joulun hittikakun oheen, mikälie sitten vuorossa.

Jos oikein olisi viitseliäs niin hakisi oikeaa lehmänmaitoa maatilalta ja pistäisi riisipuuron ja leipäjuuston tulille.....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 16.12.2023 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lihahommat ovat hirvi- ja metsoperusteisia, mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
zeke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Kes 2008
Viestejä: 811

LähetäLähetetty: 16.12.2023 21:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:
... mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla.



Miksi? (rehellinen kysymys... ajattelin itse myös vähän vaihtaa menuu)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 17.12.2023 09:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla on varattuna peuran sisäpaisti, jonka kypsennän SousVidellä. Sen kylkeen teen juuriselleristä "muusilaatikon", sekä monenlaista salaattivaihtoehtoa kevennykseksi.
Tietysti kunnon valkosipulinen kuohukermasoosi kuuluu asiaan!
Kylmäsavu peuraa, sekä -merilohta alkuruoaksi, niin eiköhän noilla yksi mies joulun jo pärjää! Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35429

LähetäLähetetty: 17.12.2023 10:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirveä ja lohta, rva laittaa loput ja on jo vääntänytkin lootat, piparit ja kuivakakut.
Perinteinen meininki.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 17.12.2023 15:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

zeke kirjoitti:
Nimrod kirjoitti:
... mutta korvaan laatikot tänä vuonna bataattimuusilla.



Miksi? (rehellinen kysymys... ajattelin itse myös vähän vaihtaa menuu)


Minä pidän tuota erittäin jouluisena makumaailmaltaan. En toisaalta oikein enää innostu perinteisistä jouluruoista, sillä aikaan nuoruudessa matkailualalla ja ravintolakokkina joulu oli juhlan sijaan sesonki, joten niistä joluruoista sai yliannostusen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 18.12.2023 17:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lasimestarin silliä päätin kuitenkin tehdä kun poika sanoi että kyllä hän sitä voisi syödä (maistaa), pelkästään itselle en ajatellut viitsiä. Ja samalla vauhdilla ajattelin tehdä pitkästä aikaa suutarin lohta, koe-erän. Onpa silakkafile hyvissä hinnoissa, prismassa 15 e/kg, ajattelin etten tuohon hintaan osta ja menin cittariin, siellä ei ollut kuin puolitoista vuotta sitten pakastettuja fileitä. Menin sitten nöyränä takaisiin prismaan kun glögitkin oli unohtuneet. Uskoisin että meille tulee vain porkkanalaatikkoa, se pnnistuu aina.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 18.12.2023 21:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tästä lähdettiin

Tai ei ihan, silakkafileet pistin päivällä pikasuolaan ja keittelin litkut. Lahtisen terminologiaa käyttäen keittelin lientä sammiollisen, ei ollut liioittelua, ladoin purkkeihin väljästi että maustuu, lientäkin kului (kokkiinkin). Tarkkasilmäinen havaitsee giessermeisseliveitsen silakkalautasen takana, on omiaan juuri tuollaisen puolimädän sillin pätkimiseen, ei oikein muuhun.
Tähän päädyttiin

Suutarinloheen pitäisi ohjeen mukaan laittaa keltasipulia mutta sattui pari sen kokoista punasipulia että riitti tuohonkin. Paljoa ohjeitten mukaan navigoi, näissäkään jutuissa, sen verran kuitenkin että porkkanat jätin pois suutarinlohesta. Puolessa välissä suutarinlohen fileitten "rullausta" poika tuli kysymään "koska noita voisi syödä".

Taustalla näkyvä pakastekalapaketti ei liity tähän tragediaan, tyttärellä on korona ja täytyy laittaa ruokaa huomenna, tuo sai hyväksynnän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.12.2023 09:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
Ja samalla vauhdilla ajattelin tehdä pitkästä aikaa suutarin lohta, koe-erän. Onpa silakkafile hyvissä hinnoissa, prismassa 15 e/kg, ajattelin etten tuohon hintaan osta ja menin cittariin, siellä ei ollut kuin puolitoista vuotta sitten pakastettuja fileitä.


Vähän OT-linjaa.

Itselle silakka on jonkinmoinen ”kansallisruoka”, joka yhdistää niin rikkaat kuin ei_niin_rikkaat. Itse muistan, kun isän kanssa haettiin 10 litran ämpärillä rysäsilakkaa suoraan kalastajan paatista, oliskohan ollut 5 markkaa ämpärillinen.

Joskushan on tainnut olla sellainen lausekin, että ”silakasta on moneksi”. Eli silakasta on vuosien saatossa tehty niin arkiruokaa kuin juhlaruokaa. Ja väittäisin, että silakkaa on yllättävän monessa joulupöydässä, joka on ehkä suomalaisista juhlapöydistä se ”ykkönen”.

Itelle meinasi tulla katkokävelyä tänä vuonna kun EU lähti kieltämään silakanpyyntiä. Mielessä oli meilläpäin vuosia sitten toteutunut perinteisen siian rääkipyynnin totaalikielto, sillä verukkeella, ”ettei valaat jää verkkoon”.

Ehkä se silakkakin on sellaista ”perinteistä ihan tavallisten ihmisten ruokaa ja yksi huoltovarmuuden tukijalka vuosikymmenten saatosta”, niin jonkun mielestä sen pyynnin joutaisi kokonaan kieltää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5996
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 19.12.2023 09:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silakka on joulupöydän kunkku, ehdottomasti.

Vietän tänä vuonna joulun yksin, joten aika lailla arkiruoalla mennään. Toinen kinkku toki on valmisteilla kun eka tuli syötyä itsenäisyyspäivänä, mutta muuten mennän joulu sushilla ja pizzalla. Ei jaksa yhtä miestä varten alkaa touhuamaan enempää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 21, 22, 23
Sivu 23 Yht. 23

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com