Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 23.12.2023 14:51 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sydän ja yks pikku paisti on valmiina.
Tunnin vetäytymisen jälkeen tein äsken leivät sydämestä.
Täytyy sanoa että on kohdillaan. 67 astetta oli kun otin pois. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 25.03.2024 17:43 Viestin aihe: |
|
|
Alkaa pääsiäispalvaamiset lähestyä, la keittelin 80l suolavettä ja tänään ruiskuttelin heti aamulla kun heräilin..... Hankkii pienpetojahdit viedä yöunet vähille...
Eipä mitään ihmeempiä tälläkertaa, jokunen sikapossun kinkku ja riistaa, oli siinä nautastakin kertynyt...
Kun on näistä lihojen merkkaamisesta vakumoidessa ollut puhetta niin aitoporilainen tapa lie sitten tämä.... Lahtinen tietänee.....
Tästähän se selviää tärkein eli mitä ja mitä.
Makkaraa oli suunnitelmissa tehr mutta jääköön myöhemmälle, ei ole nyt värkkiä sillai ilmestynyt tienpäältä.
Tokihan pari kuvaa pitää pistää kiusalle taas.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 25.03.2024 19:35 Viestin aihe: |
|
|
Lauantaina oli täällä palvipäivä.. Meinaa pyöreitä tulla
Pääsiäisenä niin sinne sillain reilusti.. 80 litraa sahtia
Olis kans valmiina synttäreille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 25.03.2024 19:50 Viestin aihe: |
|
|
Mietin lauantaina mojauttaa 100l satsin sahtia jos tuo keli pysyy hyvänä, emmeet olis jo kotona valmiina.... Toki vesi pitää hakea vaan mukavaa se hommailla.
Nyt kytikseen, on draivi päällä. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.03.2024 09:35 Viestin aihe: |
|
|
5 päräytin tulet kiukaaseen ja 8 lihat orsille..... Tottakai alkoi keli huonontua ja lunta ripsiä eikä eilisen auringonpaisteesta tietoakaan.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 28.03.2024 06:57 Viestin aihe: |
|
|
Äsken otin ensimmäisiä pois saunasta, semmonen 22h suunnilleen olivat.....
Kinkut saavat vielä olla jokusen tunnin, saa rasva hiukan sulaa ja tehdä lihasta makoisaa.....
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 28.03.2024 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Kuivaa harmaaleppää klapina ja tervaleppää brikettinä..
BBQ-smokeriin...
Nelijä tuntia savua 2,7 kg pikkukinkulle..
Sinappi huntua, loppulämpö 89 astetta.
Makia kun mikä _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 28.03.2024 20:08 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | Äsken otin ensimmäisiä pois saunasta, semmonen 22h suunnilleen olivat.....
Kinkut saavat vielä olla jokusen tunnin, saa rasva hiukan sulaa ja tehdä lihasta makoisaa.....
|
Valmetti se tekee herkkuja, hienoa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jviitaniemi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Lok 2015 Viestejä: 56
|
Lähetetty: 28.03.2024 22:11 Viestin aihe: |
|
|
Viime lauantaina tehtyjä lihoja siivutin viikonloppua varten.. Mitä maistoin niin nauta maistui oikein reilusti suolaisemmalta kun possu. Samassa liemessä ollu ja saman ajan. Onko tähän kellään selitystä? Meinaan ero oli aika selkeä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 29.03.2024 09:29 Viestin aihe: |
|
|
jviitaniemi kirjoitti: | Viime lauantaina tehtyjä lihoja siivutin viikonloppua varten.. Mitä maistoin niin nauta maistui oikein reilusti suolaisemmalta kun possu. Samassa liemessä ollu ja saman ajan. Onko tähän kellään selitystä? Meinaan ero oli aika selkeä |
Paistohävikki (kuivuminen) vaikuttaa lopputuotteen suolamäärään. Toisaalta rasva pehmentää suolan makua. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9505
|
Lähetetty: 29.03.2024 12:15 Viestin aihe: |
|
|
Porso ei välttämättä mahdollisesta korkeammasta rasvapitoisuudestaan johtuen alunkaan ime niin paljoa. _________________ Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6201 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 25.11.2024 22:17 Viestin aihe: |
|
|
Itsenäisyyspäivää vasten voisi tuupata savukaapin lämpeemään jos ei liian kylmäksi keli heitä.
Millastas suolaliosta Valametti on viimeaikoina käytellyt? 4,5% aattelin laittaa merisuolalla vaan. Muita mausteita sekaan? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.11.2024 05:42 Viestin aihe: |
|
|
Kymppiä punasille ja 7 vaaleille.
Joka päivä tässä tulee lisää tavaraa joululle, lohia jo satsin tein ja lisää pitää tehdä.... Paljon.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 6201 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 26.11.2024 08:06 Viestin aihe: |
|
|
Ohhoh, aika kovilla suolamäärillä teet. Vaan kai se on kokeiltava itekin määrän nostoa vaan rohkeesti. Ruukaatko sokeria laittaa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17155 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 26.11.2024 08:14 Viestin aihe: |
|
|
Tumpeelo kirjoitti: | Ohhoh, aika kovilla suolamäärillä teet. Vaan kai se on kokeiltava itekin määrän nostoa vaan rohkeesti. Ruukaatko sokeria laittaa? |
Aika ratkaisee ja lihan vetoisuus on rajallinen nestettä eli suolaa. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|