OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Savustus ja palvauskalusto
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 23.12.2023 14:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirven sydän ja yks pikku paisti on valmiina.
Tunnin vetäytymisen jälkeen tein äsken leivät sydämestä.
Täytyy sanoa että on kohdillaan. 67 astetta oli kun otin pois.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.03.2024 17:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa pääsiäispalvaamiset lähestyä, la keittelin 80l suolavettä ja tänään ruiskuttelin heti aamulla kun heräilin..... Hankkii pienpetojahdit viedä yöunet vähille...


Eipä mitään ihmeempiä tälläkertaa, jokunen sikapossun kinkku ja riistaa, oli siinä nautastakin kertynyt...

Kun on näistä lihojen merkkaamisesta vakumoidessa ollut puhetta niin aitoporilainen tapa lie sitten tämä.... Lahtinen tietänee.....



Tästähän se selviää tärkein eli mitä ja mitä.

Makkaraa oli suunnitelmissa tehr mutta jääköön myöhemmälle, ei ole nyt värkkiä sillai ilmestynyt tienpäältä.



Tokihan pari kuvaa pitää pistää kiusalle taas....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 25.03.2024 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lauantaina oli täällä palvipäivä.. Meinaa pyöreitä tulla
Pääsiäisenä niin sinne sillain reilusti.. 80 litraa sahtia
Olis kans valmiina synttäreille.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 25.03.2024 19:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mietin lauantaina mojauttaa 100l satsin sahtia jos tuo keli pysyy hyvänä, emmeet olis jo kotona valmiina.... Toki vesi pitää hakea vaan mukavaa se hommailla.


Nyt kytikseen, on draivi päällä.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2024 09:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

5 päräytin tulet kiukaaseen ja 8 lihat orsille..... Tottakai alkoi keli huonontua ja lunta ripsiä eikä eilisen auringonpaisteesta tietoakaan.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 28.03.2024 06:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Äsken otin ensimmäisiä pois saunasta, semmonen 22h suunnilleen olivat.....







Kinkut saavat vielä olla jokusen tunnin, saa rasva hiukan sulaa ja tehdä lihasta makoisaa.....




_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 28.03.2024 18:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Kuivaa harmaaleppää klapina ja tervaleppää brikettinä..



BBQ-smokeriin...



Nelijä tuntia savua 2,7 kg pikkukinkulle..



Sinappi huntua, loppulämpö 89 astetta.



Makia kun mikä Razz
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 28.03.2024 20:08    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
Äsken otin ensimmäisiä pois saunasta, semmonen 22h suunnilleen olivat.....







Kinkut saavat vielä olla jokusen tunnin, saa rasva hiukan sulaa ja tehdä lihasta makoisaa.....





Valmetti se tekee herkkuja, hienoa Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jviitaniemi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 22 Lok 2015
Viestejä: 56

LähetäLähetetty: 28.03.2024 22:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viime lauantaina tehtyjä lihoja siivutin viikonloppua varten.. Mitä maistoin niin nauta maistui oikein reilusti suolaisemmalta kun possu. Samassa liemessä ollu ja saman ajan. Onko tähän kellään selitystä? Meinaan ero oli aika selkeä
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 29.03.2024 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jviitaniemi kirjoitti:
Viime lauantaina tehtyjä lihoja siivutin viikonloppua varten.. Mitä maistoin niin nauta maistui oikein reilusti suolaisemmalta kun possu. Samassa liemessä ollu ja saman ajan. Onko tähän kellään selitystä? Meinaan ero oli aika selkeä


Paistohävikki (kuivuminen) vaikuttaa lopputuotteen suolamäärään. Toisaalta rasva pehmentää suolan makua.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9505

LähetäLähetetty: 29.03.2024 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Porso ei välttämättä mahdollisesta korkeammasta rasvapitoisuudestaan johtuen alunkaan ime niin paljoa.
_________________
Lukutaidoton sukupuolineutraali sateenkaareileva metroseksuaali sinivihreä metropoli kasvispiiperö. Razz
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6201
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 25.11.2024 22:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itsenäisyyspäivää vasten voisi tuupata savukaapin lämpeemään jos ei liian kylmäksi keli heitä.

Millastas suolaliosta Valametti on viimeaikoina käytellyt? 4,5% aattelin laittaa merisuolalla vaan. Muita mausteita sekaan?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2024 05:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kymppiä punasille ja 7 vaaleille.

Joka päivä tässä tulee lisää tavaraa joululle, lohia jo satsin tein ja lisää pitää tehdä.... Paljon.


_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 6201
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 26.11.2024 08:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ohhoh, aika kovilla suolamäärillä teet. Vaan kai se on kokeiltava itekin määrän nostoa vaan rohkeesti. Ruukaatko sokeria laittaa?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17155
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 26.11.2024 08:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tumpeelo kirjoitti:
Ohhoh, aika kovilla suolamäärillä teet. Vaan kai se on kokeiltava itekin määrän nostoa vaan rohkeesti. Ruukaatko sokeria laittaa?



Aika ratkaisee ja lihan vetoisuus on rajallinen nestettä eli suolaa.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Tarvikkeet ja välineet Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14, 15  Seuraava
Sivu 12 Yht. 15

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com