OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Ruhonleikkaus: Perustaitoja vaiko specialistihommaa?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 37, 38, 39  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
EIVA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Maa 2013
Viestejä: 3299
Paikkakunta: Itä-Suomi

LähetäLähetetty: 08.10.2024 23:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21323
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 08.10.2024 23:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIVA kirjoitti:
Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa.

Sillähän ne monet poistaa. Ei ole uusi asia sekään. Mutta en nyt ole jaksanut hankkia tuohon vehkeitä kun karvojen kanssa pärjää kyllä ilmankin kun on vähän tarkkana. Ei ole itse tullut koskaan polttamista kokeiltua
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1243

LähetäLähetetty: 09.10.2024 01:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Miksi en ylläty että foorumilaisilla ei jää karvaa yhtään lihaan. 😅😅

Aikamoisen kasan on ehtinyt tässä elämän aikana nylkeä elukoita. Että ehkä ne perusasiat on kunnossa jo. Kauriista vaan lähtee karvaa helposti. Se että jos joku ei tuota asiaa tunnista kertoo minulle vain kaksi asiaa. Ei sitä että ko henkilö olisi äärimmäisen pätevä nylkijä vaan sen että joko henkilöllä ei ole juurikaan kokemusta tai että henkilö on niin viraaton ja matalat laatukriteerit omaava ettei edes huomaa karvoja lihassa.
kevät pukin pyynnissä, jos ei karvoja jää lihaan, niin on melko fakiiri... Mr. Green
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KJJ
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Elo 2007
Viestejä: 2768

LähetäLähetetty: 09.10.2024 05:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

antaa jollekki sen kevätpukin ni ei tarvi murehtia ku pil.. karvoja suussa Laughing Laughing Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21323
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 09.10.2024 05:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuoltavassa lihassa pitääkin olla karvoja, mutta syötävässä ei
_________________
Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8730
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 09.10.2024 06:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Miksi en ylläty että foorumilaisilla ei jää karvaa yhtään lihaan. 😅😅

Aikamoisen kasan on ehtinyt tässä elämän aikana nylkeä elukoita. Että ehkä ne perusasiat on kunnossa jo. Kauriista vaan lähtee karvaa helposti. Se että jos joku ei tuota asiaa tunnista kertoo minulle vain kaksi asiaa. Ei sitä että ko henkilö olisi äärimmäisen pätevä nylkijä vaan sen että joko henkilöllä ei ole juurikaan kokemusta tai että henkilö on niin viraaton ja matalat laatukriteerit omaava ettei edes huomaa karvoja lihassa.


Kyllä mulla jää aina jokunen karva sinne. Pyrin raapii veitsellä pois niin paljon ku saan. Yksittäisten kanssa sit vaan täytyy elää. En oo vielä kuollu niihi, joskus vakumoidun paistinki päältä vielä yksittäinen karva löytyny ennen paistoa...

Pitäs jostain löytää sellainen teippiharja. Samanlainen ku millä poistetaan irtoroskia vaatteista, mut joka olis elintarvikekelpoinen Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17040
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.10.2024 06:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tuhola kirjoitti:
Mietin tuota valtsun 11min suoritusta. Se on aika nopea ainakin jos vertaa omiin systeemeihin. Minä tanin jossain 4 minuuttia kauemman. Enkä mielestäni siinä nyt kauheasti turhaan härvää.


tuhola kirjoitti:


Miksi tuossa menee aikaa?
1. En käytä avausveistä. Perus puukolla piirtely on selkeästi hitaampi kuin hyvällä avausveitsellä
2. Poistan peräsuolen vasta nylkyvaiheessa. Sen irroittelu isolla veitsellä on aina vähän sellaista tarkkuusnysväämistä kuitenkin että äkkiä hieman aikaa tuhraantuu.



Veikkaan vastauksen olevan aikalailla tuossa.

Käyn läpi terävällä puukolla avauspisteet ja sitten avausveitsellä piirrot.

Kurkku auki ja kurkkutorvi irti

Etuset auki polveen asti ja nivelestä sorkat poikki

Peräsuoli irti

Nyljen kinnerit, puukolla jalat poikki ja rauta niihin

Elukka ylös, nahka kiskomalla niskaan ja pää poikki

Suolet pois

Lavat auki


Siinäpä se
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Oskari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2004
Viestejä: 4415

LähetäLähetetty: 09.10.2024 07:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

EIVA kirjoitti:
Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa.


Viruttaa puhtaalla vedellä kun on nylkenyt niin helppo homma.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8730
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 09.10.2024 07:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joskus poikana opetettiin, että ruhon peseminen on pahasta. Siihen ei pitäs syyllistyä ku äärimmäisessä hädässä. En kyllä tiiä mihin se perustu ja mitä haittaa siitä olis, mut oon itte aina yrittäny välttää kaikkia ylimääräisiä vaiheita, joissa jokin koskee lihaan tai lihaan laitetaan jotain, edes vettä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VomiT
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2018
Viestejä: 354
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 09.10.2024 07:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JokuUkko
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2007
Viestejä: 8730
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 09.10.2024 07:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VomiT kirjoitti:
Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä.


Mä en yleensä pese sitäkään. Jos peset, se baska valuu veden mukana myös etujalkoihin ym. Jos suolille menny ni järkevintä musta on nylkeä elukka ja ottaa lavat kokonaan irti ennen ku ees avaa vatsalaukkua, silloin ne saa ihan puhtaana. Sit vasta pudottaa kurat pois. Sit sisäfileet heti lämpimänä pois ja putsaa ne. Eihän sieltä sisäpuolelta muuta lihaa yleensä oteta ku fileet ni periaatteessa ihan sama, jos sinne hiukka tavaraa jää sisäseiniin. Voihan sen lopuks pestä sisältä ni ei haise niin paljon...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17040
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 09.10.2024 08:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on vedellä viruteltu ruhoja aina jos tarvetta ja kertaakaan ei ole bakteerit ottanu valtaa tai ruho pilaantunut, kuitenkin satoja elukoita vuosien mittaan.

Eniten jäänyt veri alkaa kehittämään hajuja kuin vedellä pesu.

Toki ymmärrän että vesi voi jotain tehdäkin mutta miten sen käytön haitat pystyy mittaamaan jos ei siitä vuosien saatossa yhtään huonoa kokemusta?

Kumminkin 99.99% liha kypsennetään ruuanvalmistuksessa ja säilötään pakkasessa niin jos jotain haitallista olisikin niin vaikutus käyttöön olematon.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Heero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Tou 2021
Viestejä: 2393

LähetäLähetetty: 09.10.2024 09:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos ei puhuta mahalaukauksista, miksi ruho pitäisi pestä eli mitä hyötyä sillä tavoitellaan? Karvaongelman takia en huuhtelisi, mieluummin sen verran huolellisuutta nylkyvaiheeseen. Ei ne karvatkaan puhtaita ole eli parempi välttää niiden pääsyä kosketuksiin lihan kanssa kuin hoitaa ongelma parantamalla pöpöjen kasvuolosuhteita.

Eniten itsellä karvoja päätyy mahan ja kylkiluiden alueelle ja siellähän ei syötävää ole, kun kylkiluiden välejä en ota talteen. Vähän lihaa ja sekin rasvaista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5996
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 09.10.2024 09:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heero kirjoitti:
kylkiluiden välejä en ota talteen. Vähän lihaa ja sekin rasvaista.


Ja juuri siksi aivan täydellisiä ribseinä grillissä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VomiT
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Elo 2018
Viestejä: 354
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 09.10.2024 09:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JokuUkko kirjoitti:
VomiT kirjoitti:
Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä.


Mä en yleensä pese sitäkään. Jos peset, se baska valuu veden mukana myös etujalkoihin ym. Jos suolille menny ni järkevintä musta on nylkeä elukka ja ottaa lavat kokonaan irti ennen ku ees avaa vatsalaukkua, silloin ne saa ihan puhtaana. Sit vasta pudottaa kurat pois. Sit sisäfileet heti lämpimänä pois ja putsaa ne. Eihän sieltä sisäpuolelta muuta lihaa yleensä oteta ku fileet ni periaatteessa ihan sama, jos sinne hiukka tavaraa jää sisäseiniin. Voihan sen lopuks pestä sisältä ni ei haise niin paljon...


Juuri näin. Vettä vain niille osille joille pakko.

Eipä siinä viileässä riiputettussa ruhossa bakteerit nopeasti lisäänny. Jos tekee viljelmän petrimaljalle niin siinä kyllä huomaa eron, muuten ei kyllä käytännössä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 37, 38, 39  Seuraava
Sivu 33 Yht. 39

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com