Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EIVA Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Maa 2013 Viestejä: 3299 Paikkakunta: Itä-Suomi
|
Lähetetty: 08.10.2024 23:29 Viestin aihe: |
|
|
Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21323 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 08.10.2024 23:34 Viestin aihe: |
|
|
EIVA kirjoitti: | Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa. |
Sillähän ne monet poistaa. Ei ole uusi asia sekään. Mutta en nyt ole jaksanut hankkia tuohon vehkeitä kun karvojen kanssa pärjää kyllä ilmankin kun on vähän tarkkana. Ei ole itse tullut koskaan polttamista kokeiltua _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1243
|
Lähetetty: 09.10.2024 01:53 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Miksi en ylläty että foorumilaisilla ei jää karvaa yhtään lihaan. 😅😅
Aikamoisen kasan on ehtinyt tässä elämän aikana nylkeä elukoita. Että ehkä ne perusasiat on kunnossa jo. Kauriista vaan lähtee karvaa helposti. Se että jos joku ei tuota asiaa tunnista kertoo minulle vain kaksi asiaa. Ei sitä että ko henkilö olisi äärimmäisen pätevä nylkijä vaan sen että joko henkilöllä ei ole juurikaan kokemusta tai että henkilö on niin viraaton ja matalat laatukriteerit omaava ettei edes huomaa karvoja lihassa. | kevät pukin pyynnissä, jos ei karvoja jää lihaan, niin on melko fakiiri... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KJJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Elo 2007 Viestejä: 2768
|
Lähetetty: 09.10.2024 05:14 Viestin aihe: |
|
|
antaa jollekki sen kevätpukin ni ei tarvi murehtia ku pil.. karvoja suussa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21323 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 09.10.2024 05:23 Viestin aihe: |
|
|
Nuoltavassa lihassa pitääkin olla karvoja, mutta syötävässä ei _________________ Varoitus!!! Älä anna yläpuolella olevalle kommentille mitään painoarvoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8730 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 09.10.2024 06:26 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Miksi en ylläty että foorumilaisilla ei jää karvaa yhtään lihaan. 😅😅
Aikamoisen kasan on ehtinyt tässä elämän aikana nylkeä elukoita. Että ehkä ne perusasiat on kunnossa jo. Kauriista vaan lähtee karvaa helposti. Se että jos joku ei tuota asiaa tunnista kertoo minulle vain kaksi asiaa. Ei sitä että ko henkilö olisi äärimmäisen pätevä nylkijä vaan sen että joko henkilöllä ei ole juurikaan kokemusta tai että henkilö on niin viraaton ja matalat laatukriteerit omaava ettei edes huomaa karvoja lihassa. |
Kyllä mulla jää aina jokunen karva sinne. Pyrin raapii veitsellä pois niin paljon ku saan. Yksittäisten kanssa sit vaan täytyy elää. En oo vielä kuollu niihi, joskus vakumoidun paistinki päältä vielä yksittäinen karva löytyny ennen paistoa...
Pitäs jostain löytää sellainen teippiharja. Samanlainen ku millä poistetaan irtoroskia vaatteista, mut joka olis elintarvikekelpoinen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17040 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.10.2024 06:57 Viestin aihe: |
|
|
tuhola kirjoitti: | Mietin tuota valtsun 11min suoritusta. Se on aika nopea ainakin jos vertaa omiin systeemeihin. Minä tanin jossain 4 minuuttia kauemman. Enkä mielestäni siinä nyt kauheasti turhaan härvää. |
tuhola kirjoitti: |
Miksi tuossa menee aikaa?
1. En käytä avausveistä. Perus puukolla piirtely on selkeästi hitaampi kuin hyvällä avausveitsellä
2. Poistan peräsuolen vasta nylkyvaiheessa. Sen irroittelu isolla veitsellä on aina vähän sellaista tarkkuusnysväämistä kuitenkin että äkkiä hieman aikaa tuhraantuu. |
Veikkaan vastauksen olevan aikalailla tuossa.
Käyn läpi terävällä puukolla avauspisteet ja sitten avausveitsellä piirrot.
Kurkku auki ja kurkkutorvi irti
Etuset auki polveen asti ja nivelestä sorkat poikki
Peräsuoli irti
Nyljen kinnerit, puukolla jalat poikki ja rauta niihin
Elukka ylös, nahka kiskomalla niskaan ja pää poikki
Suolet pois
Lavat auki
Siinäpä se _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Oskari Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2004 Viestejä: 4415
|
Lähetetty: 09.10.2024 07:06 Viestin aihe: |
|
|
EIVA kirjoitti: | Kaasu "töhö" on keksitty eikä ole karvaongelmaa. |
Viruttaa puhtaalla vedellä kun on nylkenyt niin helppo homma. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8730 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 09.10.2024 07:21 Viestin aihe: |
|
|
Joskus poikana opetettiin, että ruhon peseminen on pahasta. Siihen ei pitäs syyllistyä ku äärimmäisessä hädässä. En kyllä tiiä mihin se perustu ja mitä haittaa siitä olis, mut oon itte aina yrittäny välttää kaikkia ylimääräisiä vaiheita, joissa jokin koskee lihaan tai lihaan laitetaan jotain, edes vettä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VomiT Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2018 Viestejä: 354 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 09.10.2024 07:30 Viestin aihe: |
|
|
Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8730 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 09.10.2024 07:55 Viestin aihe: |
|
|
VomiT kirjoitti: | Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä. |
Mä en yleensä pese sitäkään. Jos peset, se baska valuu veden mukana myös etujalkoihin ym. Jos suolille menny ni järkevintä musta on nylkeä elukka ja ottaa lavat kokonaan irti ennen ku ees avaa vatsalaukkua, silloin ne saa ihan puhtaana. Sit vasta pudottaa kurat pois. Sit sisäfileet heti lämpimänä pois ja putsaa ne. Eihän sieltä sisäpuolelta muuta lihaa yleensä oteta ku fileet ni periaatteessa ihan sama, jos sinne hiukka tavaraa jää sisäseiniin. Voihan sen lopuks pestä sisältä ni ei haise niin paljon... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17040 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 09.10.2024 08:24 Viestin aihe: |
|
|
Meillä on vedellä viruteltu ruhoja aina jos tarvetta ja kertaakaan ei ole bakteerit ottanu valtaa tai ruho pilaantunut, kuitenkin satoja elukoita vuosien mittaan.
Eniten jäänyt veri alkaa kehittämään hajuja kuin vedellä pesu.
Toki ymmärrän että vesi voi jotain tehdäkin mutta miten sen käytön haitat pystyy mittaamaan jos ei siitä vuosien saatossa yhtään huonoa kokemusta?
Kumminkin 99.99% liha kypsennetään ruuanvalmistuksessa ja säilötään pakkasessa niin jos jotain haitallista olisikin niin vaikutus käyttöön olematon. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heero Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Tou 2021 Viestejä: 2393
|
Lähetetty: 09.10.2024 09:10 Viestin aihe: |
|
|
Jos ei puhuta mahalaukauksista, miksi ruho pitäisi pestä eli mitä hyötyä sillä tavoitellaan? Karvaongelman takia en huuhtelisi, mieluummin sen verran huolellisuutta nylkyvaiheeseen. Ei ne karvatkaan puhtaita ole eli parempi välttää niiden pääsyä kosketuksiin lihan kanssa kuin hoitaa ongelma parantamalla pöpöjen kasvuolosuhteita.
Eniten itsellä karvoja päätyy mahan ja kylkiluiden alueelle ja siellähän ei syötävää ole, kun kylkiluiden välejä en ota talteen. Vähän lihaa ja sekin rasvaista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 5996 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 09.10.2024 09:14 Viestin aihe: |
|
|
Heero kirjoitti: | kylkiluiden välejä en ota talteen. Vähän lihaa ja sekin rasvaista. |
Ja juuri siksi aivan täydellisiä ribseinä grillissä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VomiT Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Elo 2018 Viestejä: 354 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 09.10.2024 09:23 Viestin aihe: |
|
|
JokuUkko kirjoitti: | VomiT kirjoitti: | Vesi toimii kasvualustana bakteereille. Lisäksi se valuessaan levittää niitä ylhäältä alaspäin. Itse ainakin vältän veden kanssa lotraamista niin pitkään kuin mahdollista. Suolille ammuttu on kyllä yleensä pakko pestä sisältä. |
Mä en yleensä pese sitäkään. Jos peset, se baska valuu veden mukana myös etujalkoihin ym. Jos suolille menny ni järkevintä musta on nylkeä elukka ja ottaa lavat kokonaan irti ennen ku ees avaa vatsalaukkua, silloin ne saa ihan puhtaana. Sit vasta pudottaa kurat pois. Sit sisäfileet heti lämpimänä pois ja putsaa ne. Eihän sieltä sisäpuolelta muuta lihaa yleensä oteta ku fileet ni periaatteessa ihan sama, jos sinne hiukka tavaraa jää sisäseiniin. Voihan sen lopuks pestä sisältä ni ei haise niin paljon... |
Juuri näin. Vettä vain niille osille joille pakko.
Eipä siinä viileässä riiputettussa ruhossa bakteerit nopeasti lisäänny. Jos tekee viljelmän petrimaljalle niin siinä kyllä huomaa eron, muuten ei kyllä käytännössä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|