Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.01.2025 12:44 Viestin aihe: |
|
|
Pakko myöntää, että olen viimeiset vuodet paistanut yli 90% pinnoitetuilla pannuilla.
Noita pinnoitettuja on ollut kaikenmoisia, johtuen tietysti siitä että vaikkei pese koneessa tai käytä metallisia kokkauskilkkeitä, nuo on silti kulutustavaraa paljon kokatessa. Arvelisin, että induktio on näille myös kohtuu säälimätön, varsinkin jos aina joskus ”alkuinnostuksessa painaa menemään täydellä voimalla hetken kuiviltaan”.
Noihin pinnoitettuihinhan tuli siirryttyä aikanaan steikkihommisakin, koska rasvan määrä jne. Ja onhan noi toki ihan kohtuullisia. Valurautapannu on kumminkin itellä jo ”toista sukupolvea” ja aika lailla ikuisiahan noi on oikealla pidolla.
Ite meinaan seurata tämän hiiliteräspannun tarinaa. Jos vaikuttaa hyvältä, niin hommaan itelle ”vähän paremman” mitä pojalle . Toi ”rasvapoltto grillissä” vaikutti varsin toimivalta ja suoraviivaiselta prosessilta ajaa pannu sisään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
longi Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Mar 2007 Viestejä: 342 Paikkakunta: NURMIJÄRVI
|
Lähetetty: 02.01.2025 22:05 Viestin aihe: |
|
|
Itellä on kanssa yksi hiiliteräspannu, hyvä peli. On tietenkin valupannujakin erikokoisia ja pari lettupannua valusta sekä munkkipannu. Pinnoitettuja en ole käyttänyt enään vuosiin. Enkä edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt rasvapolton uusimista noihin jos se pelittää eikä sapuska tartu kiinni, niin se on silloin OK. Tietysti jos siiihen kännipäissään unohtaa jonkun suolalitkun yön pari yli niin se voi muuttua ruskeaksi. Sitten vaan teräsharjalla ruosteet pois. Pannu leivin uuniin hiilille ja rasvaus taas menee vuosia.
Skeppshultteja ja Rönnebyitä on valut, hiiliteräspannun merkkiä en muista.
Käristykset teen valurautapadassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Shawn Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2013 Viestejä: 426 Paikkakunta: PKS/Häme
|
Lähetetty: 07.01.2025 23:42 Viestin aihe: |
|
|
Kertokaas nyt joku toimiva niksi hiiliteräspannun rasvapolttoon? Tuollainen on nyt puolisen vuotta ollut mutta aina siihen jotain kärähtää kiinni ja vaimo jo uhkaili ostavansa teflonin kun ei jaksa tuon kanssa tapella. _________________ "When you have to shoot, shoot! Don't talk!" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Patruuna Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Mar 2022 Viestejä: 3408 Paikkakunta: Koillismaa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1874 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 08.01.2025 18:58 Viestin aihe: |
|
|
Kuten noissa nykyohjesssakin opastetaan niin aivan seitinohut kerros kerrallaan. Aikanaan kun tein niin sitä ei ollut selkeästi sanottu,
joten ei meinannut onnistua millään ennen kun tämän tajusi. Uuni ehdottomasti paras, lämmittää astian tasaisesti. Liedellä saattaa onnistua vain pannun keskiosa.
Kuten Patruuna mainitsi niin esim. De Buyerin lettupannu on letun paistossa ihan huippu. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1874 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 08.01.2025 19:04 Viestin aihe: |
|
|
Niin ja nyt olisi uunituksen kestävä paistinpannua korkeammilla reunoilla oleva paistokasari hakusessa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2709
|
Lähetetty: 08.01.2025 20:11 Viestin aihe: |
|
|
Taitaa löytyä helpoiten sekin de buyeriltä, mineral b, country yms. nimillä, kaksikorvainen saute-tyyppinen, ja ihan riettaan hintainenkin. 24, 28 ja 32 senttisiä ainakin, tilavuuksia reiluun viiteen litraan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20701 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 09.01.2025 20:23 Viestin aihe: |
|
|
"Kolmasti" kirkastettu voi; Uhka, mahdollisuus vai humpuukia paistinpannuhommissa?
Pakko sanoa, että en oo koskaan ennen kokeillut moista. Aika raakasti kesti lämpöjä, kun pisti uteliasuuttaan vähän enempi vetoja pannuun. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
äRPee Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2709
|
Lähetetty: 09.01.2025 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Minoon tehny käristystä ja paistanut kuhaa tuolla, ihan jees ja suoraan asiaan. Saahan voin kirkastettua ittekin, ei siinä ole kuin se alkuvaihe vaahtoineen ja heran keräämisineen. En ole aivan varma että oli just tuo "Jokilaakson", paikallisessa sittarissa sitä on löytynyt.
Edittiä, se oli just tämä "Jokilaakson". |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|