OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Haulikkoprojekti: ij-27:sta rata-ase
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 14.01.2006 22:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

en oo tuohon ij-25:seen kyllä törmänny... Liekkähön sitä saa edes Suomesta?
Sinistykset ei oo onkelma.. Sinistysainetta saapi metsästysliikkeistä, vaikka sillä ei tietysti aivan ykköslaatua tulekaan.. Mutta etpä taida olla minkään peretan piippua pätkimässäkään.. Very Happy Supistuksia saa hoonattua ainakin poralla johon on kiinnitetty nahkarätti ja hioma tahnaa vaan väliin.. Tosin sillä ei kyllä kannata lähteä tekemään täyssuppeasta parannettua sylinteriä jos meinaa seuraavan kymmenen vuoden aikana päästä kiekkoja rikkomaan.. : Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hande
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 2030
Paikkakunta: Gunbarrel, CO

LähetäLähetetty: 14.01.2006 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Minun mielestä skeet-haulikossa porttauksista ei hirveästi ole hyötyä, tuplat ammutaan aika hitaasti ja nyt kun ammutaan 24 grammaisilla rekyylikin on pieni. Suosituimpia portit, kompit, jarrut ym. olivatkin vielä kun ammuttiin 36 ja 32 grammaisilla. 500kpl 36gm 400 m/s päivässä 3,5 kilon aseella / kovalla perälevyllä ymmärrän jos joku haluaa kevennystä rekyyliin.

Joskus 2-trappia kokeiltiin kun oli lainassa sopiva portatuilla piipuilla varustettu trap-ase, siinä tuplat ovat nopeita (0,15 - 0,20 sekunnnin aika joillakin ampujilla normaali kapealla seemalla) ja siinä porttauksilla saatiin selvä etu 24 grammaisillakin.
Supistus ei sinänsä hirveästi vaikuta porttauksen tehokkuuteen, hyvin harvassa tapauksessa painekäyrään tulee piikki supparin kohdalla ratapaukkuja ammuttaessa.
Eräs tuttava teki itse porttireiät pylväsporalla / hyvällä terällä, kun ei ihan läheltä katso niin näyttävät ok ja joka tapauksessa toimivat hyvin.

Jos piippuja ei ole kovakromattu ei tarvita mitään ihmeempiä toimenpiteitä supistusten/porttien poraamiseen. Jos onkin kromattu, sekin onnistuu oikeilla välineillä.

Varsinkin vanhemmilla IJ-27:lla on tapana halkaista perä ja/tai etutukki eikä siihen usein edes tarvita suurta laukausmäärää, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä esim. 2 vuoden päästä.
Syitä tuohon on monia, liian kuivaksi jätetty tukki, huono rautojen/puiden sovitus...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
eero
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 4379
Paikkakunta: päijät-häme

LähetäLähetetty: 15.01.2006 13:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sitä on valmistettu joskus 60-70 luvulla, kestää yhtä soittoista ampumista niin kaun kuin ukko kestää. kyllä niitä varmaan vielä jossain on. olen kuullut että noi venäläiset skeet ampujat olisivat käyttäneet sitä aikoinaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sauernisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 404
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 17.01.2006 19:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olet siis eero sitä mieltä, että ij-25:ssä on rata-asetta amatöörille kylliksi sellaisenaan? Kuvia? Perusteluita?
_________________
Piú avanti da sempre
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niceshott
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Maa 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 23.01.2006 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoinen topikki.. Hande sä olet ollut jo liian kauan pois kilpahaulikkohommista (heh). Porttauksia saa käyttää nykyään skeetun lisäksi myös trapissa, kunhan porttauksen valmistajana on aseen valmistaja tai muu hyväksi tunnustettu firma (mitäkähän sekin nyt sitten meinaa?), eli nämä angle-, magna- ja proportit nyt ainakin. Kotimaisella tasolla taitaa olla kertaluokkaa ihan sama noin sääntöjen osalta, onko tehnyt itse vai teettänyt jollain toisella.. Kun ajattelen täydelliseen kilpakuntoon viritettyä balalaikkaa, niin mielessä välähtelevät seuraavat tuunaukset: perän virittely (vanha tukinharja pois ja uusi liimalla tilalle ja sen muokkaus..ja mitä tällainen kustomi suorastaan huutaa: PERÄN JA ETUTUKIN MAALAAMINEN MIELEISEN VÄRISEKSI lue: mahdolllisimman huomiota herättäväksi), kumiperälevyn lisääminen, piippujen avartaminen (jättäisin piippuihin supistusta noin kymmenesosamillin), porttaukset (tekisin pystyporakoneessa itse tai antaisin jonkun taitavamman kaverin tehdä), laukaisukoneiston osien kiillottaminen, pienten lisäpainojen lisääminen piippuihin ja perään (aseen yht. paino 3,5-3,6kg tasapainotettuna).. Tommoiset hommat tehtynä 28" -piipuilla varustettuun Iljusiniin, niin johan ovat kiekkoset vaarassa! (pitäydyn kuitenkin Perazzissa, vaikka ajatus innostikin...)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
riekkomies39
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Mar 2005
Viestejä: 48

LähetäLähetetty: 23.01.2006 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mielenkiintoista luettavaa tämä Balalaikan virittely ratakuntoon. Luulisin, että saa hyvän pelin edullisesti. Tuohon tasapainotukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Itse teetätin aikoinaan Berettaan mittaperän ja ase muuttui aika paljon etupainoisemmaksi, kuin alkuperäisellä tukilla, vaikka perän pituus kasvoi. Aseen nosto oli kankeaa ja metsästystrapissa tahtoi tulla alavoittoisia laukauksia. No eipä mitään, sopiva pätkä teräs putkea ja vasaralla mätin lyijyä putken täyteen ja paino perän sisään. Painopiste muuttui hieman saranatapista taaksepäin ja taas alkoi osumaan! Eli mulla ainakin tuo aseen liika etupainoisuus on myrkkyä. Aseen paino muuten 3.7 Kg, mukava kantaa metsällä Embarassed
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hande
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 2030
Paikkakunta: Gunbarrel, CO

LähetäLähetetty: 23.01.2006 21:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niceshott kirjoitti:
Mielenkiintoinen topikki.. Hande sä olet ollut jo liian kauan pois kilpahaulikkohommista (heh).


Samaa mieltä, mä teinkin sellaisen uudenvuoden lupauksen että ammun ainakin yhden ihan oikean haulikkokisan vuonna 2006 eikä riistapolkuja lasketa Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
BaikalIJ54
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Kes 2005
Viestejä: 23921

LähetäLähetetty: 26.01.2006 12:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hande on taatusti parempi haulikkoampuja harjoittelematta kuin meikäläinen paljon harjoittelemalla, mutta skeetin tuplat ehtii jopa keski-ikäinen mies pumppuhaulikollakin, miksi ei sitten Baikalilla? Itselleni sopiva olisi IJ27 nelisen tuumaa lyhennettynä ja nuppijyvän istutus uudestaan kiskoon. Tasapainoisuus ladattuna on tärkeää. Eikös se IJ25 ollut oikein hienokin kiekkopyssy, siinähän oli Tula-supistuksetkin? Muistaakseni oli hintaakin silloin 1970-luvulla? Perällä tähdätään haulikon ollessa kyseessä. Vetopituus on minulla lyhyt, mutta harjan pudotusta saa olla saman verran kuin minua 10 senttiä pitemmillä ampujilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tykki
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 30 Mar 2005
Viestejä: 7
Paikkakunta: Ylöjärvi

LähetäLähetetty: 26.01.2006 14:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mahtasko kellään olla kuvaa tosta baikal ij-25 pyssystä, meinaan jos semmonen ois hyvä trappipyssyks. Siis harrastemielessä vaan ei mitään kamalia ammuntamääriä. Ostin kyllä baikkalin ij-27 sporting mallin ja sopii ainaki min poskelle vallan mainiosti, mutta ku siinä on suujarrut( taitaa kait olla tossa ij-25 ) sillai toi hande kirjoitti, että tuleeko tässä toppi alkavalle harrastukselle suujarrun vuoksi. Ampumaurheiluliiton sivuilla oli että trapisa ja skeetissä on kielletty suurarru, mutta tarkoitettiinko sillä liiton alaisia ammuntoja vai normaalia harrastus toimintaa Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Rattis
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 25 Jou 2004
Viestejä: 97

LähetäLähetetty: 26.01.2006 15:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eikös suujarru ole sallittu trapissa ja sportingissa, ainoastaan ampujaliiton skeetissä kielletty?
Vai muistanko väärin?

Edit: joo muistin väärin Laughing sekotin trapin johonkin metsästäjien kisoihin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Niceshott
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 31 Maa 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 27.01.2006 11:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tässä tietoa kansainvälisen ampujainliiton sivulta. Skeetissä ovat sallittuja siis porttausten lisäksi varsinaiset kompensaattorit. Trapin säännöt ovat tiukemmat, mutta sielläkin saa käyttää kilpailun juryn hyväksymiä porttauksia.

9.4.2
Guns



9.4.2.1
All types of smooth-bore shotguns, including semi-automatics, may be used provided their caliber does not exceed 12 gauge. Guns of smaller gauges than 12 gauge may be used.



9.4.2.2
Slings



9.4.2.2.1
Slings or straps on guns are prohibited.



9.4.2.3
Magazine Guns



9.4.2.3.1
Guns with magazines must have the magazines blocked so that it is not possible to put more than one (1) cartridge in the magazine.



9.4.2.4
Changing Guns



9.4.2.4.1
Changing of properly functioning guns or parts of guns, including interchangeable chokes, is not permitted in the same round.



9.4.2.5
Compensators



9.4.2.5.1
The addition of compensators and similar such devices fitted to gun barrels is permitted for Skeet but prohibited in Trap, Double Trap and Automatic Trap shooting.



9.4.2.6
Ported Barrels



9.4.2.6.1
Ported barrels are acceptable provided the shooter has them inspected by the Jury prior to the start of the competition and they are found to meet ISSF requirements.


9.4.2.7
Optical Sights



9.4.2.7.1
All devices fitted to the gun, which have magnifying, light emitting forward lead displacement properties or give visual enhancement of the target, are prohibited.

En ota kantaa metsästäjäliiton lajien osalta, koska en niistä osaa sanoa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
NoVoeHelevetti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 6357
Paikkakunta: Akaan seurakuntanuoret

LähetäLähetetty: 21.03.2006 13:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onkos rojekti edennyt?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Personanon-Grata
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Mar 2005
Viestejä: 1731

LähetäLähetetty: 26.03.2006 16:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NoVoeHelevetti kirjoitti:
Onkos rojekti edennyt?

Samaa pohdiskelee hän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
sauernisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 404
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 26.03.2006 17:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

NoVoeHelevetti kirjoitti:
Onkos rojekti edennyt?

Valitettavasti koulussa on riittänyt hommia enemmän kuin liikaa viime aikoina, eikä tätä projektia ole ehtinyt edes ajattelemaan; nytkin työselostusta tehdessä mennee sinne yhdeksän hujakoille Confused Nyt kuitenkin useampi kurssi alkaa päättymään, ja pitäisi taas alkaa tätä projektia enemmän pohtimaan. Ja viimeistään toukokuussa päästä sitten teoriasta käytäntöön.
Vielä tosin en ole vienyt edes aselupia laitokselle Embarassed
Lisäksi terrorin kohteeksi joutuva ase on vielä hakusessa, kiinnostaisi todella nähdä se ij-25. Eipä vaan ole tullut vastaan.

Malttia toverit, malttia.

Niceshott kirjoitti:
Kun ajattelen täydelliseen kilpakuntoon viritettyä balalaikkaa, niin mielessä välähtelevät seuraavat tuunaukset: perän virittely (vanha tukinharja pois ja uusi liimalla tilalle ja sen muokkaus..ja mitä tällainen kustomi suorastaan huutaa: PERÄN JA ETUTUKIN MAALAAMINEN MIELEISEN VÄRISEKSI lue: mahdolllisimman huomiota herättäväksi), kumiperälevyn lisääminen, piippujen avartaminen (jättäisin piippuihin supistusta noin kymmenesosamillin), porttaukset (tekisin pystyporakoneessa itse tai antaisin jonkun taitavamman kaverin tehdä), laukaisukoneiston osien kiillottaminen, pienten lisäpainojen lisääminen piippuihin ja perään (aseen yht. paino 3,5-3,6kg tasapainotettuna).. Tommoiset hommat tehtynä 28" -piipuilla varustettuun Iljusiniin, niin johan ovat kiekkoset vaarassa! (pitäydyn kuitenkin Perazzissa, vaikka ajatus innostikin...)

Tässä tuli paljon kaikkea ajateltavaa, kiitokset niceshottille kommentista.

Miten on perän kestävyyden kanssa, jos siitä väsäisi säädettävän?
Maalaaminen ei kuulosta hyvältä idealta, mutta vaalean tukin petsaus räikeäksi (sininen/vihreä) olisi kivaa Smile
Porttauksia hieman vieläkin vierastan, saako ne onnistumaan. Rolling Eyes
Kumiperä olisi kivan näköinen lisä, muttei tarpeen liukas.

Kevättä odotellessa...
_________________
Piú avanti da sempre
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sauernisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 404
Paikkakunta: Lounais-Suomi

LähetäLähetetty: 26.03.2006 17:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joku ketä väsää metallihommia enemmän voisi kertoa mitä nuo sinkkispraymaalit oikein ovat? Saisiko piipuista päältä "rösteriset" tuolla tavaralla? Laughing Vai uupuuko kuumuuden kestävyydessä tai ei vain muuten sovellu? Vai tuleeko vain ruma?

Tästä aiheesta mitään tietämättömän villi idea
_________________
Piú avanti da sempre
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Aseiden rakentaminen ja huolto Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3  Seuraava
Sivu 2 Yht. 3

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com