Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 10.06.2004 16:31 Viestin aihe: |
|
|
No eikai se niin nuukaa oo, ite aattelin tehä kaks kertaa isompia ku normi saunavihta, about _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rådjur Vieras
|
Lähetetty: 10.06.2004 18:43 Viestin aihe: Re: Kerppujen koko...? |
|
|
Kerppu kirjoitti: | Kerppujen valmistusta pohtiessa heräsi kysymys kerppujen koosta, eli minkä kokoisia kerppujen tulisi olla? |
Kerppujen pahin vihollinen on homehtumisalttius, mitä suurempi ja tiukempi kerppu, sen varmemmasti siteen kohdalta homehtuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rådjur Vieras
|
Lähetetty: 10.06.2004 18:59 Viestin aihe: |
|
|
Mitä isompi ja tiukempi kerppu, sitä varmemmasti homehtuu piloille. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koiramies Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Maa 2004 Viestejä: 537 Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa
|
Lähetetty: 11.06.2004 10:05 Viestin aihe: |
|
|
Kerput muuten varmaan kelpaa kauriille ja peuroillekin hyvin. Luulen niin koska meillä ainakin vuohet syö niitä mielellään talvisin.
Koolla ei liene merkitystä tässäkään asiassa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsnugis Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tou 2004 Viestejä: 806 Paikkakunta: Merikarvia
|
Lähetetty: 11.06.2004 16:57 Viestin aihe: |
|
|
Sellasia, että kerppu sisältäkin kuivuu.
Ite oon tehny kerppuja joiden tyvi on korkeintaan nyrkin kokoinen.
Ovat ennen vanhaan tehneet isompiakin lampaille, mutta ite en oo kokeillu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsnugis Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tou 2004 Viestejä: 806 Paikkakunta: Merikarvia
|
Lähetetty: 11.06.2004 17:18 Viestin aihe: |
|
|
Sellasia, että kerppu kuivuu sisästäkin.
Ite oon tehny korkeintaan nyrkin kokoisia nippuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Metsnugis Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tou 2004 Viestejä: 806 Paikkakunta: Merikarvia
|
Lähetetty: 11.06.2004 17:26 Viestin aihe: |
|
|
Sellasia, että kuivuvat sisästäkin.
Ite oon tehny tyvestä korkeintaan nyrkin paksusia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vonkamies Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1471 Paikkakunta: Suomi
|
Lähetetty: 11.06.2004 17:39 Viestin aihe: |
|
|
Saunavihtaa vähä isompia _________________ Sako Finnlight aito Suomalainen |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kelijauttelija Vieras
|
Lähetetty: 30.06.2004 17:24 Viestin aihe: |
|
|
Tuosa eilen tekastiin kolmisenkymmentä kerppua silleen, että vanahalla paalinarulla pajuja jonkuverran tiukkaan nippuun, ja raivaussahalla sitte tyvestä poikki. On sitte niput valmiina muuta ku nostaa kuivumaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 02.08.2004 14:54 Viestin aihe: |
|
|
Ajattelin vielä tehdä lisää kerppuja talveksi.
Onko teillä kokemusta siitä kelpaako 'tähän aikaan' tehdyt kerput kauriille vielä yhtä hyvin kun keskikesällä tehdyt?
Entä heinän teko. Sitä voi kai tehdä vaikka kuinka myöhään kunhan heinä ei ole koko kesän kasvanutta vaan nuorempaa, esim kesän mittaan jo niitettyä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vihtori ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 433
|
Lähetetty: 28.06.2006 20:29 Viestin aihe: Lehtikerppuja |
|
|
Onko tämän kesän kerput jo kuivamassa? Juhannusviikollahan noita on perinteisesti tehty. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fc3199 Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Jou 2004 Viestejä: 393
|
Lähetetty: 06.08.2006 18:10 Viestin aihe: |
|
|
Kerpujen ja heinien teolla alkaa olla kiire.Mitä pidemmälle kesä etenee sen todennäköisemmin niitä ei enää saa kuivattua vaan ne homehtuvat.
Mielestäni niin kerput kuin heinätkin kannattaisi tehdä heinäkuun alkupuolella.
Silloin kuivatus onnistuu yleensä hyvin.
Lisäsi alkukesästä tehdyt tuotteet ovat kauriin mielestä maittavampia.Korsiintunut vanha heinä ei niille kelpaa.
Kerput kannattaa opetella sitomaan perinteiseen tapaan vitsaksella.Ruokintapaikalle ei silloin jää ikävän näköisiä muovinarun pätkiä.
Keväällä aluetta siivotessa voi syömättä jääneet rangat nakata metsänpohjalle maatumaan ilman,että mitään narunkeräysoperaatiota tarvitsee tehdä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HBC21 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 65 Paikkakunta: Uusimaa / Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 30.08.2006 20:35 Viestin aihe: |
|
|
Metsnugis kirjoitti: | Kyllä paras tapa suolaukseen karkee suola. Kun kerput suhkot kuivia (ei ihan kokonaan), niin sit ne kasalle ja aina suolaa väliin. |
Mites mahtais toimia jos liuottais riistakiveä lämpimään veteen ja suihkuttelis sillä liuoksella..? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vihtori ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 433
|
Lähetetty: 30.08.2006 23:31 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa liuoksessa obn vain se huono puoli, että kerput saavat turhaan kosteutta. Karkealla merisuolalla homma käy helposti ja toimii. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Simo52 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Huh 2005 Viestejä: 590
|
Lähetetty: 27.06.2009 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Mites on tämän vuoden kerpujen teko edennyt, kun juhannus alkaa jo olla ohi? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|