Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tuuri
Liittynyt: 21 Tam 2005 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 02.02.2006 17:09 Viestin aihe: Onko mestareilla ohjeita villisialle?? |
|
|
Tervehdys!
Kävin viime viikonloppuna villisikajahdissa virossa ja onni oli myötäinen, kaadoin n. 10 kk vanhan porsaan. Sain siintä mukaani yhden kinkun tai potkan, siis kokonaisen takajalan.
Nyt vakuumissa jääkaapissa. Onko kellään kokemuksia moisen tekemisestä syötävään kuntoon. Pitääkö rasva poistaa? Pitääkö pitää suolaämpärissä ennen valmistusta?
Pataan ei kokonaisena mahdu, uuniin kyllä. Liha on eläinlääkärin tarkastama ja trikiinivapaata.
Kiitos kommenteista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 04.02.2006 21:24 Viestin aihe: Re: Onko mestareilla ohjeita villisialle?? |
|
|
Tuuri kirjoitti: | Liha on eläinlääkärin tarkastama ja trikiinivapaata.
Kiitos kommenteista! |
No kommentoidaan.
Trikiinitön olisi paljon parempaa suomen kieltä kuin trikiinivapaa. Puhutaanhan myös rasvattomasta tai sokerittomasta eikä rasva- tai sokerivapaasta, vaikka ne englanniksi ovatkin fat free tai sugar free.
Toivottavasti nenä on hernevapaa tämänkin kommentin jälkeen . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
veetee Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Maa 2004 Viestejä: 5989
|
Lähetetty: 04.02.2006 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Ei ole. Mutta kiinnostaa kuulla. Eli kun olet valmistanut gourmeeksi, niin pistä kokemukset tänne tulemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tuuri
Liittynyt: 21 Tam 2005 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 07.02.2006 09:47 Viestin aihe: |
|
|
No en tiedä oliko oikea tapa, mutta ainakin hyvin upposi paikalla olleille ruokailijolle.
Eli: Suolauksen jälkeen laitoin paistin parin voinokareen ja runsaan sipulin kanssa uuniin (125 astetta). Kun lämpömittari näytti n. 70 astetta (n. 3-4 h), kinkka pihalle, ja hetken vetäytymisen jälkeen paloittelin lihat sopiviksi paloiksi. Sen jälkeen lihat pataan johon kaadoin lähes kaikki lihasta valuneen nesteen sekaan. Jauhoilla pieni suurustus, pari ruokacreme purkkia ja mausteet sekaan, ja tietty sipulia. Padassa hautui n. 2 h.
Mureaa tuli.
Perunoina tavalliset ranskikset ja koko satsi huuhdottiin alas hyvässä seurassa viinin (Tarapaca) ja snapsien kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 07.02.2006 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Ensin näit vaivaa tekemällä hienon paistin, jonka annoit oikein vetäytyä ja kaikki. Sitten kuitenkin paloittelit koko hoidon pataan ja takaisin uuniin. Ranskanpottujen kanssa naamaan. En oikein ymmärrä logiikkaasi, vaikka ei kai se minulle kuulukaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tuuri
Liittynyt: 21 Tam 2005 Viestejä: 5
|
Lähetetty: 08.02.2006 11:04 Viestin aihe: |
|
|
Heh. Tätä vähän arvelinkin, nyt niitä kokkeja rupiaakin sitten ilmaantumaan
Muutama kommentti: Pata meni lihanpaloittelun jälkeen hellan päälle, ei sen sisään, perunavaihtoehto oli vieraiden toivomus, joillekka ne myös maistuivat.
Luulen että tämä retoskamies, mikä lie, on niitä poikia joille taitaa maistua parhaiten se jälkiviisaus. Ohjeita kun kyselin, oli hiljaista kuin hiiret pisukalla... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 08.02.2006 14:28 Viestin aihe: |
|
|
Ruokaohjeita on kirjastot ja netti pullollaan. Onnistuneista ja vähemmän onnistuneista resepteistä keskustelua sen sijaan voisi olla enemmänkin. Aina on opittavaa ja mites sen paremmin oppii kuin tekemällä, onnistumalla/epäonnistumalla ja keskustelemalla että miksi näin? Jos se on sitten jälkiviisautta niin olkoon näin
Eli nyt osaat Tuuri tehdä possusta jo kaksikin erilaista ruokaa: kokonaisen paistin ja kermaisen padan. Olet siis oppinut
Pannaanpa nyt sitten vaikka reseptiäkin väliin
Kokeileppa seuraavaksi vaikka kokonaisena paistettua ulkofileetä:
Marinoi filettä yön yli vaikkapa konjakki-pippuri-marinadissa. Pyyhi filettä hieman, pintaan suolaa ja pippuria. Ota kuumalla pannulla voi-öljyseoksessa hyvä väri pintaan. Paistomittari fileen keskelle ja uuniin missä lämpöä 150 astetta. Kun lämpö on se 70 astetta(villisika pitää ilmeisesti kypsentää kunnolla?), ota pois ja kääri tiukkaan folioon. Anna vetäytyä ainakin tunnin verran(ei jäähdy juuri ollenkaan kun kunnolla foliota) ja leikkaa veitsellä siivuiksi poikkisyin.
Kaveriksi kerma-konjakki-kastiketta ja valkosipulipottuja ilman kermaa.
Lisuina vaikkapa haudutettuja, rakuunalla ja voilla maustettuja porkkanalohkoja ja suolakurkkua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|