Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 03.03.2006 14:38 Viestin aihe: |
|
|
Nyt en enää malttanut odottaa, vaan otin pakkasesta sulamaan lihat kuivaamista varten. Käteen tarttui poron kaulaa ja lapaa, sekä hirven potkaa. Pystyyköhän tuohon potkaan hampaat kuivattuna
Huomenna paloiksi ja suolaan, sunnutaina henkaamaan ja kolmen-neljän viikon päästä syömään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 03.03.2006 14:41 Viestin aihe: |
|
|
Ai niin, ajattelin ottaa lihoihin vielä kevyen savun(n. 15 min. pikku lämmöllä) pintaan pöntössä ennen kuivausta. Onko kukaan kokeillut?
Muistaakseni olen joskus maistanut palvattua ja kuivattua lihaa ja herkullista on ollut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 04.03.2006 13:53 Viestin aihe: |
|
|
tänään laitoin 10 kg hirvenpaistia kuivaamaan. Ennen suolasin 5% liuoksella Mutta nykyään tykkään paremmin kuivasuolatuista, niin ja ripaus sokeria päälle. Tullee parempi pinta. Jotkut poromiehet laittavat jo tammikuussa ensimmäisiä satseja kuivaamaan. Kypsyyshän on tietysti taas jokaisen oma mielipide. Itelle oltava melkein läpi mustaa ja pikkusen pehmeä sisältä. _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Razori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tou 2004 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 05.03.2006 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Lehdessä oli juttua eräästä kaverista joka valmisti kuivalihat jääkaapissa. Kenelläkään kokemusta ko. hommasta? Tuleeko saman makuista kuin ulkona? Ja valmista tulee kuulemma viikossa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.03.2006 09:49 Viestin aihe: |
|
|
Niinpä näytti olevan. Pitääkin testata nyt kun aletaan huomenissa lihoja laitella.
Mediumilihoja olen kuivannut, tai oikeammin "tasoittanut" jääkaapissa ja eipä nuo ainakaan pilalle menneet, joten voihan siinä olla vinha peräkin. Mutta perinteitä pitää sen verran kunnioittaa, että räystäälle menee myös. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 06.03.2006 13:36 Viestin aihe: |
|
|
Meni tuossa sunnuntai rokulissa joten vasta tänään saan lihat riippumaan. Suolasin kokeeksi kuivalla suolalla ja yritin olla varovainen määrän suhteen. Laitoin suunilleen samalla tavoin kuin graavilohelle ja hieman sokeria pehmikkeeksi. Ajattelin vielä nopeasti huuhtaista kylmällä vedellä pinnasta liiat suolat pois. Mikään ei ole uittumaisempaa kuin liian suolainen eväs |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 06.03.2006 14:25 Viestin aihe: |
|
|
66 kiloa evästä odottelee tuossa rappusilla. Meinaa vaan käyttökelpoinen räystäs loppua kesken prhana... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 06.03.2006 16:24 Viestin aihe: |
|
|
Razori kirjoitti: | Lehdessä oli juttua eräästä kaverista joka valmisti kuivalihat jääkaapissa. |
Missä luki? Pystytkö laittamaan linkkiä tai jotain? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Razori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tou 2004 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 06.03.2006 16:50 Viestin aihe: |
|
|
Pohjolan sanomissa oli se juttu. Olisko ollu viime viikolla, tarkkaa päivää en muista. Linkkiä en voi laittaa koska lehden lukeminen netissä on maksullista |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 06.03.2006 18:25 Viestin aihe: |
|
|
No niin, henkaamassa ovat. Savustin lihat ensin kevyesti erittäin miedolla lämmöllä, että pinnasta tuli sellainen palvatun näköinen ja makuinen. Sitten katolle kuivumaan. Katellaan tuossa kuukauden päästä mitä tuli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
erakko Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Hel 2005 Viestejä: 66 Paikkakunta: lappi
|
Lähetetty: 06.03.2006 19:07 Viestin aihe: |
|
|
lauantain pohjolansanomissa oli olis mukava tietää onko kukaan kokeillu tuleeko kuivaa vai pelkkää suolalihaa _________________ älä ammu se on kaakana!!!!!!!
ghjgtry |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 06.03.2006 23:41 Viestin aihe: |
|
|
Eipäs hätä ollutkaan suuri. Kaveri laittoi kotipuolessa lihaa orrelle minullekin
Poron sydämmiä ja sitten kokeeksi saksanhirven sydämmiä. _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 07.03.2006 22:41 Viestin aihe: |
|
|
Voiskohan joku mahdollisesti ottaa kuvaa siitä jutusta kameralla ja laittaa sen tänne. Olisi nimittäin ihan hauska kokeilla tuota. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 07.03.2006 23:26 Viestin aihe: |
|
|
Lihat suolassa.
Mistä jutusta se Konna tarkalleen kuvia haluaa? _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Razori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tou 2004 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 07.03.2006 23:57 Viestin aihe: |
|
|
Ilmeisesti siitä Pohjolan sanomien kuivaliha-jutusta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|