Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 08.03.2006 15:05 Viestin aihe: |
|
|
Razori kirjoitti: | Ilmeisesti siitä Pohjolan sanomien kuivaliha-jutusta. |
Kyllä, siitäpä juuri. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
L579 Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 179
|
Lähetetty: 08.03.2006 16:35 Viestin aihe: |
|
|
Mulla tulisi ainakin hauen lähdöt jos laittaisin vielä jotain omia kuivalihahässäköitä jääkaappiin...
Ajattelin laittaa hirveä ja poronsydämiä tänä vuonna kuivaan tuossa 20 päivän tienoilla. Saa nyt nähdä miten käy, kun on näin tautiset pakkaset vieläki. Saattaa olla, että joutuu lykkäämään muutaman päivän myöhemmäksikin.
Aijai, on se makia kun saa taas lihoja kuivamaan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 08.03.2006 22:10 Viestin aihe: |
|
|
Siellä kiikkuu lihat. On ne komeita kattella. "Tuotantomenetelmätkin" alkavat olla varsin tehokkaita Muutaman oikein ohuen tein, että saa jo parin viikon perästä maistella natustella. _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 16.03.2006 12:30 Viestin aihe: |
|
|
Mukavia kuivatusilmoja pitelee. Lämpötila päivällä nollan tienoilla ja hyvin tuuleskelee. Onneksi tuli lihat niin hankalaan paikkaan, ettei tule varaslähtöä helpolla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
aatu Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Elo 2005 Viestejä: 107
|
Lähetetty: 16.03.2006 18:56 Viestin aihe: |
|
|
kyllä se kuivaliha on niin hyvää.
pakko oli mennä maistelemaan vaikka ei ole kokonaan kuivia. _________________ toiset saa, toiset ei |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Razori Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 27 Tou 2004 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 17.03.2006 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Alkaa lihat oleen valmiita ja pari tönkkiä on jo tullut syötyäkin. Oikein maukkaita ovat. Sydämmen kuivausta kokeilin tänä kenäänä ensimmäistä kertaa ja täytyy myöntää, että minun suussa ei ollut kovin kummoinen makuelämys. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 17.03.2006 23:17 Viestin aihe: |
|
|
Muistaakseni totesin jo viime keväänä että kunnon lihasta tulee myös paras kuivaliha. Eli mieluiten laittaisin pelkkää poron paistia jos raskisin. Se että yleensä kuivataan sydämiä ym. johtuu varmaan siitä ettei niille parempaakaan keksitä ja ovat edullisia. Mielestäni sydämestä tulee turhan kumimaista. Joku kokenut ukko totesi tässä Lapin Kansassa että paras kuivaliha tulee vanhasta lehmästä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
UKKOMETTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Kes 2004 Viestejä: 566 Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.
|
Lähetetty: 17.03.2006 23:46 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Muistaakseni totesin jo viime keväänä että kunnon lihasta tulee myös paras kuivaliha. Eli mieluiten laittaisin pelkkää poron paistia jos raskisin. Se että yleensä kuivataan sydämiä ym. johtuu varmaan siitä ettei niille parempaakaan keksitä ja ovat edullisia. Mielestäni sydämestä tulee turhan kumimaista. Joku kokenut ukko totesi tässä Lapin Kansassa että paras kuivaliha tulee vanhasta lehmästä |
Totta, kyllä se kannattaa olla kunnon lihaa. Minusta sydämestä tehty maistuu vereltä, mutta osaava saa varmasti senkin maistumaan. Itte en oo kauheesti laitellu, kun nuo osaavammat vanhat herrat niitä riiputtaa ja laittelee. Lähinnä totean, että onpa taas perhanan hyvää ja että ei jää syksylle yhtään. Taaskaan. _________________ Jossain niitten on oltava!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 18.03.2006 00:00 Viestin aihe: |
|
|
Ei niiden syksylle pidä riittääkään. Silloin saadaan jo tuoretta riistaa ja mennään kauden raaka-aineiden mukaan. Kuivaliha kuuluu loppukevään ja kesän herkkuihin, minun mielestäni. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 18.03.2006 00:06 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä sitä jää syksyllekkin, kun tekee tarpeeksi ja !&%¤#, eiku pakastaa.
hmm. otto toimii. _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 18.03.2006 05:34 Viestin aihe: |
|
|
Itse taas olen täysin sydänfanaatikko. On kokeiltu vaikka mitä paloja, mutta sydän on timmiä ja maistuvaa!
I like _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 18.03.2006 12:30 Viestin aihe: |
|
|
Koilliskairan kanssa sama mieltymys. Kuivattu sydän pitää toki leikata ohueksi lastuksi, mutta niinpä tuo tuntuu vaativan poronlihakin, muuten muuttuu mälliksi. Mediumina sydän taas ei toimi ollenkaan, pitää olla läpikuivaa. Verenmakua en ole sydämistä maistanut, mutta ikävä sivumaku tosiaan tulee, jos ei leikkele tarkasti kitkaleita ja rasvoja pois.
Eniveis, on se kuivaliha vaan niin hyvvää! Pahimmillaankin erinomasta _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
*Konna* ***
Liittynyt: 30 Huh 2005 Viestejä: 921
|
Lähetetty: 18.03.2006 12:50 Viestin aihe: |
|
|
Onko sitä kukaan kokeillu sitä jääkaapissa valmistamista?
Saan toki laitettua uloskin jonkun verran lihaa, mutta haluaisin tuota kokeilla.
Ei kenelläkään ois tietoa tuosta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Melkeinmestari Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 28 Jou 2004 Viestejä: 17
|
Lähetetty: 24.03.2006 10:33 Viestin aihe: |
|
|
Hyvinpä lihat kuivuivat Keski-Suomessakin.Olen tehnyt kuivaalihaa hirvestä jo useita vuosia ja tavallisesti ripustanut lihat räystäälle helmikuun loppupuolella. Nyt meni vähän myöhemmäksi kun sain lihat riippumaan 6.3., mutta kelithän ovat olleet kertakaikkiaan mainiot. Osa lihoista kuivui aika tönköksi kun olin tehnyt ohusia siivuja, mutta nehän ne parhaita ovatkin. Kuivausaika oli alle 3 viikkoa. Olen käyttänyt hieromasuolamenetelmää ( hiukan sokeria mukaan ) minkä aikoinaan opin kun tein lihoja myyntiin Kittilässä. Ja vuosi vuodelta olen suolan määrää vähentänyt. Makuaisti kun alkaa nykyisin tottua aika suolattomaan ruokaan.
Täytyy ensi talveksi ostaa poroa jotta saa eri makuja. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eo1101 Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Elo 2004 Viestejä: 371
|
Lähetetty: 24.03.2006 11:04 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä ne kuivuvat lihat eteämmässäkin! Laitoin kymmenkuntakiloa lihaa ja viisi sydäntä kuivumaan 15.2.
Ainoan virheen tein riiputuspaikan suhteen, siitä aivan liian helppo maistella välillä.
Sen mitä lihpoista on jäljellä 29.2. panen sitten pakkaseen. Varsinkin tuo liha on sairaan hyvää, valitettavasti se ei ole hirveä eikä poroa vaan hereforttia, mutta tuntuu sekin onnistuvan.
Ensi vuonna tuplaan määrän ja lisään laatuja.
Nyt on jääkaapissa inkevöitymässä sellainen runsaan puolenkilon pala filettä, vain karkealla suolalla maustettuna, se tulee olemaan siellä 4-5 päivää ja käännän kerran päivässä, saas nähdä miltä se maistuu ohuina viipaleina vaikkapa ruisleivän päällä!? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|