OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

ilmakuivalihat
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
*Konna*
***


Liittynyt: 30 Huh 2005
Viestejä: 921

LähetäLähetetty: 08.03.2006 15:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Razori kirjoitti:
Ilmeisesti siitä Pohjolan sanomien kuivaliha-jutusta.

Kyllä, siitäpä juuri. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
L579
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 179

LähetäLähetetty: 08.03.2006 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla tulisi ainakin hauen lähdöt jos laittaisin vielä jotain omia kuivalihahässäköitä jääkaappiin... Laughing

Ajattelin laittaa hirveä ja poronsydämiä tänä vuonna kuivaan tuossa 20 päivän tienoilla. Saa nyt nähdä miten käy, kun on näin tautiset pakkaset vieläki. Saattaa olla, että joutuu lykkäämään muutaman päivän myöhemmäksikin.

Aijai, on se makia kun saa taas lihoja kuivamaan!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 08.03.2006 22:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siellä kiikkuu lihat. On ne komeita kattella. "Tuotantomenetelmätkin" alkavat olla varsin tehokkaita Smile Muutaman oikein ohuen tein, että saa jo parin viikon perästä maistella natustella.
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 16.03.2006 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mukavia kuivatusilmoja pitelee. Lämpötila päivällä nollan tienoilla ja hyvin tuuleskelee. Onneksi tuli lihat niin hankalaan paikkaan, ettei tule varaslähtöä helpolla Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
aatu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Elo 2005
Viestejä: 107

LähetäLähetetty: 16.03.2006 18:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

kyllä se kuivaliha on niin hyvää.
pakko oli mennä maistelemaan vaikka ei ole kokonaan kuivia.
_________________
toiset saa, toiset ei
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Razori
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Tou 2004
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 17.03.2006 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alkaa lihat oleen valmiita ja pari tönkkiä on jo tullut syötyäkin. Oikein maukkaita ovat. Sydämmen kuivausta kokeilin tänä kenäänä ensimmäistä kertaa ja täytyy myöntää, että minun suussa ei ollut kovin kummoinen makuelämys.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 17.03.2006 23:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muistaakseni totesin jo viime keväänä että kunnon lihasta tulee myös paras kuivaliha. Eli mieluiten laittaisin pelkkää poron paistia jos raskisin. Se että yleensä kuivataan sydämiä ym. johtuu varmaan siitä ettei niille parempaakaan keksitä ja ovat edullisia. Mielestäni sydämestä tulee turhan kumimaista. Joku kokenut ukko totesi tässä Lapin Kansassa että paras kuivaliha tulee vanhasta lehmästä Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
UKKOMETTO
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Kes 2004
Viestejä: 566
Paikkakunta: Kiertolainen Lapista.

LähetäLähetetty: 17.03.2006 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Muistaakseni totesin jo viime keväänä että kunnon lihasta tulee myös paras kuivaliha. Eli mieluiten laittaisin pelkkää poron paistia jos raskisin. Se että yleensä kuivataan sydämiä ym. johtuu varmaan siitä ettei niille parempaakaan keksitä ja ovat edullisia. Mielestäni sydämestä tulee turhan kumimaista. Joku kokenut ukko totesi tässä Lapin Kansassa että paras kuivaliha tulee vanhasta lehmästä Shocked


Totta, kyllä se kannattaa olla kunnon lihaa. Minusta sydämestä tehty maistuu vereltä, mutta osaava saa varmasti senkin maistumaan. Itte en oo kauheesti laitellu, kun nuo osaavammat vanhat herrat niitä riiputtaa ja laittelee. Lähinnä totean, että onpa taas perhanan hyvää ja että ei jää syksylle yhtään. Taaskaan.
_________________
Jossain niitten on oltava!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 18.03.2006 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei niiden syksylle pidä riittääkään. Silloin saadaan jo tuoretta riistaa ja mennään kauden raaka-aineiden mukaan. Kuivaliha kuuluu loppukevään ja kesän herkkuihin, minun mielestäni.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 18.03.2006 00:06    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä sitä jää syksyllekkin, kun tekee tarpeeksi ja !&%¤#, eiku pakastaa.
hmm. otto toimii.
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 18.03.2006 05:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse taas olen täysin sydänfanaatikko. On kokeiltu vaikka mitä paloja, mutta sydän on timmiä ja maistuvaa!

I like
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 18.03.2006 12:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Koilliskairan kanssa sama mieltymys. Kuivattu sydän pitää toki leikata ohueksi lastuksi, mutta niinpä tuo tuntuu vaativan poronlihakin, muuten muuttuu mälliksi. Mediumina sydän taas ei toimi ollenkaan, pitää olla läpikuivaa. Verenmakua en ole sydämistä maistanut, mutta ikävä sivumaku tosiaan tulee, jos ei leikkele tarkasti kitkaleita ja rasvoja pois.

Eniveis, on se kuivaliha vaan niin hyvvää! Pahimmillaankin erinomasta Smile
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
*Konna*
***


Liittynyt: 30 Huh 2005
Viestejä: 921

LähetäLähetetty: 18.03.2006 12:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onko sitä kukaan kokeillu sitä jääkaapissa valmistamista?

Saan toki laitettua uloskin jonkun verran lihaa, mutta haluaisin tuota kokeilla.

Ei kenelläkään ois tietoa tuosta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Melkeinmestari
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 17

LähetäLähetetty: 24.03.2006 10:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvinpä lihat kuivuivat Keski-Suomessakin.Olen tehnyt kuivaalihaa hirvestä jo useita vuosia ja tavallisesti ripustanut lihat räystäälle helmikuun loppupuolella. Nyt meni vähän myöhemmäksi kun sain lihat riippumaan 6.3., mutta kelithän ovat olleet kertakaikkiaan mainiot. Osa lihoista kuivui aika tönköksi kun olin tehnyt ohusia siivuja, mutta nehän ne parhaita ovatkin. Kuivausaika oli alle 3 viikkoa. Olen käyttänyt hieromasuolamenetelmää ( hiukan sokeria mukaan ) minkä aikoinaan opin kun tein lihoja myyntiin Kittilässä. Ja vuosi vuodelta olen suolan määrää vähentänyt. Makuaisti kun alkaa nykyisin tottua aika suolattomaan ruokaan.
Täytyy ensi talveksi ostaa poroa jotta saa eri makuja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
eo1101
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Elo 2004
Viestejä: 371

LähetäLähetetty: 24.03.2006 11:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä ne kuivuvat lihat eteämmässäkin! Laitoin kymmenkuntakiloa lihaa ja viisi sydäntä kuivumaan 15.2.
Ainoan virheen tein riiputuspaikan suhteen, siitä aivan liian helppo maistella välillä.
Sen mitä lihpoista on jäljellä 29.2. panen sitten pakkaseen. Varsinkin tuo liha on sairaan hyvää, valitettavasti se ei ole hirveä eikä poroa vaan hereforttia, mutta tuntuu sekin onnistuvan.
Ensi vuonna tuplaan määrän ja lisään laatuja.
Nyt on jääkaapissa inkevöitymässä sellainen runsaan puolenkilon pala filettä, vain karkealla suolalla maustettuna, se tulee olemaan siellä 4-5 päivää ja käännän kerran päivässä, saas nähdä miltä se maistuu ohuina viipaleina vaikkapa ruisleivän päällä!?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Seuraava
Sivu 7 Yht. 10

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com