Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Fishåhunt Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 134 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 15.05.2006 10:10 Viestin aihe: Jotain hyvää heinäsorsasta |
|
|
Tuli tuossa Äitienpäiväksi kaiveltua pakastimen pohjalta viimeisiä hirvenlihoja ja käteen osui myös 3 heinuria vuosimallia 2005. Ajattelin laittaa vknloppuna tuleville vieraille riistaa ja nyt kaipaisin mm. uusia sorsareseptejä. Niitä kaikkein "rakkaimpianne" ja maukkaimpianne olisi kiva vertailla ja kokeilla jotain niistä. Eli reseptejä vaan eetteriin kiitos.
Fishåhunt |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wingmaster Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Tam 2005 Viestejä: 811 Paikkakunta: perämeren rannikko
|
Lähetetty: 15.05.2006 14:35 Viestin aihe: |
|
|
No ylesesti mitä ollaan ruukattu laittaa nii kokonaine lintu ruskistettu pannulla ja mausteena hivenen mustapippuria ja suolaa sitte kattilaan hautumaan. ku on tarpeeksi kypsää nii irrottellee lihat erilleen ja pottumuussit vielä pyöräyttellee lisukkeeksi ja kattilasta liemen kaatelee siihen päälle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Niätämies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 711 Paikkakunta: etelä-suomi
|
Lähetetty: 15.05.2006 18:51 Viestin aihe: |
|
|
Seuraavaa reseptiä on tullut kokeiltua: jänikselle/rusakolla, heinäsorsalle, haapanalle, teerelle ja pyylle. Jokaisessa oma makunsa, mutta maistuu hyvälle.
Elikkäs varusteluettelo nyt vaikka sitten 3 heinäankalle.
- 3 heinäankkaa
- 3-5 puolennyrkin kokoista perunaa
- 3-5 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 kpl 2desin ruokakermaa
mausteet.. yleensä oman maun mukaan
- suola
- pippuri
- rakuunaa vähän
- aromisuola
- 100-150 grammaa voita
Valmistus
Paloittele lihat suuhun sopiviksi kuutioiksi, samoiten perunat ja porkkanat, sipuli paloitellaan pieneksi silpuksi tai renkaiksi pääasia että makua tulee.
Laita uuni 175 asteeseen. Ota uunivuoka johon laitat: lihat, perunat, porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen maustat ne ja sekoitat keskenään, niin että mausteet on tasaisesti joka puolella. "Sörsselin" voi antaa vähän aikaa olla jääkaapissa, jotta mausteet imeytyisivät hiukan, ei kumminkaan pakko. Ennen uuniin laittoa kaada kermat joukkoon, niin että kerma on sotkun tasassa. Lopuksi vielä voinokareet ruuan päälle, kansi päälle ja tavara uuniin keskituhdille. 2 tunnin päästä valmis nautittavaksi. _________________ God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vihtori ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 433
|
Lähetetty: 15.05.2006 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Tuon reseptin kun Niätämies näyttäisit jollekkin painonvartijahörhölle niin saisi laakin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Niätämies Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Jou 2004 Viestejä: 711 Paikkakunta: etelä-suomi
|
Lähetetty: 16.05.2006 11:48 Viestin aihe: |
|
|
Meinaatko, että ilman tätä ruokaa syömättä, pelkkää reseptiä katsoessa kuolee jo ylirasvoitukseen Eipähän tarvitsis hänen enää painoja vahtia...
No joo, tuo ruokakerma mitä tulee käytettyä on valion tai floran 15% rasvoituksella varustettua tököttiä ja voikin on oivariinin vähä suolaista/rasvaista. Tuon kerman voi tietysti korvata vedellä, mutta omaan suuhun kermaliemi maistuu maukkaamalle. _________________ God dammed. What a fuck is that, is that a squirrel. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 16.05.2006 12:06 Viestin aihe: |
|
|
Niätämies kirjoitti: | Tuon "kerman" voi tietysti korvata vedellä, mutta omaan suuhun kermaliemi maistuu maukkaamalle. |
Ei vaan sen voi korvata oikealla kermalla, eli 38% kuohulla
....
Itse valmistin viime syksynä heinurista gourmet-aterian alkuruoan.
Savustin täkät miedolla lämmöllä kevyesti niin, että lihat olivat rintalastassa kiinni. Jäivät reilusti roseeksi. Reilun puolen tunnin vetäytymisen jälkeen täkät irti lastasta ja ohueksi siivuksi(säilytä täkkä muodossaan!). Lautaselle vihreä salaattipeti, sopiva salaatinkastike(esim. puolukkavinegretti: oliiviöljyä, viinietikkaa, puolukkaa, sokeria ja mustapippuria) ja päälle nätisti savustetut täkkäsiivut. Lisuiksi sivuun vielä vaikkapa mustaherukkahyytelöä, suolakurkkua ja vaikkapa vuohenjuustoa.
Hyvä ruoka myös näyttää hyvältä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 16.05.2006 12:14 Viestin aihe: |
|
|
Keitä lintu, ruskista lintu, hauduta miedolla lämmöllä pekoniviipaleiden alla uunissa. Merisuolaa rosepippuria.
Kerran pakastimen penkojaisissa meni hirven soppalihojen kanssa pari sorsaa keitinveteen. Tulipahan hirvisoppaa sorsalla höystettynä. Hyviä olivat molemmat, kun syöjille ei kertonut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Teitsi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Huh 2006 Viestejä: 302 Paikkakunta: Etelä-Suomi
|
Lähetetty: 16.05.2006 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Irroita sorsista lihat, paloittele ja ruskista palaset. Laita kattilaan. Ruskista porkkanat ja sipulit(sopiva määrä) isoina lohkoina ja laita myös kattilaan. Kaada kattilaan sen verran vettä että ainekset peittyy ja kaada sekaan purkki tomaatti murskaa. Pippuria ja suolaa maun mukaan. Valkosipulit meinas unohtua(2-3 kynttä). Pienennä ne sekaan. Lihaliemikuution tai fondia voit myös lisätä. Nosta kattila hellalle, pistä kansi päälle ja keitä noin kaksi tuntia. Tarkkaile ettei kuivu. Lisää vettä tarpeen mukaan. Vartti ennen poisottamista lisää sekaan purkillinen smetanaa. Keitä perunoita ja eikun ääntä kohti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 14.06.2006 20:34 Viestin aihe: |
|
|
Vähän Retonkimiestä mukaillen,mutta tehty myös:Tuli joskus ennenmuinoin oltua saaristossa töissä ja ei ollut uunia käytettävissä:tuli saatua pari heinuria ja miettimään miten ne tekis:Suolaus,sipulia ja muita yrttejä pikkasen sisälle,possunsivua vähän jokapuolelle ympäri ja folion sisään,ettei mehut karkaa.(molempiin päihin yläosaan sopivat reiät ja ei muuta,kuin paketit pariks tunniks savupönttöön miedolle lämmölle.Pottuvoihan on tälle aterialle aivan riittävä lisäke. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
HopeaLoimu
Liittynyt: 09 Syy 2006 Viestejä: 1
|
Lähetetty: 09.09.2006 12:36 Viestin aihe: |
|
|
Miehen kotiin kantamista sorsista teen yleensä tämmöistä ruokaa (viimeksi toissapäivänä):
kolmen sorsan rintalihat
iso sipuli
lohko Aurajuustoa
2,5 dl ruokakermaa
loraus vettä
Pilkon lihat paloiksi ja silppuan sipulin. Ruskistan lihat pannulla sipulin kanssa. Sekaan murennan Aurajuuston ja annan sen sulaa kokonaan ennen kerman sekaan laittamista. Tarvittaessa sekaan loraus vettä ja annan hautua vielä muutaman minuutin kannen alla (sammutan lieden).
Ja tulee hyvää!
Suolaakaan ei erikseen tarvitse lisätä, juusto antaa sen verran makua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ruoste Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Syy 2004 Viestejä: 38 Paikkakunta: Liminganlahti
|
Lähetetty: 05.10.2006 08:23 Viestin aihe: |
|
|
Tässä yksinkertainen tapa puuhata sorsasta soosia:
Lihat Kuutioiksi ja voita pannuun ...
Ruskistetaan reilusti joka puolelta ...
Ripaus suolaa päälle ...
Purkki ruokakermaa ...
Mausteeksi yksinkertaisesti suolaa, mustapippuria, aivan pikkuriikkinen ripaus sinappia ja hieman SOKERIA ...
Toimii muusin tai keitettyjen pottujen kanssa.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Perdiz Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 884 Paikkakunta: Mehtän puolella
|
Lähetetty: 05.10.2006 09:35 Viestin aihe: |
|
|
-rintalihat irti ja halki ohuiksi
-folion päälle ensin kerros pekonia
-kerros sorsaa, pippurilla ja suolalla
-kerros pekonia
-vuorotellen niin kauan kuin riittää
-päälle vielä aimo nokare voita
-folio kiinne ja uuniin pariksi tunniksi
Kelpaa näin tehtynä riistanmakua vierastavallekin vieraalle. Mikään missä on rutkasti pekonia ei voi olla pahaa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Berkele Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 2232 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 05.10.2006 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Ylivoimaisesti mehukkainta lihaa olen onnistunut tekemään suolan sisässä paistamalla.
Eli yksinkertaisesti uuninkestävään pataan pari kolme senttiä karkeaa suolaa pohjalle. Pirskottele vähän vettä sormilla päälle, että suola tiivistyy uunissa. Laita sorsan täkkälihat tai kokonainen sorsa päälle (lihojen täytyy olla padassa samankokoisia, eli jos laitat täkkiä ei taveja ja heinäreitä sekaisin). Mausteita päälle oman maun mukaan (esim. valkopippuri, valkosipuli, ripaus cayannea ja rakuunaa sekä paprikaa). Peitä lihat jokusen sentin suolakerroksella ja ripottele päälle vettä. Sitten pata parisataa-asteiseen uuniin. Kokonaiselle heinärille riittää vajaa tunti ja täkkälihoille vähemmän. Pata uunista ulos ja kovettunut suolakerros rikotaan jämerällä veitsellä. Lisäkkeeksi käy lähes mikä vain. Ja eikun nauttimaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
syksyaamu Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2006 Viestejä: 720
|
Lähetetty: 05.10.2006 17:58 Viestin aihe: |
|
|
Niätämies kirjoitti: | Seuraavaa reseptiä on tullut kokeiltua: jänikselle/rusakolla, heinäsorsalle, haapanalle, teerelle ja pyylle. Jokaisessa oma makunsa, mutta maistuu hyvälle.
Elikkäs varusteluettelo nyt vaikka sitten 3 heinäankalle.
- 3 heinäankkaa
- 3-5 puolennyrkin kokoista perunaa
- 3-5 porkkanaa
- 1-2 sipulia
- 2-3 kpl 2desin ruokakermaa
mausteet.. yleensä oman maun mukaan
- suola
- pippuri
- rakuunaa vähän
- aromisuola
- 100-150 grammaa voita
Valmistus
Paloittele lihat suuhun sopiviksi kuutioiksi, samoiten perunat ja porkkanat, sipuli paloitellaan pieneksi silpuksi tai renkaiksi pääasia että makua tulee.
Laita uuni 175 asteeseen. Ota uunivuoka johon laitat: lihat, perunat, porkkanat ja sipulit, jonka jälkeen maustat ne ja sekoitat keskenään, niin että mausteet on tasaisesti joka puolella. "Sörsselin" voi antaa vähän aikaa olla jääkaapissa, jotta mausteet imeytyisivät hiukan, ei kumminkaan pakko. Ennen uuniin laittoa kaada kermat joukkoon, niin että kerma on sotkun tasassa. Lopuksi vielä voinokareet ruuan päälle, kansi päälle ja tavara uuniin keskituhdille. 2 tunnin päästä valmis nautittavaksi. |
Lisään vesilinnuille ja jänikselle pätevän lisän ,jolla saan lihasta väkevän maun pois.Liota 10t lihoja rasvattomassa maidossa lihat peitossa maidon alla vaikka kattilassa jääkaapissa.Lihasta tulee erittäin makoisaa ja pehmeää,nuorempikin väki syö tällä lisäyksellä esim. sorsapaistia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|