Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 02.06.2006 23:10 Viestin aihe: Lintujen suolistus? |
|
|
Elikkä mitenkä toimitte metsällä suolistatteko vai ette?
Perusteluja? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hankipoika Vieras
|
Lähetetty: 02.06.2006 23:22 Viestin aihe: |
|
|
kaikki eläämet pyrin heti laukauksen jälkeen suolistamaan nopeasti. esimerkiksi jos russon on ampunu ja siltä o menny p*skasuoli rikki niin saa sen sieltä äkkiä pois jottei liha kovin menisi pilalle.
Ja linnuille sama homma tietty. paitsi variksille ja harakoolle |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KyyhkyKiller Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2004 Viestejä: 780 Paikkakunta: Pohjola
|
Lähetetty: 02.06.2006 23:38 Viestin aihe: |
|
|
Suolet on pyritty ottamaan mahdollisimman nopeasti pois. Mutta joskus kyyhkypassissa ei tahdo keretä. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
deadline Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Mar 2004 Viestejä: 2904
|
Lähetetty: 03.06.2006 10:46 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkysen suolistushan kestää ehkä minuutin, luulis sen verran aikaa olevan. Elokuun helteillä muhii kivasti varsinkin jos on putket rikki.
Itse suolistan enemmän ja vähemmän heti. Joskus syyskylmillä saatan pienen siirtymän tehdä "lepopassiin" ennen suolistusta, mutta kyyhkyt ja sorsat puhkon yleensä aikalailla hetimiten. _________________ "Hän oli mahtava metsämies Herran edessä" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aku ***
Liittynyt: 12 Syy 2004 Viestejä: 3177
|
Lähetetty: 03.06.2006 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Itse olen kyllä pitänyt suolet sisällä joskus yönkin tai kahdekin yli. Ei silti erityisen pahaa makua lihassa vaan ihan saman makuista kuin heti suolistetussa. Tietysti linnut pidetään kylmässä tuon ajan ja samalla riiputetaan.
Mutta kyllä joskus tulee suolistettua hetikin.
Mitenkä aiotteko käyttää erityisiä suojahanskoja ensi syksynä mahdollisen lintuinfluenssa tartunnan välttämiseksi ? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jazka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 1140 Paikkakunta: Pirkkala
|
Lähetetty: 03.06.2006 11:07 Viestin aihe: |
|
|
Itse ajattelin kyllä käyttää jotain kirurgin hanskoja muiden pöpöjen varalta. Harvemmin kerkeää niitä käsiä pestä kyyhkypassissa. ja verisillä käsillä sitten sämpylää suuhun.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hylsysoppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Huh 2006 Viestejä: 2927 Paikkakunta: suomi
|
Lähetetty: 03.06.2006 11:46 Viestin aihe: |
|
|
Laitoin tällasen topicin kun tuli viimekaudella testattua lintujen riiputtamista suolien kanssa. Linnut vein heti metsältä tullessani kellariin ja riiputin saalislintuja 5 päivää. Testi meni loistavasti kyyhkyjen, sorsien ja metsäkanalintujen osalta. Telkkien ja sotkien kohdalla testi hieman "epäonnistui" niiden suolistobakteerit on kai erilaisia ja suolet oli alkanu vähän käymään. Tehdyn testin perusteella aion tulevaisuudessa suolistaa kokosukeltajat tai riiputtaa niitä sitten vähemmän aikaa.
Miksi ihmeessä tein sitten tällaisen testin? Kuulin toissa vuonna hyvät perustelut miksi lintua ei pitäisi suolistaa ja että niitä voi riiputtaa suolet sisällä niinpä päätin kokeilla pitääkö väite paikkaansa.
Perusteluja miksi ei pitäisi suolistaa:
Linnun suolistamisella tehdään vain lisää hallaa viemällä omasta kädestä vieraita bakteereja sisälle. Jos osuma on esimerkiksi suolilla vahinko on jo tapahtunut mutta suolistamisella vahinkoa tehdään vain lisää. Toiseksi lintu on suolistamisen jälkeen avoin kaikille hyönteisille ja bakteereille. Jos lintu jätetään suolistamatta lintu on kuin luonnon omassa "vacuumi pakkauksessa". Pesemistä suolistamisen jälkeen esimerkiksi järvivedellä tulisi välttää koska veden avulla bakteerit leviävät joka paikkaan ja järvivedessä itsessään on paljon bakteereja.
Jokainen metsästäjä tehköön tavallaan ja en todellakaan väitä suolistamista "vääräksi opiksi" mutta halusin heittää tällaisen vaihtoehdon lintujen käsittelyyn. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Torgoth Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Elo 2004 Viestejä: 2668 Paikkakunta: P-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 03.06.2006 15:13 Viestin aihe: |
|
|
Jazka kirjoitti: | Itse ajattelin kyllä käyttää jotain kirurgin hanskoja muiden pöpöjen varalta. Harvemmin kerkeää niitä käsiä pestä kyyhkypassissa. ja verisillä käsillä sitten sämpylää suuhun..
|
Eipä tuosta ole vielä mitään tautia tullut, kuten ei minkään muunkaan elukan verestä. Veriset kessut suupielessä syödään veristä leipää.
Suolistan ja kyyhkyset ja sorsat nyljenkin heti, helpompaa pistellä pelkät täkät reppuun, varsinkin jos ja kun päivä venyy, niin kotia tullessa ei tahdo olla virtaa nylkemiseen ja aamulla ollaan taas menossa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehta_mies Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2005 Viestejä: 1978 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 03.06.2006 15:14 Viestin aihe: |
|
|
ite suolistan heti ampumisen jälkeen varsinkin kyyhkyt ja sorsat. jäniksenkin saatan syksyllä suolistaa melko pian..kerran jätin yöksi riippumaan suolineen päivineen ja se haju oli jumalaton ..oli syksy ja muistaakseni jänö jahti oli alkanu vasta eli ei kauheen kylmä. ja en tiiä auttaako mitään mutta suolistuksen jälkeen työnnän sanomalehteä/ muuta paperia suolien tilalle jottei kovin paljon menis pasua sinne.. _________________ pikkupojista rusakoihin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.06.2006 20:56 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran harvakseen kun tulee saatua noita riistaelukoita,niin suolistan heti,mutta en koskaan pese niitä.Jos on katajaa lähistöllä,niin täytän vatsaontelon niillä, muussa tapauksessa kuusenhavuilla.Kun ontelo on täynnä,niin ei mene kärpäset lämpimänä syksynä sinne ja lihat jäähtyvät nopeammin.Riiputuksen tarkoitus on parantaa lihan mureutumista ja sen taas aiheuttavat bakteerit joita on elukassa itsessään. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
kkssu Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Hel 2006 Viestejä: 724
|
Lähetetty: 03.06.2006 21:07 Viestin aihe: |
|
|
Eipä oo ikinä tullu mieleenkää jättää suolistamatta heti. Kai se on ollu jonkulainen automaatio. suolistuksen jäläkeen kuusenhavuja sisälle ja sitte kääriny sanomalehteen kotia asti ja kotona riippumaan jos on riittävän kylymä. Telekät oon nylykenykki heti, mitä on tullu ammuttua. Lämpimänä lähtee nahat telekästäki heleposti, ku kylymänä siitä lähtee lihat mukana ku nylykee.
Ja suolistuksen jäläkeen mustikkapaskasilla käsillä sämpylää naamaan, maistuu sämpylätki paremmille ku on vähä meton pa*kaa kynsien alla. Ja sätkäpaperit tarttuu sormiin kääriessä. Mutta saapipahan mahahapotki vähä harjotusvastusta. Eipähän nuo oo vielä jalakoja vieny alta bakteerit, mitkä metästä on tullu. Eikä niihin kovia bakteereja tuu, ku ei päästä mätänemään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.06.2006 21:48 Viestin aihe: |
|
|
Kiitos kkssu vinkistä!Oon tähän asti riiputtanu telkänkin ennen nylkemistä ja kironnu monta kertaa sen nylkemisen ta kynimisen vaikeutta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mehta_mies Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Syy 2005 Viestejä: 1978 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 03.06.2006 22:19 Viestin aihe: |
|
|
itekki oon huomannu että se nahka lähtee telkästä paljon paremmin irti kun suolistaa lämpinänä..myöhemmin se on yhtä tappelua.. _________________ pikkupojista rusakoihin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DARTON Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2004 Viestejä: 350
|
Lähetetty: 04.06.2006 00:24 Viestin aihe: |
|
|
Oli elukka mikä tahansa niin nahka lähtee aina parhaiten irti heti tuoreeltaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 04.06.2006 10:55 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Riiputuksen tarkoitus on parantaa lihan mureutumista ja sen taas aiheuttavat bakteerit joita on elukassa itsessään. |
Tähän puuttuisin hiukan. Lihan mureutumisella ei ole mitään tekemistä bakteerien kanssa. Lainaus täältä
"Teurastuksen jälkeen energia loppuu lihassoluista. Kun energia loppuu, rakenneproteiinien välille syntynyt sidos ei voikaan enää aueta, vaan lihas jää supistuneeseen tilaan. Mitä voimakkaampaa tämä supistuminen on, sen sitkeämmäksi liha jää. Raakakypsyttäminen vaikuttaa tähän aktomyosiinisidokseen. Lihan PH-arvon alettua teurastuksen jälkeen laskemaan, vapautuvat lihan omat entsyymit, katepsiinit ja kalpaiinit pilkkomaan aktiinin ja myosiinin välistä sidosta. Tätä kutsutaan raakakypsymiseksi."
Eli lihan mureutuminen ei tapahdu bakteerien mädättämisprosessien avulla, vaan se tapahtuu lihaksen energian loppuessa ja sen omien entsyymien hajottaessa lihaskudosta. Bakteerit mädättävät lihan, joka ei ole raakakypsytystä vaan mätänemistä. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|