OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Kylmäsavustus

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Recce
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 526

LähetäLähetetty: 06.04.2006 17:36    Viestin aihe: Kylmäsavustus Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin tehdä kylmäsavustuslaitteet ja tarvitsisin ohjeita. Kannattaako lämmitys hoitaa sähköllä vai kaasulla(vai jollain muulla, millä)? Onko vanha jääkaappi hyvä aihio vai pitäisikö ottaa hitsivehkeet käteen? Ja savustusajat, mausteet, purut ja ohjeet ylipäätään ovat tervetulleita. Ja tietenkin kuvat rakennelmista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 06.04.2006 18:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.kotiposti.net/savusampo/index_tiedostot/jaakaappi.htm

Kaveri on tehnyt myös vanhasta jääkaapista kylmäsavustimen. Erona tuohon savusampon tekeleeseen on, että savunkehitin on kaapin ulkopuolella rosterisessa kotelossa ja savu johdetaan putkea pitkin kaapin alaosaan. Kaapin yläosasta on vedetty metrin pituinen "savupiippu", jotta saadaan aikaiseksi hieman vetoa. Piipussa on jonkinlainen läppäventtili vedon säätelyä varten. Savunkehitin on tehty 40 Wattisesta juotoskolvista ja savuaineena on sellaisia halkaisijaltaan 6-8 senttisiä ja noin puolitoista senttiä paksuja leppäkiekkoja.
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vista
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 27 Jou 2004
Viestejä: 47

LähetäLähetetty: 07.04.2006 11:57    Viestin aihe: Oma kehitelmä Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä on kylmäsavustuspönttö tehty filmivanerista. Vastuksena on dieselauton hehkutulppa, jota lämmitetään 12 V:n auton akun laturilla. Savuaineksena käytetään noin 5 cm halkaisijaltaan olevasta lepääpalikasta sahattuja noin 2-3 cm paksuja kalikoita. Kalikoihin porataan vaan keskellä reikä, jotta ne pysyvät hehkutulpassa. Kalikka pitää vaihtaa noin 45 min välein. Hyvin on hehkutulpat kestäneet (pönttö ollut käytössä jo noin 3 vuotta, eikä kertaakaan ole tarvinnut tulppia vaihtaa).
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 21.07.2006 10:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuolla savusammolla jos rupeaa savustamaan niin saat savustaa aika pitkään jotain lihakönttää. Meillä on ja justiinsa ´kalalle passeli. Lihalle avotuli olis ehkä parempi. Tai kaasu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com