Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
suoranta Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Kes 2006 Viestejä: 180
|
Lähetetty: 21.09.2006 14:23 Viestin aihe: Milloin metsästätte peuraa? |
|
|
Milloin jahtaatte peuraa kovat piipussa? Aiheesta on hieman ristiriitaistakin tietoa kirjallisuudessa. Eli haen lähinnä tietoa lihan laatuun vaikuttavista tekijöistä ja koska peuranliha on paistina parhaimmillaan? Onko lokakuun alku ja puolivälin huonoa aikaa ainakin peurapukin ampumiselle, koska lihat on maitohappoiset? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pykälämaakari Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Hel 2005 Viestejä: 173 Paikkakunta: Uusimaa
|
Lähetetty: 21.09.2006 16:32 Viestin aihe: |
|
|
Ammuin viime vuoden lokakuun alussa peurapukin ja ainakin sen liha maistui "kuselta". Eli liha oli kitkerän makuista. Liekö syynä ollut syksyn rykimäaika. Peuroista paras liha on mielestäni vasikassa, sen jälkeen talvella ammutussa naaraassa, josta talvi on kuluttanut isoimmat rasvat. Viimeisellä sijalla on mielestäni pukki.
En tiedä paraneeko pukin lihan maku talvea kohti, koska en aiemmin ole pukkia syönyt. Asiasta paremmin tietävät voisivat vastata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
6mm br rem Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2006 Viestejä: 1636 Paikkakunta: Hämeen reunalla
|
Lähetetty: 23.09.2006 11:03 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se lihan maku paranee talven edetessä.marraskuun lopussa on kiima rauhoittunut ja kyllä lihan makukin muuttuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|