OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Sanktiot hirvenpyynnissä
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 25.09.2006 19:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli tuossa mieleen että, varmaan noissa paljon sanktioita omaavissa porukoissa jahtivouti joutuu kuuntelemaan monen näköisiä satuja. Johtuen siitä kun ampujat yrittää kiemurrella irti noista huvittavista sanktioista. Varmaan mukavaa ajankulua sekin Wink
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BePSiman1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2005
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 25.09.2006 20:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei noissa sanktioissa ole mitään pahaa - mutta samat asialliset osat hoituu ilman sanktioitakin. Minulla pisti silmään eritoten tuo kävelypenalty ohilaukauksesta tai "ohilaukauksesta". Meillä on ainakin ollut aina itsestään selvää että tämmöisen jälkeen homma tutkaillaan porukalla ja ampuja kokeilee mikäli mahdollista heti paikanpäällä aseensa käynnin ja jos pössykkä ei käy niin jahti loppuu siihen. Ei meillä kyllä ole ollut tarrpeen rangaista ketään ainakaan vielä mutta meillä onkin suht pieni porukka joka on valikoitunut aika tarkasti.
Sen verran on tullut annettua omakohtaisia sanktioita kaverille joka ampui samalle syksylle kahdesti ohi että lahjoitin sille 10kpl 30-06:sen paukkupatruunoita. Sama paketti on sitten kiertänyt parilla muullakin ohiampujalla - no sanktiohan se sekin on kun aletaan muistelemaan että kelles ne jäi ne paukkupatruunat viimesyksynäWink
_________________
sanoopi "vanha" Bps - mnetissä jo vuodesta -99...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hirvikoiramies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2005
Viestejä: 2177

LähetäLähetetty: 25.09.2006 23:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vortex kirjoitti:
JuRa kirjoitti:
Hemi29 kirjoitti:

Ohilaukaus: "kävelymieheksi" 2 päivän ajaksi.

Ei mee kaaliin tuo Shocked Järjenköyhyyttä laittaa tuommosta sääntöä parempi olisi kun vain huomautettaisiin ampujaa ja kehotettaisiin koeampumaan ase niin ei kenenkään tarvitsisi alkaa pelkäämään hirven ampumista ja sen seurauksia.

Uskoisin, että tämän sanktion taustalla piilee "ohilaukaus". Eli montako hirveä on jäänyt haavakkona metsään "ohilaukauksen" seurauksena...

Nämä "ohilaukaukset" tulee aina tarkastaa koiran avulla jos mahdollista.
Olenpa muutaman "ohilaukaus" tapauksen käynyt pistämässä noin kilometrin päässä ampumapaikasta,nämäkin olisi ilman koiraa jäänyt ohilaukauksiksi.
_________________
Terroristien kanssa EI neuvotella!!

Viestieni sisältö on vain tämän foorumin käyttöön.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Luossa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2006
Viestejä: 181
Paikkakunta: Heinola

LähetäLähetetty: 26.09.2006 02:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu on todella hauska lukea näitä toisten hirviporukoiden sääntöjä ja todeta kuten on jotkut muutkin todennut, että aikas tiukka kuri vallitsee valtaosassa hirviporukoita, kun kyseessä on kuitenkin vain hyvä harrastus, jonka pitäisi olla mukava sellainen.
Tuota en ymmärrä, että jossain porukassa pitää rangaista ohiammutustakin, niin mahtavalla rangaistuksella, kuin pyssy kotii ja koko syksy ajohenkilönä!!!! (Parempi mielestäni puhdas OHI laukaus, kuin haavakko ja ohi ampuu jokainen joskus)

Meidän porukkassa ~20 henkilöä ja paikka etelä suomessa ja itse olen myöskin hirveä metsästävä nainen.

HAAVAKKO: Ei sanktioita, jos ei muun porukan "ankaraa" V!##%&!lua ja hirvipomon puhuttelua lasketa sanktioiks. Ja toki "virvoitusjuomapullo", koko porukalle jakoon. Varmasti kyseistä ampujaa V!#%&!taa jo ihan tarpeeksi, ettei siitä tarvi ketään rangaista.

OHILAUKAUS: Kuten edellä.....

VAHINGONLLAUKAUS: Ei sanktioita, ainoastaan hirvipomon henk.koht nuhtelu.

ALKOHOLI:Metsään ei ole tulemista, humalassa pyssyn kanssa.

MUUT KUIN SOVITUN/LUVALLISEN ELÄIMEN AMPUMINEN: Ei edelleenkää sanktioita!! Hirvipomon puhuttelua ja muun porukan VI!#&%!#LUA. Onneksi on nykypäivänä tämä yhteislupa systeemi käytössä, niin voi naapuri seurojen kesken neuvotella asiat, ettei tällaista pääse oikein käymään ja ns. pankissa on käyttämättömiä lupia, josta voi tarvittaessa käyttää. Tietenkin jos lehmän ammut jolla vasa/vasat niin, itse vastaat tekosista valtion virkamiesten kanssa eikä siinä erillisiä rangaistuksia tarvita enään.
Ketun jos ampuaa,
niin kori keski ketterää jakoon!!!!!

POISTUU ENNENAIKAISESTI/ SIIRTYY MUUALLE PASSISTA ILMAN LUPAA: Yleinen käytäntö meillä on, että ei sanktioita edelleenkään, vaan hirvipomon puhuttelu, jos vaaratilanne syntynyt!! Sääntö on että passista EI ILMAN LUPAA POISTUTA ja ei sieltä ole poistuttu ilman lupaa.
Monta hirveä on ammuttu ns. väärästä paikasta, missä ei edes olisi pitänyt olla passissa, mutta yleisin syy tähän on, että annettu huonot ohjeet jossei kyseistä paikkaa ole merkattu passipaikaksi tai sit ei ole kuunnellut annettuja ohjeita passipaikan kohdasta.
Passista on huonokuuloisia vanhoja miehiä muutama poistunut, kun on sanottu radiopuhelimeen, että HIRVIÄ TULEE..... niin vanhat miehet kuulleet että puretaan passit.... Miten tässä voit ketään rangaista.

Eli ei mitään rangaistuksia tule, koska tämähän on harrastus ja sitä paitsi koirat hoitaa kävelymiehen hommat.

Mukavaa hirvijahdin aloitusta jokaiselle ja tarkkoja osumia syksylle 2006
Smile
_________________
Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla huonona esimerkkinä....
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hemi29
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Syy 2006
Viestejä: 18
Paikkakunta: Kuopio

LähetäLähetetty: 26.09.2006 06:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näyttää siltä, etä Lahtinen ja Vortex taitavat ymmärtää miksi meillä tehdään niinkuin tehdään (ja luultavasti myös mittasuhteen sille miten usein sanktioita todellisuudessa käytetään).
Nuo ohilaukaukset ja "ohilaukaukset" tutkitaan luonnollisesti aina todella huolellisesti, koska yksikään metsästäjä ei varmaan halua jättää haavakkoa metsään kärsimään. Mutta pitkään jahdattavia haavakoita tulee kyllä tosi harvoin.
Metsästys tapahtuu nykyään pääosin koiraporukoilla, joita on useimmiten useampi samaan aikaan jahdissa eri puolilla metsästysaluettamme. Kävelymies on sanontana perua vanhoilta ajometsästysajoilta ja tarkoittaa nykyään lähinnä nylky/ kaadettujen hirvien kuljetusporukkaa.
En osaa sanoa missä määrin meillä nuo sanktiot vaikuttavat laukausherkkyyteen, mutta hirviä kyllä kaatuu mukavaan tahtiin. Ja sanktioita ylipäätään tarvitaan harvoin käyttää.
En sitten tiedä onko tuo "porukan yleinen !&%¤#"!" parempi vai huonompi ratkaisu. Meillä sellaisesta suunsoitosta ja tapahtuneista muistuttamisesta on yhteisellä päätöksellä päätetty luopua ja ottaa käyttöön ennalta sovitut ja ihan kaikille samat sanktiot. Tasapuolisuus ja oikeudenmuksisuus on ollut siinä se tavoite... on koettu että se mieluummin lisää kuin vähentää jahdin sujuvuutta ja "mukavuutta" isolla porukalla.
Kuten sanoin, meillä on tosi usein jahdissa vierailijoita ja jo senkin takia alkoholikäytäntö on mikä on. Kaatoryypyt otetaan sitten kun jahti on ohi. Ei näytä verailijoitakaan (edes ulkomaalaisia) haittaavan, mieluummin päin vastoin.
Meidän perheestä on ko. seurassa oltu mukana jo 50 vuotta, isä perustaja jäsenenä alusta lähtien (yhä mukana myös hirvipassissa) ja minäkin jo kolmisen kymmentä vuotta. Säännöt ovat muovautuneet tuona aikana reippaasti ja minusta ne ovat tällä hetkellä jahdin sujuvuuden kannalta ihan hyvät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BePSiman1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2005
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 26.09.2006 06:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tätä ei ehkä pitäisi möläyttää tähän mutta taidampa silti möläyttää;

Oliskohan tässäkin kyseessä se perinteinen suomalainen Lammio vs. Koskela johtamistapadraama Wink Smile Smile

Ja jos tämä kolahti jollekkin nenään niin muistutan että molemmat ovat mielikuvitushenkilöitä joten se siitä. Mutta kun edes tutkijat eivät tahto muistaa sitä...

Ohilaukaukset ja "ohilaukaukset" tarkistetaan aina koiralla vai jättääkö joku sen tekemättä? Tietysti tämä edellyttää että on koira käytössä.
_________________
sanoopi "vanha" Bps - mnetissä jo vuodesta -99...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 26.09.2006 07:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Johtamistavastahan tässä on kyse. Lyömpä vetoa että, 90prosenttia hirvimiehistä olisi mielummin "Koskelan"porukassa. "Lammio" kun kuuluu paremmin näihin sanktio miehiin Wink
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.09.2006 08:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hylsy kirjoitti:
Lyömpä vetoa että, 90prosenttia hirvimiehistä olisi mielummin "Koskelan"porukassa. "Lammio" kun kuuluu paremmin näihin sanktio miehiin Wink


Esittäisin eriävän mielipiteen Smile

Niin kauan kuin kaikki ”menee hyvin”, on aivan sama minkälaiset sanktiot on kirjattuna, niitä kuin ani harvoin tai tuskin koskaan tarvitaan. Tässämielessä kirjattujen pykälien olemassaolo ei kyllä ainakaan meillä kiristä pipoa jahtimiehillä, enkä muista parin viimevuosikymmenen ajalta yhtään tapausta, jossa hyvään paikkaan olisi jätetty ampumatta "sanktion pelossa."

Esimerkiksi BPS:n kirjoituksesta sain sen kuvan, että ”ohiamppujan merkkinä” kulkevaa paukkupatruunaskia tarvitaan vähintään joka syksy ja vieläpä useampia kertoja? Käsittääkseni taas monessa ”sanktioporukassa” pummeja ja haavakoita tulee todella harvoin. Olisiko siis syytä tarkistaa systeemejä, jos ”sanktiottomuus” innostaa yrittämään omille taidoille liian haasteellisiin holleihin. Ei minään kuittailuna, vaan ihan oikeasti pohdittavaksi.


Samoin ”sormien läpi katselu” alkaa monesti hiertämään melkoisesti porukkaa, kun ne ”yli omien taitojen” oleviin holleihin yrittämiset tai ”vahingossa” väärän hirven ampumiset tuntuvat kasautuvan helposti samoille henkilöille.

Pitkässä juoksussa noista ”päänsilityksellä” selviäminen aiheuttaa pientä korvennusta loppuporukassa.

Sanktioiden käyttö voi tietysti olla hankalaa, jos porukka ei ole oikeasti ”tasa-arvoinen”. Jos mukana on isoja ja äkkivääriä maanomistajia ja sanktioita ei ole yhdessä sovittu ja hyväksytty, niin porukka monesti ”nöyrtyy” noiden tapausten edessä. Ei mielestäni paras vaihtoehto sekään.

Ja se toki kannattaa pitää mielessä, että monasti tämäntyyppisten säädösten tarve koskee lähinnä isohkoja ja avoimia hirviporukoita. Jos seuran sisällä on hirviseurueen mahdollista valita jäsenensä haluamallaan tavalla, niin tuo kummasti vähentää proopuskojen tarpeita...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hylsy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Jou 2004
Viestejä: 1167

LähetäLähetetty: 26.09.2006 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä hirviseurueella säännöt ja ohjeet pitää olla. Joka syksy jaetaan ja otetaan kuittaus että, on saannut ne ja samalla sitoutuu noudattamaan niitä.
Mutta nämä sanktiot,se onkin jo toinen juttu. No kukin taaplaa tyylillään.
_________________
Aina on, joskus ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.09.2006 08:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näinhän se on, että joka porukka taaplaa tyylillään. Ja aivan varmasti on porukoita, joissa ei sanktioille ole edes tarvetta.

Omasta mielestäni sanktioiden käytössä on haastellista se, että niiden täytyy olla linjassa nykypäivän hengen kanssa ja sanktioiden täytyy olla porukan hirvijahtia tukevia.

Meillä on pääsääntöisesti ”rangaistuksena” aseen kohdistus, joko päivä kävelyä tai jahtilavan teko.

Noilla on pyritty ”hillitsemään liipasinsormea” haasteellisemmissa holleissa.

Jos taas jahti venyy niin pitkäksi, ettei asetta ehdi ennen seuraavaa päivää kohdistamaan, niin moni on ollut jalkamiehenä seuraavan päivän.

Pääsääntöisesti, jos pummi on tullut, väki on tehnyt jahtilavan ennen seuraavan sesongin alkua ja toimittanut sen sopivaan passiin. Mielestäni tällöin ”rangaistuksen suoritus” tukee seurueen toimintaa.

Meillä haavoittamista ja pummia ei ole eritelty, vaan asia on muistaakseni ilmaistu tyyliin ”laukaus, joka ei johda saman päivän aikana kaatoon”. Käytännössä jos pummaat ja naapuripassi kaataa saman hirven, rangaistusta ei ole määrätty (moni on silti tehnyt lavan oma-aloitteisesti) ---> Tuolloinhan seurueelle ei ole koitunut mitään ylimääräistä ”harmia”.

Itse vastustan näitä ”häpeärangaistuksia”, joissa ”paukkupatruuna-aski kiertää” tai ”epoksiin valetut hirvenpapanat roikkuvat rintapielessä” tai ”vesijohtoputkea kannellaan selässä”. Ei sillä, etteikö oma huumori noihin piisaisi, en vain näe miten ne tukevat seurueen operatiivista toimintaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 9052

LähetäLähetetty: 26.09.2006 09:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

hylsy kirjoitti:
Kyllä hirviseurueella säännöt ja ohjeet pitää olla. Joka syksy jaetaan ja otetaan kuittaus että, on saannut ne ja samalla sitoutuu noudattamaan niitä.
Mutta nämä sanktiot,se onkin jo toinen juttu. No kukin taaplaa tyylillään.


Pienessä porukassa varmasti onnistuu ilman sanktioitakin koska asiat voidaan puida aivan eri lailla kuin isoissa porukoissa. Paukkupatruuna-askit ja ohiampujan pehmohirvetkin vieraskirjan kanssa menettelevät jos niitä ei oteta liian vakavasti. Isommassa porukassa pitää kuuitenkin olla selvät säännöt ja sanktiot, jotta homma olisi tasa-arvoista ja toimisi kunnolla.

Koskelan johtamismenetelmät onnistuvat, jos johtajana on Ville, joka saa porukan myös toimimaan halutulla tavalla. Näitä Villejä on vain hyvin harvassa ja saattaa olla, että noissa sanktiottomissa porukoissa onkin jahtipäällikönä jokin nössö, joka on aivan isoäänisten jahtimiesten armoilla ja vedätettävissä. Saatta myös olla, että noissa porukoissa on paljonkin tyytymättömiä nyrkkiä taskussa puristelevia hirvimiehiä, isoääninen töppöilijä ei sitä välttämättä edes huomaa Laughing .

Mielestäni sanktioitten pitää olla kohtuullisia ja jos edistää jahtitapahtumaa. Ja kun rangaistus on kärsitty, homma on sillä nollattu. Vesijohtoputkien kanniskelu ja paukkupatruunoiden jakelu saattaa olla hauskaa, mutta niiden tarkoitushan on vain nöyryyttää vaikka vitsin varjolla liikutaankin. Aina on joukossa kuhna, joka ei leikkiä ymmärrä. Esimerkiksi meillä yleisesti käytetty sanktio on saunaillan järjestäminen, josta hyötyvät kaikki. Harmittava homma vain, että joka syksy ei saada saunamajuria määrättyä jahdin kautta Wink .


Viimeinen muokkaaja, Elan pvm 26.09.2006 10:36, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pykälämaakari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Hel 2005
Viestejä: 173
Paikkakunta: Uusimaa

LähetäLähetetty: 26.09.2006 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Niin kuin aiemmin totesin, hirviporukassani "sanktiona" on ko. jahtipäivä ja seuraava päivä ajomiehenä olemista plus kaatopullo yhteiskäyttöön ja se yleensä joudaan porukalla lahtivajalla. Säännöt käydään läpi koko porukan kesken ennen jahdin aloittamista. Kun penalti on kärsitty, asiaan ei enää palata eikä mitään suunsoittoa tai muuta kettuilua kuulu. Mielestäni käytäntö on yksinkertainen ja oikeudenmukainen.

Viime vuonna sattui jahdin aikana pari ohilaukausta. Yhtään haavakkoa, jota ei olisi tunnin sisällä ampumisesta saatu lopetettua, ei tullut. Haavakkona ei pidetä hirveä, joka saadaan lopetettua muutaman tunnin sisällä. Naapuriseuran haavakkoa kyllä viime vuonnakin jahdattiin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BePSiman1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2005
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 26.09.2006 10:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kuka se nyt jonkun paukkupatruuna-askin voi ottaa vakavasti - jos totisuus on sitä luokkaa ettei siihen voi naurussa suin suhtautua niin pitää katsella onko harrastus edes sopiva tai onko omassa asenteessa vikaa...
Kuten edellä totesin askin historia lähti hyvälle ystävälleni kieliposkessa tarjoamasta leikkimielisestä piruilusta mutta samalla asenteellapa tuo näkyy kulkevan vieläkin. Aski ei tosiaankaan ole mikään sanktio joka olisi kirjattu mihinkään.
Lahtinen on ihan oikeassa kun sanoo että sanktiot ja niiden tarve riippuu porukasta. Mitä suurempi porukka niin sitä enemmän siellä on hajontaa miehissä ja jonkinsortin sanktiot ehkä tulevat tarpeellisiksi. Uskoisin myös asuinpaikan vaikuttavan jonkunverran suhtautumiseen määräyksiin. Pohjoisessa ollaan ehkä enemmän itsellisiä kuin etelässä ja sovitusta kiinnipitäminen on kunnia-asia josta pidetään kanssa kiinni vaikka henki menisi ilman sen kummempia määräyksiä.
Oikeastaan minulla on ikävä -70-80 lukujen taitteen hirviporukkaa Lapista. Yksi ammattikalastaja, kaksi poromiestä, yksi poromiehen poika ja minä etelän variksena joukossa. Hirvet otettiin naakimalla tai sitten yhden miehen pitkinä ajoina ja huolellisella passituksella. Edellisenä iltana vilkuiltiin karttaa kämpällä ja suunniteltiin jahti passeineen tai naakimisalueineen.
Pari syksyä meni vähän siihen malliin että tunsin olevani tiukan tarkkailun alla että onkohan tuosta mihinkään. Mutta kun hommat menivät sovitusti niin mikäs siinä.
Porukka hajosi yksinkertaisesti siitä syystä että aika vei vanhimmat jäsenet paremmille metsästysmaille ja pari nuorinta vei sitten perhe- ja työelämä.
Ja eikös jahdin kulussa ole tärkeintä se perinteinen peiliin katsominen ja omien tekemisten hoitaminen ennenkuin ruvetaan koko porukkaa holhoamaan Wink Ja sitten jos porukkassa on joku jonka peili on niin !&%¤# ettei siitä oma naama erotu tai se on rikki tapahtumien kulkuun voidaan puuttua - mutta asiallisesti.
_________________
sanoopi "vanha" Bps - mnetissä jo vuodesta -99...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 26.09.2006 10:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meillä vaikuttaa seurueessa osin sekin siihen, että säännöt, sanktiot ja sen semmoiset on kirjattu ja sovittu kohtuu tarkkaan, kun meillä on tuo ”kiertävä päällikkyys”.

Eli jokainen joutuu aikanaan vuorollaan ”päällikkörumbaan”, eli ensin ryhmänjohtajaksi, seuraavana vuonna varapäälliköksi (vastaa lihanjaoista) ja sitten kolmantena vuonna pääpääliköksi ja sen jälkeen takaisin rivimieheksi.

Voisin sanoa, että tuo päällikkökausi ”jonkin verran jalostaa hirvimiestä” ja valtaosa palaa rivimiehksi tuon jälkeen omaten aika lailla laajempaa näkemystä jahtiin, mitä ennen päällikkökauttaan Smile.


Osittain tuostakin syystä sanktiot on hyvä olla kirjattuna, ettei joku innostu jakelemaan päällikkönä ollessaan näitä ”loppusyksy aseettomana-rangaistuksia”, jos naama ei satu miellyttämään.

Kiertävässä päällikkyydessä on omat melkoisetkin sudenkuoppansa toki, mutta on vuosien varrella tullut hyviäkin oivalluksia ja käytäntöjä. Ja pysyypähän porukka dynaamisempana ja virkeämpänä, kun ei aina mennä ihan prikuulleen samaa rataa…
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
BePSiman1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Hel 2005
Viestejä: 829

LähetäLähetetty: 26.09.2006 11:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja iltapäivällä sitten viimeisen kerran radalle ampumaan hirvipösykällä ehkä lootallinen patruunoita vapaamuotoisesti vaikka en kyllä usko ainakaan liipasinsormessa pahemmin vikaa olevan kun tuli ammutua viimeviikolla 17t ulkovuorinaulaa Wink
Joten tämänkertainen radallakäynti on enemmän hauskaa ajankulua ja silman tarkkuuttamista lauantaina alkavaa jahtia varten...

Jahtionnea - niin ja olkaa varovaisia siellä!

Lauantaina tulee kuluneeksi 16 vuotta siitä kun makasin OYS:n teholla haulikolla sattuneen metsästystapaturman takia ;-(
_________________
sanoopi "vanha" Bps - mnetissä jo vuodesta -99...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Hirven ja peuran metsästys Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Seuraava
Sivu 6 Yht. 8

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com